2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Annelerimize sorarsanız, çoğumuzun ilk ek gıdalarından biri pirinç unu muhallebisi olmuştur. Pirinç, demir içeriği yüksek olan bir tahıl, bunun için özellikle demir eksikliği yaşama olasılığı yüksek bebekler için tercih edilebilir bir ek gıda. Hatta bazı kaynaklarda ilk ek gıda olarak tavsiye ediliyor.
Nasıl hazırlayalım?
- Kahverengi pirinç daha çok vitamin içermektedir, bulabiliyorsanız kahverengi pirinç unu ile bulamıyorsanız beyaz pirinç unu ile hazırlayabilirsiniz
-Karabiber öğütücü mutfak robotunuz varsa pirinç ununuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz
Neyle hazırlayalım?
Sıvı olarak-Su/ Annesütü / Devam sütü/Ayına göre İnek Sütü* ile hazırlanabilir.
Eğer annesütü yeterliyse, devam sütü vermek istemiyorsanız, yeterli proteini anne sütünden aldığı için muhallebinizi inek sütüne geçene kadar suyla hazırlayabilirsiniz. Ama sadece suyla hazırlanmış pirinç unlu muhallebiyle bir bebek beslenirse ciddi protein eksikliği olur.
Sütünüz yetmiyor ve devam sütü kullanıyorsanız, muhallebiyi devam sütüyle hazırlayabilirsiniz
*Bebeğinizde inek sütü allerjisi yoksa, 8 aylıktan sonra inek sütü ile hazırlayabilirsiniz. İnek sütü daha önce 1 yaşa kadar hiç verilmiyordu ancak yeni bilgilerimiz, 6-8 aydan sonra mamalarının ve çorbalarının hazırlanmasında kullanılabileceği yönünde. Yine de bebeğiniz için kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
Kıvamı nasıl olsun?
  • 4-6 ayda : 50ml sıvı +1 tepeleme tatlı kaşığı pirinç unu
  • 6-8 ayda: 100 ml sıvı +2 tepeleme tatlı kaşığı pirinç unu
  • 8 aydan sonra: 150 ml sıvı+ 3 tepeleme tatlı kaşığı pirinç unu
İle muhallebinizi hazırlayabilirsiniz.
Bu kolay ve besleyici, bebekler tarafından da çok sevilen ek gıdayı, bebeğinizin günlük 3-4 öğününden birinde verebilirseniz güzel olur. Özellikle yatmadan önce verilmesi bebeği tok tutacağından son öğün olarak verebilirsiniz

ilk başlarda kabız yapması normalmiş...evet şekeri meyveden alması iyi ama ısıl işlem görünce furuktoz oluyormuş diye duydum...çiğ rendeleyip versen...maşşalah bebeğine...
diğer ek gıdayla ilgili paylaştığın bilgiler içinde teşekkürler...

hırsızı

evet haklısın keçi burcu çocukları....
doktorumun cep numarası var bende o medaj atmış zaten ordan öğrendim
ne kadar ilgili bir doktormuş üzülmekte haklısın...benim doktor cep numarasını mırın kırınla verdi...
keçi sütünü çoğumuz öyle kullanıcaz maalesef...

ih ih,ih hi diye sesler cikariyor
da de ba gibi sesler cikarabilirmis bu ayda bizde yok ondan sordum

ih ih,ih hi diye sesler cikariyor
da de ba gibi sesler cikarabilirmis bu ayda bizde yok ondan sordum
bebekle tek heceli kelimelerle iletişim kurulabilirmiş...ben kızıma gel gel işareti yapıp söylüyorum şimdi oda arad bir gel gel diyor...bilinçli değil tabi...
onun çıkardığı seleride taklit etmeliymişiz...

annesinin koca bebeği uyandı. bilgisayarı yemeye çalışıyor kızlar. çok meraklı minik :)
tam mikrop kapma zamanları...bazı ebeveynler telefon ,tv kumandası gibi üzeri mikrop dolu şeyleri eline veriyorlar...yalamasına izin vermemek lazım...ne yaparsak yapalım mikroplarla iç içeler ama bile bilede göz yummamak lazım..

:) valla şuan eline vermiyoru kendi uzanmaya çalışıyor ama az ayaklandı mı engel olmak mümkün olmayacak canım. telefona baktırmazsam bağırıyor. çocuk şarkıları eğitici videolar izletiyorum geriden. izledikçe elleriyle bilgisayara gitmeye çalışıyor.

ogleyın cevız kadar bı patates haşladım sütümle yumsattım azcıkta zeytın yagı damlattım allahım ohlum nasıl öğürdü kustu meyvelerde hıc böyle olmamıştı

canım bende patates haşlaması verince sevmedi gibi.. sonra bir sitede okudum sebze suyu ile başlayın diye. bende patates ve havuçu haşladım sadece suyundan veriyorum. besin değeri yok sadece alışması için. çok mantıklı geldi. sende öyle deneyebilirsin.

bazen kızımında öyle oluyor. bende merak ettim şimdi doktora danışmak gerek cnm.

Ayyy çok duygulandım yaa,kızımın bugün dişleri çıkmaya başladı snowy,şimdi gördüm,alttan 2 tane,aynı seninki gibi biliyosun 2 saatte bir uyanır oldu diyodum geceleri,diştenmiş demek ki.büyüyo diye gözlerim doldu dişlerine bakarken.çok şükür

bizimkisi de çok sık uyanıyor huzursuz.. inşallah diştendir.. artık gelsin bizimkiler de :)

maşallah canım

yerim ben onun uzanan ellerini... kucaktada durmuyorlar artık... düşerim diye korkmuyorda atılıyor kucaktayken benim sıpa...

dişler geliyor bebişlerin yavaş yavaş... yeni incileriniz hayırlı olsun...

Masallah kuzuna, iki tane birden hem de Saglıkla büyüt canım:)

B
Benim oglum 21nisanda dogdu boga erkegi kendisi:))

B

Benim oglum 21nisanda dogdu boga erkegi kendisi:))
Boğa burcu çocuğu (21 Nisan-21 Mayıs)
İnatçı bir bebek olmasına rağmen onu yetiştirmek zevklidir. Boğa çocukları güçlü ve sağlıklı yapılıdırlar genelde. Erkekler; yaramaz, şakacı ve dayanıklı, kızlar ise düzenli, evcilik oynamayı seven çocuklardır. Her zaman oturup bebeklerle oynamazlar, sokakta erkek çocuklarla misket oynarken ya da ağaçlaratırmanırken de görebilirsiniz. Dayanıklı yapıları nedeniyle ruhsal yönden de dengelidirler. Ara sıra aksi, inatçı olmalarına rağmen çabuk kırılıp gücenmez, saldırganlıkyapmaz, duygusal depresyonlara girmezler. Kendi halinde oyun kurup oynamayı severler, üzerlerine varırsanız kavgacı olurlar. Disipline ve emirlere karşı çıkabilirler.Eğer makul açıklamalar yapmanızı bekler. Hassas yapısı ve renklere, seslere duyarlılığı dolayısıyla parlak, çarpıcı turuncular, kırmızılar onu huzursuz yapar fakat dahapastel tonlar, mavinin tonları onu sakinleştirir. Müzik yeteneği de küçük yaşta keşfedilerek ses ve enstrüman eğitimi alması sağlanabilir. Okul hayatında başarılı vedüzenli olurlar, öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar. Ev işlerinde size yardımcı olurlar, büyüdüklerinde ise oturan karakterleri ile daha uslu, sakin bir yapıya sahipolurlar. Sadece sevgiyle sarın onları…

bizim kakamız hala sıvı oluyor.iki uc gün yapmasa yine sıvı.normali böyle süt içiyor die galiba onu zor yapıyor katı gıdada yandık valla.armut yumuşak bir meyve rahat yiyor rendesini ben süzüp suyunu değil rendede ne varsa onu verdim yutuyor valla.ama elma serttı onu buharda az pişirmek gerek yutamadi

selam güzel anneler :)snowyy ve simca gözünüz aydın sağlıklı dişleri olsun sağlıklı yiyecekleri sevsinler ve yesinler ..hırsızı maşallah kızına .bende temizliğe başladım birini de alıp beraber yapacağım ama ev çok büyük tek kötü yanı temizlik oluyor..benim oğluşta boğa burcu oluyor hep koç istedim yay olduğum için süper anlaşıyorlarmış :)aslında çok ilgili değilim çoğunu bilmiyorum sadece hamileyken bakmıştım :)herkese mutlu günler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…