Arkadaşlar merhaba nasılsınız?
İşyerinde genel müdürümüzü kaybettik trafik kazası sonucu atlatamadık henüz. bugün 7 si var. O bu derken giremedim bi türlü. umarım herkes iyidir. bebişler sanırım diş çıkarmaya başlamış. incileriniz hayırlı olsun. darısı bizim başımıza inş.
biz 5.5 aylık olduk yavas yavas ek gıdalara baslayayım dedim dün ilk defa armut verdim. çalıştığım için şimdilik tadımlık akşamdan akşama tattırıcam. yogurdu ilk kızımda mamayla yapmıştım şimdi kararsız kaldım mamayla mı, günlük şişe süt lemi yoksa bu satılan keçi sütüylemi yapsam sizin fikriniz nedir?
hayirli olsun cnm bu dan sonrada sirasiyla mememi isirdi iletileriniz gelir artik :)Kizlar gunaydin. Ya internetim sorunlubaglanamiyoruz bi turlu.
Bu arada kizimin agzinda ilk inci gorundu :) henuz igne ucu gibi sivri ama geliyo, gordum. Kasik testi de yaptim baska bisry mi diye. Ama tik tik ses geliyo. Kac gundur on dis kismi su toplamis gibiydi. Ben tahris mi oldu agzina soktuklarindan derken meger dismis :) insallah uyku sorunumuz da biter bundan sonra. Cunkuuuuu gunduz toplasan 1 saat uyumuyo. Cok uzuluyorum
Arkadaşlar merhaba nasılsınız?
İşyerinde genel müdürümüzü kaybettik trafik kazası sonucu atlatamadık henüz. bugün 7 si var. O bu derken giremedim bi türlü. umarım herkes iyidir. bebişler sanırım diş çıkarmaya başlamış. incileriniz hayırlı olsun. darısı bizim başımıza inş.
biz 5.5 aylık olduk yavas yavas ek gıdalara baslayayım dedim dün ilk defa armut verdim. çalıştığım için şimdilik tadımlık akşamdan akşama tattırıcam. yogurdu ilk kızımda mamayla yapmıştım şimdi kararsız kaldım mamayla mı, günlük şişe süt lemi yoksa bu satılan keçi sütüylemi yapsam sizin fikriniz nedir?
afiyet olsun..sabit biryerde durmak istemiyorlar... meraktan herşeye uzanmak istiyorlar.. bırak sandalyeyi kucakta bile durmuyorlar artık...nezamn emeklemeye başladı...
snowwy nin araştırdığı gibi sandalyenin sağlam olması lazım... hantal diye sevmedin ama hafif bir sandalyede de devrilme riski var çünkü onun içindede doğru durmuyorlar ki benim gözlemlediğim kadar...
benim kız minnak daha kıçını zor kımıldatıyor.. sandalyeyi oynatamaz sanırım...
valla daha neler var neler..adet gelenek görenek olsun diye uydurmuşlar... biri bebeğin ağzına tükürmüş galiba görenlerede ya biz bunu adet haline getirsek diye ,bir de iğrenç bir tez atmış ortaya bebek ona benzer diye de uydururuz ...yapanları görünce güler dururuz demişler galiba...Eyvah ki ne eyvahhhh ... Sen sil onu arşivden kuzum... Nasıl addetmiş öyle..
Canım sordu ne istiyorsun diye de o an aklıma gelmedi.. Düşüneyim biraz
güle güle kullan canım... evet söylemiştin Şubat Annesi olduğunu...Bizim bebeklerimizden büyük olduğu için bebeğin merak etim ne zaman emekledi diye teşekkürederim...Benm aldığımda çok hafif değil polly e benzin ama ondan daha az yer kaplıyor ben Şubat annesiyim aslında burda takılıyorum oğlumda 8 ayıma girdi 2 haftadır fln emekliyor sürekli yerlerdeyiz her yerimiz oyuncak :)
aktar ve priorim disler hayirli olsun canlar disler
valla daha neler var neler..adet gelenek görenek olsun diye uydurmuşlar... biri bebeğin ağzına tükürmüş galiba görenlerede ya biz bunu adet haline getirsek diye ,bir de iğrenç bir tez atmış ortaya bebek ona benzer diye de uydururuz ...yapanları görünce güler dururuz demişler galiba...
güle güle kullan canım... evet söylemiştin Şubat Annesi olduğunu...Bizim bebeklerimizden büyük olduğu için bebeğin merak etim ne zaman emekledi diye teşekkürederim...
adetten çok ne var Anadolu daCanım çok Sağol darısı size olsun...
Senden çok adet öğreneceğiz desene kuzum..
başınız sağolsun canım... bend esen işten çıktın bebeğine bakıyorsundur diye yazmadığını düşünmüştüm... hala çalışıyormusun... bakıcı buldunmu .. eşinmi bakıyor hala...yazdında benmi kaçırdım ...
inek sütünü genel olarak kullanmayı düşünmüyoruz keçi sütüyle yapacak çoğumuz...ama eğer inek sütü olursa günlük pastorize olanından yada sütçüden alınan sütü kaynatıp mayalayacağım...
Canım başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun.. Canım ben AOÇ keçi sütüyse mayaladım.. Şuan mamayla mayalıyorum..
öncelikle başınız sağolsun Allah geride kalanlara sabır versin canım
ben mamayla yapıyorum yogurdu ilkinde agzını buruşturdu ama şuan severekte içiyor
:)Ayol bizde adetten çok ne var bi yakınımız ilk kez gitmiştik evine oğluşumun sakalına bıyığına un sürdü büyük adam olumuş :)
Evet şanslıyız nerde eskiden keçisi olan bir olacakta satacak yada verecek...hayırlı olsun kızının okulu ve eşinin işi...oturuyor düzen..ilk günleriya okulun hengameli geçiyor...Evet canım hala çalışıyorum eşim geçen hafta çarşamba işe başladı elif besteme aile dostumuz var o bakıyor gözüm arkada değil çok şükür.
Naz da okula başladı 2 haftadır çok koşturmacalı geçiyor herşey üst üste geldi. Bi düzene oturtursak hersey daha güzel olacak inşallah.
Naz da ilk önce mamayla yapmıştım yogurdu 1 yasından sonrada sek günlük şişe süt ile yapmıştım. o zamanlar keçi sütünü bulmak çook zordu. şimdi o açıdan şanslıyız :)
adetten çok ne var Anadolu da
tuzlama töreni: bebek doğduğunda tuzlanır ter kokmasın ve beyz tenli olsun diye
doğum helvası :konu komşuya dağıtılır
ad koyma merasimi:kulağına ezanla adı okunur
gövend şekeri töreni:bekar kızlar dağıtır çerez gibi birşey
lohusa mevlidi:kırkı çıkmadan yapılan
kırk uçurma töreni:kırk tane minik taş toplanıp kırk delikli süzgeçten geçirilen su ile bebek yıkanır.. ogün bebek evden dışarı çıkarılır.
ilk saç kesme: bebeğin saçı kesilir ve saçın ağırlığınca altın takılır bebeğe
altı aylık kına:kınayı akraba olmayan bir kadın yakar sadece kız çocuklarına... kınayı yakan manevi teyze olur
diş hediği:bebğin dişi buğday gibi düzgün olsun diye hedikten yapılan pilav... ve bebeğin önüne her mesleği simgeleyen nesneler konur bebek hangi nesneye uzanırsa o mesleği yapacağı söylenir..kuran ,makas, kalem,kitap, vs...
tığış böreğimi çöreğimi ne onun töreni:bebek ilk adım attığı zaman anne çörek börek ( hep masraf) yapıp dağıtır...
canım teşekkür ederim dostlar sağolsun. ne zman başaldın canım yoğurt vermeye yada ek gıdaya geçiş ne zaman yaptınız.
Ayol bizde adetten çok ne var bi yakınımız ilk kez gitmiştik evine oğluşumun sakalına bıyığına un sürdü büyük adam olumuş :)
bu adetleri lohusa kadını düşünerek yapmamış kimse sanırım... hep bir kalabalık hep bir zahmet... kadın doğumdan çıkmış bunları yapayım derken evin misafiri hiç bitmez...kv de mevlit yapalım dedi ...iyide olurdu ama bütün yük bana bineceği için,ben istemedim kendim okurum dedim ...benim kızada ekmekle yumurta vermişlerdi...ilk gittiği evde verirlermiş...Oy oyyyyy heyy maşallah .. Sırf masraf ve bana göre eziyet.. Başım kalabalığı kaldırmıyor benim.. Daralıyorum... Zaten kendi eşim dostum da yok burada herkes izmirde... Birkaçını biliyordum da değişik adetler öğrendim sayende... Yapanlara Allah kolaylık versin...
Hehehe silikona çok güldüm...
Canım birkaç hafta oluyor.. Tam anlamıyla geçtik sayılmaz.. Zorlamıyorum.. Ama doymuyor sütümle artık..günde 1 kere meyve ve yatmadan önce muhallebi veriyorum... Yoğurdu tattırdım, Bugün güzel yedi ama. Çorbayı 1-2 kere tattırdım.. Şuan vermiyorum...
Geçenlerde kv lere gittik komşusu merak ediyormuş, kapıdan gösterelim mi dediler .tmm dedim.. Neyse gittiler ..teyze ekmek yumurta vermiş.. Un sürmek istemiş görümce benim korkumdan sürdürmemiş
bu adetleri lohusa kadını düşünerek yapmamış kimse sanırım... hep bir kalabalık hep bir zahmet... kadın doğumdan çıkmış bunları yapayım derken evin misafiri hiç bitmez...kv de mevlit yapalım dedi ...iyide olurdu ama bütün yük bana bineceği için,ben istemedim kendim okurum dedim ...benim kızada ekmekle yumurta vermişlerdi...ilk gittiği evde verirlermiş...
eşim aradıda kızım gazdan dolayı çok ağlıyormuş 5 gündür yatınca bağırıyor ayaklarını karnına çekip poposunu kaldırıyor kasılıp kucağa alınca susuyor... ben gaz diye düşündüm ... sma mama aldık mamayıda dünden beri içiyor mamadan olsa diycem ama daha önceden başladı bu hali... neyi var hiç anlamadım.. kaka yaptıktan sonra daha da çok artıyor bu durum...gazmı ki gaz ilaçlarına yine başlayım akşam...
cnm catlaktan olabilirbenim de dogum sonrasi catbu adetleri lohusa kadını düşünerek yapmamış kimse sanırım... hep bir kalabalık hep bir zahmet... kadın doğumdan çıkmış bunları yapayım derken evin misafiri hiç bitmez...kv de mevlit yapalım dedi ...iyide olurdu ama bütün yük bana bineceği için,ben istemedim kendim okurum dedim ...benim kızada ekmekle yumurta vermişlerdi...ilk gittiği evde verirlermiş...
eşim aradıda kızım gazdan dolayı çok ağlıyormuş 5 gündür yatınca bağırıyor ayaklarını karnına çekip poposunu kaldırıyor kasılıp kucağa alınca susuyor... ben gaz diye düşündüm ... sma mama aldık mamayıda dünden beri içiyor mamadan olsa diycem ama daha önceden başladı bu hali... neyi var hiç anlamadım.. kaka yaptıktan sonra daha da çok artıyor bu durum...gazmı ki gaz ilaçlarına yine başlayım akşam...
cnm catlaktan olabilirbenim de dogum sonrasi catbu adetleri lohusa kadını düşünerek yapmamış kimse sanırım... hep bir kalabalık hep bir zahmet... kadın doğumdan çıkmış bunları yapayım derken evin misafiri hiç bitmez...kv de mevlit yapalım dedi ...iyide olurdu ama bütün yük bana bineceği için,ben istemedim kendim okurum dedim ...benim kızada ekmekle yumurta vermişlerdi...ilk gittiği evde verirlermiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?