2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Canım başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun.. Canım ben AOÇ keçi sütüyse mayaladım.. Şuan mamayla mayalıyorum..

hayirli olsun cnm bu dan sonrada sirasiyla mememi isirdi iletileriniz gelir artik :)
izne ayrildin mi raporlu muydun tatlim

öncelikle başınız sağolsun Allah geride kalanlara sabır versin canım
ben mamayla yapıyorum yogurdu ilkinde agzını buruşturdu ama şuan severekte içiyor

Benm aldığımda çok hafif değil polly e benzin ama ondan daha az yer kaplıyor ben Şubat annesiyim aslında burda takılıyorum oğlumda 8 ayıma girdi 2 haftadır fln emekliyor sürekli yerlerdeyiz her yerimiz oyuncak :)

Eyvah ki ne eyvahhhh ... Sen sil onu arşivden kuzum... Nasıl addetmiş öyle..

Canım sordu ne istiyorsun diye de o an aklıma gelmedi.. Düşüneyim biraz
valla daha neler var neler..adet gelenek görenek olsun diye uydurmuşlar... biri bebeğin ağzına tükürmüş galiba görenlerede ya biz bunu adet haline getirsek diye ,bir de iğrenç bir tez atmış ortaya bebek ona benzer diye de uydururuz ...yapanları görünce güler dururuz demişler galiba...

güle güle kullan canım... evet söylemiştin Şubat Annesi olduğunu...Bizim bebeklerimizden büyük olduğu için bebeğin merak etim ne zaman emekledi diye teşekkürederim...

aktar ve priorim disler hayirli olsun canlar disler

Canım çok Sağol darısı size olsun...

Senden çok adet öğreneceğiz desene kuzum..

priorim evet cnm ortu serecegim ama neyle baslayacagim neler verecegim oturtmadim kafamda sen de dusuncelerini paylasir msn kuzum?
bu arada bizde de disin ciktigini kim gorurse ic camasiri alir

hirsizim disin ciktigini goren bebegin agzina tukuruyor ve bebek ona mi benziyor yoksa yanlis mi anladim?

burcu umarim hamile degilsindir bebisin de su 1 hafta seni tolere eder tatlim

kelebekkim tam nickini hatirlamiyorum basin sagolsun

Canım çok Sağol darısı size olsun...

Senden çok adet öğreneceğiz desene kuzum..
adetten çok ne var Anadolu da
tuzlama töreni: bebek doğduğunda tuzlanır ter kokmasın ve beyz tenli olsun diye
doğum helvası :konu komşuya dağıtılır
ad koyma merasimi:kulağına ezanla adı okunur
gövend şekeri töreni:bekar kızlar dağıtır çerez gibi birşey
lohusa mevlidi:kırkı çıkmadan yapılan
kırk uçurma töreni:kırk tane minik taş toplanıp kırk delikli süzgeçten geçirilen su ile bebek yıkanır.. ogün bebek evden dışarı çıkarılır.
ilk saç kesme: bebeğin saçı kesilir ve saçın ağırlığınca altın takılır bebeğe
altı aylık kına:kınayı akraba olmayan bir kadın yakar sadece kız çocuklarına... kınayı yakan manevi teyze olur
diş hediği:bebğin dişi buğday gibi düzgün olsun diye hedikten yapılan pilav... ve bebeğin önüne her mesleği simgeleyen nesneler konur bebek hangi nesneye uzanırsa o mesleği yapacağı söylenir..kuran ,makas, kalem,kitap, vs...
tığış böreğimi çöreğimi ne onun töreni:bebek ilk adım attığı zaman anne çörek börek ( hep masraf) yapıp dağıtır...

Evet canım hala çalışıyorum eşim geçen hafta çarşamba işe başladı elif besteme aile dostumuz var o bakıyor gözüm arkada değil çok şükür.
Naz da okula başladı 2 haftadır çok koşturmacalı geçiyor herşey üst üste geldi. Bi düzene oturtursak hersey daha güzel olacak inşallah.

Naz da ilk önce mamayla yapmıştım yogurdu 1 yasından sonrada sek günlük şişe süt ile yapmıştım. o zamanlar keçi sütünü bulmak çook zordu. şimdi o açıdan şanslıyız :)

öncelikle başınız sağolsun Allah geride kalanlara sabır versin canım
ben mamayla yapıyorum yogurdu ilkinde agzını buruşturdu ama şuan severekte içiyor

teşekkürler canım amin dostlar sağolsun.

bende dün armut verdiğimde bu ne der gibiydi sonra kaşıgı bırakmadı elinden yalandı durdu :)
afiyet olsun bütün kuzulara :)

Ayol bizde adetten çok ne var bi yakınımız ilk kez gitmiştik evine oğluşumun sakalına bıyığına un sürdü büyük adam olumuş :)
:)
bizdede kızın kaşına gözüne sürme çekerler doğduğunda kaşı kirpiği siyah sürmeli olsun diye...memelerine fincan tutururlar küçük olsun diye... ( birde kızı silikon yaptırmak zorunda kalmayalım diye elletmedim)ilk yıkama suyuna tuz atarlar...inanmasamda ben yapmıştım bir bildikleri vardır diye...düşen göbek kordonunu nereye gömersen orayla alakası olurmuş...yeğenimin göbeğini hususi otobüsle gidip Konya ya Mevlana nın bahçesine gömmüştüm...kızızmınki duruyor hala ...şaşırmıyorum ben artık duyduklarıma her yörenin değişik adetleri inançları var...
Evet şanslıyız nerde eskiden keçisi olan bir olacakta satacak yada verecek...hayırlı olsun kızının okulu ve eşinin işi...oturuyor düzen..ilk günleriya okulun hengameli geçiyor...

Oy oyyyyy heyy maşallah .. Sırf masraf ve bana göre eziyet.. Başım kalabalığı kaldırmıyor benim.. Daralıyorum... Zaten kendi eşim dostum da yok burada herkes izmirde... Birkaçını biliyordum da değişik adetler öğrendim sayende... Yapanlara Allah kolaylık versin...

Hehehe silikona çok güldüm...

canım teşekkür ederim dostlar sağolsun. ne zman başaldın canım yoğurt vermeye yada ek gıdaya geçiş ne zaman yaptınız.

Canım birkaç hafta oluyor.. Tam anlamıyla geçtik sayılmaz.. Zorlamıyorum.. Ama doymuyor sütümle artık..günde 1 kere meyve ve yatmadan önce muhallebi veriyorum... Yoğurdu tattırdım, Bugün güzel yedi ama. Çorbayı 1-2 kere tattırdım.. Şuan vermiyorum...

Ayol bizde adetten çok ne var bi yakınımız ilk kez gitmiştik evine oğluşumun sakalına bıyığına un sürdü büyük adam olumuş :)

Geçenlerde kv lere gittik komşusu merak ediyormuş, kapıdan gösterelim mi dediler .tmm dedim.. Neyse gittiler ..teyze ekmek yumurta vermiş.. Un sürmek istemiş görümce benim korkumdan sürdürmemiş

bu adetleri lohusa kadını düşünerek yapmamış kimse sanırım... hep bir kalabalık hep bir zahmet... kadın doğumdan çıkmış bunları yapayım derken evin misafiri hiç bitmez...kv de mevlit yapalım dedi ...iyide olurdu ama bütün yük bana bineceği için,ben istemedim kendim okurum dedim ...benim kızada ekmekle yumurta vermişlerdi...ilk gittiği evde verirlermiş...
eşim aradıda kızım gazdan dolayı çok ağlıyormuş 5 gündür yatınca bağırıyor ayaklarını karnına çekip poposunu kaldırıyor kasılıp kucağa alınca susuyor... ben gaz diye düşündüm ... sma mama aldık mamayıda dünden beri içiyor mamadan olsa diycem ama daha önceden başladı bu hali... neyi var hiç anlamadım.. kaka yaptıktan sonra daha da çok artıyor bu durum...gazmı ki gaz ilaçlarına yine başlayım akşam...

Yedigin içtigin rahatsız ediyor olmasın gülüm? Benimki rahat cıkarsa da mesela börülce yedigimde tüm gün gaz cıkarıyor, rahatsız oldugunu anlıyorum.

İlaç yerine egzersiz&masaja agırlık versen... Hem sık sık yaptırınca donmeyi de ögrenir:)

hırsızı canım neden mamayı kaşıkla ver dedin anne sütünü biberonla zor kabul ettirdim mamayı kaşıkla yarısını yere dökünce biberona kodum sevdiği şeyleri göstererek içti biraz sonra ağladı bende göğsümü açıp koklatarak uyuttum

cnm catlaktan olabilirbenim de dogum sonrasi cat
agim vardi bir sure yazmistim ve buyuk tuvaletimi yaptiktan sonra baya acirdi popom kuzumun derdi odur belki cnm

yazdigin adetlerimizi de birazcik duzeltilmeye ihtiyaci var
mesela helva; dogum yapan annye hergun sicak sicak yapilip yedirilmeli
sac kesilip agirliginca altin da bezin agirliginca altin yine anneye verilmeli seklinde olmali :) :)

cnm catlaktan olabilirbenim de dogum sonrasi cat
agim vardi bir sure yazmistim ve buyuk tuvaletimi yaptiktan sonra baya acirdi popom kuzumun derdi odur belki cnm

yazdigin adetlerimizi de birazcik duzeltilmeye ihtiyaci var
mesela helva; dogum yapan annye hergun sicak sicak yapilip yedirilmeli
sac kesilip agirliginca altin da bezin agirliginca altin yine anneye verilmeli seklinde olmali :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…