MasaAllah bebişine canım..bende de agrılar kasılmalar arttı doktorum hazırlıklı olmamı soylediiyi akşamlar kızlar,
bugün yine ara kontrol yaptı doktorum. kasılmalar ve ağrılarım devam ediyor. dün akşam dedim heralde artık doğurucam. 2,5 saat sonunda ağrım geçince rahatladım. bugün doktorda dayanamıyorsan istersen 2 seçenek sunabilirim biri sezeryan diğeri ilaçla doğumu başlatma dedi. doğumun olacağını bilsemde birden bunu duymak bende şok etkisi yarattı. kitlendi o an beynim. sonra doğuma hala hazır olmadığımı farkettim. kendimi mayısa o kadar kanalize etmişim ki şuan doğum yapma fikri hiç alışık olmadığım birşey gibi uzak geldi. hamileliğe o kadar alışmışımki, ağrı yada sancı sıkıntı her ne yaşarsam yaşayayım alışmışım bu duruma. sanki bebeğim hep karnımda kalacakmış gibi geliyor. uff psikolojim mi alt üst oluyor anlayamadım kendimi. bunun yanında bebeğim 1 haftada 300 gr. almış kilosu 3 kg. olmuş. ama boyumuz da değişiklik olmamış. hala 49 cm. doktor o değişebilir dedi. oğlum doğum pozisyonunada gelmiş. herşeyini hazırladı doğmayı bekliyor artık. ben onun doğal süreciyle doğumunu kendisinin başlatmasını istiyorum. herşeyin Allah'ın izniyle olmasını istiyorum. hakkımızda hayırlısı :)
Canım çok geçmiş olsun neyseki sağsalim atlattınız bu süreci :) Malesef özel hastaneler biraz öyle insafsız oluyorlar ama Allahtan doktorun iyiymiş halletmiş hemen, Hadi bakalım inşallah 2 hafta daha bekler annesi öpüyorum yavrunu :)Hafta sonunu hastanede geçirdikten sonra bugün taburcu oldum nihayet evimdeyim kızlar. Ciğer geliştirici iğne olduk, antibiyotik tedavisi yaptılar, taşlar enfeksiyona sebep olmasın diye. İki gün sürekli nstdeydim sancım çıkmadı şükür. Bana kalsa hemen çıkacaktım hastaneden ama doktor bırakmadı gözetim altında tuttu. 2 gün için 680 tl hesap çıkardılar. Dedim ben bu parayı verirsem doğurur öyle giderim :) Doktorda sağ olsun başhekimi falan aradı 350ye indiler en son. Anlamadığım 680 de versem alacaklardı, bu kadar insafsızlık, çıkarcılık çok ayıpNeyse sonuç olarak evimdeyim kızımı bekliyorum doktor 2 hafta daha beklerse sonrasına korkma dedi. Kontrole gidecekler güzel haberlerle gelsinler inşallah. Öptük sizi teyzeleri :)
Bebeğin kilosunu hiç umursama canım yeterki sağlıklı olsun gerisi hiç önemli değil. Bu arada pekmez,zeytin ve kuru incir,üzüm tavsiye ederim, Allahın izniyle kilo alır bi şekilde annesi sağlıcakla kavuşalım yeterki :)ki ben babası ve aıledekı dayısı amcası hep uzun boyludur
Orsı öyle tabiki ama doktorda tahmını bişeyler soyluyo tabiki. belkide olmyacak 3 bile. netten baktıgımda hep bu haftalarda bebeklerin kılosu 2 yi bulmuş geçmiş bile.
ne yemem gerekıyor bilmiyorumsüt yogurt yumurta hep çok çok yiyorum . yani her gün yiyorum bu saydıklarımı.fındık ceviz hergün 3-5 tane yiyorum. meyvemı yıyorum. yemekte artık ne yaparsam. kılo alması için daha ne yapmalıyım nasıl beslıycem onu çözemedim
Sen nasılsınGecmis olsun canim, dinlen guzelce evinde minigin bekleycektir, sen yeter ki iyi ol..
kizlar, kontrole gdenler guzel haberlerle gelin ins,@toist gelmedin mi daha canim,@safakmeley canim ne guzel sizde hazirsiniz, ellerinize saglik, bende bugun utuleme gececegim ins, birde kendime gecelik bulsam, hersey hallolacak ins..
hasta olan arkadaslar sizlerrede acil sifalar aman dinlenin, iyi bakin kendinize ve yavrucuklariniza..
Maşallah az kalmış size de.. Allahım sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin hepimize :)Arkadaşlar doğumuma "9 gün" kaldı çok heyecanlıyım.. Kasılmalarım, ağrılarım çok fazla hergün.. plesantamda yaşlanmış kireçlenmiş yani Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.. Heyecanım dorukta zamanda geçmek bilmiyor.. Allah'ın izniyle kandil gecesi bebeğim kucağımda olacak..
Maşallah bebişine Allahım nazarlardan korusun :) öpüyorum yavrunu :))Selam kızlar kontrolden geldim kasılmalarım başlamış rahim agzımız kapalı sukur ama doktor heran hazırlıklı ol dedi bebişimin kilosu 3.500 boyu 53 cm masaAllah
Gayet normal canım bebek içerde doğum sonrası için nefes alıp verme egzersizleri yaparken su yutuyormuş ve bu da hıçkırığa sebep oluyormuş haliyle diyafram ve ciğerleri gelişiyormuş bu durumda :) maşallah hepsinekızlar bebeğim cok uzun sure hıckırıyo sızde de oluyo mu normal mı
Maşallah bebeğine canım baya büyümüş, evet zamanla döner, teyzem sezaryen doğum olucakken son gün döndü bebiş ve normal doğum yaptı, son güne kadar herşey olabilir yani, yeterki sağlıkla gelsinler inşallah :)iyi akşamlar kızlar uzun zamandır giremedim geçmişe baktım biraz herkeste aynı korkular heyecanlar hazırlıklar bizde de öyle bugün kontrolümüz vardı bebişim 34+5 2900 gr 50 cm yan duruyormuş dr döner dedi zaten normal doğum yanlısı son an bile dönebilir dedi kilo konusuna çok takılmayın kızlar ultrason cihazları +-300gr oynar dedi dr haftaya yine çağırdı artık haftada bir gideceğiz doğum için henüz bir şey demedi nst ye girdik sancım çıkmadı ilk kızım 38+0 da normal doğumla geldi çok ama çok zor bir doğumdu bunda nasıl olacak bilmiyorum iki doğum şeklinden de korkuyorum hayırlısı hangisi ise öyle olur inşallah temizliğimiz yapıldı halılar yıkandı çantamız hazır bebiş için küçük kavanozlarda şeker hazırladım çok tatlı oldular her şeyimiz hazır gibi bakalım bundan sonrası beklemek inşallah hepimiz vaktinde hayırlı doğumlar ile yavrularımızı kucağımıza alırız.
Canım tüm aksilikler seni bulmuş galiba bugün :) geçmiş olsun bi daha yaşama inşallah böyle aksilikleri, ohh ellerine sağlık annesi öperim kızını :)Bu arada Kızlar su geldi ama makine çalışmadı. Eşime bakar mısın dedim. Makineye gelen suyun musluguna bakarken musluk bozuldu su fiskirmaya başladı eşimin üstü islandi her taraf su oldu gülsem mi aglasam mı bilemedim. Önce suyu temizledim.sonra kıyafetleri çikarip elimde yıkadım şimdi de astım mis gibi oldu biraz yoruldum ama kızım için değer :)
Canım benimmmm Zeynebim akıllı kız maşallah :* yeterki sağlıcakla gelsinler de doğum şeklinin pek bi önemi yok herşeyin hayırlısı.. :)Kızlar biz geldik, bebeğimin boynuna kordon dolanmış maalesef. Oyüzden stresli bir gün geçirdik. Doktorumuz rahat konuştu ama 3 günde bir kontrol edelim dedi. Nst iyi çıktı bugün, nst iyi çıktıkça da sorun yokmuş. Anne karnında kan iletimi olmazsa bebişin kilosuna ve kalbine yansırmış. Akşam farklı bir doktora daha görüştük. O da aynı şeyleri söyledi. Sadece normal mi seEryan mı onu etkilermiş. Bir de birkez dolanma sorun yaşatmıyormuş genelde. Benim için de o önemli değil. Rabbim hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin de ben ikisinin de sonuçlarına razıyım.
Canım bence eşinle konuşmalısın, doğum sonrasında evde ne kadar yabancı olmasa da bi erkeğin olması rahatsız eder sonuçta lohusalık döneminde olucaksın, bence eşin anlayışla karşılayacaktır, ya da kayınvalidene söyle sonuçta hemcinsin anlar halindenYaa kızlar ben şimdiden strese girdim. Doğuma kayınvalidem gelcek. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Birde kaynım eşinden ayrıldı. 6 yaşında kızı var. Ona da kayınvalidem bakıyor. Kaynım da şuan çalışmıyor. 1 ay önce buradalardı. 3-5 gün kalıp gittiler. Doğuma tekrar gelecekler. Kayınvalidem gelsin nezaman isterse başımın üstünde yeri var. Ama o gelince kaynım ve kızı da gelcek. Kız çok yaramaz. Oğlum onu görünce o da onun yaptıklarını yapıyor ikisi kuduruyor resmen. Lohusa lohusa birde çocuklarla uğraşacak hiç halim yok. Hele doğum sonrası kaynımı hiç istemem evde. Rahat edemem. Lohusalık zor oluyor. Sezeryan olcam birde.ufff stres oldum şiştim vallaha. Eşimle konuşmak istiyorum bu konuyu ama yanlış anlamasından korkuyorum. Kaynım kızıyla kalsa gelmese keşke...
Maşallah bebeğine, herşeyin hayırlısı olsun. En hayırlı vakitte sağlıkla kavuşalım miniklerimize..iyi akşamlar kızlar,
bugün yine ara kontrol yaptı doktorum. kasılmalar ve ağrılarım devam ediyor. dün akşam dedim heralde artık doğurucam. 2,5 saat sonunda ağrım geçince rahatladım. bugün doktorda dayanamıyorsan istersen 2 seçenek sunabilirim biri sezeryan diğeri ilaçla doğumu başlatma dedi. doğumun olacağını bilsemde birden bunu duymak bende şok etkisi yarattı. kitlendi o an beynim. sonra doğuma hala hazır olmadığımı farkettim. kendimi mayısa o kadar kanalize etmişim ki şuan doğum yapma fikri hiç alışık olmadığım birşey gibi uzak geldi. hamileliğe o kadar alışmışımki, ağrı yada sancı sıkıntı her ne yaşarsam yaşayayım alışmışım bu duruma. sanki bebeğim hep karnımda kalacakmış gibi geliyor. uff psikolojim mi alt üst oluyor anlayamadım kendimi. bunun yanında bebeğim 1 haftada 300 gr. almış kilosu 3 kg. olmuş. ama boyumuz da değişiklik olmamış. hala 49 cm. doktor o değişebilir dedi. oğlum doğum pozisyonunada gelmiş. herşeyini hazırladı doğmayı bekliyor artık. ben onun doğal süreciyle doğumunu kendisinin başlatmasını istiyorum. herşeyin Allah'ın izniyle olmasını istiyorum. hakkımızda hayırlısı :)
Evet kesinlikle bizi anlatıyor :) ben de sabahı iple çekiyorummm :)Kızlar bu gece hepimize uykusuz her gece şarkısını hediye ediyo sabahi iple cekiyorm :) :) :)
Ben de uyuyamadimhamile kaldigim gunden beri ayaklarim yaniyo alev alev bir turlu uyuyamiyorum.soguk suyla yikiyorum kalkip ya da islak havluya sariyorum gene de gecmiyor.biktim valla artik her gecesaat 3 e geliyor ve ben uyuyamıyorum hadi şimdi neyse de sanırım bunlar gelecek günlerime hazırlık
Gecmis olsun Allah acil sifalar versin insallah..Kızlar 8 gündür gripm. 8 gün boyunca ilaç kullanmamak için sabrettim, daha doğrusu sağlık ocağı Dr vermedi.ama geçmedi. 3 gundurdur de siddetli oksuruk baslayinca Bugün artik kadın doğumcuma gittim.çok kızdı hem bana hemde sağlık ocağındaki Dr. antibiyotik ve balgam sokucu başladım. 2 gündür gece aynı saatte öksürük uyandırıyor, durmadan arka arkaya 2 saat sürüyor. böyle gecenin 5 de beni dikiyor ayağa. gecsede artık kurtulsam. çok yoruldum vücut olarak.
Canım doktor doğum için gün verdi mi. Ben çok zorlaniyorum. Kim bir sen nasılsın. Evde yardımcı falan var miGecmis olsun Allah acil sifalar versin insallah..
Birazdan gidicem canim hastaneye, randevumuz var bakalim ne diycek tam tarih belli olur sanirim artik :),annemler geldi sagolsunlar. Ben de baya agirlastim artik bu gece 1,dk bile uyuyamadim malesef.. Sana verdi mi gun?2bilinmeyenpost: 40485611 .!.:Canım doktor doğum için gün verdi mi. Ben çok zorlaniyorum. Kim bir sen nasılsın. Evde yardımcı falan var mi
Yok canım vermedi benim daha erkrn .36 bitince verecek. Sancı falan yoksa 37 yi de bitirecek. Sana bugün gün verir herhalde. Ne güzel sonuna geldin. Bana vakit hic grcmiyorBirazdan gidicem canim hastaneye, randevumuz var bakalim ne diycek tam tarih belli olur sanirim artik :),annemler geldi sagolsunlar. Ben de baya agirlastim artik bu gece 1,dk bile uyuyamadim malesef.. Sana verdi mi gun?
Su son gunler daha da zor geciyor canim. Ne tarafa donsem kalp carpintisi, bir saat agri sizi carpinti ya da nefes darligi olmadan uyusam oyle mutlu olucamki... Allah yardimcimiz olsun gercekten cok zormus. Ben bu cumaya gun istemeyi dusunuyorum erken degildir insallah. Herseyin hayirlisi olsunYok canım vermedi benim daha erkrn .36 bitince verecek. Sancı falan yoksa 37 yi de bitirecek. Sana bugün gün verir herhalde. Ne güzel sonuna geldin. Bana vakit hic grcmiyor
Yok canım ikizler için erken olmuyor ama direnecek durumun varsa 38 de bekleyebilirsin. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinSu son gunler daha da zor geciyor canim. Ne tarafa donsem kalp carpintisi, bir saat agri sizi carpinti ya da nefes darligi olmadan uyusam oyle mutlu olucamki... Allah yardimcimiz olsun gercekten cok zormus. Ben bu cumaya gun istemeyi dusunuyorum erken degildir insallah. Herseyin hayirlisi olsun
Keske olsaydi canim. Dedim ya cok zor artik. Bakalim ne diycek. Amin insallah saglikla kavusalim hepimizYok canım ikizler için erken olmuyor ama direnecek durumun varsa 38 de bekleyebilirsin. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
OY MASALLAH ANNESİ YAVRUNA :)Selam kızlar kontrolden geldim kasılmalarım başlamış rahim agzımız kapalı sukur ama doktor heran hazırlıklı ol dedi bebişimin kilosu 3.500 boyu 53 cm masaAllah
hakkınızda hayırlısı canım ınşALLAH sağlıcakla bebeğini kucagına alırsın :)iyi aksamlar kızlar ben cuma doğm yapıcam darısı size
canim ALLAH sag saglim kucagina almayi nasip etsin.inşALLAH sıkıntısız gecer bu surecte vaktınde en hayırlı dogum seklıyle dunyaya gelır guzel kızın cok anı hareketlerden uzak dur yeter ....Kızlar biz geldik, bebeğimin boynuna kordon dolanmış maalesef. Oyüzden stresli bir gün geçirdik. Doktorumuz rahat konuştu ama 3 günde bir kontrol edelim dedi. Nst iyi çıktı bugün, nst iyi çıktıkça da sorun yokmuş. Anne karnında kan iletimi olmazsa bebişin kilosuna ve kalbine yansırmış. Akşam farklı bir doktora daha görüştük. O da aynı şeyleri söyledi. Sadece normal mi seEryan mı onu etkilermiş. Bir de birkez dolanma sorun yaşatmıyormuş genelde. Benim için de o önemli değil. Rabbim hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin de ben ikisinin de sonuçlarına razıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?