Kemerlerin takılı olması emzirmeyi engellemiyor, bebek kucağında oluyor. Check-in işlemi sırasında yani havaalanına gittiğinizde size uçuş kartları verilirken boş yer varsa yanınızın boş bırakılmasını isteyebilirsin. Tabi ki eşinle oturacaksın. Ayrı bir kısım yok. Yanında emzik bulundurursun. Emmezse onu verirsin.canım bebeği kendimize sabitleyeceğiz ya kemerle uçak kalkerken o kemer takılıyken nasıl emzirdin peki kemeri bağlamak zorunlu değil mi kalkerken yanımda eşim olacak zaten rica ederim o olur yanımda erkekler oturabiliyorsa o kısımda bende ilk defa bineceğim uçağa eymen bey rahat etsin die aldık uçak bileti
Ne tip uyku tulumu düşünüyorunuz? Bacaklı mı? Pamuklu mu? Belli bir marka var mı aklımızda. Teşekkürlerbu aada ben uyku tulumu giydireceğim bebeğime ablamlarda 3 çocuğunu bu şekilde büyüttü hem gece açılıp üşüme ihtimali yok ablam 2 yaşına kadar bu şekilde büyüttü bende uyku tulumu ile uyutacağım bibimki şimdi bile çarşafını uyanınca tutup ağzına götürüyor yüzü kapanıyor bu sebepten cesaret edemiyorum ayrıca snowyy kereme 6 ay da ek gıdalarda kendi yiyeceğini söylemiştin umarım başarırsın ben şimdi mevye yedirirken bile bir püskürtüyor saç baş mevye eli değse gözüne yüzüne sürüyor gözü yanınca ağlıyor vallaha bilmiyorum nasıl başarırım ben bu işi
Bebek arabasıyla uçağa kadar gidebiliyorsunuz. Tartıp bagaja almıyorlar.emzirme önlüğü alacağım emzirmeyi deneyeceğim mutlaka biz kayseriden izmire gideceğiz kısmet olursa aktarma yok kısa sürer ama bebeği kemerimize bağlıyorsunuz dediler bilet alırken o zaman o kemer esnek birşey mi ben o kemer takılıyken bebeği nasıl emzireceğim o kısmı anlamadım adama da soramadım sorardım da eşim yanımdaydı adama ne saçma sorular soruyorsun diye başımın etini yer diye sormadım.sen emzirirken o kemeri açtınmı açtıysan uçağın kalkış anında tehlikeli değil mi o kemeri açmak..birde bebek arabası ile uçağa kadar gidebilir muyuz uçağa alıyorlar mı yoksa bagaja mı alıyorlar onu da tartıp
Canım kemeri esnerip emzirebilirsin ben öyle yapmıştım açmak istediğindede bebek kucagında oldugu için onu evde tutdugun gibi kavrarsın bebek arabasını uçağın kapısına kadar götürenilirsin kiloya girmiyor hatta belirtirsen indiğinde bebek arabasını kapıya getiriyorlar bagaja göndermiyorsun inerken iste mutlaka daha kolay bagaj beklerkeen koyarsın.emzirme önlüğü alacağım emzirmeyi deneyeceğim mutlaka biz kayseriden izmire gideceğiz kısmet olursa aktarma yok kısa sürer ama bebeği kemerimize bağlıyorsunuz dediler bilet alırken o zaman o kemer esnek birşey mi ben o kemer takılıyken bebeği nasıl emzireceğim o kısmı anlamadım adama da soramadım sorardım da eşim yanımdaydı adama ne saçma sorular soruyorsun diye başımın etini yer diye sormadım.sen emzirirken o kemeri açtınmı açtıysan uçağın kalkış anında tehlikeli değil mi o kemeri açmak..birde bebek arabası ile uçağa kadar gidebilir muyuz uçağa alıyorlar mı yoksa bagaja mı alıyorlar onu da tartıp
Kızlar oğlumu okula yolladım sidar bugün biraz huysuz oyuzden ben gitmedim eşim görürdü acaba ne yapıyor hoş geçen hafta biraz alıştı çok afallamaz inşallah
Sidarın da dişi patladı patlayacak diş jelini kendiniz mi aldınız dr mu verdi bizim kontrolümüz ayın 22 sinde ozamana kadar beklesem mi yoksa alsam mı ne dersiniz
İyi geceler hatunlar. İnternetimizde sorun oldu giremedim. Bu arada sehir disindan misafir agirladim, kizceme gidip alisveris yaptim filanek gida hazirliklarina, Bardak canak filan edinmelere basladik. Sizi de merak etmedim degil hani. Dis cikaranlar, mama sandalyesi alanlar, efenim bebislerin sagligi, sizlerin keyfiniz hep aklimdaydi. Gecmis de cok birikmis, yetisemeyecegim galiba. İnsallah hersey yolundadir. Var mi ekstrem bi durum kizlar??
Tanger maşallah oğluşuna,nasıl da güzel oturmuş
Snowy dişi hayırlı olsun,büyüdü de dişi çıktı,ne güzel ateşsiz farketmeden çıkmış,darısı diğerlerine
Yarem21 kolay gelsin canım,yeni ev huzur versin.
günaydınnnnnn
sadece ben mi varım bugün kızlar hadi gelinnnnn
Slm kızlar evi toplamaya başladim çocuklarla çok zor oluyor bu eve gelin geldim çıkacağım içinde çok üzülüyorum
Eki Görüntüle 1244073 Buda benim minnakım ilk kez pantolon giydi oturuyor
simdiden bardaklari,tabaklari cekiyor,deviriyor her gordugunu mutlaka karistiracakAy mavişBuzdolabı&heryer neden yogurt olacak kuzum
Oturt mama sandalyesıne, koy malzemeyı tepsisine. Üstüne, mama sandalyesıne ve yere doker en fazla.
Bu arada canım konu yontem ne olursa olsun bebeklerde yenı gıdalara karsı benzer tepkiler olabılecegı idi. Onu gozlemleyebılmek için videoları onermiştim
şimdi koyduğumuz yerde duruyorlar canım... ayaklanınca peşlerinde koşturmak gerekiyor...çok meraklılar öyle sıcakmış soğukmuş yanarım düşerim demeden atılıveriyorlar herşeye... Allah korusun...Masallah kuzuna canim. Alerjisi gecmis olsun, insallah kaynagini bulursunuz.
Ben de yuruyunce hersey kolaylasacak diyorum. Cok korktum gun boyu yazdiklarindan. Aklima gelecek seyler degil. Cok dikkatli olmak lazim cok...
6 kilo 250 gram olmuş.. boyuda 63 cm...Yemesi duzene giriyor. Artik guzel kilo alir insallah canim.
geçmiş olsun canım...dün doktorada bana ek gıdaya geç dedi...liste gibi bir şey verdi başlangıç olarak...bende takip edicem alerji yapan bir gıda varmı diye...Evet canım onun gibi aynı sırtında daha çok anne sütü bile yapmış olabilir dedi hepsini takip edicem ne veriyorsam... ilk bir saat artma varmı kontrol edeceğim cnm...
5 ay mı azmış yaa :)) zengin olurlar işte :)))
İyi dileklerin için sağol canım , sende iyi haberlerle gelirsin inşallah kontrolden cnm ..
Snowy sağol tatlım .... canım bu erkek çocukları hepmi ağır yaw :) senin korsan kaç kilo :)
di mi...şanslılar..kızımla dolu dolu 2 gün geçirdim... yorucu olsada çok güzel bir duygu...çok özlemişim yavrumu...benim kız okadar dönmüyor hala...sağa sola ancak...hayırlısıyla bu günlerde geçecek...Mutlu akşamlar herkese!
Babaneyi gönderdik İstanbul'a. Salı'ya kadar Ceku ve ben başbaşayız (sayılır.. babası internet ve sigaradan kalan 10 dakikasını ayırdığı için onu saymıyorum=)
Geçtiğimiz iki hafta içinde hızlandırılmış dönem sebebiyle tüm gün işteydim. Babanesi Ceku'nun artık tek başına döndüğünü anlatmıştı, ama ben eve gelince uyku saati çoktan geldiği için görme imkanım olmamıştı. Bugün gördüm ki kelebeğim minderin üstünde fır yüzüstü fır sırtüstü dönüyor. Bir de emeklese demek her tarafını ısırırım
Demek istediğim aslında şu: evde bebeklerinin gelişimini her saniye takip edebilecek olan, çalışmak zorunda kalmayan anneler, çok şanslı olduğunuzun farkındasınız, değil mi?
hayırlııs bakalım...Allah karşılarına iyi insanlar çıkarsın inşallah....hırsızı o işler belli olmuyor ki..sen diyorsun cansel elçin gibi biri olsun sonra şansına ilyas salman gibi birine aşık oluyorsun.yıllarca tarif ediyorsun uzun boylu esmer vs sonra hop tam tersi.sarışın deyip vazgecmeyin şimdiden.doğduğunda esmerdi sonradan değişti.ne malum yine degisir esmer olursa..
memede uyurdu hep 2 gündür ne yedi ne emdi..sabahlıyoruz bizde...Gunaydin kizlar bu 19.hafta atagi kendini 21.haftada gostermis olabilir mi?
mahvoldum bittim
memede uyuyor oglum emzirip koyuyorum en gec 1 saat sonra ih ih ihhhh
cok sukur ki gun dogdu
güle güle kullansın bebeğin... çok amaçlı değilmi hatta arkası yatak pozisyonuda alıyor ondan mı aldın...hayırlı pazarlar arkadaşlar ben oğluşa mama sandalyesi aldım salıncaklı bizimki çok sevdi mama yemediği zamanlar oyuncakları önüne koyuyorum oynuyor sallanmayı da sevdi
amaninnn...kızlar beşik kertmeleri yapılmış şimdiden benim gelin kız da buEki Görüntüle 1242870
dün tartıldı 6 kilo 250 garm geldi ..3 kilo doğmuştu... doktor sorun yok diyor bende takmıyorum kilosunu artık..sağlıksız olsa kilo milo düşünmeyiz... şükür bir sorunları yok...Kızlar sayfalar akmış gitmiş valla söyle bi bakabildim
HIRSIZI canım senin minnakın 6 kilo mu yanlış anlama canım sakın benımkide 20 gün önce 6 kilo 700 gr dı. Diger bebeklere göre az ama erken doğdu benim kuzum doğum kilosuna göre normal
o ağlamayı duyupta kendi haline bırakan varmıdır acaba...4-6 ay arasında gece uykuları düzelmişken 6 ayda itibaren gece sık uyanmalar yeniden başlayabilir. Nedeni yukarıda anlatılanlar zemininde gelişen ayrılık endişesidir (Kaybetme fobisi de diyebilirisiniz) Uyuyunca gözünü kapatınca sizi kaybedeceğini sanır, bu fobi ile defalarca uyanır. Siz onunla ilgilenip kucaklayıp rahatlatınca yine dalar ve bu gece boyunca defalarca tekrarlanır. Pekiyi ne yapalım? Bebeği her alışınızda ona zarar verebileceğinizi biliyor musunuz? Her uyanışında ninni, emzirme, sallama vs ile uyumasına yardım etmek bebeğinizin kendi kendine nasıl uyuyacağını öğrenmesini iyice geciktirmekten başka işe yaramaz.
Bu aylarda gece beslenme ihtiyacı yoktur. Genel olarak 1–2 kısa emme için uyanıyorsa bırakın ağlasın ve dalsın.
Bunu bir sitede okumuştum. Aynı durumda olduğum için paylaşmak istedim.
Her ne kadar son cümleyi uygulamasamda.. :) :)
benim kızda akşama kadar ıkındı kıpkırmızı.... zeytin yağı içtikten sonramacun gibi yaptı...bu aralar yine gazlılar anlamadım gitti...dün bütün gün gezdirdim oglumu kış gelmeden.bugün bogazlarim ağrıyor öpememek ne zormus yavrumu babası bakıyor ama çocuk o kadar ilaç içiyor ama bir gün tuvaletini yapamasa durmuyo sıkıntı yapıyor dün yapmadı kan ilacı da kabızlık yapar diyorlardı ek gıda da vermiyorum ek gıda alsa ayvayı yedik ne olacak.zeytin yağı verdim çay kaşığı ile yaptı yüzü güldü kiyamam ya .zamanında dogdugu halde böyle bağırsak mide tam calismiyor hala erken dogsaydi ne olacakti acaba kabiz da değilmiş çatlak da yok.belki de zeytin yağı yumuşattı bilmem.resmen ıkınıyor kırmızı olmuş yüzü gülüyorum komik görünüyor ama yazık ya onun canı yanıyor
canım özet geçmekten ziyade çoğu görsel şeyler kaçan nesneyi çıkarmak anlatılınca anlaşılabilrmi bilemiyorum... görmek daha açıklayıcı olabilir... ama diğer bildiklerimi anlatırım tabiki...Allah korusun ne zamn lazım olacağı belli olmaz...cnm bize de bir ozet gecer msn?
cok hayir duasi alirsin
erkek her yaşta erkek...dürtülerimi nedir çeken ...bebekken başladılar karşındakinin kız olduğunu nerden biliyorsun iç güdü hormanalr :)HIRSIZI
çok güldüm vallahi bu duruma sıpaya bak sen şimdiden başlamış içinden geliyor işte
ayda 2400 gram mama yiyor 3-4 saat arayla 120 cc ... çorba çok karışık olur tek gıdayla başla istersen...kızlar günaydın bısey sormak ıstıyorum 5aylık bebeklerınıze ayda kac kutu kac grmlık mama gıdıyor aceba 3 saatte bırmı mama yapıyorsunuz 6.ayda artık öğün olarak başlamayı dusunuyorummben çorba falan vereyim dıyorum
canım annem 38 yaşında bir doğum yaptı... ben 18 yaşındaydım kardeşim doğduğunda... down sendromuydu ve rahatsızdı... tam doğduğu gün doğduğu saatte doğum gününde öldü...HIRSIZI
1 yaşındaki kardeşim mi vefat etti ben mi yanlış anladım canım eger oyleyse sanırım çok olmuştur
canım emerken çoğumuuzn beeği bir hareket yapıyor... belki emerken öyle durmup ememk yerine daha rahat ediyorlardır o hareketi yaparken.. hiç eli kolu sabit emen bebek yoktur heralde...Merhaba anneler sizlere bir şey sormak istiyorum benim minnos mavişim emerken sol elini acip kapatıyor ilk baslarda önemsemedim ama sonra sadece emerken yaptığını anladım
bazı anneler merak etme "geeeel geeeel" hareketini yapıyordur dediler ama ben bunun refleks mı olağan birşey mi yada endişeleneceğim bir isaret mı bilemediğim icin size sormak istedim internette de birşey bulamadım.
Düşüncelerinizi merak ediyorum
ayyy ben bile yemem ki onu çocuk haklı ... :)ogleyın cevız kadar bı patates haşladım sütümle yumsattım azcıkta zeytın yagı damlattım allahım ohlum nasıl öğürdü kustu meyvelerde hıc böyle olmamıştı
canım benim kızda çiğniyor biberonu...zorla içiriyoruz bazen... sen çok acıkmasını bekle... sürekli ağzına birşeyler tıkmaya çalışma çocuğun...armuttan rahatsız olmuyorsa yedirdiğin miktarda sorun olma en azından bir şeyler yemiş olmuş...canını sıkma o kadar ya... kolay değil biliyorum.. bizde neler neler yaptık anne sütü alsın diye... halada yapıyoruz...morganapril bana önerdiği kaşık biberon var... ben almadım ama sen deneyebilirsin belki...kızlar oğlum doğduğundan beri biberon kullandık hep emzikte meme de emiyor üçü beraber devam ediyor arada meme emmeme oluyor ataklarda ama bugün ilk defa biberon emmiyor ben ise gidince babası buzluktan çıkan süt eriyince ısıtmış benmari usulü kokuyor bu süt içmiyor dedi aç ağlıyor dedi iyi gelin dedim ne diyeyim karakolda emzirdim savcı odasında kilitledim kapıyı.iş yerim sıkıntı yapmaz ama önümüz kış kaşıkla süt içilmez ki aç mı kalacak biberon mutlaka emmesi gerek neyse sütü de getirmişler zaten sütün bi kokusu var lipoz mu lipaz mı her neyse adı koku buzluktaki sütte daha çok artıyor bazı bebekler bu yüzden buzluktan çıkan sütü içmiyor hatta ama süt bozuk değil ve hep içti bu şekilde 3 aydır içiyor.2 gün babası baktı ben izmire gittim geldim 2 gün o sütlerden içti biberonla bende anlamadım.sütten sandım 3-4 poşet sütü kokuyor diye döktüm huylandım anne sütü içsin derken zehirlenmesin dedim.farklı tarihin sütlerini çıkardım hatta 13 eylül tarihli vardı onu çıkardım eskiden tadına bakardım bir damla şimdi şişeyi diktim resmen şekerli kendinden ama o koku bebekler alışık bana kötü geldi midem kalktı.anne sütü içmeyen biri olarak kendi sütümü de içmis oldum.onlar yedekti. oturdum ağladım resmen.5 aydır gece gündüz demedim damla damla sağdım saatlerce uykusuz kaldım 2 saatte bir kalktım emeğime mi yanayım çocuğun sütleri ziyan oldu ona mı yanayım bilemedim.hususi derin dondurucu aldım süt saklamak için daha borcu bitmedi.her gün 2 çanta işe gidiyorum pompa termos vs. derken sütü kaşıkla verdim içti sıpa kaşıkla da yarısı dökülüyor süt soğuyor iki saat.yutmuyor bazen ne bilsin emmediği için yutması gerektiğini unutuyor yavrum akıyor ama içti öyle demek sorun sütte değilmiş diye sevindim hatta şırıngayla bile verdim kedi yavrusu besler gibi kocaman bebeğe komik belki ama tek istediğim olabildiğince anne sütü alsın.sütün kokusunu eskiden duymuyordu şimdi duyuyor olsa kaşıkla da içmez öğürürdü çıkarırdı.sorun biberon memeyi de emiyor emzik de emiyor biberon ağzına girince bir defa bile emmiyor direkt olarak ağzında çiğniyor yan dişlerinin çıkacağı yerde dişlerini kaşıyor kabartıda yok aç aç uyumuş ağlamış ik saat yine emmemiş.gittim yeni biberon aldım başlıklar aldım.gerçi biberon ucunu verdim şişesi yokken ucunda yine emmedi mesele süt değil kesin biberon ucunu emmiyor.chicco nun şu kocaman biberonundan aldım anne memesi kadar genis su bardağı kadar birşey başlığı.bakalım onu emer belki diye birde 0 numara kullanıyordum hala 2 numara aldım küçük geliyor diye olmazsa babası kaşıkla verecek yada yine karakola gelecekler.bu güne kadar memeyi bırakmasın biberona alışmasın diye şu medela çalma biberon kullandım hep emmeden gelmiyor çekmesi çok zor ben bile zor çekiyordum.büyüyünce emmek zor geldi azcık içiyor açlığını bastırıyor ben işten gelince memeden emiyordu daha kolay normal biberonu da geceleri süt sağmış olursam üstüne uyanırsa genelde böyle olur o zaman veriyordum bakalım ne olacak.anne sütü içsin diye aylık ortalama 200-300 harcadık bu güne kadar allahım bana sabır versin.çok zor ne kadar zun yazmışım önerisi yada fikri olan varsa yardımcı olsun diş çıkaranlar var ateşi yok doktor diş yok dedi o zaman neden çiğniyor yan tarafıyla biberonu anlamadım çokta sakin bugün şükür iyiydi.gazı da azdı ama böyle yaptı gece de uyudu güzel.her günümüz diğerinden farklı geçiyor aç kalmasın diye yarım armut verim doktor görse 1 çay kaşığı diyordu ne yapayım aç mı kalsın verdim gitti yine
dün doktorun yanında üstüne basa basa sordum herşeyi anlamamış gibi yapıp 2 defa tekrarlattım doktora...eşim iyice anlasın diye...yutabildiğini görünce vermeye devame diyorlar... ama yuttuğu şey mide bağırsaktan geçerken ne sıkıntı çekiyor yavrucaklar...Pekmez ve recelden yasini doldurana kadar uzak tutmak lazim. Tattirmasin. Anne bn sana liste vercem yemesi ve yememesi gerekenler diye. Sen ona gore yedirirsin de. Her onune geleni tattirmasin. İlla ki kotulugunu istemez ama bilincsizce yaptigi her yanlis zarar verici olabilir. Sakin olmakta fayda var tabi. Ben her konuda fevri olunca bu konuda da tutamiyorum kendimi.
Korksun korksun. Cocuk agliyo kivraniyo, kenidini suclu hissetsin, ceksin ellerini kuzumun ustunden. Belki ise yarar da vermez yabanci bisey. Daha sindirim sistemi hazir degil. Gecen gun benim esim de yapti ayni seyi. Sofrada yogurt verdi kiza. Ev yogurdu ama kac gunluk yogurt. Yine ishal oldu yogurt yeyince, o da ayri konu. Naapiyosun dedim. Oyle her yediginden verme. Onunki daha ozenli olmali. Anlasalim dedim. Ek gidaya gecince benim verme dedigim hicbiseyi vermeyeceksin, bisey vermeden once de bana soracaksin uygun mu diye. Tamam dedi :) baska turlu esime de guvenemem. Kendisi cipsin tuzunu kizimin dudaklarina suruyor zira.
maşşallah kuzuna nazar değmesin...Eki Görüntüle 1244073 Buda benim minnakım ilk kez pantolon giydi oturuyor
banaablamın çocuklarından kaldı pamuklu ayaklı bir taneside ayaklı değil ama oda kendinden eldivenli bunları kullanacağımNe tip uyku tulumu düşünüyorunuz? Bacaklı mı? Pamuklu mu? Belli bir marka var mı aklımızda. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?