2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451

bende ne zamandır diyodum benim oğluş gündüz kıpır kıpır geceleri annesiyle uslu uslu uyuyo bakalım doğduktan sonra nasıl olucaklar
annesine çekerse benim oğluş ben 1 yaşına kadar geceleri hiç uyumamışım ama 1 yaşından sonrada hiç eziyetim olmamış annem hadi kızım uyuyalım dermiş yastığımı alıp kendi kendime uyurmuşum zaten çok merak ediyorum doğduktan sonra bana mı babaya mı çekicek baba hiperaktif çünkü bebekliğide çocukluğuda milli felaketmiş gerçi halan daha farklı değilde

inşallah, Allah sağlık versin her şeyden önce bütün bebişlerimize, bize de sabır =))))))
çalışan için zaten her şey zor bir de çocuğun bakımı ne kadar rahat olursa biz de o kadar rahat ederiz tabi...
mesela müzik belirle şöyle relaxından bi tane, her uyuttuğunda onu da çal dinlet.
böylelikle uyku ile müziği kafada birleştiriyor bir süre sonra yatakta sadece o müzikle kendi kendine uyuyabiliyor. müzikle uykuyu özdesleştirecek ya...
gündüzleri de uzun uyumaya izin vermeyeceğiz, daldıkça öpüp koklayıp oyunlarla uyanık tutacağız
her şeyi öğretmesi en fazla 2 günü alıyor!
WC eğitimi, gece-gündüz gibi tüm alışkanlıklar...
2 gün sonra zaten gece uykusunu kapmış olacak...

tecrübeli annelerden sizlerden öğreneceğim çok şey var desene
gürültülü ortamda uyumasını alıştırmak istiyorum ben sessizlik aramasın uyumak için bu ama müzik olur ama tv sesi insan sesi gürültülü yerde uyusun istiyorum inş da öyle alıştırabilirim bakalım öğreniceğim çok şey var Allah ın izniyle o günler gelsinde

Valla ilk zamanlar iyiydi kendi kendine uyudu kucuk oldugundan bisure sonra sallanarak uyumaya basladi sonra tekrar normale dondu suan 3yasinda 1bucuk yasindan beri kendi uyuyor eskiden oyun parkina giderdi uyumaya simdide aksamlari ii geclr der odasina gecer..valla buyuk konusmuyorum ne aksi bebekler gordum 5 6aylik catsaflarda salliyolardi eltimde cok cekti onun bebegide uyumuyodu ve surekli 24saat aglardi gaz sancisi olurdu en sonunda salincak aldilar..denize dusunce yilana sariliyo insan..gece gunduz kavrami fln her cocuk icin ayni olmuyor bazen ogretemiyosun rabbim aksi cocuk vermesin bize :) valla belirli bi aya kadar onlar ogretiyolar bize geceyi gunduzu :):)

Ay o wc egitimi 2gunde nasil ogretiliyor banada ver o sirri kiz :) 2yasindan beri ugrasiyorum yapmadigim kalmadi ama yok soylemiyor iste 14subatta 3e girdi yaz kis demeden ugrastim babasiyla bile kotu oldum soylemiyorsa usteleme diyor ben alissin diyorum bakalim bu yaza kadar alismasi lazim

amin canım inşallah!
ay sanki kim anasının karnından prof doğuyor ki? dediğin gibi yaşanarak öğreniliyor bazı şeyler.
bende tutan yöntem sende tutmayabilir... bebekler o kadar farklı ki..
mesela korkutmak gibi olmasın ama erkek bebeklerin gaz sıkıntısı aman yarabbi!!!!bir süre mecbur çekilecek. en iyi gelen şey bulunana kadar dert olacak. ama her bebek farkı işte. kızlarda da gaz sorunu olanlar olabiliyor. genelleme yapılamıyor işte... en iyisi sen bebeğin için deneye deneye en doğru yöntemleri bulacaksındır ama en iyisi seni zorlayacak yöntemlere en baştan hiç alıştırmmak...

benim de derdim o şimdi, kv o kadar dik kafalı ki bin kere desem de yine bildiğini okuyor!
kızıma annem bakmıştı bu kızıma da kv bakacak, çüknü aynı memlekete taşındık, eşimden tek bir şey istedim nolur sallamasın söyle dedim..
bakalım ne yapıcaz?!
ben 6:30 gibi evden çıkıp 4 gibi eve gelicem, düşün!
o kadar saat onlarda kalınca otomatikman onun alışkanlıklarına sahip olacak. e ben ne zaman eve etişeyim, büyük kızma yetişeyim, bebeğime yetişeyim de bi de 2 saat ayakta sallayayım?

çok korkuyorum Allah biliyor ya.... ne desen anlamıyor çünkü!

doğru canım aynen öyle oluyor oğlum gece hep hareket ederdi sabahda çok ağır olurdu bi doğdu sabahdan akşama kadar uyuyor gece den sabaha kadarda uyanıktı benim oğlan geceyle gündüzü karıştırdı diyodum :) kardeşi de sabaha kadar yatıyo sanırım bi acıktığımı hissedip uyanırsam hareket ettiğini farkediyorum yoksa sabah 7 dedimi tekmelerle uyanıyorum :)) aman sağlıklı olsun da kuzucuklarımız

Günaydın kızlar uzuuunnn bir aradan sonra hepinize selamlar :)

berna uyku için dediğini yapmayı planlıyorum ama çocuk sahibi olanların çoğu dalga geçiypr benimle sallamaya mecbur kalacaksın diye. sallanmayan beşik alıcam sırf sallamak mecburiyetinde kalmayım diye. bakalım nasıl olucak.

bu arada bacak ağrısı beni hala ve hala çok yoruyor. fenalardayım

haklısın diyorum ya her bebek bir değil ama maalesef dert yandığımız konuları da yine çocuğa biz öğretiyoruz, tek demek istediğim bu.
TV izlemesine dert yanıyoruz ama en ufak bi çıkmazda Allah aşkına, git televizyonda çizgi film izle, işimi bitirip geliyorum, demiyor muyuz?
diyorum ya Allah bize sabır ve güç versin. hangi işe yetişeceğiz bilemiyorum =)

WC için de önce kaka ile başlıyorlar çünkü o kasları kontrol etmek daha kolay, çiş biraz daha dantel işi gibi ince kaslar =)))) daha zor ayırt ediyorlar. en önemlisi çocuk hazır olmadan başlama sakın, bu sefer şöyle bi düşünce gelişiyor,
aaaaa, annem - babam bu kadar kaka yapmamaı istiyorsa demek ki bu değerli bir şey... e ben de tuvaletimi(kakamı) yapmayayım ki benden ayrılmasın!!!!!!!!!!!!!
bu sefer tutuyor falan... inan bak o hazır hissettiği zaman söyleyip yapacak zaten. he ne yapabilirsin? çalışıyorsan hafta sonunu buna ayır, bellli bi aralık belirle , yarım saat gibi her yarım saatte bir çişi glse de gelmese de tuvalete oturt. yapsa da yapmasa da...
bir süre sonra kendi diyecek zaten çiş diye...

gece için de daha ileriki zamanlarda her saat başı ya da 2 saatte bir (altını bağlamadan) tuvalete götür yine yapsa da yapmasa da...
tedbir amaçlı alez de ser. ama altını ıslatsa bile kızma o bir süre sonra ıslak yerde yatmasından dolayı zaten rahatsızlık hisseder ve kendi söyler yine tuvaletinin geldiğini...
ki altını çok sık ıslatmaz da... hastalık, korkunç rüya vs. haricinde....

bizmde oğluşa bakım kosunda sıkıntı var şuanda kendi annem babamla altlı üstlü oturuyoruz ama hepimizde çalışıyoruz annemin emekliliğine 5 yıl kaldı çalışması lazım benimde doğumdan sonra çalışıp çalışmıcağım henüz belli değil normal şartlarda kesinlikle çalışmam lazım hepte çalışcam diyodum doğumdan sonra ama bakım konusu kafama çok takılıyo kv bize yakın oturuyo yani arabayla 10 15 dakikalık mesafede kv hiç konuşmadık daha bakar mı bakmaz mı diye ama bazı beklentilerimiz var şu 2 3 ay içinde eğer onlar olursa çalışmıcam en azından annem emekli olana kadar ben bakıcam ama beklentiler olmazsa mecbur çalışıcam o zamanda kv ye rica etcez bakması için bakıcı tutsam aldığım maaşın yarısı bakıcıya gidicek en önemlisi güvenebilceğim bi bakıcı nasıl bulurum derdi var kv bakmasını açıkcası hiç ama hiç istemiyorum kendi doğrularında bakıcak çünkü eminim benim hiç bi lafımı dinlemicek bide sonrasında kakınç yapıcak başımıza ben baktım diye bakalım artık hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun şu 2 3 ay bakalım çok önemli bizim için inş beklentilerimiz yerine gelirde oğluşumada kendi doğrularımla ben bakarım

yavrum napıyon yaaa? =)))))))))))))))) keyfin yerindedir inşallah?
bacak ağrısından bahsetmişsin dr ne diyor? kramp falan mı batma hissi mi?

sen o arkadaşlarına da söyle, daha bir kere sallamadık Aryayı... maşallah hala daha geceleri hiç uyanmaz.... kendi kendine uyur. sünger gibiler be ne verirsen onu alıyor. bebek nerden bilecek sallamayı bilmemneyi...

kızlar slm

dün akşam işteyken çıkışa yakın çok kötü oldum çok aferdesrsiniz bi lavoba dolusu kustum ve kendimi kaybettim rsmen bebğime bişey olacak diye cok korktum zaten midem ağzımda geziyordum patron aradı ama bn nasıl aglıyorum ofiste tek oldugum için oda beni sakinlestirmeye çalıştı karsıdakı kızların yanına gıt dedı yada cagır sonra karşı dairemdeki kızların kapısını çaldım sağolsunlar beni çok rahatlattılar o an tek düşündüğüm yavumun ne halde olduğydu kımıldamıyordu daha sonra kv geldi hastaneye gittik yavrumu gordum dr cok iyi dedi günüyle uyulu dedi bn 24 haftamdayım sanıyordum ama 25 haftamın içidemişim ama açıkcası dr u hiiiçç sevmedim ama bebemi gördüm ya derin bir ohh çektim yavru kuşum ayakları kocaman olmus 795 gr olmus ...bide kızlar dünden beri hiçbirşey yemedim kararsızım tekrar mıdem bulanır mı acaba diye sanırım nazara geldim bn ...ne yeseeemm ???? bu arada Allah ım hepimizin yavrulrını korusun bize bu duyguyu yaşattığ için şükürler oldsun Rabbi me

ay valla hepimizin derdi aynı!
annen olsa nazın geçiyor rahat rahat isteklerini söylüyorsun ve annen de saolsun seni kırayıp uymaya çalışıyor... ama KV nedir yaaa?! bi tanesi de çıksın peki desin..... Allah hepimiin yardımcısı olsun be canım... hele ben gurbet elde 2 çocukla ahahhhh ahhhhhhh =)))))))))
dua edin be!
bi de saatlik ilçede çalışıyorum en a 3 yıl da buradayım

yavrum çok geçmiş olsun ne oldu böyle bir anda ya çok şükür bebiş iyimiş ya aman korkma öyle herşeyde bişeyler ye hem aç durma kız maşallah tosun olmuş kilosu çok güzel hem önden gidiyomuş bak üzme kendini kasma hemen hafif bişeyler ya ama karnını doyur bi güzel sonrada bebişinin tekmelerini bekle kıyamam sana ya

ay Sevgicim çok geçmiş olsun! Allah beterlerinden korusun canım!
şimdi nasılsın? tuzlu bir şeyler tüket bari aç kalmak da iyi değil o da bulantı yapar bak....

Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun Rabbim verir kolaylığını dayanma gücünü elbet
ben hep çalıştım yıllardır çalışmaktan hiç gocunmadım kaçmadım ama Allah yukarda ya hamileliğim Allah a bin şükür sıkıntısız geçti bu zamana kadar ama ona rağmen çalışmak acayip koydu bana evde olmayı çok isterdim yatayım kalkayım boş boş zaman geçireyim çok isterdim naaplım sağlık olsunda çalışalım diyoruz işte ya şu var aslında kv oğluşa çok iyi bakar eminim ama kendi doğrultusunda çok iyi bakar söz konusu kendi annem babam olunca onların her yaptığına her dediğine sonsuz güvenim oluyo gözüm asla arkada olmazdı ama kv bakınca işte işler değişiyo hayırlısı dediğim gibi inş. hepimiz hamilelik sürecimizide bebişleri büyütme sürecimizi de en iyi şekilde atlatırız.

ay Sevgicim çok geçmiş olsun! Allah beterlerinden korusun canım!
şimdi nasılsın? tuzlu bir şeyler tüket bari aç kalmak da iyi değil o da bulantı yapar bak....

sağol un canlarım yiycem birzdan bişeyler evdeyim bugun izinliyim sizlerle paylaşmak istedim ...bilgecim sabah tan beri durmadı kız kıpır kıpır acıktım diyor heralde anasının kuzusu allah m ayakları o kadar tatlıydıki pis dr fotosunu vrmedi bide özel olacak ama neyse masllah miniğime bee

Ben de senin gibi ev taşıdım . ama nerdeyse elimi sürmedim annem ve kardeşimin eşi yerleştirdi her şeyi sağolsunlar :)

sol bacak ve kalça ağrısı yaklaşık bir haftadır illallah ettirdi beni. deneyimli hamileler kuyruk sokumu ağrısı diyor. doktorum kilodan dolayı bel fıtığı olabilir diyor. otorunca ve yürüyünce çok canım acıyor ayakta sabit durunca iyiyim. magnezyum eksikliği diyeceğim ilaç da alıyorum : iyi olsun da kuzu . son zamanlar bitecek inşallah

valla kararlıyım ilk yazdığından beri seni yöntemi uygulamayı kafaya koydum inşallah ben galip çıkacağım ailemizde ilk :)

sevgicim geçmiş olsun cnmm . ekşili şeylere dayan bi kaç gün :) miden rahatlasın :)

kızlar ya benim oğluş hep yukarda tekmelerdi bugün sabahtan beri ayaklar aşağıda sanırım kasıklarımdan geliyo hatta rahimden hissediyorum vurdukça titreme gibi oluyo rahim bölgesinde sorun olmaz dimi ya bi garip hissettim kendimi böle olunca

ay kızlar bir derdimi anlatmak istiyorum

dedim ya benim kv bi garip diye.... meme kanseri oldu 7 yıl önce, birini aldılar koltukaltına kadar. sol kolu şimdi pek tutmuyor. ama diyorum ya dik kafa diye her bi boku da elinde yıkıyor...elektrik parası ödemesin diye ne çamaşır mak. çalıştırıyor ne bulaşık..
öyle ki kalabalık olduğu zamanlar makineye atın makineyi çalıştırıcam diyor, sabah bi kalkıyorum makineden çıkarıp elinde yıkıyor halde görüyorum bu derece vahim yani!

bilmeyenler için 1 hafta önce taşındık, eski evimiz de kv ile aynı sitedeydi. sabahları kızıma bakmak için geliyordu, okula bırakıp evine geçiyordu (karşı bloka)
neyse her geldiğinde bir şeylerin yerini değiştirir tamam mı? bende de fotografik hafıza var, bardağın kulbunu sağa mı sola mı doğru koydum onu bile hatırlarım...
ve eve her geldiğimde illa ki ya yağlığı ya buzdolabı poşetlerini ya tabaklarımı illa ki bir şeyleri başka yerlere koyuyor ve benim de bütün akşamım bir şeyleri aramakla geçiyor...
diyorum ya zaten ilçeden geç geliyoruz zaman kısıtlı... biz başladık eşimle tartışmalara doğal olarak!
nolur söyle bir şeye karışmasın, yerlerini değiştirmesin falan diye ricalarda bulundum.
o da saolsun hep söylüyor ama yine dediğim gibi dik kafa, aynı tas aynı hamam...
en sonunda adamcağız Berna ile tartışıyoruz yapma falan demeye başladı. neyse bu durumlar azaldı ama hala devam ediyor falan...
eşim sohbet ederken mesela diyor ki şu eşyayı şuraya koymayı düşünüyorum, ertesi gün bi bakıyoruz onu oraya koymuş!
eve bi giriyorum perdem değişmiş, perdemi çıkarmış evden bi perde getirip takmış,
yok kızımın odasındaki halıyı rulo yapmış evdev kafasına göre bi halı getirip sermiş...
ya kızlar saolsun bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hep kafasına göre, hani ufak tefek şeyler ama birike birike canımı çok sıkmaya başladı.
sonuçta o evde biz yaşıyoruz, o evin hanımı benim. en azından bi sor! kafana göre ne hakla sen benim eşyalarıma kadar karışıyorsun ki?

neyse uzun oldu ama anlatmam lazım nolur kusruma bakmayın bu konuda acaip doluyum!

dün kızımızı aldık, eşim annesine uğradı bi döndü surat bi karış bana falan ters ters cevaplar...
ya noluyo dedim. farkında mısın o evden her çıktığında bana ters konuşuyorsun falan dedim.
eve geçelim anlatırım dedi...

sabah biz çaydanlığı açık mı kapalı mı bıraktık emin olamadık. kv'yi arayıp kaynımın eve bakmasını söyledik. o da kıyamaz hiç evlatlarına! gitmiş kendi bakmış. bakmakla kalmamış evi yine değiştirmiş!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem de benim 1 haftada kıçımı patlata patlata yerleştirdiğim yeni evime bile karışmış!!!!!!!!!!!!!
mutfağa, oturma odasının perdesine, hatta ve hatta koltuklarımın yerlerine kadar değiştirmiş kızlar

eşim de meğersem evde bunu konuşurken öğrenmiş, yazık benim sinir olacağımı bilior ya annesi ile baya bi tartışmış. ben sana koltukların yerini değiştirmeyi düşünüyorum diyorum, sen kalkıp değiştiriyorsun, ben senden böyle bir şey istedim mi? sonra sorun oluyor evde senin yüzünden falan demiş... ilk defa bu kadar ağır konuşmuş yani.
hatta biz gelip senin evini değiştiriyor muyuz demiş...
annesi de bilmiyordum (!) e artık gelmem falan gibisinden sitem etmiş.
eşim de ben ne diyorum sen ne anlıyorsun demiş.....

kızlar ben ne yapayım Allah aşkına akıl verin!
deli oluyorum artık eve her gittiğimde farklı bi ev görmek gerçekten sinirlerimi bozuyor yaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Ay kiz ölüyodum 4gundur mide agrisindan resmen bicak sokuyolar gibiydi bebek yukari ciktigi icinmiymis bende mide icin dktra gitcektm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…