Canim en dogrusunu yaparsin yoyosa nasil guveneceksin ani ni durumda ulasamadigin bi dr aKızlar benimde canım çok sıkkınNe yapacağımada tam karar vermiş değilim. Doktorum ilk doğumumuda gerçekleştiren dolaylıda olsa tanıdığımız biri ve senelerdir çok sevmesemde (çok soğuk mizaçlı bir hanım ve ne sorsanız normal olduğunu söyleyip abartıyormuşsunuz gibi davranıyor) çok deneyimli bir doktor. İkinci gebeliğim görümcemle denk geldi ve biz birlikte yine benim doktorumda kontrollerimize devam ettik. 8 ay boyunca muaynehanesine gittik. Bu arada doğum yapacağımız hastaneyi belirleyip kararımızı doktorumuzlada paylaştık. Orada doğum yaptırmadığını fakat yeni ve temiz bir hadtane olduğunu bildiğini yeni doğan yoğun bakım üniteside olması açısından doğru bir seçim olduğunu kendiside en kısa sürede gidip bakacağını söylemişti. En son muaynemde 34.haftamda 38.haftamda sezeryanla doğum yapmak istediğimi söyledim, o da 36.haftamda muayne edip ona göre gün belirleriz ve hastaneden randevu alırız demişti. Görümcem benden bir hafta önde ve o normal doğum istediği için son haftasına kadar bekleyeceğini çatı muaynesinide yapıp ona göre bir yol izleyeceklerini söyledi. Geçen hafta perşembe gece saat 3.30 civarı 36.haftasında görümcemin suyu geldi ve acil hastaneye götürdüler (doğum yapmak istediğimiz hadtaneye) o saatten sabaha kadar biz doktoruma ulaşmaya çalıştık ve telefonu sürekli kapalıydı Sabah suyu bittiği ve bebeğin nabzı çok yükseldiği için görümcemi sezeryana aldılar ve öğlene kadar doktorumuzdan ses çıkmadı. Ben çok sinirlendim, görümcem hiç tanıyıp bilmediği bir doktorla doğum yapmak zorunda kaldığı için doğuma çok ağlayarak girmiş. Fakat hastaneden de doktordan da çok memnun kaldılar. Bende yarın içinaynı doktordan randevu aldım, eğer kanım ısınırsa ona doğum yaptırmayı düşünüyorum. Kendi doktoruma olan bütün güvenim inancım sıfırlanmış durumda. Bu olay çok canımı sıktı. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Şükür cnm çok saol biz ginede önlemi birakmayalim az hareket etmeye devam sen naptin yazdinmi bilmiyorum telden girdiğimizde için rahat gezemiyorum donuyor kusura bakma cnmmasallah kızceye canım kanaldan da cıktıysa sorun yok demektir :))
Yanlış bilgi olmasın tabiki ikisi Türkiye'nin en kapsamlı üniversite hastanesi olmak üzere 4 kere ameliyat masasına yattım, ve bunların hepside 2004 ve sonrasıdır. Sezeryan doktoru test yapmıyor o sadece soru sorar ve bir form doldurur. Test yapılacaksa zaten derlerki şu testleri tamamla getir. Bir de sezeryan doktoruyla tanışılması amaçlı. Ha belki sorularaverilen cevaplar doğrultusunda bir test gerekebilir mi bilemem ama bunu telefonla da öğrenebilir arkadaş, oralara kadar gidipte 5 dakkisını bile ayırmayacak bir sezeryan doktoruna gitmeden telefonla sorsun istedim sadece.
Saol cnm inşallah beklesin bize daha kotu sürpriz yapmasın darısı snn başına inşallah snnde herşey yolunda gider vaktini bekler bebisler :)Çok sevindim annesi bebiş gününü beklicek demekki kilosuda güzel Allah esirgesin
hımmm anladım cnm nasip işte
Saol cnm bence annesini yola getirdi bu kız şimdiden çok gezion anne az kir dizini oturda ben varım dedi :)))maşallah tatlımm şimdiden annesini dinlemeye başlamış kızın :)
inşallah tatlım Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah hepimiz güzel bi doğum yaşarız.
Çok saol cnm allah razi olsun :))Ay canım çok mutlu oldum.hadi maşallah.
hahah bencede artık gezme bitti ben geliyorum diyor :))Saol cnm bence annesini yola getirdi bu kız şimdiden çok gezion anne az kir dizini oturda ben varım dedi :)))
Cnm senin yerinde olsam bende ayni şeyi yapardım yani gorumcenin Dr suna bi bakardim çünkü bu Dr larin nie telleri kapalı ki bnm ne zmn dogurcagim bellimi bence bi dene bu Dr yu aklinda bulunsunKızlar benimde canım çok sıkkınNe yapacağımada tam karar vermiş değilim. Doktorum ilk doğumumuda gerçekleştiren dolaylıda olsa tanıdığımız biri ve senelerdir çok sevmesemde (çok soğuk mizaçlı bir hanım ve ne sorsanız normal olduğunu söyleyip abartıyormuşsunuz gibi davranıyor) çok deneyimli bir doktor. İkinci gebeliğim görümcemle denk geldi ve biz birlikte yine benim doktorumda kontrollerimize devam ettik. 8 ay boyunca muaynehanesine gittik. Bu arada doğum yapacağımız hastaneyi belirleyip kararımızı doktorumuzlada paylaştık. Orada doğum yaptırmadığını fakat yeni ve temiz bir hadtane olduğunu bildiğini yeni doğan yoğun bakım üniteside olması açısından doğru bir seçim olduğunu kendiside en kısa sürede gidip bakacağını söylemişti. En son muaynemde 34.haftamda 38.haftamda sezeryanla doğum yapmak istediğimi söyledim, o da 36.haftamda muayne edip ona göre gün belirleriz ve hastaneden randevu alırız demişti. Görümcem benden bir hafta önde ve o normal doğum istediği için son haftasına kadar bekleyeceğini çatı muaynesinide yapıp ona göre bir yol izleyeceklerini söyledi. Geçen hafta perşembe gece saat 3.30 civarı 36.haftasında görümcemin suyu geldi ve acil hastaneye götürdüler (doğum yapmak istediğimiz hadtaneye) o saatten sabaha kadar biz doktoruma ulaşmaya çalıştık ve telefonu sürekli kapalıydı Sabah suyu bittiği ve bebeğin nabzı çok yükseldiği için görümcemi sezeryana aldılar ve öğlene kadar doktorumuzdan ses çıkmadı. Ben çok sinirlendim, görümcem hiç tanıyıp bilmediği bir doktorla doğum yapmak zorunda kaldığı için doğuma çok ağlayarak girmiş. Fakat hastaneden de doktordan da çok memnun kaldılar. Bende yarın içinaynı doktordan randevu aldım, eğer kanım ısınırsa ona doğum yaptırmayı düşünüyorum. Kendi doktoruma olan bütün güvenim inancım sıfırlanmış durumda. Bu olay çok canımı sıktı. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
bizmde hersey yolunda sukur canım ama biraz iriyiz zorlanmaya başladık onun dışında bişey yok :)Şükür cnm çok saol biz ginede önlemi birakmayalim az hareket etmeye devam sen naptin yazdinmi bilmiyorum telden girdiğimizde için rahat gezemiyorum donuyor kusura bakma cnm
Yatağın yapısından da oluyor ağrılar canım bence.benim yatak odasındaki yatağım iyi bi yatak paraya kıymıstık iki yıl önce bedenini sarıyor uzanınca ondan kalkarken bi sıkıntı olmuyor.oturma odasındaki çekyata u 10 dk uzanıp kalkınca belım ağrıyor biraz yuruyunce geçiyor benimde.Canım bende gece oluyor sanırım uzun süre aynı tarafa yatmanın etkisiyle kalçam ve çatım,o yüzden sık sık yön değiştiriyorum eskiden genelde sola yatıyordum ama artık çok mümkün olmuyor,gece lavaboya kalkınca zorlanıyorum ağrıyı hissediyorum ama sabah kalkıp hareket edince geçiyor :) yani çok şükür bende de öyle şiddetli ağrı sızı yok,bende biara burda pek çok arkadaş çatı ağrım var yazmıştı önceki dönemlerde o zaman araştırmıştım bende neden yok acaba diye,öyle okuyup sevinmiştim inş öyledir sahiden :)valla geçen hafta doktorum da baya gaz verdi bana normal doğum konusunda,sana normal yapacağız değil mi ümitliyim ben senden yaparsın sen falan diye,iyice heveslendim güç geldi sanki inş hangisi hayırlı olacaksa o olsun da hakkımızda ama normal doğum yaparsam kendimi galip gelmiş bir savaşçı gibi hissedeceğim sanki o yüzden çok arzu ediyorum,inş hepimizin gönlüne göre olsun..ama sana da maşaallah oku kendini son haftalardasın sen,nazar değmesin canım böylede rahat tamamlansın inş :)
Canım büyükler için olanıda bitkisel katkılı ama tamamen doğal değil tabi belki bebek için olanlar farklıdır bir içeriğine baksan..ama eğer tamamen doğal ürünler düşünüyorsan ben organicare aldım tüm bakım ürünlerimi,bir de töpfer var yine tamamen doğal benim bildiğim,yine doğal olmayıp bitkisel özlü olan ama çok kullanılan bübchen güzel mesela bebekler için bunlarada bir göz at karar vermeden istersen..
Canım benim ablamında ilki zor oldu ama ikincisinde doğuma girmesiyle çıkması bir oldu gayette gülerek çıktı ben doğurdum bile diye :)inş seninde öyle olur..
Canım sabah kalktığımda ve gece bende de bacak kalça ağrısı oluyor,sanırım gece hareketsiz kaldığımızda tek yöne uzanıp uzun süre durduğumuzdan çünkü ben uyanıp hareketlendikten sonra kalmıyor hiç,bir de idrara sıkışmışsan o da sancı ve baskı yapıyor..öyle bir durum mu seninki de?
sorma canım napıcam o küçücük şortları olmicak hiçbiriben dah akilosunu hiç öğrenemedim canım geçen gün hiç durmadı dr hiç bakamadı ki 22 de öğrenicem inşallah. benim çocuk iri deyince hemen aklıma aldığımız kıyafetler geliyor inşallah canım giyebilir yoksa sana yine çarşı yolu göründü
ay yerim ben onun totosunuuuuuu kocaman olacak maşallahh :) sağlıklı olsunda yenileri alınır artık napacaksınsorma canım napıcam o küçücük şortları olmicak hiçbiri
Oy maşallah paşaya,gozunaydin cnm birazcık sabir annesi dayancaz onlar için herşeye napalim :)bizmde hersey yolunda sukur canım ama biraz iriyiz zorlanmaya başladık onun dışında bişey yok :)
maşallah bebişine canım :) benim oğlum da seninki gibi 35+4 te 3500 gr dedi yarın tekrar gidicez bakalım ne kadar oldu :) ve 30 nisan da sezeryan tarihimiz...mini mini cicilerini giyemiycek sanırım oğlumtesekkur ederiz kızlarr
doktorda aynı senin gibi soyledi canım kaç kilo olucak bu doğana kadar ya dedi , haftada ortalama 250 gram alıyor zaten boyle giderse 40 ı göremeyiz acaip ağırlaştı, 38. haftada 4.5 civarı olucak 500 gram yanılma payı olsa 4 kilo bide baş çevresi geniş sezeryan olabilir yani hakkımızda hayırlısı :))
Hadi gozun aydin canimKızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr
cnm nasıl 2 hafta gerı dedı kı bn 35+4 te gıttım 2545 gramdı olcusu ve doktor ıyı gıdıyo dedı bnce hıc moralını bozma bebişlerımız 3 kg gecsın yeter Allah ın ıznıyle :)
Canım çok da takılma ultrason sonuçlarına.benim kızlarım da hep bir hafta küçük çıkıyorlardı ve sonuçta birde erken doğdukları için küçük doğdular.ama sonuçta büyüyorlar.şimdi 2650 gr doğan kızım 5 yaşında ve 19,5 kilo.bir akrabamızın oğluyla aralarında 1 ay var.o 4 kg doğmuştu ve şu anda kilosu benim kızımdan az.boyuda.yani sağlığı yerinde olduktan sonra büyür gider takma kafana.
Evet artik benimde oyle saniyorum normal bunlarKızlar merhaba, sabhları ellerimde kuvvet kalmıyor,yorganımı bile Üstüme çekemiyorum çok ağrıyor. Sizde de böyle Sıkıntılar oluyor mu?
Yataktan olduğunu sanmıyorum canım ya,çünkü şu son vakitlere kadar hiç sıkıntı yaşamadım,güzelde yatağımızın kalitesi aynen bende salonda hiç uzanamıyorum sadece yatağımda uyuyabiliyorum birazda ordan biliyorum,artık normal bu ağrılar diye düşünüyorum kemikler açılıyor bebek iyice aşağıya iniyor,zaten bu gece ağrı olayını da bebek döndüğünden beri yaşıyorum sanırım baskı yapıyor kalça ve çatı kemiğime..bu kadarıda olsun ama dimi :) anneliği tattıracaklar bize az kaldı katlanırız hepsine,yeter ki sağlıkla gelsinler :)Yatağın yapısından da oluyor ağrılar canım bence.benim yatak odasındaki yatağım iyi bi yatak paraya kıymıstık iki yıl önce bedenini sarıyor uzanınca ondan kalkarken bi sıkıntı olmuyor.oturma odasındaki çekyata u 10 dk uzanıp kalkınca belım ağrıyor biraz yuruyunce geçiyor benimde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?