sağol canım Allah razı olsun benim şu ya da bu doğum olsun gibi bir şartım yok Allah hayırlı doğum nasip etsin sana da buradaki herkese bebişler nasıl isterse öyle gelecekler hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallahCanım çok geçmiş olsun neyseki sağsalim atlattınız bu süreci :) Malesef özel hastaneler biraz öyle insafsız oluyorlar ama Allahtan doktorun iyiymiş halletmiş hemen, Hadi bakalım inşallah 2 hafta daha bekler annesi öpüyorum yavrunu :)
Bebeğin kilosunu hiç umursama canım yeterki sağlıklı olsun gerisi hiç önemli değil. Bu arada pekmez,zeytin ve kuru incir,üzüm tavsiye ederim, Allahın izniyle kilo alır bi şekilde annesi sağlıcakla kavuşalım yeterki :)
Sen nasılsınyussem canım ? Bebiş nasıl :)
Maşallah az kalmış size de.. Allahım sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin hepimize :)
Maşallah bebişine Allahım nazarlardan korusun :) öpüyorum yavrunu :))
Gayet normal canım bebek içerde doğum sonrası için nefes alıp verme egzersizleri yaparken su yutuyormuş ve bu da hıçkırığa sebep oluyormuş haliyle diyafram ve ciğerleri gelişiyormuş bu durumda :) maşallah hepsine
Maşallah bebeğine canım baya büyümüş, evet zamanla döner, teyzem sezaryen doğum olucakken son gün döndü bebiş ve normal doğum yaptı, son güne kadar herşey olabilir yani, yeterki sağlıkla gelsinler inşallah :)
Canım tüm aksilikler seni bulmuş galiba bugün :) geçmiş olsun bi daha yaşama inşallah böyle aksilikleri, ohh ellerine sağlık annesi öperim kızını :)
Canım benimmmm Zeynebim akıllı kız maşallah :* yeterki sağlıcakla gelsinler de doğum şeklinin pek bi önemi yok herşeyin hayırlısı.. :)
Canım bence eşinle konuşmalısın, doğum sonrasında evde ne kadar yabancı olmasa da bi erkeğin olması rahatsız eder sonuçta lohusalık döneminde olucaksın, bence eşin anlayışla karşılayacaktır, ya da kayınvalidene söyle sonuçta hemcinsin anlar halinden
Maşallah bebeğine, herşeyin hayırlısı olsun. En hayırlı vakitte sağlıkla kavuşalım miniklerimize..
Evet kesinlikle bizi anlatıyor :) ben de sabahı iple çekiyorummm :)
Evet canım ben de ayakkabilariyla girmelerine sinir oluyorum. Bugün yine gelecekler ayakkabilarla girerlerse peslerinden oklavayla kosacam :) :)
Allah yardımcın olsun canım eşinden de Allah razı olsun zor bir donemdeyiz. Ben de az önce sandalyeye tirmanmistim tabakligin üst kısmını silmek için eşim görünce tartistik
Teşekkür ederim canım benim :) Aynen hakkınızda hayırlısı neyse o olsun
Sağlıkla gelsin bebiş canım gelişimini tamamladı artık zaten..
şans canım. Hayatımda ilk defa elimde çamaşır yikiyorum. Kızımda hep ilkleri yaşıyorum kurban olurum ona :)
Biz de seni öpüyoruz teyzesi. Doktordan çıkınca kaybolma valla polisi ararım :) hemen bize haber ver :)
benim abim de doğum yapacağım hastanenin personeli ama izin vermediler doğuma girmesine. ben de çok istedim yanımda olsun destek olsun die ama nefret ettiğim yönetim buna da karıştıD
Özelde yapacagim cnm,yarin kontrolumuz vAr,sorayim bakayim insallah izin verir:)
Ama canım sende hak etmişsin. Ne işin var sandalyelerde artık. Bende dün salak gibi oturdum buzluğa sarma sardım. Bugün acayip ağrım oldu. Bizde tartıştık :) Bende hak ettim yaniÇok lazımmış gibi artık yapmayalım.
hayırlısı neyse o olsun hakkımızda tatlım :) sağlıkla gelirler inşallah dogum sekli hic onemli değilKızlar biz geldik, bebeğimin boynuna kordon dolanmış maalesef. Oyüzden stresli bir gün geçirdik. Doktorumuz rahat konuştu ama 3 günde bir kontrol edelim dedi. Nst iyi çıktı bugün, nst iyi çıktıkça da sorun yokmuş. Anne karnında kan iletimi olmazsa bebişin kilosuna ve kalbine yansırmış. Akşam farklı bir doktora daha görüştük. O da aynı şeyleri söyledi. Sadece normal mi seEryan mı onu etkilermiş. Bir de birkez dolanma sorun yaşatmıyormuş genelde. Benim için de o önemli değil. Rabbim hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin de ben ikisinin de sonuçlarına razıyım.
hiçbişeyden de kusur kalmıyoruz bnde aksam borek sarıp attım buzluga belim kırılıcaktı sanki bide ayakta yaptım hepsiini ,Ama canım sende hak etmişsin. Ne işin var sandalyelerde artık. Bende dün salak gibi oturdum buzluğa sarma sardım. Bugün acayip ağrım oldu. Bizde tartıştık :) Bende hak ettim yaniÇok lazımmış gibi artık yapmayalım.
onlar ıcın zıplayarak kalkarız yataktan bence :)gunaydın kızlarrr
aksam 3te wc icin kalktım mutfaga gidip su içmek zor geldi , sonra oturdum düşündüm o uyku tatlılıgında nasıl kalkıp bebeği emziricem diye sacma sapan seyler dusunmeye basladım artıkkk.
Aras değil canım o araz.araz sağır dilsiz anlamına geliyor.bence niyetini bozma.Kızlar oğlumun ismimi aras koymayı düşünüyordum az önce tdk ya baktım sağır dilsiz anlamıda varmış malum insanlar adını alır bu yüzden çok dikkat etmeye çalışıyorum anlamlarına
Eymen ismini de beğeniyorum oğlumun adı erdem onada uygun anlamıda güzel ama el kaide liderinin adıymışeşim almazlar çocuğu amerikaya diyor nerdeyse doğurcam ismi hazır değil
hayırlısıyla inşallah canım..neticeden bizi de haberdar et..iyi aksamlar kızlar ben cuma doğm yapıcam darısı size
yanlış anlamaz canım eşin sonucta çekineceğini söyle.onunda anlaması lazım.ben olsam bende cekınırım.kocaman adam evde yalnız kalamıyormu ılla anne nereye o oraya.Yaa kızlar ben şimdiden strese girdim. Doğuma kayınvalidem gelcek. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Birde kaynım eşinden ayrıldı. 6 yaşında kızı var. Ona da kayınvalidem bakıyor. Kaynım da şuan çalışmıyor. 1 ay önce buradalardı. 3-5 gün kalıp gittiler. Doğuma tekrar gelecekler. Kayınvalidem gelsin nezaman isterse başımın üstünde yeri var. Ama o gelince kaynım ve kızı da gelcek. Kız çok yaramaz. Oğlum onu görünce o da onun yaptıklarını yapıyor ikisi kuduruyor resmen. Lohusa lohusa birde çocuklarla uğraşacak hiç halim yok. Hele doğum sonrası kaynımı hiç istemem evde. Rahat edemem. Lohusalık zor oluyor. Sezeryan olcam birde.ufff stres oldum şiştim vallaha. Eşimle konuşmak istiyorum bu konuyu ama yanlış anlamasından korkuyorum. Kaynım kızıyla kalsa gelmese keşke...
kendısı başlatsın canım sezeryanda olacaksa öyle emzirmene de cok faydası var kendı ıstegıyle gelmesının bu doktorların acelesını anlamıyorum.anıden onu çağırmayasın dıye yapıyor heralde önceden tarih belirlemek istiyor.iyi akşamlar kızlar,
bugün yine ara kontrol yaptı doktorum. kasılmalar ve ağrılarım devam ediyor. dün akşam dedim heralde artık doğurucam. 2,5 saat sonunda ağrım geçince rahatladım. bugün doktorda dayanamıyorsan istersen 2 seçenek sunabilirim biri sezeryan diğeri ilaçla doğumu başlatma dedi. doğumun olacağını bilsemde birden bunu duymak bende şok etkisi yarattı. kitlendi o an beynim. sonra doğuma hala hazır olmadığımı farkettim. kendimi mayısa o kadar kanalize etmişim ki şuan doğum yapma fikri hiç alışık olmadığım birşey gibi uzak geldi. hamileliğe o kadar alışmışımki, ağrı yada sancı sıkıntı her ne yaşarsam yaşayayım alışmışım bu duruma. sanki bebeğim hep karnımda kalacakmış gibi geliyor. uff psikolojim mi alt üst oluyor anlayamadım kendimi. bunun yanında bebeğim 1 haftada 300 gr. almış kilosu 3 kg. olmuş. ama boyumuz da değişiklik olmamış. hala 49 cm. doktor o değişebilir dedi. oğlum doğum pozisyonunada gelmiş. herşeyini hazırladı doğmayı bekliyor artık. ben onun doğal süreciyle doğumunu kendisinin başlatmasını istiyorum. herşeyin Allah'ın izniyle olmasını istiyorum. hakkımızda hayırlısı :)
öksürük ıkınmaya sebep oldugu için sıkıntılı canım ilaç kullan muhakkak.soğan suyuyla falan yapılan bişey vardı öksurugu hemen kestıgını soyluyorlardı ama ben denemedim.Kızlar 8 gündür gripm. 8 gün boyunca ilaç kullanmamak için sabrettim, daha doğrusu sağlık ocağı Dr vermedi.ama geçmedi. 3 gundurdur de siddetli oksuruk baslayinca Bugün artik kadın doğumcuma gittim.çok kızdı hem bana hemde sağlık ocağındaki Dr. antibiyotik ve balgam sokucu başladım. 2 gündür gece aynı saatte öksürük uyandırıyor, durmadan arka arkaya 2 saat sürüyor. böyle gecenin 5 de beni dikiyor ayağa. gecsede artık kurtulsam. çok yoruldum vücut olarak.
hiçbişeyden de kusur kalmıyoruz bnde aksam borek sarıp attım buzluga belim kırılıcaktı sanki bide ayakta yaptım hepsiini ,
kendim yapmayıncada içimm rahat etmiyor sankii
Canim cok sukur iyiyiz biz, gecen hafta bir suyum geldi panigi yasadik ama yanilmisiz meger:) macera oldu bize tabi o panikle hemen bebisin esyalarini yikamaya basladik, vesile olmus oldu ins bu haftada onlari utuleyip cantamizi hazirlayacagiz, sonrada ikramlik ve suslere baslayacagim ins..ne guzel annenler gelmis gozunaydin, bende gun sayiyorum ins bir ay kadar sonrada benimki gelecek, sizdende guzel haberler bekliyoruz tatlim, bakalim yakisiklilar nasilmisCanım çok geçmiş olsun neyseki sağsalim atlattınız bu süreci :) Malesef özel hastaneler biraz öyle insafsız oluyorlar ama Allahtan doktorun iyiymiş halletmiş hemen, Hadi bakalım inşallah 2 hafta daha bekler annesi öpüyorum yavrunu :)
Bebeğin kilosunu hiç umursama canım yeterki sağlıklı olsun gerisi hiç önemli değil. Bu arada pekmez,zeytin ve kuru incir,üzüm tavsiye ederim, Allahın izniyle kilo alır bi şekilde annesi sağlıcakla kavuşalım yeterki :)
Sen nasılsınyussem canım ? Bebiş nasıl :)
Maşallah az kalmış size de.. Allahım sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin hepimize :)
Maşallah bebişine Allahım nazarlardan korusun :) öpüyorum yavrunu :))
Gayet normal canım bebek içerde doğum sonrası için nefes alıp verme egzersizleri yaparken su yutuyormuş ve bu da hıçkırığa sebep oluyormuş haliyle diyafram ve ciğerleri gelişiyormuş bu durumda :) maşallah hepsine
Maşallah bebeğine canım baya büyümüş, evet zamanla döner, teyzem sezaryen doğum olucakken son gün döndü bebiş ve normal doğum yaptı, son güne kadar herşey olabilir yani, yeterki sağlıkla gelsinler inşallah :)
Canım tüm aksilikler seni bulmuş galiba bugün :) geçmiş olsun bi daha yaşama inşallah böyle aksilikleri, ohh ellerine sağlık annesi öperim kızını :)
Canım benimmmm Zeynebim akıllı kız maşallah :* yeterki sağlıcakla gelsinler de doğum şeklinin pek bi önemi yok herşeyin hayırlısı.. :)
Canım bence eşinle konuşmalısın, doğum sonrasında evde ne kadar yabancı olmasa da bi erkeğin olması rahatsız eder sonuçta lohusalık döneminde olucaksın, bence eşin anlayışla karşılayacaktır, ya da kayınvalidene söyle sonuçta hemcinsin anlar halinden
Maşallah bebeğine, herşeyin hayırlısı olsun. En hayırlı vakitte sağlıkla kavuşalım miniklerimize..
Evet kesinlikle bizi anlatıyor :) ben de sabahı iple çekiyorummm :)
Cok gecmis olsun canim, bilirim bende zorlugunu, guzelce dinlen ilaclarini da ihmal etme de toparlan ins..Kızlar 8 gündür gripm. 8 gün boyunca ilaç kullanmamak için sabrettim, daha doğrusu sağlık ocağı Dr vermedi.ama geçmedi. 3 gundurdur de siddetli oksuruk baslayinca Bugün artik kadın doğumcuma gittim.çok kızdı hem bana hemde sağlık ocağındaki Dr. antibiyotik ve balgam sokucu başladım. 2 gündür gece aynı saatte öksürük uyandırıyor, durmadan arka arkaya 2 saat sürüyor. böyle gecenin 5 de beni dikiyor ayağa. gecsede artık kurtulsam. çok yoruldum vücut olarak.
masaallah size canim, fazlasi var eksigi yok bence saydiklarinin:) kendimi cok tembel hissettim boyle okuyunca sizi, benim daha cantam bile hazir degil, bu hafta yapacahim ins utuyu, temizlik icinde annemi bekliyorum, yardimci alacagiz ama o baslarinda olsun istiyorum, bizim dip bucak temizlik ancak mayista..ins acele etmez yavrum, sen kendini yorma ama doktorum beni siki tembihledi 3 hafta kendini yormak yok, sonra istedigini yap diye:) Allah kolaylik versin ins..herkeslere günaydınlar
çok yoğun bir haftasonu ardından dün de çok yoğundum; hafta sonu doğum öncesi temizlik mi desem bahar temizliği mi desem annem, eşim ve ben 3'lüsü olarak start verdik, evimin tüm perdeleri yıkandı, ütülendi ve asıldı, salonumda dekorasyon değişikliği yapıldı, bebişin odası zaten hazırdı %90 diyelim perdeleri dikimde halaaa bu haftaiçi gelecek yıkanacak, ütülenip, asılacak ve bebişin odası finish.!
Evde yıkanması gereken koltuk örtülerinden, masa örtüleri mutfak takımları, çamaşır mak. örtüsü vs.vs.vs.vs. tutun yıkanmayan tek bir şey kalmadı, herşey kurudu ve ütülendi doğuma yakın yerlerini alacak, halılar yıkatmaya verildi bu haftaiçi gelecek doğuma yakın serilecek paketli bekleticem şimdilik.
Ama ev temizliği halen bitmedi, bitmiyor.!!! hafta içi akşamları temizlik tam gaz devam ediyor, doğuma çok yakın tekrar 1 günlük genel ev temizliği olacak sadece...
Doğum çantamı hazırladım, bebişin kıyafetleri daha önceki haftalarda herşeyi yıkanıp tek tek ütülenip hurçlanarak gardrobuna kaldırdım doğuma yakın çıkartıp raflarına yerleştiricem sadece, bebişin oda dekorasyonu da hazır, kapı süsü kaldı bi tek oda yapılıyor şu anda, siparişini verdim
Annem de bugün lohusa şerbeti için aktardan şerbet tozunu alacak şerbeti haftaiçi yaparak cam kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edecem nasılsa soğuk ikram ediliyor, sunum yapacağım gümüş tepsimi de göz önüne çıkardım (aynı zamanda söz tepsimdi) sadece kullan at renkli karton bardakları alıcam bu hafta lohusa şerbeti de ok diyebilirim...
Yatak odasına anne yanı beşik olarak 60*120 park yatak aldık netten eşim geçen hafta kurdu üzerini çarşafla kapattık heryerini toz olmasın die; netten de içine nevresim takımı aldım kargoda şimdi, teslim olunca yıkayıp, ütüleyip sericem içine..
Eksik neler kalmış sizce hazırlıklarımda bu telaşede atlamış olabilirim de???
Bende ki gelişmeler de böyleee uzun yazdım sanırım
Herkese tekrar iyi haftalar dilerim, herşey gönlünüzce olsun
Siz söyleyince baktım evet arazın anlamlarında da sağır dilsiz var heralde ağız ve şiveden kaynaklanıyor aras içinde bu anlamın kullanılması teşekkür ederim cevabınız için aras yine sıcak gelmeye başladı banaAras değil canım o araz.araz sağır dilsiz anlamına geliyor.bence niyetini bozma.
Bizim ki erkek ama karısına yapar artıkKim yapacak canım ya.kimse bizim gibi ozenmiyor sanki :) ben yapınca rahat ediyorum. Kızıma şimdiden tirmanmayi öğretiyorum :) :) sen de sarma sarmayi ogretiyon bebişe
Canım inşallah güzel sonuçlar alırsın.geç döllenme olabilir gibi geliyor bana canım.doktorumda gec dollenme olabılcenı soyledı ama ben 14 gun once evde ıdrar testınde gordum pozıtıfı o zaman bu kadar erken nasıl cıktı dıyorum erken gebelık testıde deıldı hanı bılmıyorum ınsallah 8 gune gelısır gıttıgımde olumlu seyler duyarım
aa canım ne olmuş ki?.. bi sorun yok di mi?.. ayy hadi inşallah allah hayırlı doğumlar nasip etsin.. doğumdan korkuyorum ama doğum yapacaklara da özeniyorum atlatıyorlar o süreci ne güzel.. haber alırsan yaz bize olur mu?.Kızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?