2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Magnezyum kullanıyo musun? Benm de belim kasiklarm agriyodu bir buçuk aydir düzenli içiyorum geçti agrilarim. Doktoruna söyle henüz baslamadiysan.

Canım ya epidral nasıl oluyor anlatırmısın epidral ve spinali çok merak ediyorum

Canım ya epidral nasıl oluyor anlatırmısın epidral ve spinali çok merak ediyorum
Canım epudural belden uyuşturma yapılıyor.direkt oumriliğin içine veriliyor uyuşuyorsun.sipinalle farkı ne bilniyorum ama. Benim anestezi doktorum da çok iyiydi ve birkerede Vurabildi iğneyi.bazen zor olabiliyormuş o iğneyi yerini bulup yapması falan.ya işi bilen insanlara denk gelirsen ne ala ama acemi ya da beceriksiz olursa Allah korusun.

ıste afp yuksek cıkma sebeplerınden bırısı bu.Takma cok kafana ama onemlı olan bebıslerımız saglam onlarda sorun yok cok sukur.Afp yuksek olunca noral tup defektı yoksa bebekte o zaman ya erken dogum ya da gerıden gelme oluyormus.Olsun bıraz gerıden gelsın dıgerlerınden daha ıyı bence .Zeytınle nesguıklı sutu ıhmal etme bana doktor soylemıstı ve kk da da var bı forum bu hakta nesguıklı sut tavsıye etmıs doktorlar faydasını da gormusler,ınsallah sen de gorursun.

Bilgi için Sağol canım zorunlu epidral olursa o an heyecanlanma olursa narkoz veriliyorMuş okudum yaptıranları kısmet birşeyler bakalım

epidural de oturur vaziyette ellerini ayak uçlarına değecek kadar eğiliyorsun.dr bellinden(iki omuriliğin arasına) iğne yapıyor.sonra bacaklarına doğru bir sıcaklık hissediyorsun.sonrada belden aşağını hissetmiyorsun.bu hissizlik 3 saat kadar sürüyor.sonra yavaş yavaş açılıyor.ben herkese tavsiye ederim özellikle sezeryan olacak olanlara.bayılmadan bebeğin doğuş anına şahit oluyorsun.çok güzel bir duygu.

Pazartesi doğum iznine çıkıcam ben 1 aydır raporluyum. 32+1 de de doğum izni raporumu teslim edicem. Öğrendiğim kadarıyla 32+ larda da alabiliyorsun çalışabilir raporunu kurumun sorun etmezse

bu durum toplam iznimizden düşmüyor değil mi? kontrol ettin mi canım? benim de 32+1 oluyor pazartesi...32+0 ı geçirirsek, 112 günlük izin 111 e düşer mi diye endişeleniyorum...

bu durum toplam iznimizden düşmüyor değil mi? kontrol ettin mi canım? benim de 32+1 oluyor pazartesi...32+0 ı geçirirsek, 112 günlük izin 111 e düşer mi diye endişeleniyorum...
düşüyor canım aynı şeyi bir arkadaşım yaşadı yakın zamanda.32 haftasını geçirmiş 33 haftada çalışabilir raporu getirdi.1 haftayı boşa çalışmış gibi oldu.o 1 hafta doğum sonrasına aktarılmadı.

birde biliyormusunuz bilmiyorum ama çalışabilir raporu getirdikten sonra alınan kısa süreli raporlar ve yıllık izinlerde analık izininden düşüyor.ben iyiyim çalışabiliyorum diyorsan 37 haftaya kadar hiç izin kullanmaman gerekiyormuş.banada tecrübe oldu o arkadaştan.o arkadaşım yine bilmeden kalan 1 haftalık yıllık izinini kullanarak 36.haftada doğum izinine ayrıldı.hem yıllık izininden oldu hem analık izininden.tabi bunlar kamuda çalışanlar için geçerli özel söktördede geçerli mi bilmiyorum.

Geceden beri bu sekildeyim bulanti ve yanma hep var arada birde kusuyorum midem mahvoldu

MasaAllah bebisine canim

Ben şu an rspor ve yıllık izin kullanıyorum sorun olmaz demi zaten 30 haftada raporumu yazdrıp evde olacam yine

Kızlar bir soru daha 6 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin alacağım
6 ay ücretsiz izni nasıl bildiriyor yani ücrrtliden önce mi başvurmak lazım

tamam canım acaba aldın mı diye merak ettim, ne güzel izne çıkıyosun iyi dinlenceler :)
Sağol canım keşke çalışabilsen çalışmak da çok güzel sen de hayırlı zamanda al inşallah iznini :)

Haklısın! O an o renkte bir birine uygun renkleri bulamadığım için böyle oldu
Şimdi iyice Gözüme batar bak buinşallah bulurda düzeltirım bunu, Sağol canim benim
Rica ederim canım değiştirirsen yüne gönder bize fotoğraf :)

Şöyle anlatayım canım ben öğretmenim memurlardan farklı olarak yıllık iznimiz yok. Pazartesi doğum iznim başlıyor raporumu pazartesi kurumuma teslim edicem ve işleme sokacaklar. Oyüzden bir kaybım olmuyor ama salı günü teslim edersem ki öğretmenlikte bu olmuyor. Müdürüm 32+1 de ya çalışabilir raporunu ya da doğum iznine Ayrılma raporunu teslime etmen gerek dedi. Normalde sıfırda etmeli evet ama benim 32+0 pazara denk geliyor. Pazartesiden itibaren ellerinde bir rapor olmasıngerek kurumumun.

Eğer memur olsaydım yıllık iznimden düşermiydi bilmiyorum ama heyet raporu yıllık 40 günlük rapor hakkından düşmüyor. Bir yıl içerisinde istediğin kadar heyet raporu ve 40 günlük dpktor raporu hakkım var.
Bir de arkadaşın dediği gibi 32 den sonra alacağımız her türlü rapor, heyet ya da doktor. Doğum iznimizden düşer. 37 ye kadar hiç rapor almaman gerek yani.
Biraz karışıl oldu ama inş anlatabilmişimdir. :)

valla çok şanslısınız :) heyet raporu ile ne güzel uzar izin...ben sgk ya bağlıyım...ücretsiz izin kullanmam gerekecek...yarın sgk dan kontrol ettireceğim canım, teşekkürler.

ben özel sektördeyim canım..36 ya kadar çalışırım diye planlıyorum..hastane bir sorun olmayacağını söyledi..36 da çalışamaz raporu hazırlayacaklar, ve çalıştığım 4 haftayı doğum sonrasına aktarabileceğiz..yani bana anlatılan bu şekilde..

valla çok şanslısınız :) heyet raporu ile ne güzel uzar izin...ben sgk ya bağlıyım...ücretsiz izin kullanmam gerekecek...yarın sgk dan kontrol ettireceğim canım, teşekkürler.
Şuan mecburi heyet raporu kullandım doğumdan sonra yaz tatiliyle birleşince Eylül'de iş başı yaparım. Evet seneye heyet raporuyla uzatma gibi bir imkanım var bunu yapan arkadaşlarım da var ama ben doğru bulmuyorum( haksız Kazanç olacağını düşünüyorum, kişisel fikrim tersini düşüneneme de saygım var :)). ) oyüzden maalesef bebiş 4 aylıkken ya ücretsiz izin alırım ya da çalışırım canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…