suan 33+o ız 35. hafta oluyor 37e kadar dayanamayacagım yeter okadar :))
canim, anladigim kadariyle senin bebegin bas asagi pozisyona gelmemis di mi? bebegin hem basinin asagida hem de yuzunun bizim sirtimiza donuk olmasi lazim. cocugun bas asagi donmesi icin yapilabilecek seyler linkteki sayfada yazmis ama dokuman ingilizce. http://www.newkidscenter.com/When-Does-Baby-Turn-Head-Down-In-Pregnancy.html
ben onemli kismini ozet geceyim:
bu durumda 32 haftaliktan itibaren yapabilecegin iki egzersiz var. bunlari ac karnina yapman lazim, hamilelik reflusu nedeniyle. ve de eger bir bel sirt rahatsizligin varsa doktora danisman gerekiyormus.
1. egzersiz: duz bir yuzeyde yatarken kalcani 20-25 cm kadar yukari kaldiriyorsun ve kuyruk sokumunun altina bir kac yastik koyuyorsun. bu pozisyonda yaklasik 15 dk bekliyorsun. gunde iki kere yapilabilir.
2. egzersiz: ellerin ve dizlerin uzerinde dururken kafani yerde bir yastiga dayayip kalcani yukari dogru tutabilirsin. yine 15 dk sureyle ve gunde iki kere yapilabilir.
sayfanin asagisinda iki tane video var, orda pozisyonlari gosteriyor, ordan bak mutlaka. bu yontemler kesin cozum degil ama oldukca yardimciymis. bir de 36. hafta dolana kadar donme olmayabilirmis. bir cok kez cocugun dogum sancilariyla birlikte dondugu bile gorulmus. hatta cocuk bas yukari pozisyondayken bile normal dogum mumkunmus, ancak bazi doktorlar bunu tercih etmiyormus. galiba biraz tecrube isteyen bir durum. genellikle masa basi calisan kadinlarda sikca gorununen birseymis, o yuzden kendinizi cok zorlamadan, mumkun oldugunca aktif olun diyorlar. hatta sayfada yerleri silme hareketi yapabilirsiniz bile demis.
benim kayinvalidem de legende camasir yikarken bir anda dogum baslamis, ebe falan gelmeden hemen legene camasirlarin icine dogurmus ikinci cocugunu :)) kirk bir kere masallah simdi koca adam, kendi cocugu var hatta :)
cnm neden boyle bır anda oldukı sıkıntı mı rabbım hepsını sag saglım bırbırlerıne bagıslasın inşALLAH ...Kızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
Ben yaptım canım.ilk doğumum normaldi.neyi merak ediyorsan sorabilirsin.Merhaba ben nisan annelerinden km.zaman zaman burayida takip ediyorum.aranizda daha önce normal doğum yapan varmi?bizim guruptakiler heppp dogurdular cok az kaldi darisi sizin ve benim basima:)herkes sezeryan doğum yapıyor normal doğumu yasayan birine ihtiyacım var.
Kızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
Aynen canım anasına da yapar kız :)Bizim ki erkek ama karısına yapar artık
Rabbim sağ salim kucağına almayi nasip etsin bebisleri. Canım kötü bişey yok dimi niye hemen alındı sezeryana.Kızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
iyi haberlerini alırız insallah ben bile heycanlandımKızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
aa canım ne olmuş ki?.. bi sorun yok di mi?.. ayy hadi inşallah allah hayırlı doğumlar nasip etsin.. doğumdan korkuyorum ama doğum yapacaklara da özeniyorum atlatıyorlar o süreci ne güzel.. haber alırsan yaz bize olur mu?.
cnm neden boyle bır anda oldukı sıkıntı mı rabbım hepsını sag saglım bırbırlerıne bagıslasın inşALLAH ...
safakmeley hayırdır canım dogum basladı herhalde.aman sıkıntısız gırıp cıksınlar ınsaalah saglıkla dogsun mınıkler
Ayy canım birden oldu galiba Cuma falan diyordu demin daha. Birazdan iyi haberler alırız inş. Minnoşlar kuvöze bile girmeden annelerinin kucağına gelsinler.
Aynen canım anasına da yapar kız :)
Rabbim sağ salim kucağına almayi nasip etsin bebisleri. Canım kötü bişey yok dimi niye hemen alındı sezeryana.
Normal muayeneye gitmişti, Yağız bey gelmeyi çok istiyormuş, kafası baya aşağıdaymış, doktoru da acil doğuma aldı, korkulacak bir şey yok kızlar, bol bol dua edelim olur mu :) Haber gelince mutlu haberi de yazarım inşallahhiyi haberlerini alırız insallah ben bile heycanlandım
Yerim ben o yagizin başını da gelmek isteyen düşüncelerini de :) haber bekliyoruz senden canım. Rabbim yardımcısı OlOlsun.dualarimiz onlarlaNormal muayeneye gitmişti, Yağız bey gelmeyi çok istiyormuş, kafası baya aşağıdaymış, doktoru da acil doğuma aldı, korkulacak bir şey yok kızlar, bol bol dua edelim olur mu :) Haber gelince mutlu haberi de yazarım inşallahh
ben uzun süre izlemekten uyuyamam heralde :)gunaydın kızlarrr
aksam 3te wc icin kalktım mutfaga gidip su içmek zor geldi , sonra oturdum düşündüm o uyku tatlılıgında nasıl kalkıp bebeği emziricem diye sacma sapan seyler dusunmeye basladım artıkkk.
amanınnnn ikizlerimiz geliyor sağlıcakla gelsinler inşallah ayy nasıl heeycan yaptım :)Kızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
Duyuluyormus canım ben de esime denemsini söyledim bişey duymadi gut kulaklarını açtır dedim :) :) :) ama ben bazen sanki bebeğin nefes alisini hissediyorum hızlı hızlı. .. mümkün mü öyle bişey bilmiyorum ama korkuyorumkızlar 3 gündür eşim karnımın alt tarafına kulağını dayadığında bebeğin kalp atışlarını duyuyor.
rabbim yardımcısı olsun güzel haberleri gelsin inş..Kızlar merhaba konu sahibimizMytwin sezeryana giriyor saat 11 de bebekleri Yiğit ve Yağız için ve arkadaşımız için dua edelim olur mu ??
Maşallah size kuzum ya.ben sadece benim odamı düzenleyebildim.eşim bebeğin kıyafetlerinin çoğunu ütüledi sağolsun.onları yerleştirecem inşallah.Oda oda halledicem inşallah ve son zaman da temizlikçi ayarlıyıp mutfağımı gümüşlüğümü hallettiricem.Off işler durdukça gözümde büyüyor benim.herkeslere günaydınlar
çok yoğun bir haftasonu ardından dün de çok yoğundum; hafta sonu doğum öncesi temizlik mi desem bahar temizliği mi desem annem, eşim ve ben 3'lüsü olarak start verdik, evimin tüm perdeleri yıkandı, ütülendi ve asıldı, salonumda dekorasyon değişikliği yapıldı, bebişin odası zaten hazırdı %90 diyelim perdeleri dikimde halaaa bu haftaiçi gelecek yıkanacak, ütülenip, asılacak ve bebişin odası finish.!
Evde yıkanması gereken koltuk örtülerinden, masa örtüleri mutfak takımları, çamaşır mak. örtüsü vs.vs.vs.vs. tutun yıkanmayan tek bir şey kalmadı, herşey kurudu ve ütülendi doğuma yakın yerlerini alacak, halılar yıkatmaya verildi bu haftaiçi gelecek doğuma yakın serilecek paketli bekleticem şimdilik.
Ama ev temizliği halen bitmedi, bitmiyor.!!! hafta içi akşamları temizlik tam gaz devam ediyor, doğuma çok yakın tekrar 1 günlük genel ev temizliği olacak sadece...
Doğum çantamı hazırladım, bebişin kıyafetleri daha önceki haftalarda herşeyi yıkanıp tek tek ütülenip hurçlanarak gardrobuna kaldırdım doğuma yakın çıkartıp raflarına yerleştiricem sadece, bebişin oda dekorasyonu da hazır, kapı süsü kaldı bi tek oda yapılıyor şu anda, siparişini verdim
Annem de bugün lohusa şerbeti için aktardan şerbet tozunu alacak şerbeti haftaiçi yaparak cam kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edecem nasılsa soğuk ikram ediliyor, sunum yapacağım gümüş tepsimi de göz önüne çıkardım (aynı zamanda söz tepsimdi) sadece kullan at renkli karton bardakları alıcam bu hafta lohusa şerbeti de ok diyebilirim...
Yatak odasına anne yanı beşik olarak 60*120 park yatak aldık netten eşim geçen hafta kurdu üzerini çarşafla kapattık heryerini toz olmasın die; netten de içine nevresim takımı aldım kargoda şimdi, teslim olunca yıkayıp, ütüleyip sericem içine..
Eksik neler kalmış sizce hazırlıklarımda bu telaşede atlamış olabilirim de???
Bende ki gelişmeler de böyleee uzun yazdım sanırım
Herkese tekrar iyi haftalar dilerim, herşey gönlünüzce olsun
ayyy çok heyecanlı ikizler geliyor demek Allahım üçü de sağ salim çıksınlar inşallahNormal muayeneye gitmişti, Yağız bey gelmeyi çok istiyormuş, kafası baya aşağıdaymış, doktoru da acil doğuma aldı, korkulacak bir şey yok kızlar, bol bol dua edelim olur mu :) Haber gelince mutlu haberi de yazarım inşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?