Kiz bilge ayni seyi ben dusunuyodum gecen gun oglumda hep gunduz hareket vrdi sabah 7bucukta karnimdan beri babayi tekmelerdi cocugum bi dogdu gece massallah uyuyor gunduZ hep uyanik boyna salliycan ilgilencen halen daha dogru duzgun ogle uykusu yoktur..ama bu kizda geceleri sabaha kadar kipir kipir hayirlisi bakalim
bizim ilk tecrebemiz olduğundan böyle duyduklarımızı yorumlamaya çalışıyoruz
bende sallamayı düşünmüyorum seninde dediğin gibi çevremde hep şahit oluyorum nasıl uykuya alıştırırsan öyle gidermiş
çocuk kocaman oluyo yine sallanmadan uyumuyo ilk zamanlar tamam da büyüdükçe ağırlaşıyo sallamakta dert çalışanlar için sallamaya zaman ayırmakta dert oluyo bakalım hayırlısıyla gelsinlerde inş gece gündüz kavramını bizlerde öğretebiliriz kısa zamanda zorlanmadan
tecrübeli annelerden sizlerden öğreneceğim çok şey var deseneinşallah, Allah sağlık versin her şeyden önce bütün bebişlerimize, bize de sabır =))))))
çalışan için zaten her şey zor bir de çocuğun bakımı ne kadar rahat olursa biz de o kadar rahat ederiz tabi...
mesela müzik belirle şöyle relaxından bi tane, her uyuttuğunda onu da çal dinlet.
böylelikle uyku ile müziği kafada birleştiriyor bir süre sonra yatakta sadece o müzikle kendi kendine uyuyabiliyor. müzikle uykuyu özdesleştirecek ya...
gündüzleri de uzun uyumaya izin vermeyeceğiz, daldıkça öpüp koklayıp oyunlarla uyanık tutacağız
her şeyi öğretmesi en fazla 2 günü alıyor!
WC eğitimi, gece-gündüz gibi tüm alışkanlıklar...
2 gün sonra zaten gece uykusunu kapmış olacak...
bizim ilk tecrebemiz olduğundan böyle duyduklarımızı yorumlamaya çalışıyoruz
bende sallamayı düşünmüyorum seninde dediğin gibi çevremde hep şahit oluyorum nasıl uykuya alıştırırsan öyle gidermiş
çocuk kocaman oluyo yine sallanmadan uyumuyo ilk zamanlar tamam da büyüdükçe ağırlaşıyo sallamakta dert çalışanlar için sallamaya zaman ayırmakta dert oluyo bakalım hayırlısıyla gelsinlerde inş gece gündüz kavramını bizlerde öğretebiliriz kısa zamanda zorlanmadan
Valla ilk zamanlar iyiydi kendi kendine uyudu kucuk oldugundan bisure sonra sallanarak uyumaya basladi sonra tekrar normale dondu suan 3yasinda 1bucuk yasindan beri kendi uyuyor eskiden oyun parkina giderdi uyumaya simdide aksamlari ii geclr der odasina gecer..valla buyuk konusmuyorum ne aksi bebekler gordum 5 6aylik catsaflarda salliyolardi eltimde cok cekti onun bebegide uyumuyodu ve surekli 24saat aglardi gaz sancisi olurdu en sonunda salincak aldilar..denize dusunce yilana sariliyo insan..gece gunduz kavrami fln her cocuk icin ayni olmuyor bazen ogretemiyosun rabbim aksi cocuk vermesin bize :) valla belirli bi aya kadar onlar ogretiyolar bize geceyi gunduzu :):)ben hiç sallamadım doğduğundan beri ilk başlarda yatağına koydum kendi uyudu,5-6 aylık olunca yan yana yattık battaniyesiyle oynayarak uyudu halada bana ait bir şey olmadan uyumaz her akşam üstümdeki yeleği ister ben kokuyomuşsarılıp uyur
oğlum kolay bir bebekti bir süre gaz sıkıntımız dışında uyumluydu Allah var kızımda acısı çıkarsa diye çok korkuyorum
inşallah, Allah sağlık versin her şeyden önce bütün bebişlerimize, bize de sabır =))))))
çalışan için zaten her şey zor bir de çocuğun bakımı ne kadar rahat olursa biz de o kadar rahat ederiz tabi...
mesela müzik belirle şöyle relaxından bi tane, her uyuttuğunda onu da çal dinlet.
böylelikle uyku ile müziği kafada birleştiriyor bir süre sonra yatakta sadece o müzikle kendi kendine uyuyabiliyor. müzikle uykuyu özdesleştirecek ya...
gündüzleri de uzun uyumaya izin vermeyeceğiz, daldıkça öpüp koklayıp oyunlarla uyanık tutacağız
her şeyi öğretmesi en fazla 2 günü alıyor!
WC eğitimi, gece-gündüz gibi tüm alışkanlıklar...
2 gün sonra zaten gece uykusunu kapmış olacak...
tecrübeli annelerden sizlerden öğreneceğim çok şey var desene
gürültülü ortamda uyumasını alıştırmak istiyorum ben sessizlik aramasın uyumak için bu ama müzik olur ama tv sesi insan sesi gürültülü yerde uyusun istiyorum inş da öyle alıştırabilirim bakalım öğreniceğim çok şey var Allah ın izniyle o günler gelsinde
arkadaşlar geçen hafta bi arkadaşım doğum yaptı dün konuştuk sölediğine göre doğumdan önce bebiş anne karnındayken geceleri sürekl hareketliymiş güzdüzleri pek bi durgun hareketsizmiş şuanda da kızcesi bütün gün uyuyomuş ve tüm gece uyanıkmış yani dediğine göre şuan bizim hareketleri günün hangi saatlerinde hissettiğimiz doğumdan sonra bebişlerin uyku düzenini oluyormuş
ben yaklaşık 21 haftadan bu yana hareket hissediyorum ve bütün gün hareketli akşam 10 dan sonra hareketler duruyo uyuyo sanırım gerçekten doğruysa benim oğluş tüm gece uyucak bütün gün oynucak :))) sizlerde durum nasıl
Valla ilk zamanlar iyiydi kendi kendine uyudu kucuk oldugundan bisure sonra sallanarak uyumaya basladi sonra tekrar normale dondu suan 3yasinda 1bucuk yasindan beri kendi uyuyor eskiden oyun parkina giderdi uyumaya simdide aksamlari ii geclr der odasina gecer..valla buyuk konusmuyorum ne aksi bebekler gordum 5 6aylik catsaflarda salliyolardi eltimde cok cekti onun bebegide uyumuyodu ve surekli 24saat aglardi gaz sancisi olurdu en sonunda salincak aldilar..denize dusunce yilana sariliyo insan..gece gunduz kavrami fln her cocuk icin ayni olmuyor bazen ogretemiyosun rabbim aksi cocuk vermesin bize :) valla belirli bi aya kadar onlar ogretiyolar bize geceyi gunduzu :):)
Ay o wc egitimi 2gunde nasil ogretiliyor banada ver o sirri kiz :) 2yasindan beri ugrasiyorum yapmadigim kalmadi ama yok soylemiyor iste 14subatta 3e girdi yaz kis demeden ugrastim babasiyla bile kotu oldum soylemiyorsa usteleme diyor ben alissin diyorum bakalim bu yaza kadar alismasi lazim
bizmde oğluşa bakım kosunda sıkıntı var şuanda kendi annem babamla altlı üstlü oturuyoruz ama hepimizde çalışıyoruz annemin emekliliğine 5 yıl kaldı çalışması lazım benimde doğumdan sonra çalışıp çalışmıcağım henüz belli değil normal şartlarda kesinlikle çalışmam lazım hepte çalışcam diyodum doğumdan sonra ama bakım konusu kafama çok takılıyo kv bize yakın oturuyo yani arabayla 10 15 dakikalık mesafede kv hiç konuşmadık daha bakar mı bakmaz mı diye ama bazı beklentilerimiz var şu 2 3 ay içinde eğer onlar olursa çalışmıcam en azından annem emekli olana kadar ben bakıcam ama beklentiler olmazsa mecbur çalışıcam o zamanda kv ye rica etcez bakması için bakıcı tutsam aldığım maaşın yarısı bakıcıya gidicek en önemlisi güvenebilceğim bi bakıcı nasıl bulurum derdi var kv bakmasını açıkcası hiç ama hiç istemiyorum kendi doğrularında bakıcak çünkü eminim benim hiç bi lafımı dinlemicek bide sonrasında kakınç yapıcak başımıza ben baktım diye bakalım artık hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun şu 2 3 ay bakalım çok önemli bizim için inş beklentilerimiz yerine gelirde oğluşumada kendi doğrularımla ben bakarımamin canım inşallah!
ay sanki kim anasının karnından prof doğuyor ki? dediğin gibi yaşanarak öğreniliyor bazı şeyler.
bende tutan yöntem sende tutmayabilir... bebekler o kadar farklı ki..
mesela korkutmak gibi olmasın ama erkek bebeklerin gaz sıkıntısı aman yarabbi!!!!bir süre mecbur çekilecek. en iyi gelen şey bulunana kadar dert olacak. ama her bebek farkı işte. kızlarda da gaz sorunu olanlar olabiliyor. genelleme yapılamıyor işte... en iyisi sen bebeğin için deneye deneye en doğru yöntemleri bulacaksındır ama en iyisi seni zorlayacak yöntemlere en baştan hiç alıştırmmak...
benim de derdim o şimdi, kv o kadar dik kafalı ki bin kere desem de yine bildiğini okuyor!
kızıma annem bakmıştı bu kızıma da kv bakacak, çüknü aynı memlekete taşındık, eşimden tek bir şey istedim nolur sallamasın söyle dedim..
bakalım ne yapıcaz?!
ben 6:30 gibi evden çıkıp 4 gibi eve gelicem, düşün!
o kadar saat onlarda kalınca otomatikman onun alışkanlıklarına sahip olacak. e ben ne zaman eve etişeyim, büyük kızma yetişeyim, bebeğime yetişeyim de bi de 2 saat ayakta sallayayım?
çok korkuyorum Allah biliyor ya.... ne desen anlamıyor çünkü!
Günaydın kızlar uzuuunnn bir aradan sonra hepinize selamlar :)
berna uyku için dediğini yapmayı planlıyorum ama çocuk sahibi olanların çoğu dalga geçiypr benimle sallamaya mecbur kalacaksın diye. sallanmayan beşik alıcam sırf sallamak mecburiyetinde kalmayım diye. bakalım nasıl olucak.
bu arada bacak ağrısı beni hala ve hala çok yoruyor. fenalardayım
bizmde oğluşa bakım kosunda sıkıntı var şuanda kendi annem babamla altlı üstlü oturuyoruz ama hepimizde çalışıyoruz annemin emekliliğine 5 yıl kaldı çalışması lazım benimde doğumdan sonra çalışıp çalışmıcağım henüz belli değil normal şartlarda kesinlikle çalışmam lazım hepte çalışcam diyodum doğumdan sonra ama bakım konusu kafama çok takılıyo kv bize yakın oturuyo yani arabayla 10 15 dakikalık mesafede kv hiç konuşmadık daha bakar mı bakmaz mı diye ama bazı beklentilerimiz var şu 2 3 ay içinde eğer onlar olursa çalışmıcam en azından annem emekli olana kadar ben bakıcam ama beklentiler olmazsa mecbur çalışıcam o zamanda kv ye rica etcez bakması için bakıcı tutsam aldığım maaşın yarısı bakıcıya gidicek en önemlisi güvenebilceğim bi bakıcı nasıl bulurum derdi var kv bakmasını açıkcası hiç ama hiç istemiyorum kendi doğrularında bakıcak çünkü eminim benim hiç bi lafımı dinlemicek bide sonrasında kakınç yapıcak başımıza ben baktım diye bakalım artık hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun şu 2 3 ay bakalım çok önemli bizim için inş beklentilerimiz yerine gelirde oğluşumada kendi doğrularımla ben bakarım
yavrum çok geçmiş olsun ne oldu böyle bir anda ya çok şükür bebiş iyimiş ya aman korkma öyle herşeyde bişeyler ye hem aç durma kız maşallah tosun olmuş kilosu çok güzelkızlar slm
dün akşam işteyken çıkışa yakın çok kötü oldum çok aferdesrsiniz bi lavoba dolusu kustum ve kendimi kaybettim rsmen bebğime bişey olacak diye cok korktumzaten midem ağzımda geziyordum patron aradı ama bn nasıl aglıyorum ofiste tek oldugum için oda beni sakinlestirmeye çalıştı karsıdakı kızların yanına gıt dedı yada cagır sonra karşı dairemdeki kızların kapısını çaldım sağolsunlar beni çok rahatlattılar o an tek düşündüğüm yavumun ne halde olduğydu kımıldamıyordu daha sonra kv geldi hastaneye gittik yavrumu gordum dr cok iyi dedi günüyle uyulu dedi bn 24 haftamdayım sanıyordum ama 25 haftamın içidemişim ama açıkcası dr u hiiiçç sevmedim ama bebemi gördüm ya derin bir ohh çektim yavru kuşum ayakları kocaman olmus 795 gr olmus ...bide kızlar dünden beri hiçbirşey yemedim kararsızım tekrar mıdem bulanır mı acaba diye sanırım nazara geldim bn ...ne yeseeemm ???? bu arada Allah ım hepimizin yavrulrını korusun bize bu duyguyu yaşattığ için şükürler oldsun Rabbi me
ay valla hepimizin derdi aynı!
annen olsa nazın geçiyor rahat rahat isteklerini söylüyorsun ve annen de saolsun seni kırayıp uymaya çalışıyor... ama KV nedir yaaa?! bi tanesi de çıksın peki desin..... Allah hepimiin yardımcısı olsun be canım... hele ben gurbet elde 2 çocukla ahahhhh ahhhhhhh =)))))))))
dua edin be!
bi de saatlik ilçede çalışıyorum en a 3 yıl da buradayım
yavrum çok geçmiş olsun ne oldu böyle bir anda ya çok şükür bebiş iyimiş ya aman korkma öyle herşeyde bişeyler ye hem aç durma kız maşallah tosun olmuş kilosu çok güzelhem önden gidiyomuş bak üzme kendini kasma hemen hafif bişeyler ya ama karnını doyur bi güzel sonrada bebişinin tekmelerini bekle kıyamam sana ya
ay Sevgicim çok geçmiş olsun! Allah beterlerinden korusun canım!
şimdi nasılsın? tuzlu bir şeyler tüket bari aç kalmak da iyi değil o da bulantı yapar bak....
yavrum napıyon yaaa? =)))))))))))))))) keyfin yerindedir inşallah?
bacak ağrısından bahsetmişsin dr ne diyor? kramp falan mı batma hissi mi?
sen o arkadaşlarına da söyle, daha bir kere sallamadık Aryayı... maşallah hala daha geceleri hiç uyanmaz.... kendi kendine uyur. sünger gibiler be ne verirsen onu alıyor. bebek nerden bilecek sallamayı bilmemneyi...
Ay kiz ölüyodum 4gundur mide agrisindan resmen bicak sokuyolar gibiydi bebek yukari ciktigi icinmiymis bende mide icin dktra gitcektm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?