ay kızlar bir derdimi anlatmak istiyorum
dedim ya benim kv bi garip diye.... meme kanseri oldu 7 yıl önce, birini aldılar koltukaltına kadar. sol kolu şimdi pek tutmuyor. ama diyorum ya dik kafa diye her bi boku da elinde yıkıyor...elektrik parası ödemesin diye ne çamaşır mak. çalıştırıyor ne bulaşık..
öyle ki kalabalık olduğu zamanlar makineye atın makineyi çalıştırıcam diyor, sabah bi kalkıyorum makineden çıkarıp elinde yıkıyor halde görüyorum bu derece vahim yani!
bilmeyenler için 1 hafta önce taşındık, eski evimiz de kv ile aynı sitedeydi. sabahları kızıma bakmak için geliyordu, okula bırakıp evine geçiyordu (karşı bloka)
neyse her geldiğinde bir şeylerin yerini değiştirir tamam mı? bende de fotografik hafıza var, bardağın kulbunu sağa mı sola mı doğru koydum onu bile hatırlarım...
ve eve her geldiğimde illa ki ya yağlığı ya buzdolabı poşetlerini ya tabaklarımı illa ki bir şeyleri başka yerlere koyuyor ve benim de bütün akşamım bir şeyleri aramakla geçiyor...
diyorum ya zaten ilçeden geç geliyoruz zaman kısıtlı... biz başladık eşimle tartışmalara doğal olarak!
nolur söyle bir şeye karışmasın, yerlerini değiştirmesin falan diye ricalarda bulundum.
o da saolsun hep söylüyor ama yine dediğim gibi dik kafa, aynı tas aynı hamam...
en sonunda adamcağız Berna ile tartışıyoruz yapma falan demeye başladı. neyse bu durumlar azaldı ama hala devam ediyor falan...
eşim sohbet ederken mesela diyor ki şu eşyayı şuraya koymayı düşünüyorum, ertesi gün bi bakıyoruz onu oraya koymuş!
eve bi giriyorum perdem değişmiş, perdemi çıkarmış evden bi perde getirip takmış,
yok kızımın odasındaki halıyı rulo yapmış evdev kafasına göre bi halı getirip sermiş...
ya kızlar saolsun bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hep kafasına göre, hani ufak tefek şeyler ama birike birike canımı çok sıkmaya başladı.
sonuçta o evde biz yaşıyoruz, o evin hanımı benim. en azından bi sor! kafana göre ne hakla sen benim eşyalarıma kadar karışıyorsun ki?
neyse uzun oldu ama anlatmam lazım nolur kusruma bakmayın bu konuda acaip doluyum!
dün kızımızı aldık, eşim annesine uğradı bi döndü surat bi karış bana falan ters ters cevaplar...
ya noluyo dedim. farkında mısın o evden her çıktığında bana ters konuşuyorsun falan dedim.
eve geçelim anlatırım dedi...
sabah biz çaydanlığı açık mı kapalı mı bıraktık emin olamadık. kv'yi arayıp kaynımın eve bakmasını söyledik. o da kıyamaz hiç evlatlarına! gitmiş kendi bakmış. bakmakla kalmamış evi yine değiştirmiş!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem de benim 1 haftada kıçımı patlata patlata yerleştirdiğim yeni evime bile karışmış!!!!!!!!!!!!!
mutfağa, oturma odasının perdesine, hatta ve hatta koltuklarımın yerlerine kadar değiştirmiş kızlar
eşim de meğersem evde bunu konuşurken öğrenmiş, yazık benim sinir olacağımı bilior ya annesi ile baya bi tartışmış. ben sana koltukların yerini değiştirmeyi düşünüyorum diyorum, sen kalkıp değiştiriyorsun, ben senden böyle bir şey istedim mi? sonra sorun oluyor evde senin yüzünden falan demiş... ilk defa bu kadar ağır konuşmuş yani.
hatta biz gelip senin evini değiştiriyor muyuz demiş...
annesi de bilmiyordum (!) e artık gelmem falan gibisinden sitem etmiş.
eşim de ben ne diyorum sen ne anlıyorsun demiş.....
kızlar ben ne yapayım Allah aşkına akıl verin!
deli oluyorum artık eve her gittiğimde farklı bi ev görmek gerçekten sinirlerimi bozuyor yaaaaa!!!!!!!!!!!!!
Nigar bacısı napıyon kız? =))))
oğluşlar nasıl?
canım ya hakikatten çok sinir bozucu bi durum bu bence eşinin annesine söylemesi fayda etmiyorsa kendin al kv yi karşına güzel güzel anlat annecim durum böyle böyle bak ben çalışıyorum yoruluyorum benim kendime ait bir düzenim var sağol yardımcı olmaya çalışıyosun ama senin yaptıklarını düzelterek ben daha çok yoruluyorum biz genciz bırak bizi kendi halimize vs. vs. desen belki anlar kalbini kırmadan güzelce anlatmaya çalışsan ama yani Allah sabır versin sana ben böyle birşeye tahammül edemezdim heralde değil kv kendi annem bile yapsa rahatsızlık verirdi bana dedim ya benim kendi ailem üst katımda evimin anahtarları annemde babamda vardır bişey gerektimi evime girerler ama asla hiç bişeye dokunmazlar bile kaldıki yerini değiştircekler ha ben annemin evinde gayet rahatımdır istediğimi istedğim yere koyarım değiştiririm ama o benim kendi annem yani çok başka anne ile kv ne diyim canım ya çok sinir yapmısşın artık bu duruma ama bi çare bulmak lazımay kızlar bir derdimi anlatmak istiyorum
dedim ya benim kv bi garip diye.... meme kanseri oldu 7 yıl önce, birini aldılar koltukaltına kadar. sol kolu şimdi pek tutmuyor. ama diyorum ya dik kafa diye her bi boku da elinde yıkıyor...elektrik parası ödemesin diye ne çamaşır mak. çalıştırıyor ne bulaşık..
öyle ki kalabalık olduğu zamanlar makineye atın makineyi çalıştırıcam diyor, sabah bi kalkıyorum makineden çıkarıp elinde yıkıyor halde görüyorum bu derece vahim yani!
bilmeyenler için 1 hafta önce taşındık, eski evimiz de kv ile aynı sitedeydi. sabahları kızıma bakmak için geliyordu, okula bırakıp evine geçiyordu (karşı bloka)
neyse her geldiğinde bir şeylerin yerini değiştirir tamam mı? bende de fotografik hafıza var, bardağın kulbunu sağa mı sola mı doğru koydum onu bile hatırlarım...
ve eve her geldiğimde illa ki ya yağlığı ya buzdolabı poşetlerini ya tabaklarımı illa ki bir şeyleri başka yerlere koyuyor ve benim de bütün akşamım bir şeyleri aramakla geçiyor...
diyorum ya zaten ilçeden geç geliyoruz zaman kısıtlı... biz başladık eşimle tartışmalara doğal olarak!
nolur söyle bir şeye karışmasın, yerlerini değiştirmesin falan diye ricalarda bulundum.
o da saolsun hep söylüyor ama yine dediğim gibi dik kafa, aynı tas aynı hamam...
en sonunda adamcağız Berna ile tartışıyoruz yapma falan demeye başladı. neyse bu durumlar azaldı ama hala devam ediyor falan...
eşim sohbet ederken mesela diyor ki şu eşyayı şuraya koymayı düşünüyorum, ertesi gün bi bakıyoruz onu oraya koymuş!
eve bi giriyorum perdem değişmiş, perdemi çıkarmış evden bi perde getirip takmış,
yok kızımın odasındaki halıyı rulo yapmış evdev kafasına göre bi halı getirip sermiş...
ya kızlar saolsun bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hep kafasına göre, hani ufak tefek şeyler ama birike birike canımı çok sıkmaya başladı.
sonuçta o evde biz yaşıyoruz, o evin hanımı benim. en azından bi sor! kafana göre ne hakla sen benim eşyalarıma kadar karışıyorsun ki?
neyse uzun oldu ama anlatmam lazım nolur kusruma bakmayın bu konuda acaip doluyum!
dün kızımızı aldık, eşim annesine uğradı bi döndü surat bi karış bana falan ters ters cevaplar...
ya noluyo dedim. farkında mısın o evden her çıktığında bana ters konuşuyorsun falan dedim.
eve geçelim anlatırım dedi...
sabah biz çaydanlığı açık mı kapalı mı bıraktık emin olamadık. kv'yi arayıp kaynımın eve bakmasını söyledik. o da kıyamaz hiç evlatlarına! gitmiş kendi bakmış. bakmakla kalmamış evi yine değiştirmiş!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem de benim 1 haftada kıçımı patlata patlata yerleştirdiğim yeni evime bile karışmış!!!!!!!!!!!!!
mutfağa, oturma odasının perdesine, hatta ve hatta koltuklarımın yerlerine kadar değiştirmiş kızlar
eşim de meğersem evde bunu konuşurken öğrenmiş, yazık benim sinir olacağımı bilior ya annesi ile baya bi tartışmış. ben sana koltukların yerini değiştirmeyi düşünüyorum diyorum, sen kalkıp değiştiriyorsun, ben senden böyle bir şey istedim mi? sonra sorun oluyor evde senin yüzünden falan demiş... ilk defa bu kadar ağır konuşmuş yani.
hatta biz gelip senin evini değiştiriyor muyuz demiş...
annesi de bilmiyordum (!) e artık gelmem falan gibisinden sitem etmiş.
eşim de ben ne diyorum sen ne anlıyorsun demiş.....
kızlar ben ne yapayım Allah aşkına akıl verin!
deli oluyorum artık eve her gittiğimde farklı bi ev görmek gerçekten sinirlerimi bozuyor yaaaaa!!!!!!!!!!!!!
aaaa şaka mı bu kadın :26:
ben de acaip sinir olurdum, ki bulaşık makinesi boşalırken bile kaşığın tabağın farklı yere koyulması canımı sıkar, perde, koltuk hiççç düşünemiyorum!!!
defalarca söylendiği halde ne diye devam ediyor, inadına yapıp saf ayağına yatar gibi :s
Canım sen hiç bişi deme kv sonuçta eşin demiş diyeceğini, ve bu defa epey ağır konuşmuş yazmışsın, umarım tekrarlamaz..
sen polemiğe girme, oğlunun dediği değil senin dediğin batar hanıma.. bırak eşin halletsin...
nasıl gün sayıyoruz yaa belli mi doğum tarihi?senin yazdığını okuyodum Bernoş
bebelerim iyi sanırım, gün sayıyoruz 56 dan geriye..
senin kızçeler nasıl
ya valla rüyalarımda bile konuşur halde buldum kendimi.... ay bi açılsa konu ben de açılacam da benim çok sivri dilim ortam yok maalesef ve kalp kırarım diye korkuyorum. ama böyle de ben mahfoluyorum yaaa! bana da yazık at at içime içime yeter... hele eşim arada kalıyor hakkaten. o da rahatsız artık bu durumdan ama....canım ya hakikatten çok sinir bozucu bi durum bu bence eşinin annesine söylemesi fayda etmiyorsa kendin al kv yi karşına güzel güzel anlat annecim durum böyle böyle bak ben çalışıyorum yoruluyorum benim kendime ait bir düzenim var sağol yardımcı olmaya çalışıyosun ama senin yaptıklarını düzelterek ben daha çok yoruluyorum biz genciz bırak bizi kendi halimize vs. vs. desen belki anlar kalbini kırmadan güzelce anlatmaya çalışsan ama yani Allah sabır versin sana ben böyle birşeye tahammül edemezdim heralde değil kv kendi annem bile yapsa rahatsızlık verirdi bana dedim ya benim kendi ailem üst katımda evimin anahtarları annemde babamda vardır bişey gerektimi evime girerler ama asla hiç bişeye dokunmazlar bile kaldıki yerini değiştircekler ha ben annemin evinde gayet rahatımdır istediğimi istedğim yere koyarım değiştiririm ama o benim kendi annem yani çok başka anne ile kv ne diyim canım ya çok sinir yapmısşın artık bu duruma ama bi çare bulmak lazım
bernacım Allah sabır versin sana evet belki kötülükten yapmıyo ama insan kafayı yer sende benim gibi takıntılısın anladığım kadarıyla aynı yazdığın gibi fincanımın kulpu dönse anlarımyanlız kendimize yapıyoruz olan bizim sinirlere oluyo sakin ol cnm eşinide üzme adamlar arada kalıyo yazık
benim kvde de toplamda 40 dk bakıyo ve sonra servise veriyo ben üstünü giydirip,kahvaltısını ettirmiş oluyorum ona rağmen her akşam o kadar çok dertleniyoki yok ağladı yok şöyle yaptı artık ne yapacağımı bilemez durumdayım haziran gelsede kuzumla evimizde otursak ana oğul
peki 75likte değerin kaç çıkmıştı maşallah ya helal olsun sana bana 100lük yapcak direkkeşke ilk 75lik yapsaydı da hiç yormayaydı beni beceriksiz doktor:)))
Noldu cnm ya hayirdir bisimi var
bernaa senin kv yaptığını benim annem yapıyor inan ona ses çıkaramayınca daha sinir bozucu oluyor. her şeyi yerleştirdi sağolsun ama şunu şuraya koy bunu böyle yap. yatak odamın dolabını nie öyle koymuşum uygun bi zaman bulunca değiştirecekmiş. perdelerimin asılışını beğenmedi. sonra değiştirirken kornişler düştü. ben baya bozuldum annem anladı . artık müsade et dedim. iyi ya da kötü ben karar vermek istiyorum dedimüzülecek diye bişey de demek istemiyorum. şu hamilelelik döneminde resmen bana bebek gibi baktılar eşim den çok yanımdaydılar ama bunaldım valla şimdi bana deme se de kardeşimin eşine diyormuş değişmesi gerekenleri. Allahtan onlarda benden yana büyükler bizim yaptıklarımızı beğenmiyorlar anacım napıcam
nagieymen canım sağol. yerleştim çok şükür :) bi oğluşumun odası kaldı onuda bu ay sonunda tamamlamayı düşünüyorum.
valla Nigar, çok doldum! öyle böyle değil hani artık gözüm kapalı kalp kırabilecek kıvama geldim.
eşim dün çok üzüldü... laf anlamıyor Berna, diyor. teyzesi ile de konuşmuş o da aynı şeyleri söylüyor... bi hayal dünyasında Allahım giremiyoruz ama biz o dünyanın içine!
ya o halle halı yıkayıp balkonun demirine asıyor tek başına yaaa..... kışın bile yapıyor bunu. Allahaşkına nasıl bir kafa bu?
çocukları konuşa konuşa bi hal oldu ama anlamıyor. ben napayım da artık elini ayağını çeksin benden ama yaa vallahi yeter! gına geldi. düşünsene sürekli eve girdiğinde bir şeyler değişmiş..... çok tartıştık eşimle. çok aramız bozuldu. napayım diyordu. artık o da dayanamıyor. ben bu hamile halimle düşün 210 mt kare evi tek başıma yerleştirdim. hiç yardım da almadım kadın bile tutmadım temizliğe.... adam da farkında ve itinayla döşediğim evi değiştirmesi artık onu da bozuyor. ay valla çok dertliyim ya! bi de ben bu kadına bebeğimi emanet edicem yaa!
geçen ne diyor bak, önce şunu söyleyeyim hep Diyarbakır'a gelin, biz bakarız çocuğa falan diyorlardı. geldik ama bakalım yani nolacak?!
he şunu dedi, annem doğuma gelmesinmiş, ben işe başlayınca gelsinmiş... niye? çocuğa bakacak ya annem.... zaten 5 yıldır annem Ağrı'da sürünmüş. ben senin lafına güvenip buralara hiç istemezken tayin istemişim bi de kusura bakma ama 1 km varken aramızda ben kalkıp da anneme , annecim gel bebek baki diyemem! bunu ona da dedim. valla kusura bakma, kadın 5 yıldır Arya'ya bakıyor diyarbakırdayken anneme kalk gel diyemem, dedim. bir şey de diyemedi.... nasıl bi rahatlık yaa!!! taa Bursa'dan kadını çağırtıcam!
he Allah var gelse süper de olur ya!
nasıl gün sayıyoruz yaa belli mi doğum tarihi?
biz iyiyiz çok şükür =) aslında her şey yolunda şu konu da dünn yaşandı da ondan biraz gerildim haliyle....
yoksa süper her şey
ya valla rüyalarımda bile konuşur halde buldum kendimi.... ay bi açılsa konu ben de açılacam da benim çok sivri dilim ortam yok maalesef ve kalp kırarım diye korkuyorum. ama böyle de ben mahfoluyorum yaaa! bana da yazık at at içime içime yeter... hele eşim arada kalıyor hakkaten. o da rahatsız artık bu durumdan ama....
ay sağol şekerim, amin! ama ne varsa anneannede var yaa, babaanneler neden böyleeeeee :26:
kendimize yapıyoruz ama elimde değil ki.... hangi kazak hanki kazağın altında ona kadar aklımda kalıyor... yapabilecek bir şey yok. ama kimse de kalkıp evime de burnunu sokmasın artık yeter yaaaaaa hakkaten yeter!
kızlar bi de ne demiş yaaa
e büyükler bazen böyle şeyler yapar, küçükler de uymazsa yine istediklerini yaparlar gibi laf etmiş tabi kelimesi kelimesine böyle değil de hani büyükler yapacağını yapar küçük beğenmezse yine değiştirir..
e benim ömrüm senin bozduklarını düzeltmekle mi geçecek ya?!
ahh anneanneler ahh onlar olmasa halimiz nice olur basma yarama bernacımeşim bile ben anlamam doğuma annen mutlaka gelecek diyo o derece yani
kızımada nasipse bakıcı tutucam o konuda da çok kararsızım küçük görümcem ben bakarım diyo,eşimde ablam bakamaz mı dedi 3 çocuğu var hepsi büyüdü 38 yaşında parayada ihtiyacı var severim görümce mi hem bebeğe bakar hemde her işimi yapar bir tanedir büyüğe benzemez
gelelim sadede kv alt katta ben bakayım sen şu işimi yapı bitmez biliyorum eşim o konuyu dert etme çıkamazlar,işinede karışamazlar yabancı bakıcı nasılsa şartlarımı anneme koyarım dedi,birde aramız iyiyken kötü olmakta var ben çocuklarım konusunda çok hassasım sesim yükselir bişey olur ilişkiler bozulur bir yandanda kanıcanı ondan iyi kim bakar diyorum bilemedim ki ogünler gelsin tekrar düşünücem enine boyuna :44:
vallca canım bu hormonlarla yine iyi sabrediyosun bence gerçekten tahammülü zor bir durum bu bende ani çıkışlar yapıp ağır konuşan bi tipim ama şimdiye kadar onca şey yaşamış olmamıza rağmen kv kp karşı sakin davranmaya çalıştım hep zaten biz düşünüyoruz aman kötü olmayalım diyoruz biz böyle yaptıkçada onlar tepemize çıkıyolar dediğin gibi kendi annen baban oldumu durum farklı oluyo onlar hem seni anlayabiliyolar ben bu yaşıma kadar anneme babama asla sesimi yükseltmedim ama hamilelikte yükselttiğim oldu sonra çok pişman oluyorum ama sağ olsunlar annemde babamda durumun farkında öle bişeyde ahhh bilge elbet doğurcan sen bu çocuğu o zaman görcem ben senin nazını cilveni falan diyip takılıyolar şaka ya vurmaya çalışıyolar olayı. sende çok kasma valla kendini bebişlerde bizlerle beraber geriliyolar rahatları kaçıyo onlarında bence içinden geldiği gibi davran ve kv en mütevazi halinle konuşmaya çalış bu olay tekrarlanırsa dediğin gibi ömrün onun arkasını toplamaklamı geçicek bide iki çocuk ev iş eş sanada yazık günahnasıl gün sayıyoruz yaa belli mi doğum tarihi?
biz iyiyiz çok şükür =) aslında her şey yolunda şu konu da dünn yaşandı da ondan biraz gerildim haliyle....
yoksa süper her şey
ya valla rüyalarımda bile konuşur halde buldum kendimi.... ay bi açılsa konu ben de açılacam da benim çok sivri dilim ortam yok maalesef ve kalp kırarım diye korkuyorum. ama böyle de ben mahfoluyorum yaaa! bana da yazık at at içime içime yeter... hele eşim arada kalıyor hakkaten. o da rahatsız artık bu durumdan ama....
ay sağol şekerim, amin! ama ne varsa anneannede var yaa, babaanneler neden böyleeeeee :26:
kendimize yapıyoruz ama elimde değil ki.... hangi kazak hanki kazağın altında ona kadar aklımda kalıyor... yapabilecek bir şey yok. ama kimse de kalkıp evime de burnunu sokmasın artık yeter yaaaaaa hakkaten yeter!
kızlar bi de ne demiş yaaa
e büyükler bazen böyle şeyler yapar, küçükler de uymazsa yine istediklerini yaparlar gibi laf etmiş tabi kelimesi kelimesine böyle değil de hani büyükler yapacağını yapar küçük beğenmezse yine değiştirir..
e benim ömrüm senin bozduklarını düzeltmekle mi geçecek ya?!
pınarıma dün yazayım yazayım derken arada kaynadı yeni eviniz hayırlı olsun ailecek iyi günlerde oturun inşbizde kızımla seni slmlıyoruz teyzesi
Nagi, senin annen nerde yavrum ya? becayiş yapalım hazır anam oradayken senin kıza baksın seninki de buraya gelsin hahaha =))))))
görümce işi iyimiş ama haa aklında tut bence bu ihtimali
teşekkür ederim nagicimmm inşallah hayırlısıyla Allah ödeme gücü versin :)
kızlar ya benim oğluş hep yukarda tekmelerdi bugün sabahtan beri ayaklar aşağıda sanırım kasıklarımdan geliyo hatta rahimden hissediyorum vurdukça titreme gibi oluyo rahim bölgesinde sorun olmaz dimi ya bi garip hissettim kendimi böle olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?