2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
1 aylik aşısını yaptıran arkadaşlar bebeginize sonra ne zaman banyo yaptırdınız annem 3 gün yaptırılmazdı bizim zamanımızda diyor
Ben aynı gün yıkadım canım. Hepatit b aşısı oluyorlar 1aylıkken. Hemşire bunda yıkayabilirsin ama bi sonraki verem aşısında 2 gün yıkamayacaksın gelirken yıkarsın demişti.

Biz de bugun olduk ilk aşımızı, demin yikadik hatta oğlanı, simdi emzirirken buraya bakiyim dedim sasirdim. İyi ki de ilk ay aşısıymıs ve banyo yaptiriliyomus, ogrenmis oldum bak hemsire hicbi sey demedi bize.

Kızlar bugün bebişi yıkadım sonrasında bayağı uyudu uyandırmalı mıydım?siz bebişleri en fazla kaç saat uykuda tutuyorsunuz
Gunduzleri kendisi 3 saat kadar uyuyor ortalama. Gece de 5saat kadar uyuyor. Ben uyandırmıyorum geceleri. Gündüz de Kendisi uyanıyor acıkınca.

Biz de bugun olduk ilk aşımızı, demin yikadik hatta oğlanı, simdi emzirirken buraya bakiyim dedim sasirdim. İyi ki de ilk ay aşısıymıs ve banyo yaptiriliyomus, ogrenmis oldum bak hemsire hicbi sey demedi bize.
Bu insanları anlamıyorum zaten. Bilgilendirsen nolur biyerin mi incinir. Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın.

Biberonda mamajoonun kullsniyorm peis maddesi falan icermiyo. Anne gogus ucuna yakinmis oylelikle almistk fuardan. Insallah biberona alismaz cok korkuyorm ablamlarda kasikla wer diyolar napim sasirdim :'(
Caniim korkma alismaz bunlar daha cok ufakmis anlamazmis o dedigin 2-3 aylik bebekler alisirmis biberona, doktor da soyledi bugun, ben de korkuyodum baya cunku benim sol gogsum yara oldu onu sagiyorum oyle veriyorum

Kizlar sadece anne sutu verenler bebege su veriyor musunuz
Annem verilmez ek gidaya kadar dedi.
Valla bazen veriyorjm ne yalan soyliyim ama bugun doktor su vermeyin dedi. Gereksizmis yani. Zaten suyu aliyomus anne sutunden..

Bu insanları anlamıyorum zaten. Bilgilendirsen nolur biyerin mi incinir. Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın.
Amin canim cumlemizi iyi insanlarla karsilastirsin..

Bi de hanımlar hemşire bi daha ki aşı için bize calpol şurup alın dedi. Ateş yapabilirmiş. Aklınızda olsun da.
Aşı olundugunda ates yapar diye bildigimden ben kendim sordum hemsireye bize fitil yazdirdi, ateslenmeyebilir de ama olur da ateslenirse yarim ver dedi

Benim de aynı durum sağ göğsüm u fazla emmek istemiyor Sağdım arada bir ilk olarak sağ göğsümu vermeye çalışıyorum ama değişen bişi olmadi

Ahh bu bebişler:))kızlar bugün kızım bana kök söktürdü resmen.hergün gündüzleri uyuyan çocuk bugün öğlen 2 de bir açtı gözleri,emziriyorum uyuyor 10 dk sonra yine fırtlatıyor gözleri.takii 11 e kadar.1 saat önce daldı anca.nedense bugün uykuya dalamadı kızışım.benide bitirdi ama oyalayamıyorsun birde çok ufaklar.şiştten piştten anlamıyorlarki.sürekli meme.şöyle 3 4 aylık bir olsalar oyalaması kolay olur belki

Benim de aynı durum sağ göğsüm u fazla emmek istemiyor Sağdım arada bir ilk olarak sağ göğsümu vermeye çalışıyorum ama değişen bişi olmadi
Kızlar iki göğsünüzüde muhakkak verin çünkü tecrübeyle sabit ben ilk oğlumda sağ taraf tersime geliyor diye çoğunlukla sol tarafı emziriyordum.sağı az veriyordum.azalmıştı süt sağda.7 yıl sonra bile sağda hala daha az süt oluyor ve daha küçük.

Aynı benimde sol küçücük sağ kocaman biri 85 beden biri 90 oldu belki daha büyük.
Kizlar bwnimde sag gogusten sut daha cok geliyo sol ise sert ve kipkirmizi oluyo kanal tikalidir dedi dr sagiyorum ama daha duzelmedi birde ucu cok aciyo bebisimde cok gazli nasil kivraniyo icim gidiyo dunde oyle bir kustuki cok korktum elim ayagima dolandi kustuktan sonra baya rahatladi ve kesintisiz iki saat kadar uyuyabildi drumuz gazdan cikarmistir dedi gaz icin simdide zinco kullaniyorum su gaz yavrula
Ben vermiyorum canım. Doktor da bişey demedi. Doktoruna sor bence.
Ben gunde 2-3 damla veriyorum mersin sicaginda zaten kizima ne giydirecegimide sasirdim

Kizlar benimde sol gogus buyuk sag kucuk ama sol hala tam acilmadi ucu aciyo diger kisimlar ates gibi yaniyo kipkirmizi oluyo o yuzden sagiyorum acilmasi icin ve emziriyorum

Kizlar su gazdan ne zaman kurtulacak kuzucuklar bizde uyku yok dogru durust yatiriyorum 10dakika sonra ikinarak gozlerini aciyo kipkirmizi oluyo ne yapsam bilemiyorum metsil ise yaramadi simdide zinco kullaniyorum bende rezene falan iciyorum emince uzun sure omzumda gazini cikarmaya calisiyorum baskada napilir bilmiyorum caresizlik insani yoruyo siz bulabildinizmi cozum bu arada sicak ve nemde cabasi tabi

Herkese selam geçmişi okuyamadım bebişler iyidir inşallahhh hepsini ayrı ayrı öpüyorum :* doğum paralarınızı aldınız mı nereden aldınız eşime hastane bi doğum belgesi vermiş ziraat bankasından alacaksınız paranızı demiş :/ sgk'dan alınmıyomuydu bu para ??

momfortbaby de var ama yenidoğan aparatı terletir. onsuz 3 aydan itibaren diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…