annem bebeğe en çok yarayan buğday nişastası diyor ama bilmiyorum. hatta nişastayı kendi yaparmış. ama ben denemedim. muhallebi yerine sebze püresi ver diyor doktorcanım ben meyveyle başladım püreler verdım elma armutseftalı muz dünde uzum verdım pirinç unundan muhallebı konusunda cok kararsızım cogu dr onermıyor
keçi burcu bunlar normal...
doktoruna bende üzüldüm ...iyi doktor buldunmu nüfusuna alacaksıno kadar önemli...telefonla haberleşmeniz bile san destek olur...
geçmiş olsun canım operasyon geçirmişsin...
maşşallah maşşalh de oğluna totonu kaşı kızzzz
hadi hayırlı olsun ek gıda malzemeleriniz... afiyet bal olsun yavruna...
bencede doğru söylemiş doktorun...bağırsak genişlemesi oluyor bebeklerde ileride sıkıntı çıkarıyor..annem bebeğe en çok yarayan buğday nişastası diyor ama bilmiyorum. hatta nişastayı kendi yaparmış. ama ben denemedim. muhallebi yerine sebze püresi ver diyor doktor
maşşallah kuzuna...direk gıdaya geçmiş miniğin ...anne sütü yediklerinin yanında ek gıda gibi kalmış...Altı aylıktan sonra bebeklere ek gıda başlıyoruz. Bu ek gıdaların içinde muhallebi yapmak da var. Muhallebilere unlu-nişastalı- sütlü besin diyoruz.
İlk bir yıl içinde kansızlık yapmaması için ve inek sütü proteini allerjisi gelişmemesi için inek sütü önermiyoruz.
O halde sütlü muhallebiyi nasıl yapacağız diyeceksiniz. Şöyle yapıyoruz:
Muhallebiyi su ile pişiriyoruz. Ocaktan indirdikten sonra bu su muhallebisinin içine her 30 ml suya bir ölçek gelecek şekilde biberon maması tozundan koyuyoruz ve karıştırarak soğutuyoruz. Oluyor sütlü muhallebi.
Bir su bardağı su yaklaşık 180 - 200 ml. Bir su bardağı su + bir tatlı kaşığı şeker + bir tatlı kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası: Bunları bir cezvede pişiriyoruz. Su muhallebisi yapıyoruz. Ocaktan indirirken 6 ölçek biberon maması için kullanılan hazır mama tozundan karıştırıyoruz. Ve soğutup bebeğe kaşıkla yediriyoruz.
Sadece su ile pişirilip içine süt koymadığımız zaman o mamanın içinde sadece karbonhidrat bulunmuş oluyor. Beberona süt tozu ilave ettiğimizde ise içine protein, yağ ve diğer besin öğelerini de ilave edip dengeli bir beslenme öğünü vermiş oluyoruz.
Biberon maması alamayacak durumda isek o zaman bu muhallebiyi inek sütü ile de yapabiliyoruz. İnek sütü ile muhallebi yapmak sadece su ile muhallebi yapmaktan daha iyidir.
Umarım basit bir konuyu karışık hale getirmemişimdir.
Ben anlaşılmayacak diye endişe duyarak yazdığım için herhalde.
Anlaşılmayan bir taraf varsa,lütfen tekrar yazın .
Sağlıklı günler dilerim.
canım ben internette buldum bu bilgiyi. ben muhllebi vermiyorum bebelacın pirinç mamasından verdim 1 kez kabız yaptı bıraktım. daha çok meyve veriyorum. akşamda yoğurt mayalayacağım. 3-4 gün yoğurdu denedikten sonra kabak püresi vereceğim. 3-4 günde onu deneip sonra ikisini karıştıracağım. öyle öyle geçeceğiz. meyveleri kendi sütümle veriyorum. muhallebi içinde buğday nişastası kullanacağım. şeker ihtiyacını meyvelerden karşılıyor ekstra şeker vermeyeceğim. ek gıdaya geçmezsem aç kalack bizimki sütüm çok maşallah ama anne sütüyle doymuyor artıkmaşşallah kuzuna...direk gıdaya geçmiş miniğin ...anne sütü yediklerinin yanında ek gıda gibi kalmış...
canım yalnız şekerde koyuyormuşsun... doktoruna danıştınmı... yasaklı gıdalar rasında şimdi şeker verme istersen...
diğer muhallebi muhabbetini iyi açıklamışsın eline sağlık...
bencede doğru söylemiş doktorun...bağırsak genişlemesi oluyor bebeklerde ileride sıkıntı çıkarıyor..
senin nasıl mesela sende bağırsak problemi varmı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?