- 16 Aralık 2014
- 1.146
- 1.065
- 133
- 31
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #50.081
Kızlar gece 2.30 da suyum geldi.. Onun öncesinde ufak ufak kasılmalarım oluyodu tahmin etmiştim doğumun başlayabileceğini ama hafif sancı diye ciddiye almamıştım.. Bişeyler yemek için mutfaktaydım kustum sonra bütün yediklerimi.. Kusarken suyum geldi çişimi yaptım sandım kokladım kokusu yoktu oradan şüphelendim hemen duş alıp çıktık evden.. Yolda kanlı akıntı geldi ve hastaneye adım atar atmaz suyum iyice ve biraz kanlı gelmeye başladı.. Doğum başlayınca bulantı oluyor haberiniz olsun.. Hala hastanedeyim şu an açılmam 6 cm.. Kimseyi korkutmak istemem ama ben hayatımda böyle sancı görmedim.. Dayanamadım ve epidural anestezi istedim şuan çok rahatım yatıyorum ve açılma bekliyorum, şunu baştan yapsalardı nolurdu diyorum ama açılma belli seviyeye ulaşmadan yapılmıyomuş onu bekledik zaten.. Merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.. Umarım son anda bi aksilik çıkmazsa sezeryana falan girmem..
Hayırlı olsun silikon göpüs uçları var benm bebeğim fe 37 de 14 mayısta geldi ve Benim sütüm doğumdan 2 ay önce gelmeye başlamıştı ama ani sezeryana alındım bebeğime 5 tur kordon dolanmış hareket etmeyince son anda farkettim tek başıma hastaneye gittim eşim son anda yetişti Velhasıl bunlardan ötürü göğüs ucum gitti bana göre ucum vardı ama içe göçtü o yüzden silikon uç kullandımselam kızlar,
ancak yazabiliyorum beklenen dogum tarihim 23 haziran iken ogluşum dayanamadı zaten 34cu haftadan itibaren erken dogum riskim vardı ve oglum 37+6 08 haziran tarihinde dünyaya geldi cok istememe rağmen ve sancım acılmam (8cm) olmasına rağmen bebegim yan durdugu icin sezeryanla dünyaya getirdim tabi bu beni başta cok üzdü cünkü aşırı sezeryan karşıtı bir insandım demek büyük konuşmamak lazımmış.
sütüm cok geç geldi ve suan cok az geliorbebeğim emiyor tek gögsümü diğer gögsümü alamıyor ucu yok ne yaptıysam olmadı pompa aldom sagmak icin yara oldu süt gelmedi velhasıl tek gögsümden günde en fazla 45cc süt geliyor bunun icin ne yapabilirim ?
Bende sağıp veriyorum ilk günler günde 4-5 posta rahat 40cc içiyordu iki gündür her öğünde 60cc içiyor bnde çok içiyor.diye dün ebeye sordum çok içmesi iyi hiçbir sakınca yok dedi istedikçe doyana kadar ver dedi.Sütünü sağıp veren varmı aranızda kızlar ben bugün başladım sağmaya zorla uyandırıp verdim bir öğünde kaç cc icmesi gerekiyo
7 kilo almıştım..1 kilosu kaldı ama göbek hala var..sanırım ameliyattan dolayı..Kaç kilo almıştın hamilelikte peki
Göbeğimiz bugün düştü birazdan banyo yapacağız bundan sonra yıkarım sürekli ama ıslak mendil ile arada ıslak pamuk ile de temizliyorum.Kiz bebek anneleri alt temizliğini nasil yapiyorsunuz pamuk ve suyla mi yoksa unibabay islak mendiliyle mi hangisi?
gözün aydın canım allah analı babalı büyütsünKızlar ben dogurdum. Bebisim 3200 gr 50 cm doğdu.
canım çok geçmiş olsun inşaallah en kısa zamanda bebisini kucağına geri alırsınn.. kaç haftalık doğduki kakasını yutmuş canımmBugün saat 11 de kızım doğdu.. 55 cm, kilosu 3700.. Dikişlerim var ve şuan acı veren tek şey onlar, belimde de ufak sancılar var. Kızım doğarken kakasını yapıp yuttuğu için benden uzakta bi hastanede yoğun bakımda gozetim altında.. Kucağıma 5 saniye alabildim sonra goturduler.. Kucağım boş kaldım hastanedehepinizin yardımcısı olsun Allah..
Evet biberon ile veriyorum.bende arada yine de memeye tutuyorum.çok sinir oluyor ama yapacak birşey yok.
Aslında sabır ile beklemek lazım ama şuan hep aç ağlıyor yetiştiremiyorum mecburen sağarak veriyorum.mama vermektense kendi sütümü stok yapıp veriyorum.Benim de aynı memeye tutuyorum bir iki çekiyor sonra sinirleniyor.
Sütünü sağıp veren varmı aranızda kızlar ben bugün başladım sağmaya zorla uyandırıp verdim bir öğünde kaç cc icmesi gerekiyo
Aslında sabır ile beklemek lazım ama şuan hep aç ağlıyor yetiştiremiyorum mecburen sağarak veriyorum.mama vermektense kendi sütümü stok yapıp veriyorum.
Canım bilirim o şişme ağrısını.ilk doğumda olmuştu benim acemilik oluyor biraz.sana tavsiyem sürekli sıcak kompleks yap yani bez ısıt ütüyle koy göğüslerine.sıcak banyo ve masaj çok önemli.boş durdukça göğsünü arkadan öne doğru sürekli masaj yap.özellikle sertleşen beze olan yerlere.en çok oralar acır göğüs kenarları yani.acımasına bakma ilk çok acı verir masaj yapmak ama 2 3 günde faydasını görürsün.hemen yumuşar.bebişinde daha rahat emip doyar inşallah:)Çok şükür iyim cnm sen nasılsın aslında çok canım sıkkın sarılığımız yükselmiş doymuyomuş oğlum bende doyuyor sanıyordum göğsüm şişti acayip ağrıyo dokunamıyorum sağamıyorum oğlum alamıyor o memeyi şişlikten ağzında tutamıyo diğeriyle doymuyomuş 200 gr vermişdoktorumuz mama hazırlayıp verdi gerçekten de açmış yavrum bu şekilde yapacaksın önce emzirip sonra sağıp biberonla vereceksin dedi bende bugün makina aldım sağdım rahatladım biraz şişliği indi hafiften çok zormuş göğüs ağrısı pazartesi tekrardan gidecem inşalllah kilo almıstır
ilk zamanlar tat duyusu olmuyomus cnmOnu bende duydum da bebek kokusundan hoşlanmayip emmezse ya soğan sonuçta
Allah yardim etsin canim niye yiyolar kakalarini doğum uzun mu sürdü?Bugün saat 11 de kızım doğdu.. 55 cm, kilosu 3700.. Dikişlerim var ve şuan acı veren tek şey onlar, belimde de ufak sancılar var. Kızım doğarken kakasını yapıp yuttuğu için benden uzakta bi hastanede yoğun bakımda gozetim altında.. Kucağıma 5 saniye alabildim sonra goturduler.. Kucağım boş kaldım hastanedehepinizin yardımcısı olsun Allah..
ilk gün hastanede hemşireler oğluma büyük insan gb gazlı dediler. bn o ldr sert vuramıyorum hemşire ilaç verip gazınjı çıkarıyordu. eve gelince rezene içmeye başladım şükür kesildi. sütte yapıyormuş. bn tadını da seviyorum.ah canım canını sıkma , yeni anneyiz tecrübeli değiliz daha anlamamış olman normal gayet ..
inşaAllah bu yöntem işe yarar canım , süt birden geliyor bebişler küçük olunca bpşaltamıyor, haliyle böyle sorunlar oluyor..
geçecek annesi inşaAllah sen merak etme ...
biz iyiyiz şükür... arada gaz problemi oluyor ...
bnm toplam dört şükür hissetmedim bile. makata doğru gitmemiş. parmağın bir boğumu kdr yer var yok. dr kendi düşer bir haftada dedi.gider canım illaki gider, sende dikkat edersen hiç bir şey kalmaz inşaAllah :)
benim hiç ağırmadı oram tatlım... ben ilk zamanlar dikişimin üzerine oturamadığım için hep sol tarafa dönük oturdum , sonrası feci bir bel ağrısı oldu..ama o da geçti şükür , daha düşmedi dikişlerim ama artık oturabiliyorum çok şükür...
bu arada dikişlere bakma cesareti gösterdim :)
meğer diş dikişim 4 müş :))
iç bilmiyorum...
birde canım iç dikişin var mı , yoksa bile o iplikler nasıl düşüyor bilgin var mı :) ? hani iç olunca... tam hayal edemedim..
pişik olmasın diye sık değiştirmek gerek biliyorsun ilk zamanlar çok fazla çiş kaka yapıyorlar...
sonra rahatlayacağız inşaAllah...
neden ağlıyor oğlun altı açılınca , sünnet oldu diye mi ?
azcık büyüsünler bu dert kalmayacak inşaAllah :)
Nasil yapsak suyunu küçük bir şeye mi koysak hastanede soğan çikarmak komik olurilk zamanlar tat duyusu olmuyomus cnm
Kizlar sagip neyle veriyosunuz kasiklami biberonlamiAynen cnm benim oğlumu anlatıyorsun sanki aynı şeyleri yaşıyoruz ben de içim rahat veriyorum en azından bi şekilde anne sütü alıyor diye seviniyorum
Kizlar sagip neyle veriyosunuz kasiklami biberonlami
Hmm ilginçmis... Baktir bakalim canim... 5.günü düştü bizimde bugun 15.gun arada ufak kan geliyor ama bakalim.. gecmezse sorarım bende..tutucu bir bebek sanırım. doğduğundan beri aynı. soy popoyu aç kapatana kdr kıyameti koparıyor.
pipiye ilacı kestik bugün. kurusun dedi dr yara için pzt fln yıkarım artık inş.
bu arada pzt göbeğine baktıracağım. düştğündeki resmi ve bugünkü resmi ekleyeyim. dr baktır dedi yakında bir yere. açık kaldıysa yakıyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?