Ne kadar hesap yaparsan o kadar karisiyo hesaplar zaten :) teslim olmak lazim yaa :) oyle bi zamanda oyle bi kapi aciliyor ki hic darda koymuyor seni yaradanben 7ay oldu evleneli ve arabamin anahtarini masanin ustune birakarak ciktim ailemin evinden.. malesef hala gorusmuyoruz ailemle.. hayatimda kirada oturmak nedir bilmedim, suan kiradayim.. bilmem hangi markanin coraplarindan baska bisi giymedim simdi fiyat etiketine bakiyorum.. ama pisman miyim! Aslaa!! Cok sukur diyorum.. yine ayni seyleri yapmam gerekse gozum kapali yapardim.. onemli olan insanin kendini huzurlu ve mutlu hissetmesi.. ve malesef para bunu saglayamiyor.. simdii bakiyorum da ne kadar gereksiz takintilarim varmis eskiden! 'bilmem hangi marka nemlendiricim olmadan hayatta olmazz benim cildim cok hassaass!' Onsuz oluyomuymuuss :) bal gibi de oluyomus :) ihtiyacimiz dedigimiz bir cok sey aslinda sadece aliskanliklarimiz hatta takintilarimiz.. vazgectiginde aslinda ne kadar da gereksiz olduklarini fark ediyorsun.. ben her iki ucu da yasadim ve suan tum kalbimle soyleyebilecegim sey su ki para saadet getirmiyo a dostlar :) oturup bazen esimle gelir gider dengesine bakiyoruz dugunden kalan borclarimiz var yine sifirdan ev kurduk onun bi dunya borcu.. matematiksel olarak hesapladigimizda hep gider geliri geciyoo :) ama dedim ya allah o uc kurusaa oyle bi bereket veriyo ki sen bile nelere yattigine sasiyorsun.. hic ummadigin yerden ummadigin sekilde para gelio :) mesela evli ogrencilere burss vercekmis devlett :) nasil ilac gibi geldi anlatamam :) hani derler ya allah evlenene yardim eder sonuna kadar dogru.. bu onermeden yola cikarak dogacak bebegin rizkiyla gelecegine dair onermenin de dogruluguna inanabiliriz hirs yapmamak teslim olmak lazim yahuuu :) bu hayata bi daha gelmicez neyin mucadelesi bu boyle.. yasamak laziimm :) ve para inanin bunun icin gerekli degil :) ben esimle cebimizde sadece 5 lirayla sehir sehir gezdigimizi hatirlarim :) en luks otelde yapilacak sıkıcı tatile bin basar benden soylemesi :)
ay bana beni anlattın galiba. Seninle aynı sureclerden gecmişiz canım yaa. tek fark ben sadece yuksek lisans yapıyordum ve calısıyoprdum. Luks yasantım nedenıyle hiçbir turlu para yetiştiremzdim. 2 farklı şehirde dugun yaptık. Tum eşyalarımızı kendimiz aldık. eşimin evlenmeden önce yaklaşık 15 bin kadar kredi borcu vardı ustelik. giderlerimiz geliri astıgı gibi giderek artıyorda faizler nedeniyle. Ama mutluyum ben annem op kadar guzel dugun yaptıgımızı gorunce affettiler benı. Umarım sende barısırsın birazn once. Ama b,tecek biliyorum. Bebeğimde rızkıyla gelecek. Benim brutum yuksek oldugu için şimdiki maasımdan daha yuksek parqa alcam. Eşimde yuklu bi zamn aldı ve mudur oldu. Kısmet yanıı. Basaracagız biliyorum:) bugun olsa yıne aynı seyleri yaparım bende.
Dediklerinin hepsine katiliyordum ta ki 99 depremine kadar.. orada gorduklerimden sonra malesef garantiye almak diye bisi olduguna inanmiyorum.. bu hayat boyle bi sıkıntı bitiyo bir digeri basliyo.. annemde annen gibi anlatir.. ama ne oldu yani genclikleri gitti.. rahat ettim dedigi yerde baska seyler cikti karsisina.. egitimle ilgili olarak dedim ya yine gitsin iyi okullara canim :) akilli caliskn cocuk olsun burs hak etsin bende disimden tirnagimdan arttirip gondereyim en iyi okulazahmetsiz nimet olmaz oyle yok armut pissin agzina dussun :) esimin kardesi benim icin bu anlamda cok iyi bi ornektir. Yok yani bes kurus para yok.. ama bu cocuk seneye muhendis olacak.. azmetti.. ve allah da nasip etti.. imkansiz diye bisi yok kii
inşalah sende hissetmeye başlarsın senin kaç haftalık oldu? hamilelik takvimini eklememişsin, şimdi küçük olduğu için ben çok hafif hissediyorum tabi büyünce belkide arkadaşın dediği gibi canımızı yakacak sıpalar
süper anne,,,biz kadınlar ne kadar güçlü ve akıllıyız maşallahhh,,, nasılda hesaplar yapmışsın ,helal olsun senin gibi anneye ve eşe,eşlerimiz çok şanslı vallahi, bebeğin 10 aylık olduğunda zaten kocaman olacak annesi rahat rahat bırakırsın,bende denetçilik sınavına da girdim yani oyüzden ara vermek istemiyorum belgemi aldıktan sonra şartlar çok daha güzel olacak, o yüzden inşallah kayınvalide insafa gelir ele avuca gelene kadar ben bakayım küçüğe derse ,halbuki be fikirsizler çalışan gelin kazandığı parayı gömmüyor,oğlunun ev geçindirme yükünü azaltıyor,şartlarını iyileştiriyor, memlekete gittiğinde oğluna akrabalarının övgüler yağdırmasına bayılıyor ama, her geldiğinde farklı arabayla geliyosun dediklerinde kendi almış gibi gururlanıyor,kızımı Ankara da HRS de doğurdum gerçekten mükemmeldi otel konseptinde bir hastane, akrabalarına övünüyor prenses prensesler gibi doğdu diye ahh ahh,kızıma ilk yaş doğum gününü parti evinde yaptım 100 kişi ydik,öyle eğlendikki anlatamam, ozamanda kasım kasım kasıldılar kndileri yapmış gibi hayır geçinemeyip kira versek çocukların ihtiyaçlarını karşılayamayıp onlardan para istesek dahamı değerli oluruz acaba diye düşünmüyor değilim,,amannn nekadar dertliymişimmm
canım sende haklısın ama ben deli gibi çalışmaktan yana değilim, hani bir söz var ya hiç ölmeyecek gibi çalış,yarın ölecek gibi de ibadetini yap diye ona sonuna kadar katılıyorum ben,yoksa deli hırsları olan insanlara bende şaşkınlıkla bakıyorum,benim akrabalarımdan var emekliler herşeyleri var ama hala birikim derdinleler nereye ne götüreceksin be kardeşimmm,başımı sokacak bir evim,yavrularmı taşıyacak bir arabam kenarda da biraz param olsun bundan iyisi can sağlığı
15+6 dayim teyzesii :) oyleymiis valla uykundan uyandiracak bi dur cocuuum diye soylencen diyoo
Ay gitcem dedim gidemedimbende calisiodum bende :) evlenince ayrildim isten :) cok sukur benim meslek free olarak yapilabilecek bisi evden proje gelistiriyorum falan.. dedigin gibi benim de esimin onceden borcu vardi beyimiz bedelli yapti daa :) kiz hakkikaten ayniyiz bu ne! :)
kızlar sizinde dişelrinizi fırçaladığınızda çok fena diş etleriniz kanıyormu? ben dişelrimi ara sıra fırçalıyorum bu yüzden bugun fırçaladım yine acayip kanamadı ve azı dişimin birisi ağrımaya başladı ondan önce ağrı yoktu şuanda acayip ağrı yapıyor bir baktım dişimin etrafındaki diş etimin kenarları belirgin kıpkırmızı olmuş sanırım dişçiye gitmek zorunda kalıcam ama bi arkadaşımız diş çektirdiği gün ilk bebeğinin kalbinin durduğunu söylemişti o yüzden napsam bilemedim diş ve diş eti problemi yaşayan doktora giden var mı?
2 hafta sonra hissetmeye başlarsın inşalah senin gibiyken bende hissetmiyordum canım, eyvah yandık desene içimizde fır dönecekler
kızlar sizinde dişelrinizi fırçaladığınızda çok fena diş etleriniz kanıyormu? ben dişelrimi ara sıra fırçalıyorum bu yüzden bugun fırçaladım yine acayip kanadı ve azı dişimin birisi ağrımaya başladı ondan önce ağrı yoktu şuanda acayip ağrı yapıyor bir baktım dişimin etrafındaki diş etimin kenarları belirgin kıpkırmızı olmuş sanırım dişçiye gitmek zorunda kalıcam ama bi arkadaşımız diş çektirdiği gün ilk bebeğinin kalbinin durduğunu söylemişti o yüzden napsam bilemedim diş ve diş eti problemi yaşayan doktora giden var mı?
Ay senin iş iyiymiş bari. Ben illa basında bulunacağım.Adımız bile var devlette sorumlu yönetici. Sorumlusun yaniiii Daha karıstırdıkça ne benzerlikler cıkcak senınle eminim:))
Ben gittim.Canım onun için hiçbisey yapamıyorlar. Tuzlu su ile gargar yapmayı dene. Baslarda yakıyo falan ama rahatlatıyo. ;Onun dısında bu durum hamilelikden kaynaklanıyor zaten doğal surec merak etme.
2 hafta sonra hissetmeye başlarsın inşalah senin gibiyken bende hissetmiyordum canım, eyvah yandık desene içimizde fır dönecekler
Ben gittim.Canım onun için hiçbisey yapamıyorlar. Tuzlu su ile gargar yapmayı dene. Baslarda yakıyo falan ama rahatlatıyo. ;Onun dısında bu durum hamilelikden kaynaklanıyor zaten doğal surec merak etme.
bebeğime eymen ismini koymayı çok istiyorum yanına ikinci bi isimle birlikte. tabi eşim ikna olursaasizler isim ne düşünüyorsunuz kızlar?
Size birsey sormak istiyorum
Benimki daha ufak 16+3 ama sabah sol kasığımın üs tarafında seyrime gibi cok ilginc bisey oldu ay demişim baya belirgin birseydi ve ilk defa oldu acaba bebek olabilirmi sizin ilk haraketler nasıl basladı acaba
evet aynı seyirme gibi oluyor pıt diye atıyor :) muhtemelen bebeğinizdir tekrar tekrar olduğunda onun bebeğinizin hareketi olduğunu anlayacaksınz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?