- 2 Ekim 2009
- 1.583
- 78
- 358
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #50.041
bilmiyorum bakalım ben nezaman doğurcamm ama ayakk bayaa bi goril ayağına döndü :))benim de son haftaya kadar şişmemişti. son hafta ayaklarım şişti. doğuma 3-4 gece kala akşamları koltukt uyuyakalmaya başladım. doğumdan sonra ise ayak daha da şişti bacaklarım bile şişti. dün bebeğimin haftası doldu ayaklar bacaklar indi.
Ben bilmiyorum canm özel hastaneye gitmiuirummBilgisi olan yok mu:/
valla tarifii yok yaşamak lazmm adet sancısı nekiiYa kizlar nasil bi sanci adet sancisi gibi mi gaz sancisi gibi mi kramp mi giriio
komili ıslak mendil almıştım onla yapıyorum şu an. ne zmn bezini değişsem altı kakalı gezmez diye hesaplamaya çalışıyorum ama anlamıyorum. değişiyorum pat yeniden kaka.Kiz bebek anneleri alt temizliğini nasil yapiyorsunuz pamuk ve suyla mi yoksa unibabay islak mendiliyle mi hangisi?
Kizlar Fatma anamizin eli otunu ilik suya mi sicak suya mi koycas kimi içilio dio ben içmeyi düşünmüyorum
kolay bir doğumun olmuş inşallah darisi başimiza ben içmesem olmaz mi.sadece suya koysam açildi mi peki seninki?zeytinyağiyla karnini falan mi ovdun?ben geniş kavanoza koydum hazırlanırken su kaynatıp içine koydum. evden çıkarken ağzını kapadım. hastaneye varınca içtim üzerinden. ben tadını çok sevdim komple içmeme sebebim bitki suyun içindr kalsın diye.
bitkiden mi bilmiyorum ama Allah bana acıdı. adet ağrısı çektim düzenli, hatta hastaneye gece 1-2 gb yattım sbh a kdr bir dk sancıda uyanıp kalan 4 dk uyudum. ağrı vurunca burundan nefes alıp ağızdan verdim. gögsü şişirerek alınan nefes.
sbh ta dr geldi gece arıyom doğum için yatıyo diyorlar die dalga geçti benle
nst de sancı bir kere 50 çıktı. harici sancım çıkmadı.
su patlattı dr yürü dedi yürüyemedim. su patlattıktan sonra 15 dk içinde hareket et demesi wc ye gitme kusma ve doğum hepsi bitti çok şükür.
uzun süre sancı çekenleri takdir ediyorum.
ben dr umun tavsiyesinin işe yaradığını düşünüyorum.
wc ye gittikçe gerilecek yerleri z. yağı ile ovma. bol yürüme. tansiyon yüzünden ben dizi açıp koşu bandında yürüdüm.
onun harici meryem ana otu.
nefes egzersizi bnm ağrılarımı atlatmama yaradı. bir de doğuma kdr kimseyi yanıma aldırmadım. eşim sabaha kdr kapıya geldi hemşireye söyledim sokmadı.
başkalarının telaşı beni de korkutur diye görüşmedim.
hatta kendi hastanem uzak die ultrason ve açılma kontrolümü yakında bir hastanede yaptırdım. eşimle çıkarken ebe ile dr normal çok zor anca sezeryan fln dedi. yok bebekte taşikardi var dedi. büyük bebek dedi. çatı müsait normalde ama çıkmaz vs dedi. eşimin morali bozuldu ben duymazdan geldim. onu bile kafaya taksam normal doğuramadım.
psikolojik olarak insanın mutlaka kendini hazırlaması lazım.
ben ağrı vurdukça geçici bişi yarın hatırlamayacağım bile dedim. dk lık süren sancıda bir dk ne olacak die nefes al ver bitti biticek die kendimi teselli ettim.
sbh annem yanıma girdi bir ara onun telaşıyla o beş dk da tansiyonum düştü.aynen geri çıkarttırdım. ark ım geldi yanıma hatta doğuma da ark ım girdi.
belim çok ağrıyordu ark a ov dedim o ara. dr da kolunu kolunu komple koy destek olsun dedi. çok değişik bir anımız oldu
Canim ben unibaby yenidogan islak pamuk mendille yapuyorumKiz bebek anneleri alt temizliğini nasil yapiyorsunuz pamuk ve suyla mi yoksa unibabay islak mendiliyle mi hangisi?
kayınvalidem kucağında tuttu bebeği küvetin üzerinde, bende maşrapayla su doktüm yavaşça belirli yerlerine... göbek çevresine dökmedim canım , o şekilde yıkanmıştı :)Göbeğine su değmeden nasıl yıkadınız
ilk gün hastanedeyken ben düşük tansiyon ve kansızlık sebebiyle ayağa kalkamadım , kayınvalidem altını aldı kızımın... unibaby ıslak mendili kullandı ve kızım o gece hemen pişik oldu... sonra ben ayaklandım ve pamuk su ile temizleyip desitin sürdüm hemen geçirdi ,o gündür hep aynı yöntemi uyguluyorum , bir problemimiz yok şükür...Kiz bebek anneleri alt temizliğini nasil yapiyorsunuz pamuk ve suyla mi yoksa unibabay islak mendiliyle mi hangisi?
çok sevindim canım... sağlıkla büyüsün paşan inşaAllah :)Evet canim sagolasin. Anne karninda zaturre olmus. Doktor bu sene hep boyle dedi. Ki yenidogan yogunbakim tika basa doluydu. On gun iki dk iki dk gormeme izin verdiler. Sonra sut goturdum. Sonra da emzirmeye basladik. Doktorumuz durumun iyi olmadigini soylemisti baslarda oyle zor imtihanmiski. Sukur ki Rabbim bagisladi bize. Evimize geldiksaglicakla cok şükür.
artık yavaşlar kilo vermen canım ama gidiyor...girmeyeli 70 sf birikmiş yaval yavaş okuyayım.
çok kişi doğurmuştur. forum hamilelik danışmasından bebek bakımına dönmüştür yavaştan.
bugün haftası bebeğimin. isme anca karar verdim.
gaz sorunumuz şükür geçti. sünneti oldu. göbişi düştü.
emzirip duruyorum. doktor süt içeceği vermişti 3 gün. ne yesem iyi gelir ve beni de şişirmez diye düşünmelerdeyim.
bu arada 25 kg ile doğuma girdim. eve geldiğimde 5 kg fln gitti gitmediydi. haftasında 10 kg gitmiş.
bu hızla kg gitmeye devam edecek mi yoksa artık yavaşlar mı bilemiyorum.
kuyruk sokumundaki kemik ağrım hala geçmedi. başka sıkıntım yok şükğrşükür
canım yara durumun emzirmeden ve o göğsünden bolca süt gelmeden geçmeyecektir...selam kızlar,
ancak yazabiliyorum beklenen dogum tarihim 23 haziran iken ogluşum dayanamadı zaten 34cu haftadan itibaren erken dogum riskim vardı ve oglum 37+6 08 haziran tarihinde dünyaya geldi cok istememe rağmen ve sancım acılmam (8cm) olmasına rağmen bebegim yan durdugu icin sezeryanla dünyaya getirdim tabi bu beni başta cok üzdü cünkü aşırı sezeryan karşıtı bir insandım demek büyük konuşmamak lazımmış.
sütüm cok geç geldi ve suan cok az geliorbebeğim emiyor tek gögsümü diğer gögsümü alamıyor ucu yok ne yaptıysam olmadı pompa aldom sagmak icin yara oldu süt gelmedi velhasıl tek gögsümden günde en fazla 45cc süt geliyor bunun icin ne yapabilirim ?
benim de birden çok şişmişti canım... ondan 2 gün sonra ise nişanım gelmişti , doğum habercisi derler ani şişlik içinYa kızlar ben ayağm şişmedi diyodum yaa dün bi baktmm ayağm balon gibi olmuş ama ćok sıkıntı yapmıyo bendee
canım o şekilde kaka yapması çok normalmiş eğer sadece anne sütü alıyorsa... doktorumuz öyle dedi bize...doğum yapan arkadaşlar bebeğiniz günde kaç defa kaka yapıyor..biz yaklaşık 5 defa yapıyor sulu şeklinde ishal olduğunu düşünmüştüm netten baktım normal yazıyor dr kontrolunde ise sorduğumda kusma var mı dedi yok ama yınede ishal mi diye terddüt ediyorum sanırım yenidoğanda normal..anne sütü emenlerde..
doğumdan 5 gün sonra kadın doğum kontolunde kiloma baktım eski kilomdan 1 kilo fazlayım..
doğum yapan arkadaşlar bebeğiniz günde kaç defa kaka yapıyor..biz yaklaşık 5 defa yapıyor sulu şeklinde ishal olduğunu düşünmüştüm netten baktım normal yazıyor dr kontrolunde ise sorduğumda kusma var mı dedi yok ama yınede ishal mi diye terddüt ediyorum sanırım yenidoğanda normal..anne sütü emenlerde..
doğumdan 5 gün sonra kadın doğum kontolunde kiloma baktım eski kilomdan 1 kilo fazlayım..
hiç benzemiyordu benimkisi adet sancısına :)Hayirli doğumlar nasil bi sanci adet sancisi gibi mi Allah yardimcin olsun
aynen bu durumdayız bizde :))komili ıslak mendil almıştım onla yapıyorum şu an. ne zmn bezini değişsem altı kakalı gezmez diye hesaplamaya çalışıyorum ama anlamıyorum. değişiyorum pat yeniden kaka.
Canim ben unibaby yenidogan islak pamuk mendille yapuyorum
nasılsın canım , nasıl oldun :) ?Kaç kilo almıştın hamilelikte peki
Allah yardımcın olsun canım , gelir umarım hemencecik :)Bende dün doktora gittim bugün günümüz doldu Çarşambaya kadar bekleyeceğiz dedi dr 3400 gr olmuş bebiş sonra ne yapacağımıza karar veririz dedi bakalım inşallah güzellikle gelir kızımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?