Hamilelikte dis eti problemlerinin cok sık yasandigini okumustum bi yerde.. bence vakit kaybetmeden doktora git dis kayiplari bu yuzden oluyormus.. en saglikli cevabi doktorundan alirsin..
Çok teşekkürederim evet böyle pıt gibi seyreme gibi ama degişik bişi ayy benimki erkenmi hissedilecek acaba cok sevindim insallah yeniden tekrarlar
ay hiç gitmek istemiyorum yaa bi keresinde bi dişçide mikrop kapmıştım o aklıma geliyor dişçi konusunda çok hassasım hijyen çok önemli benim için şimdi bebeğimde var daha dikkatli olmam lazım inşalah ağrısı geçerde gitmek zorunda kalmam
hoşgeldin aramıza.....bu sefer sağlıkla kucağına alırsın inşallah...cinsiyeti belli mi?
kızlar uzun zamandır girmeyen arkadaşlar var...onları merak ettim...mesela balum...zehra..inatçı keçi...felfifa...umarım bi sorun yoktur...bi ses verseler "iyiyiz" deseler
ben de endişelenmeye başlamıştım neden hissetmiyorum diye...ama okulda benden 3 hafta önde olan arkadaşıma sordum oda hiç hissetmediğini soyledi rahatladım...
ama hissetmek istiyorummmmmmmmm
16. haftadan sonra hissedilebiliyomuş kişiye göre değişiyor tabiki hassas bünyeliler ve zayıf anneler daha çabuk hissediyomuş bence o bebeğin hareketi ama en çok sırtüstü yatarken hissedersin benim öyle oluyor hatta ilk yatarken hissetmiştim gaz değildi anlamıştım gazdan farklı bişeydi ama çok güzel bir duygu ilk hissettiğimde gözlerim dolmuştu ağlamıştım rabbim her anne olmak isteyene bu güzel duyguları tattırsın...
Bende hıssetmek ıstıyorum bazen pıt pıt oluyor ancak pek de anlayamıyorum
ben de endişelenmeye başlamıştım neden hissetmiyorum diye...ama okulda benden 3 hafta önde olan arkadaşıma sordum oda hiç hissetmediğini soyledi rahatladım...
ama hissetmek istiyorummmmmmmmm
Bende hıssetmek ıstıyorum bazen pıt pıt oluyor ancak pek de anlayamıyorum
çok çirkinleştim yaaa.
saçımı boyayamıyorum ilk ay bir defa organik boya ile boyamıştım ondan sonra doktor asla boyama dedi
beyazlarım iyice çıktı..kestirmekte ne gibi bir sakınca var bilmiyorum ama herkes sebebini açıklayamasa da aman kestirme diyor.böyle olunca da hiç bir şekil yakışmıyor saçıma bir çözüm bulmaya çalışıyorum. aklıma birşey gelmiyor.
çalışıyorum da,biriyle konuşurken saçıma bakıyor utanıyorum.daha 5 ay var nine gibi olcam.bizim ailede ırsi saç beyazlaması ve benim saçım bembeyaz.
ay bana beni anlattın galiba. Seninle aynı sureclerden gecmişiz canım yaa. tek fark ben sadece yuksek lisans yapıyordum ve calısıyoprdum. Luks yasantım nedenıyle hiçbir turlu para yetiştiremzdim. 2 farklı şehirde dugun yaptık. Tum eşyalarımızı kendimiz aldık. eşimin evlenmeden önce yaklaşık 15 bin kadar kredi borcu vardı ustelik. giderlerimiz geliri astıgı gibi giderek artıyorda faizler nedeniyle. Ama mutluyum ben annem op kadar guzel dugun yaptıgımızı gorunce affettiler benı. Umarım sende barısırsın birazn once. Ama b,tecek biliyorum. Bebeğimde rızkıyla gelecek. Benim brutum yuksek oldugu için şimdiki maasımdan daha yuksek parqa alcam. Eşimde yuklu bi zamn aldı ve mudur oldu. Kısmet yanıı. Basaracagız biliyorum:) bugun olsa yıne aynı seyleri yaparım bende.
Ay gitcem dedim gidemedimbende calisiodum bende :) evlenince ayrildim isten :) cok sukur benim meslek free olarak yapilabilecek bisi evden proje gelistiriyorum falan.. dedigin gibi benim de esimin onceden borcu vardi beyimiz bedelli yapti daa :) kiz hakkikaten ayniyiz bu ne! :)
çok çirkinleştim yaaa.
saçımı boyayamıyorum ilk ay bir defa organik boya ile boyamıştım ondan sonra doktor asla boyama dedi
beyazlarım iyice çıktı..kestirmekte ne gibi bir sakınca var bilmiyorum ama herkes sebebini açıklayamasa da aman kestirme diyor.böyle olunca da hiç bir şekil yakışmıyor saçıma bir çözüm bulmaya çalışıyorum. aklıma birşey gelmiyor.
çalışıyorum da,biriyle konuşurken saçıma bakıyor utanıyorum.daha 5 ay var nine gibi olcam.bizim ailede ırsi saç beyazlaması ve benim saçım bembeyaz.
çok çirkinleştim yaaa.
bana kalsa bende kestircemde öyle bir inanaçla söylüyorlar ki .allah korusun bebeğe bişey olsa saçını kestirdin de oldu diyecekler.ben saçımı kestırdım canım ınamıyorum oyle seylere allahın bıçtığı ömru kıl tuy mu kısaltcak kaldı kı agda da yapmayalım ozamn..
boyatmak da kimyasal olduğu için sanırım mesela ben oje surmuyorum takıntılıyım yanı ama saç kesiminde değill
ay ıkınıze de bayıldım..helal olsun..vlalla bnm oyle bı durumum olmadı ama para konusunda dusuncelerımız aynı çocuğum mutlu ozguvenlı olsun gerısını kendı de halleder kesinlikle hayatını garantıye almak dıye bışey yokk..
çok çirkinleştim yaaa.
bana kalsa bende kestircemde öyle bir inanaçla söylüyorlar ki .allah korusun bebeğe bişey olsa saçını kestirdin de oldu diyecekler.
bu soruyu sormak için erken biliyorum ama şu an aklımı en çok kurcalayan konu bu...benim biliyosunuz 4.5 yaşında oğlum da var..onun doğumunda annem sağolsun 40 gün kaldı, çok yardımcı oldu, kv sadece 1 kere görmeye geldi, bunda da gelmeyeceğini bildiğim için kv seçeneğini eledim...anneme gelince ilkinde gerçekten çok yorulmuş olmalı, bi de zaten çekingen bi insan, eşim ve benim arkadaşların , akrabaların arasında rahat edemediği için sanırım ikincide kalamam, ama sen istersen biz de kal dedi...ben de kalmak istemiyorum..size sorum şu...eşim yıllık iznini o tarihte kullansa, 1 çocuk, 1 yeni doğanı 2miz idare edebilir miyiz? sezaryan olacağım için ilk günler zor olur ama en azından kimseye minnet altında kalmayız, hem de kimseyi yormamış oluruz diyorum...ne dersiniz?
benim oğlan da anaokulnua gidiyo, kıskançlık da yapmazsa idare ederiz, ilk olanların bir olsa yanında daha iyi ama, kimsesi olmayanlara da Allah yardım eder..valla bende yorum yapma ihtiyacı hısettım..:)
oncelıkle senın ılk gebelıgın olmadığı için çok rahat idare edersın gıbı gelıyo ama yıne de bı nefes alman için bırının yanında olması lazım
çunku kuzenımın 4,5 yaşında oğlu ve 10 aylık kız bebişi var ..annesı ılk hafta yanında kaldı gıttı kayınvalıdesı karşı apt oturuyo..çok sıkısırsa yardım ıstıyo ama şöylede bı durum var oğlunu yuvaya verdı artık 12-5 arası daha rahat..
bızlere gelınce inji çok guzel açıklamış..bizler çok tecrubesız.. kucaga almakta zorlanıyoruz yıkaması var bende anneme guvenıyorum eşimde dıyo annem de gelır de ben kv fazla guvenmıyorum bı hafta kalır gıder..annemle de aram yuz metre sanırım en azından 40 ı çıkana kadar yanımda olur gunduxlerı ama bırde bız çalışan bayanlarız ee iş vaktı olunca mecbur bırakıcaz anneme
ne güzel yazmışsın mucize aslan gibi anne oldum diye...biz de oluruz evelallah:) ayrıca ben de 4 ümüz yatmak için (yatak odasına sığmayız) salona yer yatağı sermeyi düşünüyorum:)GÜNAYDIN HERKESEEEE...
valla ben doğum yaptım hastanede eşim kaldı, ben kalmak istiyorum bakarım karıma dedi annemin ve kayınvalidem de ses çıkaramadı,,oohh mis gibi kaldık, eve çıkınca kayınvalide yanımızdaydı amannn zorlandımm ilk günler fakat baktım onunda benden farkı yok neyse bisüre sonra gittiler ve ben aslan gibi bi anne oldumkızımı kendim yıkadım,bazen bi komşum var oda yardımcı oldu sağolsun,ama hiç sıkıntı yaşamadım kendim çok daha mutlu mesut baktım,kimsenin afrasını tafrasını çekmeyin kızlar zaten eşlerimiz çok şükür pervaneler,onlar yeter bize,benim şimde kızçemde var nasıl yaparız bilmem ama busefer gerçi yer paylaşımı yaptık ,eşim kızıma aşık onlar yatakodasında yatacak kızıma prensesler gibi oda yaptık ama birgün bile odasında yatmadı,daha doğrusu biz yatırmadık park yatak aldık yanımıza gece onun kokusunu alarak uyumak daha güzel zaten akşama kadar çok özlüyoruz,neyse işte bende minik kuzuyla kızımın odasında kalırım diye düşünüyorum,yada dört kişi yatakodasında yatarız ayrılamazsakk Rabbim ogünü hayırlısıya görelim Allah öyle bir kuvvet veriyorki 40 yıllık anneymişsin gibi davranıyorsun,
uzun oldu güzeller kusura bakmayınnn,,,hadi bana iyi işler....
geliriz geliriz:)biz ailelerden uzaktayız annem kesin gelecek doğuma yakın kayınvalidelerde gelir sanırım çünkü ilk torunları. ben de çok korkuyorum ama ablam biraz rahatlattı yeğenimi ilk ben kucakladım alltını ilk ben değiştirdim ablam kendi çocuğuna daha güzel bakarsın diyor Allahım inşallah zaten yapamam edemem deyip de milleti başıma toplamaya niyetim yok Allaha sığınıp herşeyin üstesinden geliriz inşallah
işe giderken mecbur bi çözüm bulunacak tabi..Allah yardımcımız olsunbiz eşimle kendi düğünümüzü kendimiz yaptık.ailelerimizden 5 kuruş istemedik.kredi çektik.onu ödüyoruz.kiradayız.
bende özelde çalışıyorum eşimde.mecburen doğum anına kadar çalışmam lazım hatta ayaklanır ayaklanmaz da işe başlamam lazım.
bebeğime inşallah kv bakacak ama onunda 2 yaşında baktığı bir torunu var.birde benim ki eklenecek.kendi annemin başında 2 yeğenim var zaten benden uzakta oturuyor. sabahları işe giderken kv me bırakıcam bebeği ,ordan işe. iş le ev arası 1 buçuk saat akşamda en erken 8 de evde oluyorum.zor günler beni bekliyor.bebek bakma konusunda çok tecrübesiz sayılmam yeğenlerime ben bakmıştım.
hayırlısıyla bunu da atlatırız inşallah.
1 yaşına kadar karnımızda kalsalar benimle işe gelip gider.kimseye muhtaç olmadan ele avuca gelince çıksalar.
dişi falan da çıkar kemirirler bizi
Ah ah keşke yakınımda böyle içten gelirim diyen olsa...yolun ankaraya düşerse yardıma değil ama tanışmaya beklerim canımBenim ev bayağı kalabalık olacak sanırım kaynanam, annem, ablam, eşimin kız kardeşleri =)
Bunlar bende kalacak olanlar..
Ee malum 2 tarafında tek evli çocukları biziz ve ilk torun gelecek...
Tek kalsam yaparım her şeyi, eşim özellikle çocuk doğduktan sonra ne kendi ailesine, ne de benim aileme bırakma taraftarı değil.
Biz büyütmeliyiz diyor...
Sana gelince canım sezaryan olacağın için zorlanırsın diye düşünüyorum ...
İnşallah ağrın sızın olmaz, yakın olsan ben gelirdim gün içinde yardıma =)
Şimdiden Allah kolaylık versin sana balım..
Ama bir bayan olsa sanırım daha da rahat ederdin..
ah mucize sen de tercümanı oldun duygularımın, ev alırken hiç oralı olmayanlar evime misafir getirip övünüyolar...insan utanır yahu..çocuklar bizim de katkımız olmadı ama siz ne güzel işler başardınız diyesüper anne,,,biz kadınlar ne kadar güçlü ve akıllıyız maşallahhh,,, nasılda hesaplar yapmışsın ,helal olsun senin gibi anneye ve eşe,eşlerimiz çok şanslı vallahi, bebeğin 10 aylık olduğunda zaten kocaman olacak annesi rahat rahat bırakırsın,bende denetçilik sınavına da girdim yani oyüzden ara vermek istemiyorum belgemi aldıktan sonra şartlar çok daha güzel olacak, o yüzden inşallah kayınvalide insafa gelir ele avuca gelene kadar ben bakayım küçüğe derse ,halbuki be fikirsizler çalışan gelin kazandığı parayı gömmüyor,oğlunun ev geçindirme yükünü azaltıyor,şartlarını iyileştiriyor, memlekete gittiğinde oğluna akrabalarının övgüler yağdırmasına bayılıyor ama, her geldiğinde farklı arabayla geliyosun dediklerinde kendi almış gibi gururlanıyor,kızımı Ankara da HRS de doğurdum gerçekten mükemmeldi otel konseptinde bir hastane, akrabalarına övünüyor prenses prensesler gibi doğdu diye ahh ahh,kızıma ilk yaş doğum gününü parti evinde yaptım 100 kişi ydik,öyle eğlendikki anlatamam, ozamanda kasım kasım kasıldılar kndileri yapmış gibi hayır geçinemeyip kira versek çocukların ihtiyaçlarını karşılayamayıp onlardan para istesek dahamı değerli oluruz acaba diye düşünmüyor değilim,,amannn nekadar dertliymişimmm
boyama canım...organik bile yazsa üstünde boyama..ama kestirmek de ne sakınca olduğunu bi türlü anlamadığım için ben ilkinde kestirdim, bunda da uzarsa kestiririmçok çirkinleştim yaaa.
yaa cok kiskaniyorum ama bunlari duyuncabenim yanimda kimsem yok yeni evliyim ve ilk bebisim olcak ve tek basima olcam yirtinsam da =) ben yapabilceksem sen ohooo ötturursun diorum cnm benim merak etme kari koca birbirine yardimci oldukca herseyin ustesinden gelinir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?