2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım ben meyveyle başladım püreler verdım elma armutseftalı muz dünde uzum verdım pirinç unundan muhallebı konusunda cok kararsızım cogu dr onermıyor
annem bebeğe en çok yarayan buğday nişastası diyor ama bilmiyorum. hatta nişastayı kendi yaparmış. ama ben denemedim. muhallebi yerine sebze püresi ver diyor doktor

:) maşallah hepimizinkine canım. benim oğlan ek gıda ver bana diyor resmen gözüyle ağzıyla. :)) memeyi yaklaştırınca başını diğer tarafa çeviriyor. biberon görünce çığlık atıyor sevinçten.

Altı aylıktan sonra bebeklere ek gıda başlıyoruz. Bu ek gıdaların içinde muhallebi yapmak da var. Muhallebilere unlu-nişastalı- sütlü besin diyoruz.
İlk bir yıl içinde kansızlık yapmaması için ve inek sütü proteini allerjisi gelişmemesi için inek sütü önermiyoruz.
O halde sütlü muhallebiyi nasıl yapacağız diyeceksiniz. Şöyle yapıyoruz:
Muhallebiyi su ile pişiriyoruz. Ocaktan indirdikten sonra bu su muhallebisinin içine her 30 ml suya bir ölçek gelecek şekilde biberon maması tozundan koyuyoruz ve karıştırarak soğutuyoruz. Oluyor sütlü muhallebi.
Bir su bardağı su yaklaşık 180 - 200 ml. Bir su bardağı su + bir tatlı kaşığı şeker + bir tatlı kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası: Bunları bir cezvede pişiriyoruz. Su muhallebisi yapıyoruz. Ocaktan indirirken 6 ölçek biberon maması için kullanılan hazır mama tozundan karıştırıyoruz. Ve soğutup bebeğe kaşıkla yediriyoruz.
Sadece su ile pişirilip içine süt koymadığımız zaman o mamanın içinde sadece karbonhidrat bulunmuş oluyor. Beberona süt tozu ilave ettiğimizde ise içine protein, yağ ve diğer besin öğelerini de ilave edip dengeli bir beslenme öğünü vermiş oluyoruz.
Biberon maması alamayacak durumda isek o zaman bu muhallebiyi inek sütü ile de yapabiliyoruz. İnek sütü ile muhallebi yapmak sadece su ile muhallebi yapmaktan daha iyidir.
Umarım basit bir konuyu karışık hale getirmemişimdir.
Ben anlaşılmayacak diye endişe duyarak yazdığım için herhalde.
Anlaşılmayan bir taraf varsa,lütfen tekrar yazın .
Sağlıklı günler dilerim.

annem bebeğe en çok yarayan buğday nişastası diyor ama bilmiyorum. hatta nişastayı kendi yaparmış. ama ben denemedim. muhallebi yerine sebze püresi ver diyor doktor
bencede doğru söylemiş doktorun...bağırsak genişlemesi oluyor bebeklerde ileride sıkıntı çıkarıyor..
senin nasıl mesela sende bağırsak problemi varmı...

maşşallah kuzuna...direk gıdaya geçmiş miniğin ...anne sütü yediklerinin yanında ek gıda gibi kalmış...
canım yalnız şekerde koyuyormuşsun... doktoruna danıştınmı... yasaklı gıdalar rasında şimdi şeker verme istersen...
diğer muhallebi muhabbetini iyi açıklamışsın eline sağlık...

canım ben internette buldum bu bilgiyi. ben muhllebi vermiyorum bebelacın pirinç mamasından verdim 1 kez kabız yaptı bıraktım. daha çok meyve veriyorum. akşamda yoğurt mayalayacağım. 3-4 gün yoğurdu denedikten sonra kabak püresi vereceğim. 3-4 günde onu deneip sonra ikisini karıştıracağım. öyle öyle geçeceğiz. meyveleri kendi sütümle veriyorum. muhallebi içinde buğday nişastası kullanacağım. şeker ihtiyacını meyvelerden karşılıyor ekstra şeker vermeyeceğim. ek gıdaya geçmezsem aç kalack bizimki sütüm çok maşallah ama anne sütüyle doymuyor artık

bencede doğru söylemiş doktorun...bağırsak genişlemesi oluyor bebeklerde ileride sıkıntı çıkarıyor..
senin nasıl mesela sende bağırsak problemi varmı...

pirinç kabızlık yaptı benimkide 2 kere denedim ikisinde de sabah kadar kaka çıkmadı. buğdaya bakacağız birde ama önceliğim yoğurt ve sebzeler. meyvelerden şeftali elma ve muz veriyorum bişey yapmıyor. hatta lma suyunu çok seviyor

hırsızı

evet haklısın keçi burcu çocukları....
doktorumun cep numarası var bende o medaj atmış zaten ordan öğrendim

Sevgili anneler,ek gıdaya 4-6 ay arasında başlanır. Sadece anne sütüyle beslenen bir bebeğe çoğunlukla 6 ay sadece anne sütü yeter. Ancak anne sütü azsa ya da başka nedenlerle alınamamışsa, formül mama ile bebek besleniyorsa 4. aydan itibaren de yavaş yavaş ek gıdalara geçilebilir. Aslında bebeğiniz ek gıdaya ne zaman geçeceğini kendi size davranışlarıyla belli eder Ohio Eyalet Üniversitesi’nin bir yayınından aktarıyorum:
- Bebek doğum kilosunu ikiye katlamışsa
-Başını dik bir şekilde yukarı kaldırıp tutabiliyorsa
-Destekle oturabiliyorsa
-Siz yemek yerken yemeğe ilgi gösteriyorsa
( Benim kızım4-4,5 aylıkken biz yemek yediğimizde ağzını şapırdatmaya başlamıştı
-Günde 8 kereden fazla emiyorsa ya da 32 ölçekten fazla formül mama tüketiyorsa
-Diliyle yemeği dışarı itmiyorsa
işte o zaman bebeğiniz ek gıdaya hazır demektir

Bu 4 ay, 4,5 ay, 5 ay, 5,5 ay ya da 6 ay olabilir
Afiyet olsun bebişleree

birden aklıma geldi benim oğlana keçi sütü içirsem olurmu acaba pastorize keçi sütü

Bu ilk besinler her ekolde farklı, kimisi önce pirinç unuyla kimisi
sebzeyle kimisi meyveyle başlıyor. Emin olun hiçbiri birbirinden üstün
değil, nihayetinde bebeğiniz eninde sonunda ek gıdayla tanışacaktır.
Bir besini reddettiğinde onu sevmediğine kanaat getirmeyin, bir kaç
gün sonra tekrar deneyin, bebeklerin bir günü bir günü tutmaz
İlk denemelerinizde püreleri anne sütü ya da su ile yumuşatabilirsiniz.
1. anne sütü ile yumuşatılmış, suyla hazırlanan pirinç unu muhallebisi
2.1 küçük elmanın yarısı, buharda haşlanıp ezilmiş, anne sütü ile yumuşatılmış
3.
Evde mayalanan yoğurt
4. Buharda haşlanmış bir dilim balkabağı püresi, anne sütü ile yumuşatılmış
5. Olgunlaşmış, parmağınızla bastırdığınızda içe çöken avokado, ezildikten sonra anne

sütü ile yumuşatılmış
6. Buharda haşlanmış bir kaç dilim havuç püresi, anne sütü ile yumuşatılmış
7. Piştikten sonra anne sütüyle yumuşatılmış bebek tarhanası
8. Buharda pişmiş bir dilim armut, anne sütüyle yumuşatılmış
9. Anne sütü ile yumuşatıp püre yaptığınız muz

Bebeğime ne zaman avokado verebilirim?
4-6 aydan itibaren

Direk çatalla ezip verilebileceği gibi, yoğurtla, muz, şeftali gibi diğer meyvelerle, labne ya da lor peyniriyle karıştırılarak da verilebilir.
Bebek beslenmesini araştırırken, bebeğe ilk sunulabilecek meyvelerden biri olan Avokadoyla karşılaşınca, bebeğime yedirmek istedim. Normalde bizim eve Avokado girmezken, hatta bebeğimin de boğazından aşağı gideceğini tahmin etmezken, bebeğim ilk avokado tecrübesinde o acımtırak avokadoyu nasıl şapırdatarak yedi hayretler içindeydim. Üstelik avokadomuz çok olgun değildi. Daha sonra muzla ve sade olarak da verdim ve yedi.
Avokadonun faydaları neler?
Avokado, bir biftekten daha kalorili bir meyve. Doğal olarak yetiştiği bölgelerde, içerdiği yağ miktarı nedeniyle, fakirin tereyağı da deniyormuş Tüm meyveler arasında belki en çok yağ içeren meyve olmasına rağmen, içerdiği yağ asitleri doymamış yağ asitleri olduğu için kolesterol seviyesini arttırmıyor, üstelik azaltıyor !.. Bu içerdiği zengin yağ asidi içeriği de bebeğin sinir sistemi, beyin gelişimi, zekası için inanılmaz faydalı Bebeklerin beslenmesinde yağ çok önemli bir yere sahip anneler, zeytinyağımızı ve günde 1 çay kaşığı kadar doğal tereyağımızı unutmayalım
İçerdiği vitamin ve mineraller ise: C, E, K, B6, Folik asit, riboflavin, niasin, pantotenik asit ve potasyum.
Bu harika ama ülkemizde pek alışılmamış meyvenin, biraz olgunlaşmış halini, bebeklere çatalla ezerek hiç başka işlem uygulamadan yediriyoruz, peki daha büyüklere nasıl yedirelim: 1 yaş ve daha büyük çocuklarımız için bal ve cevizle karıştırıp, fındık ezmesi gibi kahvaltıda ekmeklerine sürüp yedirebiliriz
Akademik başarılarına çok katkısı olduğu söyleniyor

Bebeğime ne zaman armut verebilirim?
4-6 aydan itibaren verebilirsiniz. Sindirimi bebek için kolaydır ve gaz yapıcı özelliği yoktur.
Armutu bebeğe olgun olanından seçip direk rendeleyerek yedirebilirsiniz

Armutun faydaları nelerdir?
1 Armut günlük C vitamini ihtiyacımızın %20 kadarını karşılar. Bununla birlikte K vitamini de içerir. Ama esas faydası içerdiği liflerdir. Bu liflerin yarısı kabukta bulunur ve kansere karşı koruyucu maddeler içerirler. Bunun için mümkünse kabuğuyla birlikte tüketin. Ayrıca armut tip 2 diyabet hastalığına da iyi gelmektedir. Armutun suyunun kullanılması faydasını çok çok düşüreceği için, lifleriyle beraber tüketilmelidir.
Armut hipoalerjenik olarak bilinen bir meyvedir ve, allerji diyetlerine rahatlıkla eklenebilir. Bunun için de bebeğinize ek gıdaya başladıktan sonra rahatlıkla verebileceğiniz bir meyvedir
Bağırsak hareketlerini hızlandırır. İshal olan bebeğe vermeyiniz.
Böcek ilaçlarından fazlaca etkilenebilen bir meyve olduğundan organik olanları tercih etmekte yarar var.

Elmanın faydaları neler?
Elma çözünür ve çözünmez olarak iki tip lif içerir, bu lifler bağırsakları kansere ve diğer bağırsak hastalıklarına karşı korumada çok yararlıdır Kabızlığa ve ishale karşı da bağırsakları korurlar. Sağlam bağırsak, sağlam bağışıklık sistemi demek anneler
Diğer tüm gıdalar gibi aslında elmanın da bütün yararları keşfedilmiş değil. Kainat eczanesinde yok yok, ve bilmediğimiz daha ne tür hastalıklara şifa oluyorlar kim bilir
Elmanın kötü huylu kolesterolü düşürdüğü gösterilmiş. Bunun yanısıra akciğer, karaciğer ve kemikler için de çok faydalı. Formu korumaya da yardımcı
Demir, kalsiyum ve az miktarda C ve A vitamini içeriyor. Esas fayda liflerde aslında

4-6. aydan itibaren (ilk ek gıdalardan biri olabilir)
Balkabağı gibi müthiş bir yiyeceği tanıtacağım için çok mutluyum
İlk olarak tarif:
  • 3 tane avuç içi büyüklüğünde balkabağı dilimi
  • Üzerini geçecek kadar su ile
  • Ve istenirse pirinç unu, istenirse irmik ilavesiyle ya da sade olarak
Düdüklüde pişirilip, blender’dan geçiriliyor Çok çok kolay. Dilerseniz fazlaca yumuşatıp cam rendeyle de rendeleyebilirsiniz.
Ben pirinç ile beraber pişirmiştim ama, ne kadar çok pişse ve blenderdan geçse de, bebekler 6-9 ay arasında taneleri yutamıyorlar, bunun için pirinçlerini süzüp yedirdim. Bebeğiniz 9 ay ve üstündeyse pirinçle de pişirebilirsiniz. Hatta aklınıza her gelen gıdayla birleştirebilirsiniz
Bebeğim Ne Zaman Balkabağı Yiyebilir?
Ek gıdaya geçer geçmez bebekler balkabağı yiyebilirler, hatta ilk tercih edilecek gıdalardan biri olabilir Balkabağının bir sebze olduğunu düşünenler olabilir ama o bir meyvedir:) Besin değeri çok çok yüksek maddeleri dopdolu içeren bir meyvedir üstelik. Renginden de çağrışım yapabileceği gibi A vitamini öncüsü olan Beta Karoten’le doludur (Havuç gibi ) A vitamini bebeklerin büyümesi için çok önemli bir vitamin. Bizler için de çok gerekli aslında, kansere, kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı koruyucu. Demir, potasyum ve protein değerleri de yüksek. Kalorisi düşük, lif oranı yüksek.
Öyleyse, kendimizi ve bebişlerimizi bu meyveden mahrum etmeyelim annelerr

Balkabağı, sade püre olarak ya da içine pirinç unu, irmik gibi yoğunlaştırıcılar katılarak bebeğe verilebilir. Yoğurtla da karıştırıp sunabilirsiniz. Püre yaparken içine elma, armut, şeftali, muz gibi meyveleri de ekleyebilirsiniz. Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış anneler.
Bol bol kullanalım da, nasıl olursa olsun

Bebeğimin ilk baharatı:
Balkabağı ve bebek beslenmesini araştırırken, bebeğin balkabağıyla beraber ilk baharatını da tadabileceği yazıyordu: tarçını !
Evet, tarçın bebeğin baharatlara geçişinde ilk adım olabilir. Bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Hatta bebeğe diş kaşıyıcı olarak tarçın çubukları verilebilir, tarçın dişetinde bir rahatlama sağlar.
Bebekler tarçını anne sütüyle beraber almaya başlamışlardır zaten, ek gıdaya geçtikten sonra yiyeceklerine eklenebilir.
Tarçının tip 2 Diyabet hastalığına ve kolesterole iyi geldiği biliniyor. Biz büyükler de günde yaklaşık 1 çay kaşığı tüketirsek çok iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…