2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ne farki var canim.
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Çok şanslısın orası özel gibi Arkadaşm da orda doğurdu hattaha özelden daha iyi merak etme

Aslında spinalin epiduraldan olumlu bir farkı yok neden spinali tercih ettiniz ki ?

bnm fıkrım kesınlıkle dogru karar verdıgın yonunde cnm hıcte canını sıkma cunku ınan gorumcene bunu yapan sana da cok gec donus yapabılır bnmde dusuk yaptıgımda oyle soguk bı doktorum vardı sabah aradık ta kı aksam 5 de gerı dondu proftu ne fayda eder bn arayıpta gerı donmedıkten sonra baska doktorlar muayene ettı bnce sımdı bunu gormus olman daha ıyı en azından acıl bı anda kı tavrını gormus oldun

aycicegi10 cnm bn zaten sunny baby almıstım baston travel hummere benzıyo ındırım oldugunu duyunca onun ıcın cok heveslendım ıade edıp casual alıyım dıye olmadı :) :)

cnm nasıl 2 hafta gerı dedı kı bn 35+4 te gıttım 2545 gramdı olcusu ve doktor ıyı gıdıyo dedı bnce hıc moralını bozma bebişlerımız 3 kg gecsın yeter Allah ın ıznıyle :)

Kızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr

Çok sevindim annesi bebiş gününü beklicek demekki kilosuda güzel Allah esirgesin

aycicegi10 cnm bn zaten sunny baby almıstım baston travel hummere benzıyo ındırım oldugunu duyunca onun ıcın cok heveslendım ıade edıp casual alıyım dıye olmadı :) :)

hımmm anladım cnm nasip işte

Sağol tatlım test yapılıyor mu diye sorucam artık ona göre gidip gitmemeyi ayarlıycaz.hayırlısı bakalım.

Kızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr
maşallah tatlımm şimdiden annesini dinlemeye başlamış kızın :)

Çok şanslısın orası özel gibi Arkadaşm da orda doğurdu hattaha özelden daha iyi merak etme
inşallah tatlım Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah hepimiz güzel bi doğum yaşarız.

teşekkürlercanım. epidural daha mantıklı gibi. ama neden spinal istiyorlar anlamadım.

Canım çok da takılma ultrason sonuçlarına.benim kızlarım da hep bir hafta küçük çıkıyorlardı ve sonuçta birde erken doğdukları için küçük doğdular.ama sonuçta büyüyorlar.şimdi 2650 gr doğan kızım 5 yaşında ve 19,5 kilo.bir akrabamızın oğluyla aralarında 1 ay var.o 4 kg doğmuştu ve şu anda kilosu benim kızımdan az.boyuda.yani sağlığı yerinde olduktan sonra büyür gider takma kafana.

Canım ben de farklı farklı doktorlara görünüyorum bu bebişte.buradaki doktorum iyi ama burda bana bakıcak kimse yok doğumda evde çocuklara da tabii.o yüzden ve hastane yeni olduğu ve akrabalar çalıştığı için eşimin memleketinde doğum yapıcam.orda bir doktora gitmiştim o yaptıracaktı doğumumu ama başhekim yardımcısı olmuş çok yoğun malesef.ama çok da ilgili davranmıyordu zaten.bu gidişimde başka bir doktora göründüm.çooook ilgili ve sorduğum sorulara içtenlikle cevap verdi.genç,dinamik bir doktor ve yardoç. Daha ne olsun değil mi? Ama diyelim ki bebek sezeryan tarihinden önce geldi.o zaman da hastanede nöbetçi doktor kimse o uaptıracak doğumu.yani hiçbişeyin garantisi yok.ben Allaha tevekkül ediyorum ve hayırlısı neyse o şekilde olsun diyorum.bence git doktora.bak kafana yatarsa yaparsın onda.

Yemen içmen nasıldı peki bir değişiklik varmıydı? çok şaşırdım.
Yeme icmem aynı hatta daha bi istahlıyım bende anlamadım canım diger arkadasların dedigi gibi son ayda oluyor demekki ödem mi attı vücut bilmem oglusun hareketleri her zamankinden fazla hic durmuyor tüm gün benimle ugrasıyor cuma günü gidicem kontrole ben suyum azaldı diye düsünüyorum bakalım insallah hersey yolundadır

Canım bi yerde okumuştum ama tsm beresi hatırlamıyorum doğuma az kaldığı zamanlarda anne adaylarında kilo kaybı olabiliyormuş Telaş etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…