2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar kalsiyum kullanan var mı? Varsa hangisinden? Bana dr. ilk zamanlarda vermişti ama hiç kullanmadım adı calcimax D3

ben hem magnezyum magnorm365mg, hem kalsiyum kullanıyorum calcimaxd3.
bir ara bir gün magnezyum bir gün kalsiyum içiyorum ama bi fayda etmedi. Artık öğleden önce magnezyumu öğleden sonra kalsiyumu içiyorum kas ağrılarım anca geçti.

İnanmıyorum gerçekten mi iki üç kez içtim çok pişman oldum ya teşekkür ederiz sana da ben hiç düşünememiştim resmen praraben mi içtik

doktorlar miktarının zararsız olacağı kadar az olduğunu söylemişler, araştırdım biraz..içtiğim demir ilacında da var...şurupların bir çoğunda varmış meğer...yıkıldım..doğal yollarla halledebildiklerimizi halletmeye çalışacağım...şimdi sarı leblebiyle geziyorum mesela..reflü için...demir için şansım yok ama mecbur kullanıcam görünüyor.. bile bile kansere davet ama kızımın gelişimi de çok önemli..bunaldım..

SAOL CANIM FREEFLOW U BENDE DUYDUM BU DAMAKSIZ DEILMI CUNKU ILK AYLAR ICIN DAMAKSIZ DIYORLAR
damaksız ne demek canım.damak yapısını bozmamak için mi.ben damak yapısı bozulur mu ki diye hiç mi alıştırmasam diyorum emziğe ya.yiğenlerim emziksiz büyüdü.faydası ne oluyor acaba emziğin

kızlar günaydın.. Bu anne lutfenden aldığım urunler hala kargoya verılmedı varmı sizlerden böyle problem yasayan

Kızlar şeker yüklemesi ile tetanoz aşımı aynı gün yaptırsam olur mu acaba? Şeker yüklemesi ne kadar zaman alıyor?

sevgili anneler, jokerde, ebebek ve mothercare gibi indirim dönemi var mı? varsa ne zaman biliyor musunuz?

Seni en iyi ben anlarim canim benimde tedaviyle olsu 2yila yakin bizde bu catlatmada tutmasaydi asilama olcakti sukurki bebegim gekdi sonunda cok zor surecti mevlam kimseye yasatmasin
Amin canım Allah isteyen herkese versin çok hem de çok zor bir süreç neyseki hamile kaldım sağlıklı da ilk 4 ay zaten full stress düşer korkusu çok şükür dualarim kabul oldu senin için de çok sevindim klommen + çatlatma iğnesi o zaman senin

Aa çok orijinalmiş seninkiler hele kitap ayıracı fikrine bayıldım. Nereye yaptırıyorsun acaba?
Ben bir taslak hazirladim. Kirtasiyede onu duzenlediler ve renkli davetiye kagidina bastilar. Bir kartona 10 taneye yakin da sigiyoro yuzden cok da ucuza geldi. Ankarada zeki kirtasiyede yaptirdim canim bn..

damaksız ne demek canım.damak yapısını bozmamak için mi.ben damak yapısı bozulur mu ki diye hiç mi alıştırmasam diyorum emziğe ya.yiğenlerim emziksiz büyüdü.faydası ne oluyor acaba emziğin

bir yasına kadar damaksız olması lazımmmıs bır yasından sonra damak yapısını etkılıyormus dışlerın seklını fln emzık tam yuvarlak olmuyor damaksızda boyle olması lazımmıs
Damaksız emzikler: anne memesine benzediği için 1 yaşın altındaki çocuklarda daha uygundur. 1 yaş üzerinde kullanılırsa damağa baskı yaparak damak yapısını ve üst ön dişlerin sıralanışını bozabilir.

Damaklı emzikler: ise daha yassı ve ucu yukarı kıvrıktır. Damağa tamamen uyum sağladığı için 1 yaşın üzerinde kullanılması daha uygundur.
Bebeğinize ortodontik ya da damaklı emzik kullanmaya baştan şart koşmayın. Siz en iyisi birkaç çeşit alın, hangisini kullanacağına çocuğunuz karar versin.

EMZİK KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

• Anne sütü alan, iyi gelişen, gülen, oynayan huzurlu bir bebeğe illa emzik vereceğim diye tutturmayın.
  • Emziği genelde uykuya dalmak üzere olan bebeğinize verin. Derin uykuya daldığından emin olduktan sonra emziği çocuğunuzun ağzından çıkartın.
  • Bebeğe emzik vermeden önce bal, şeker, pekmez, lokum gibi tatlı maddelere batırmayın. Bunlar bebeğinizde erken diş çürümelerine neden olabilir. Ayrıca bu tatlara alışan çocuk anne sütünü ya da mamayı yeterince almayabilir.
  • Emziği yeterince tutmayan bebekler için bazen emziğin üzerine birkaç damla anne sütü damlatmak emziği daha cazip hale getirilebilir.
  • Uygun bir emzik askısı ile emziği çocuğunuzun giysisine tutturun.Bu işlem emziğin sürekli yere düşmesini engeller. Boğulmalara neden olmaması için emzik askısı çok uzun olmamalı ve asla çocuğun boynuna asılmamalıdır.
  • Kauçuk emzikler kaynatılmamalı, uygun bir temizleyici ile temizlenmeli. Silikon emzikler ise en az günde bir kez kaynatılmalıdır.
  • Yere düşen emziği mutlaka iyice yıkamalısınız. Ağzınızla temizleyip çocuğunuzun ağzına vermemelisiniz. Sizin ağzınızdan çocuğunuzun ağzına mikrop geçebilir.
  • Yıpranmış, eskimiş, yırtılmış emzikleri kullanmayınız.
  • Emzikleri kullanmadığınız zamanlarda belli bir yerde kapalı bir kap içinde tutunuz.

Kızlar şeker yüklemesi ile tetanoz aşımı aynı gün yaptırsam olur mu acaba? Şeker yüklemesi ne kadar zaman alıyor?

Bana 75 gr yapmışlardı..2 saat aç kalmam gerekti..yani 2 sefer kan aldı..her saat başı.. toplamda 2,5 saat gibi düşüneblirsin.. 50 gr verselerdi, 1 saat açlık yetecekti..

En azindan onu soyluyor,us. Burdaki doktor onuda soylemiyor:)) pazartesi kontrol vardi, sordum son aylarda soyluyoruz dedi. Hersey yolundaymis cok sukur ama:))
Aaa o ne bicim dr.muş zaten usg kendi ölçüm yapiyor onun bişey yapmasina gerek yokki valla benim dr her hafta gitsemde eminim söyler bu arada sen nerdesinki? Canım

yanlıs foto attım cnm bu damaklısı damaksız yuvarlak olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…