günaydın kızlar
sabahı zor ettik kızımla valla...hiç böyle huysuz olmamıştı...sallamakta kar etmedi... gazı mı vardı neyi vardı hiç anlamadım..sabaha akrşı 5 gibi uyumuşuz ...salona yorgan serdim üzerinde emerek uyudu bend edalmışım..15 dakika sonra çığlığıyla uyandım.. uyku semesi anlamadım bende bağırmışım...sonra kızım benim sesime daha çok ağladı... ayyy sinir oldum... korkuttum bide yavrumu...
şimdi koyduğumuz yerde duruyorlar canım... ayaklanınca peşlerinde koşturmak gerekiyor...çok meraklılar öyle sıcakmış soğukmuş yanarım düşerim demeden atılıveriyorlar herşeye... Allah korusun...
dişiniz hayırlı olsun....8. gün oldumu :)
kardeşinde mutlu mesut olsun..bir yastıkta kocasınlar...
6 kilo 250 gram olmuş.. boyuda 63 cm...
geçmiş olsun canım...dün doktorada bana ek gıdaya geç dedi...liste gibi bir şey verdi başlangıç olarak...bende takip edicem alerji yapan bir gıda varmı diye...
di mi...şanslılar..kızımla dolu dolu 2 gün geçirdim... yorucu olsada çok güzel bir duygu...çok özlemişim yavrumu...benim kız okadar dönmüyor hala...sağa sola ancak...hayırlısıyla bu günlerde geçecek...
hayırlııs bakalım...Allah karşılarına iyi insanlar çıkarsın inşallah....
memede uyurdu hep 2 gündür ne yedi ne emdi..sabahlıyoruz bizde...
güle güle kullansın bebeğin... çok amaçlı değilmi hatta arkası yatak pozisyonuda alıyor ondan mı aldın...
amaninnn...
maşşallah ikisinede nazard eğmesin...
dün tartıldı 6 kilo 250 garm geldi ..3 kilo doğmuştu... doktor sorun yok diyor bende takmıyorum kilosunu artık..sağlıksız olsa kilo milo düşünmeyiz... şükür bir sorunları yok...
o ağlamayı duyupta kendi haline bırakan varmıdır acaba...
benim kızda akşama kadar ıkındı kıpkırmızı.... zeytin yağı içtikten sonramacun gibi yaptı...bu aralar yine gazlılar anlamadım gitti...
canım özet geçmekten ziyade çoğu görsel şeyler kaçan nesneyi çıkarmak anlatılınca anlaşılabilrmi bilemiyorum... görmek daha açıklayıcı olabilir... ama diğer bildiklerimi anlatırım tabiki...Allah korusun ne zamn lazım olacağı belli olmaz...
erkek her yaşta erkek...dürtülerimi nedir çeken ...bebekken başladılar karşındakinin kız olduğunu nerden biliyorsun iç güdü hormanalr :)
ayda 2400 gram mama yiyor 3-4 saat arayla 120 cc ... çorba çok karışık olur tek gıdayla başla istersen...
canım annem 38 yaşında bir doğum yaptı... ben 18 yaşındaydım kardeşim doğduğunda... down sendromuydu ve rahatsızdı... tam doğduğu gün doğduğu saatte doğum gününde öldü...
canım emerken çoğumuuzn beeği bir hareket yapıyor... belki emerken öyle durmup ememk yerine daha rahat ediyorlardır o hareketi yaparken.. hiç eli kolu sabit emen bebek yoktur heralde...
ayyy ben bile yemem ki onu çocuk haklı ... :)
patates biraz daha macun kıvamındaya.. yutarken boğazına yapışanları indiremekte zorlanıyordur midesine... boğazına yapışanlar yüzünden öğürmüştür... işte bu refleks bebeklerin boğulmasını engelliyor...
canım benim kızda çiğniyor biberonu...zorla içiriyoruz bazen... sen çok acıkmasını bekle... sürekli ağzına birşeyler tıkmaya çalışma çocuğun...armuttan rahatsız olmuyorsa yedirdiğin miktarda sorun olma en azından bir şeyler yemiş olmuş...canını sıkma o kadar ya... kolay değil biliyorum.. bizde neler neler yaptık anne sütü alsın diye... halada yapıyoruz...morganapril bana önerdiği kaşık biberon var... ben almadım ama sen deneyebilirsin belki...
dün doktorun yanında üstüne basa basa sordum herşeyi anlamamış gibi yapıp 2 defa tekrarlattım doktora...eşim iyice anlasın diye...yutabildiğini görünce vermeye devame diyorlar... ama yuttuğu şey mide bağırsaktan geçerken ne sıkıntı çekiyor yavrucaklar...
maşşallah kuzuna nazar değmesin...
benim kızın tırnaklarını kestikten sonra kenarındaki etler çıkıyor canım..yanlışmı kesiyoruz acaba tırnakalrını...kontrole gidince sorarsın doktora...günaydın arkadaşlar Arasın tırnaklarının kenarındaki etlerinin derisi kalkıyor acaba vitaminsizlikten mi oysa trio-acde3 kullanıyoruz niye oluyor acaba
snowyy ogluşun diş çıkarmış hayırlı olsun darısı bize sancısız inşallah...
dişlerinede bakıyorum görünürse hiç bir belirti yok...ama birden bire çıkabilir belki...çok huysuz ...deliklerde bir sıkıntı yokmuş...önemli olan 6 aydaki gelişim durumu dedi... mamayıda değiştirdik bakalım bugün başlayacak ...6. ay gelseydi.. bir şey kalamdı gerçi.. hayırlııs olsun...Masallah kızımıza, kilo almışGenel durumu da iyiye gidiyor sanırım. İçin biraz rahatlamıştır canım.
Gece uyanmaları dişten olmasın canım. Gerci kaka sıkıntısı da var diyorsun ama. Uyku sorunu benim bu sürecte tecrübe ettigim bir durum oldu. İnşallah sizinki de uzun sürmez.
benim sütümde az diyordum ama kendi kendime... telkinettim.. sütüm çok yeter kuzuma diye...dün fışkırıyordu sütüm... ama benim kız içmedi o başka...canım sebzeyle başlaman ve patates vermen de bir sorun yok... bende öyle başlıycam daha doğrusu babanannesi başlatacak...vermememiz gerekenleri bilsek yeter... yasaklı şeyleri ...... alışır bebeğinde öğürmeside dediğim gibi daha yutmasını bekleyemeyiz.. birde oturmuyorlar.. yatar durumda süt vs. içmesi normal akıp gidiyor ama katı gıdalara geçince dik durması lazım...ama sebzeye patatesle baslanmıyormu canım sız nasıl yapıp verıceksınız
doktor tartmadan bezinid eğiştirecektim öyle işemişki bezi ağırdı fakat fırsat olmadı... bezide 250 gram gelmediyse eğer kilo alımı iyi bu ay şükür... sağol canım...hırsızı
maşallah kuzuna canım kilo alımı var sağlıklı maşallah takma artık kafana
canım ben meyveyle başladım püreler verdım elma armutseftalı muz dünde uzum verdım pirinç unundan muhallebı konusunda cok kararsızım cogu dr onermıyorbenim kızın tırnaklarını kestikten sonra kenarındaki etler çıkıyor canım..yanlışmı kesiyoruz acaba tırnakalrını...kontrole gidince sorarsın doktora...
dişlerinede bakıyorum görünürse hiç bir belirti yok...ama birden bire çıkabilir belki...çok huysuz ...deliklerde bir sıkıntı yokmuş...önemli olan 6 aydaki gelişim durumu dedi... mamayıda değiştirdik bakalım bugün başlayacak ...6. ay gelseydi.. bir şey kalamdı gerçi.. hayırlııs olsun...
benim sütümde az diyordum ama kendi kendime... telkinettim.. sütüm çok yeter kuzuma diye...dün fışkırıyordu sütüm... ama benim kız içmedi o başka...canım sebzeyle başlaman ve patates vermen de bir sorun yok... bende öyle başlıycam daha doğrusu babanannesi başlatacak...vermememiz gerekenleri bilsek yeter... yasaklı şeyleri ...... alışır bebeğinde öğürmeside dediğim gibi daha yutmasını bekleyemeyiz.. birde oturmuyorlar.. yatar durumda süt vs. içmesi normal akıp gidiyor ama katı gıdalara geçince dik durması lazım...
canım ıyıce doluyduysa o bez 150-200 gm geliyordoktor tartmadan bezinid eğiştirecektim öyle işemişki bezi ağırdı fakat fırsat olmadı... bezide 250 gram gelmediyse eğer kilo alımı iyi bu ay şükür... sağol canım...
bana doktor lıste falan vermedı hıc sebze meyve verebılırsın yogut verebılırsın falan fılann anlattı ıkı dakka sadecederya5838
bizim doktor da listeye pirinç unu yazmıs
eskiden mama falan yoktu çoğumuz o pirinç unlu muhallebiyle büyümüzşüzdür... doyurucu özelliğinin dışında pek bir faydası yok pirinçin...çok fazla katı olmadan neredeyse ayran kıvamında yapabilirsin... sütü suyu çok pirinç unu az tam muhallebi olmadan..canım ben meyveyle başladım püreler verdım elma armutseftalı muz dünde uzum verdım pirinç unundan muhallebı konusunda cok kararsızım cogu dr onermıyor
dimi... bende öyle düşünmüştüm... o zaman 6 kiloyu azıcık geçmiş.canım ıyıce doluyduysa o bez 150-200 gm geliyor
maşşallah maşşallah ... nazar değmesin...masallhh dıyın teyzelerııı
keçi burcu bunlar normal...hırsızı
aynı olacaklar canı benimki şimdiden burcunun özelliklerini taşımaya başladı bile.
geçmiş olsun canım operasyon geçirmişsin...slm kızlar uzun süredir girmedim bu topiğe. oğlandan fırsat kalmıyor ki sürekli benimle ilgileneceksin diyor.5 ay 1 haftalık olduk bugün. doğdu doğacak derken bugün ek gıdaya başladık biz. çok hevesliyiz maşallah. muzu kendi sütümle ezdim muzlu süt elde ettik severek içtik. öncesinde kaşıkla tattırıyordum herşeyden. şimdi tam başladık. akşam ek gıdaya geçiş alışverişi yapacağız. kaşık rende falan alacağız. markette keçi sütleri var onlarla yoğurt mayalayacağım oğluma akşam.çok heyecanlıyım. benim bebeğim büyüdüde maşallah ek gıda istiyor. dün akşam sama sardım yanımda yattı sarmayı bitirene kadar ağzıyla yeme hareketi yaptı. doktor ek gıdaya geçmeye hazır olduğunu söylüyor sana dedi. birde anne sütüne olan ilgimiz azaldı. sürekli benim yediklerimle meşgul. dişimiz acayp kaşınıyor. ön alt diş çıkmak üzere .dün 4 defa üst üste ba ba ba ba dedi. banyo yaparken kahkahayı basıyor artık. sanırım lif gıdıklıyor. hoplamayıda çok seviyoruz. bir dorunumuz var bakıcıya alışmak. 5 saat nasıl ayrı kalacağım bilmiyorum. geçen hafta apandisitten ameliyat oldum o nednele raporluyum ekime kadar. ama aklım hep bakıcı olayında. sizinkiler nasıllar. şanslıyım maşallah beni hiç yormayan bir oğlum var. akşam 9da yatıyor. gece 1 kere emiyor sabah 9da uyanıyor.ama uyanıkken 1 dakika yanından ayrılamıyorum hemen dönüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?