2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Benimki de öyle canim,özellikli gidip göbek deligime tekme atiyor,icim cekiliyor resmen cok rahatsiz oluyorum:) uyusun diye dua ediyorum bazen

Selam kızlar kontrolden geldim kasılmalarım başlamış rahim agzımız kapalı sukur ama doktor heran hazırlıklı ol dedi bebişimin kilosu 3.500 boyu 53 cm masaAllah
Oh maşallah bebişine canım sağlıkla gelsin inşallah kasılma falan deyince heyecanlandım birden

beni annem 4.550 kardeşimide 4.300 doğurmuş. kendime bakınca küçük geliyo bebeğim :) ben kendime besleniyorum galiba 17 kilo almışım şimdiye kdar :)
Babasi ne kadar dogmus canim?benim kiz da sesninki kadar,ben de ilk duydugumda 3200 az gelmisti cunku ben 4 kilodan fazla dogmusum.ama esim 1800 dogmus,doktorum da ugrasma genetik dedi,basta cok uzuldum ama simdi saglikli olsun yeter diyorum,ben pekmez,muz,hurma ve cig badem ile baya buyuttum kizimi sen de dene bakalim canim.kilosuna da takilma 3200 cok iyi bir kilo.

Canim bebegini saglikla al inşallah kucagina„ sezeryan mi olacak dogum

Sağlikla gelsin Işıl'da inş annesi:) Ne güzel Allah iki meyveyide tattiriyor size:) benim ikincide erkek, küçük paşamin ismi Yağiz olucak kismetse:)

Amin inşallah seninde yagız'ın:) yağızlar çok tatlı ve akıllı oluyor güzel bir isim tercihi yapmışsın adıyla büyüsün..

Kizlar benim kizim korkuttu iki saat once bizi karnimin sag tarafi 3 kere araliklarla deli gibi agridi kosa kosa hastaneye gittik sanci ve dogum yokmus cok sukur.temizlik yapiyordum kendimi zorlamisim ondan sanci girmis cok korktuk

kızlar bebeğim cok uzun sure hıckırıyo sızde de oluyo mu normal mı

iyi akşamlar kızlar uzun zamandır giremedim geçmişe baktım biraz herkeste aynı korkular heyecanlar hazırlıklar bizde de öyle bugün kontrolümüz vardı bebişim 34+5 2900 gr 50 cm yan duruyormuş dr döner dedi zaten normal doğum yanlısı son an bile dönebilir dedi kilo konusuna çok takılmayın kızlar ultrason cihazları +-300gr oynar dedi dr haftaya yine çağırdı artık haftada bir gideceğiz doğum için henüz bir şey demedi nst ye girdik sancım çıkmadı ilk kızım 38+0 da normal doğumla geldi çok ama çok zor bir doğumdu bunda nasıl olacak bilmiyorum iki doğum şeklinden de korkuyorum hayırlısı hangisi ise öyle olur inşallah temizliğimiz yapıldı halılar yıkandı çantamız hazır bebiş için küçük kavanozlarda şeker hazırladım çok tatlı oldular her şeyimiz hazır gibi bakalım bundan sonrası beklemek inşallah hepimiz vaktinde hayırlı doğumlar ile yavrularımızı kucağımıza alırız.

turtless cnm bende de oluyor..normaldir sanırım cnm..Cmtsi ancak kontrolum o zaman soracağım. .ben de de nabız artışı var arada oluyor..ama çok rahatsız edio neden anlamadım

canim, anladigim kadariyle senin bebegin bas asagi pozisyona gelmemis di mi? bebegin hem basinin asagida hem de yuzunun bizim sirtimiza donuk olmasi lazim. cocugun bas asagi donmesi icin yapilabilecek seyler linkteki sayfada yazmis ama dokuman ingilizce. http://www.newkidscenter.com/When-Does-Baby-Turn-Head-Down-In-Pregnancy.html
ben onemli kismini ozet geceyim:
bu durumda 32 haftaliktan itibaren yapabilecegin iki egzersiz var. bunlari ac karnina yapman lazim, hamilelik reflusu nedeniyle. ve de eger bir bel sirt rahatsizligin varsa doktora danisman gerekiyormus.
1. egzersiz: duz bir yuzeyde yatarken kalcani 20-25 cm kadar yukari kaldiriyorsun ve kuyruk sokumunun altina bir kac yastik koyuyorsun. bu pozisyonda yaklasik 15 dk bekliyorsun. gunde iki kere yapilabilir.
2. egzersiz: ellerin ve dizlerin uzerinde dururken kafani yerde bir yastiga dayayip kalcani yukari dogru tutabilirsin. yine 15 dk sureyle ve gunde iki kere yapilabilir.

sayfanin asagisinda iki tane video var, orda pozisyonlari gosteriyor, ordan bak mutlaka. bu yontemler kesin cozum degil ama oldukca yardimciymis. bir de 36. hafta dolana kadar donme olmayabilirmis. bir cok kez cocugun dogum sancilariyla birlikte dondugu bile gorulmus. hatta cocuk bas yukari pozisyondayken bile normal dogum mumkunmus, ancak bazi doktorlar bunu tercih etmiyormus. galiba biraz tecrube isteyen bir durum. genellikle masa basi calisan kadinlarda sikca gorununen birseymis, o yuzden kendinizi cok zorlamadan, mumkun oldugunca aktif olun diyorlar. hatta sayfada yerleri silme hareketi yapabilirsiniz bile demis.

benim kayinvalidem de legende camasir yikarken bir anda dogum baslamis, ebe falan gelmeden hemen legene camasirlarin icine dogurmus ikinci cocugunu :)) kirk bir kere masallah simdi koca adam, kendi cocugu var hatta :)

Aynen canım :) bunyeyle alakalıdır ya sıkma canını sen elinden geleni yapıyorsun .minyon tipli olucak belki hep genç gozukecek nerden biliyon:) :)
kızlar bebeğim cok uzun sure hıckırıyo sızde de oluyo mu normal mı
Bende oluyor canım bazen korkuyorum hiç durmayacak diye. Bir de bir sinirleniyor kızım tekme tokat girisiyor bana hickirinca :) Asabi olucak babası gibi.tTüm huylari ondan almış zaten.iinatçı Asabi usengec :)

Bu arada Kızlar su geldi ama makine çalışmadı. Eşime bakar mısın dedim. Makineye gelen suyun musluguna bakarken musluk bozuldu su fiskirmaya başladı eşimin üstü islandi her taraf su oldu gülsem mi aglasam mı bilemedim. Önce suyu temizledim.sonra kıyafetleri çikarip elimde yıkadım şimdi de astım mis gibi oldu biraz yoruldum ama kızım için değer :)

canim ne yapalim, o da bizim annelik nisanimiz olsun. benim de gobergimin altinda bir suru olmus, aynada bile farketmiyordum. gecen gun aynanin karsininda yatagin ustune oturup geriye dogru yatar gibi yaptim, gobek deligimin altinda bir suru catlak :)) ne kadar da ugrasmistim halbuki, kendim krem bile yapmistim ama oluyor ne yazik ki. annem de vardi catlak, genlerimde var demek ki :)))

Kızlar biz geldik, bebeğimin boynuna kordon dolanmış maalesef. Oyüzden stresli bir gün geçirdik. Doktorumuz rahat konuştu ama 3 günde bir kontrol edelim dedi. Nst iyi çıktı bugün, nst iyi çıktıkça da sorun yokmuş. Anne karnında kan iletimi olmazsa bebişin kilosuna ve kalbine yansırmış. Akşam farklı bir doktora daha görüştük. O da aynı şeyleri söyledi. Sadece normal mi seEryan mı onu etkilermiş. Bir de birkez dolanma sorun yaşatmıyormuş genelde. Benim için de o önemli değil. Rabbim hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin de ben ikisinin de sonuçlarına razıyım.

canim o isler zincirleme oluyor ne yazik ki. bizim de banyo muslugu su kaciriyordu, ama baya akiyor yani oyle damla falan degil. bir iki kere geldiler, sonra da musluk sistemi komple degisecek dediler. burda el isi de hic iyi degil zaten insanlarin ve kaldigimiz ev de 2. dunya savasi sirasinda falan yapilmis dusun bir kere. neyse bunlar bir gunde banyo duvarini yikip sistemi degistirip tekrar yaptilar, zaten ahsap oluyor evler. iyi guzel, iki gun sonra kuvetin gideri tikandi, sabah yine usta (?!) geldi. tikanikligi acmak icin aletleri var, onu sert mi kullandi ne halt ettiyse borulari kirdi, dedigim gibi ev de ahsap o su oldugu gibi evin al katina indi. yandaki bitisik eve de su bastirdi. ev sahibini cagirdik hemen. su anda bizim evde ne oluyor bilmiyorum, kuvetin borularini degistirmek icin mutfagin tavanini falan yikmalari lazim. mutfak ve banyoyu kac gun kullanamayacagiz acaba, en ufak bir fikrim yok. sabah toplantim var, esim beni birakti geri gitti. demin o da geldi ise, cok kizmis, garibimin de bir suru isi gucu vardi, dogumdan once yetistirmeye calisiyordu, bir de bu cikti. dahasi dogumdan sonra tez yazma donemine giriyor, 6 ay sonra da ben. su anda cok garip bir sukunet var ustumde. aksam eve gidince neyle karsilasacagiz acaba

cocugun kiyafetlerini yikayacam, su isler bitsin diye bekliyordum. alti ustu bi su sizdirmasiydi, bu noktaya geldik. Allah buyuk bakalim.

demem o ki, sen de gul gec, bosver :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…