öncelikle herkese günaydın kızlar... :):)Slm güzel anneler, nasılsiniz? Doğumu yaklasanlara hayırlı sağlıklı kolay bir doğum la yavrularinizi kucaklamanizi diliyorum. Ben pek giremiyorum internete, takip konusunda zayıf im. Sizlere birşey danışmak istiyorum. Ben hala şeker yuklemesi yaptırmadım. Aile hekimliği bu konuda ısrarcı. Ama yaptırmayan da cokmus. İlk yuklemede 50 mg şeker yükleniyor muş. Peki 50 mg bir bardak kola ile aynı oranda şeker içeriyor olabilir mi? Ya da daha az veya fazla midir? Sizin doktorlarınız nasıl bir yaklaşımda bulundu? Ben su an 27. Haftadayim. Geç kalmış olabilir miyim şeker yuklemesi için?
Kızlar çok soru sordum kusura bakmayın. Bu konuda net bir kararı sizin sayenizde veri cem. Lütfen cevaplayin. Teşekkür ler.
Canim bende yaptirmsk istemedim dr umda israr etmedi benum zaten erken dogum riskim var bi seker yuklemesinden dolayi yavrularimin solunum problemi çekmesini istemiyorum.saglik Ocakları dusuk yada ölü dogumlarda surekli suçlanan kurumlar oldugu icin herseyin yaptırılmasıni istiyorlar.gecen gittik tansiyonun 13e 8 bacakkarim benim normalden kalindir sıktı ödem var dedi bende bacaklarum kalin ödemim fskan yok dedim yok git kadindogum hastanesine ptotein kacagi mi var baktır dedi.yani temkinli davranıyorlar.tabiiki bu benim fikrim gerusi sana kalmışSlm güzel anneler, nasılsiniz? Doğumu yaklasanlara hayırlı sağlıklı kolay bir doğum la yavrularinizi kucaklamanizi diliyorum. Ben pek giremiyorum internete, takip konusunda zayıf im. Sizlere birşey danışmak istiyorum. Ben hala şeker yuklemesi yaptırmadım. Aile hekimliği bu konuda ısrarcı. Ama yaptırmayan da cokmus. İlk yuklemede 50 mg şeker yükleniyor muş. Peki 50 mg bir bardak kola ile aynı oranda şeker içeriyor olabilir mi? Ya da daha az veya fazla midir? Sizin doktorlarınız nasıl bir yaklaşımda bulundu? Ben su an 27. Haftadayim. Geç kalmış olabilir miyim şeker yuklemesi için?
Kızlar çok soru sordum kusura bakmayın. Bu konuda net bir kararı sizin sayenizde veri cem. Lütfen cevaplayin. Teşekkür ler.
Once gaz gibi hissedersin minik minik biseyler sonra netlesmeye baslar birde her bebek her bunye farkli kimisi gec hisseder kimisi erken hisseder 20 hafta gayet normal 18-24 haftalar arasi hissedilirmis ilk gebeliklerde he ben 16.haftada hissetmistimo da belki zayifim ondandir diye dusunuyorumerkek cnm.yani hissettim gibi dun sonra gaz mı dedim acaba emın değilim hala cnm
Ne guzel haberler almissin cnmm masallah bebelereguzel buyumusler tam 25 haftalikmisiniz
Bizde haftaya gidicez bakalim insallah iyi haberlerle gelirizsağol canım tesekkürler evet bugun tam 25+3 üm..
Valla ben gittim gecen hafta nasıl yorulmuştum eve geldiğimde uyumam bir oldu, ama süsleri almak için tekrar gidecem mecburçıkrıkçıları biliyorum da orada daha çok süs malzemeleri oluyor bir de kışın ve hamileyken tırmanmak
Bende normal isterim ama bi taraftanda ailem falan tüp bebekte normali hiç duymadım diyorlar kafsm karışıyorben normal istiyorum inşallah olursa tabi
Slm güzel anneler, nasılsiniz? Doğumu yaklasanlara hayırlı sağlıklı kolay bir doğum la yavrularinizi kucaklamanizi diliyorum. Ben pek giremiyorum internete, takip konusunda zayıf im. Sizlere birşey danışmak istiyorum. Ben hala şeker yuklemesi yaptırmadım. Aile hekimliği bu konuda ısrarcı. Ama yaptırmayan da cokmus. İlk yuklemede 50 mg şeker yükleniyor muş. Peki 50 mg bir bardak kola ile aynı oranda şeker içeriyor olabilir mi? Ya da daha az veya fazla midir? Sizin doktorlarınız nasıl bir yaklaşımda bulundu? Ben su an 27. Haftadayim. Geç kalmış olabilir miyim şeker yuklemesi için?
Bende normal isterim ama bi taraftanda ailem falan tüp bebekte normali hiç duymadım diyorlar kafsm karışıyor
Canim ilk basta sanki karninda tisortunun altinda bocek geziniyomus gibi oluyo ondan sonra zaten gaz hareketlerine cok benziyo. Soyle anlatiyim benim karnimin cok ic tarafinda hatta sirtima dogru icerde su doluymusta suyun icine yavasca tasi birakinca lomp eder ya oyle olmustu. Iki gundur yine pek bi uysallasti bizim pasa. Cok nadir hissediyorum gunde ya bir ya iki. Bu sefer esim bnden daha telasli. O hareketi hissetmenin tadini aldi bi kere simdi duramiyo hissedemeyince dr a gidelim diyip duruyoerkek cnm.yani hissettim gibi dun sonra gaz mı dedim acaba emın değilim hala cnm
sağlık ocağın da ki ebeler bana tetonozu düzenli bir şekilde yaptırırsanız ikinci gebelikte gerek kalmıyor aşıya dediler ve ömür boyu bizi korurmuşMerhaba arkadaşlar tetanos asisini mutlaka olcakmiyiz bugun saglik ocagindan aradilar yarin gel asin var dediler. Sizde yaptirdinizmi
Teşekkür ederim cnm 2 kez yapiyorlarmis galiba. Bende yarin gidiym yaptiriym o zmn.sağlık ocağın da ki ebeler bana tetonozu düzenli bir şekilde yaptırırsanız ikinci gebelikte gerek kalmıyor aşıya dediler ve ömür boyu bizi korurmuş
Cvp veren arkadaşlarım çok sağolun. Bugün istemesem de ne olur ne olmaz korkusundan yaptırdım. 50 mg yükleme yapıldı. Sonuç yarın belli olacak. Umarım bebegime bir zararı olmamıştır. Rabbim hepimizin yavrularını bilerek veya bilmeden yaptığımız hatalardan korusun.merhaba canım şeker yüklemesi için son haftandasın. İlk düşündügümde bana da ürkütücü gelmişti ama bu testi yapmamak olası riskler varsa bilmemek demek ve hamilelik şekeri ciddi bir konu. Bende korka korka yaptırdım hemde 100 mglık yapıldı çok şkür birşey çıkmadı. Doktorlarımıza güvenmek zorundayız.. bebeklerimiz allaha emanet..
Tetenoz da ayrı bir soru işareti bebeği mi koruyor bizi mi koruyor zaten tedaviyle hamile kaldık kullandığımız iğne ilacın hatti hesabı yok bi bu eksikti dedirtiyor yani hangi devirdeyiz de küflü birşey ile karşılaşacağız demekten de kendimi alamıyorum ama doktor yaptır derse yaptıracağım ya ;(Kızlar ben ilk tetenoz aşımı Aralık'ta vuruldum 2. İçin doktoruna danış 14 şubatta gel dedi sağlık ocağı doktorum vur dedi sizde 2. Oldunuz mu ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?