- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #52.181
Geçmiş olsun canım ...benim 9 yaşındaki oğlumu önümüzdeki ay yaptircam ...sünnet korkumdan ertele ertele çocuk kocaman oldu ... ayyy Kıyamam ya nokta kadar pipiyi mi kestiler yavrumun. ..Selam kızlar biz bugun 40 gunluk olduk pazartesi gunu sünnet olduk biraz sancılı gunler geçiriyoruz aranızda sünnet yaptıran var mı dun bebeğimizin pipisindeki lastik gibi bandı çıkardık ama gazlı bezi çıkaramadık bugun sağlık ocağına gittik biraz şişme olmuş gazlı bezi çıkarırken hafif kanadı işediler ağlıyor mızmızlanıyor kremlerini kullanıyorum doktor normal dedi tecrübesi olan anneler yardım edin lutfen
denemekten zarar gelmezevet saçını kopart, parmağına dola, parmağını bebeğin ağzına sok, diline felan sürmeye çalış
Canım biz 4 gündür yapamadık kakamızıen son bgn fitil verdim yapacak bişi yok nası ağladı yaparken kuzum (
maşallah canım ne güzel çözümler bulmuşsun annelik yaşayarak öğreniliyor demiii :)
ne kadara yaptırdın ?Selam kızlar biz bugun 40 gunluk olduk pazartesi gunu sünnet olduk biraz sancılı gunler geçiriyoruz aranızda sünnet yaptıran var mı dun bebeğimizin pipisindeki lastik gibi bandı çıkardık ama gazlı bezi çıkaramadık bugun sağlık ocağına gittik biraz şişme olmuş gazlı bezi çıkarırken hafif kanadı işediler ağlıyor mızmızlanıyor kremlerini kullanıyorum doktor normal dedi tecrübesi olan anneler yardım edin lutfen
cilekli turtam .!.:ne kadara yaptırdın ?
arkadaslar bebeginde gaz problemi olanlar buraya baksin bi 2 aya kadar cok cektim bebegimde cok gaz vardi suan cok sukur cok iyi.mucizevi kurtulusumyz,MUSKAT dier adi YEL CEVIZI. Kayinvalidem soyledi banada cay kasiginin 4/1 i kadar muskat rendeliyosun uzerine anne sutunu sikiyosun karistirip bebegin agzina dokuyosun ben muskattan beri zinco ve biogaia adli gaz ilaclarini biraktim.gercekten coj faydasini gordum fitatida cok ucuz tanesi 75 kurus :)
Gaz anneden çocuğa gitmez kısmı doğru mu ki? Anne de gaz veya isal yapan yiyecek çocukta da yapmaz mı? Mesela fasulye nohut mercimek.. Dün biraz fasulye yemiştim. Anaaaammm sabaha karşı öldüm valla gazdan, bebek de çok fark etmedi bugün. Garibim her zaman gazlı olduğu için!Meşhur Dr Kadir Tuğcu bakın neler demiş..
Gazın ilacı hareket
Annelerin diğer bir korkulu rüyası da gaz yapıcı gıdalar. Annenin yediği şeylerden gaz bebeğe geçer mi?
Gaz yapıcı gıdalar annenin bağırsağında gaz yapar. Hiçbir zaman annenin bağırsağında oluşan gaz, kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden de çocuğa geçmez. Bu tamamıyla bir uydurmadır ve hurafedir.
Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar. Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter. Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.
Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.
Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...
Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.
Peki gazı iyi çıkmayan çocuk ne yapar?
Gazı çıkmayan çocuk annesine üç tane haberci gönderir. Çok hıçkırık tutar, emerken karnından gurul gurul sesler gelir ve aşağıdan çok gaz çıkarır. Rahatsız olan bebek, ağlayarak annesinden intikamını alır.
kıyamam. biz 5 günlükken yaptık. her bez değişmede gazlı bezi değiş. bez büyük bn ikiye kesiyordum. o krem ucuz bir krem. onu altına üstüne bol bol dök. kremşanti gb pipinin çevresine dök dedi dr.Selam kızlar biz bugun 40 gunluk olduk pazartesi gunu sünnet olduk biraz sancılı gunler geçiriyoruz aranızda sünnet yaptıran var mı dun bebeğimizin pipisindeki lastik gibi bandı çıkardık ama gazlı bezi çıkaramadık bugun sağlık ocağına gittik biraz şişme olmuş gazlı bezi çıkarırken hafif kanadı işediler ağlıyor mızmızlanıyor kremlerini kullanıyorum doktor normal dedi tecrübesi olan anneler yardım edin lutfen
yaklasik benimkide okdr yapiyor canmArkadaslar bebegi günde 7-8 defa kaka yapan var mı. Bebegim sadece anne sütü alıyor.
Benimkinin sayısı daha yeni 4 e düştü... İlk zamanlar sürekli yapardı... Sadece anne şutu alıyor benimkide...Arkadaslar bebegi günde 7-8 defa kaka yapan var mı. Bebegim sadece anne sütü alıyor.
yaklasik benimkide okdr yapiyor canm
Benimkinin sayısı daha yeni 4 e düştü... İlk zamanlar sürekli yapardı... Sadece anne şutu alıyor benimkide...
Cumartesi günü tam 2 aylık olacak merak ettim normal değil mi acaba diye Teşekkürler cevaplarınız için içimi rahatlattınız
KIZLAR MERHABA HEPİNİZE uzun zamandır giremiyorum .. Kötü günler geçiriyorum bebeğimin kabız olması ve çok fazla ağlayıp ıkınması üzerine hastaneye gittik 1 aylıkken röntgen çekildi ve aşırı gaz sancısı denildi lavman yapıldı . Birkaç gün sonra yine kabızlığı ve ağlaması devam etti aldık yine acile gittik bu sefer uzman doktor kan ve idrar tahlili birde ultrason istedi kum falan olabilir diye .. Tahlilleri yaptırdık ultrasonu çektirdiğimiz de öğrendim bebeğimin sağ böbreği yokmuş doktor söyleyince yıkıldım , çok zor günler geçiriyorum o kadar zormuş ki evladınla sınanmak .. O günden beri Araştırma hastanesinde sürekli kontroller tahliller bebeğim mahvoluyor ağlıyor bende dayanamıyorum Yavruma birşey olmasın diye dua ediyorum .. Diğer böbreğinde de genişleme varmış eğer büyüme olursa kaybedermişiz kızımı .. Ayrıntılı ultrasonda doktorum iyi hiçbirşey yok demişti , tesadüfen öğrendik .. Öğrenmeseydik tedavi olamıcak ve Allah korusun.. İçim yanıyor yavruma birşey olacak diye çok korkuyorum Allah herkese acil şifalar versin , güzel kızıma da inşaAllah .. Hepinizden dualarınızı bekliyorum şimdiden Allah razı olsuncimcimesevilay kelebekcik34 S skelebeks pofuduk18 T tombul cilek SirriEyvan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?