- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.Ne farki var canim.
Çok şanslısın orası özel gibi Arkadaşm da orda doğurdu hattaha özelden daha iyi merak etmecanım ben aslında devlet diye çok tedirgin olmuştum ama arkadaşlar var benimde hastaneye ne zaman gitsem o sancı odasında doğum sonrasında hemşireler drlar hastalara o kadar güzel davranıyorlar ki bende inanamadım. hani hep korkuturlar ya hemşireler vurumuş yok dr çok bağırırmış diye ben daha hiç şahit olmadım benim tanıdığım var diye tamm bana daha iyiler ama ordaki hiç bir hasta içinde görmedim. Hatta en son gittiğimde bi bayan sancı çekiyordu hadi az kaldı birz daha dayan dediklerini bile duydum hakkımızda hayırlısı olsun rabbim iyilerle karşılaştırsın
ben dah akilosunu hiç öğrenemedim canım geçen gün hiç durmadı dr hiç bakamadı ki 22 de öğrenicem inşallah. benim çocuk iri deyince hemen aklıma aldığımız kıyafetler geliyor inşallah canım giyebilir yoksa sana yine çarşı yolu göründü
evet yaa son keyifler bende işten çıktıktan sonra evde bide koşturuyorum artık kilo alımım durdu inşallah bebişimin kilosu iyidir. Şimdi ayaklarını uzat elinde kumanta keyfine bak şekerim bir ay sonra bize sabahlar olmasın
Aslında spinalin epiduraldan olumlu bir farkı yok neden spinali tercih ettiniz ki ?Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
bnm fıkrım kesınlıkle dogru karar verdıgın yonunde cnm hıcte canını sıkma cunku ınan gorumcene bunu yapan sana da cok gec donus yapabılır bnmde dusuk yaptıgımda oyle soguk bı doktorum vardı sabah aradık ta kı aksam 5 de gerı dondu proftu ne fayda eder bn arayıpta gerı donmedıkten sonraKızlar benimde canım çok sıkkınNe yapacağımada tam karar vermiş değilim. Doktorum ilk doğumumuda gerçekleştiren dolaylıda olsa tanıdığımız biri ve senelerdir çok sevmesemde (çok soğuk mizaçlı bir hanım ve ne sorsanız normal olduğunu söyleyip abartıyormuşsunuz gibi davranıyor) çok deneyimli bir doktor. İkinci gebeliğim görümcemle denk geldi ve biz birlikte yine benim doktorumda kontrollerimize devam ettik. 8 ay boyunca muaynehanesine gittik. Bu arada doğum yapacağımız hastaneyi belirleyip kararımızı doktorumuzlada paylaştık. Orada doğum yaptırmadığını fakat yeni ve temiz bir hadtane olduğunu bildiğini yeni doğan yoğun bakım üniteside olması açısından doğru bir seçim olduğunu kendiside en kısa sürede gidip bakacağını söylemişti. En son muaynemde 34.haftamda 38.haftamda sezeryanla doğum yapmak istediğimi söyledim, o da 36.haftamda muayne edip ona göre gün belirleriz ve hastaneden randevu alırız demişti. Görümcem benden bir hafta önde ve o normal doğum istediği için son haftasına kadar bekleyeceğini çatı muaynesinide yapıp ona göre bir yol izleyeceklerini söyledi. Geçen hafta perşembe gece saat 3.30 civarı 36.haftasında görümcemin suyu geldi ve acil hastaneye götürdüler (doğum yapmak istediğimiz hadtaneye) o saatten sabaha kadar biz doktoruma ulaşmaya çalıştık ve telefonu sürekli kapalıydı Sabah suyu bittiği ve bebeğin nabzı çok yükseldiği için görümcemi sezeryana aldılar ve öğlene kadar doktorumuzdan ses çıkmadı. Ben çok sinirlendim, görümcem hiç tanıyıp bilmediği bir doktorla doğum yapmak zorunda kaldığı için doğuma çok ağlayarak girmiş. Fakat hastaneden de doktordan da çok memnun kaldılar. Bende yarın içinaynı doktordan randevu aldım, eğer kanım ısınırsa ona doğum yaptırmayı düşünüyorum. Kendi doktoruma olan bütün güvenim inancım sıfırlanmış durumda. Bu olay çok canımı sıktı. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
cnm nasıl 2 hafta gerı dedı kı bn 35+4 te gıttım 2545 gramdı olcusu ve doktor ıyı gıdıyo dedı bnce hıc moralını bozma bebişlerımız 3 kg gecsın yeter Allah ın ıznıyle :)Gittiğimde 35+4 haftalıktı kilosu 2546 gr. (34hafta+5)'e denk geliyor BPD ve hc 33+0 civarı
Hemen kızımn usglerine baktım kızım 37. haftada 3,320 gr.mış doğum tarihi bir hafta önden gidiyor. ama 38.haftada hiç kg almamış. zaten 39+3te doğum yapmıştım 3,700 doğmuştu. Bilemiyorum ikisini kıyaslamak yanlış belki ama kendimce değerlendirme ypmaya çalışıyorum
masallah kızceye canım kanaldan da cıktıysa sorun yok demektir :))Kızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr
Kızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr
aycicegi10 cnm bn zaten sunny baby almıstım baston travel hummere benzıyo ındırım oldugunu duyunca onun ıcın cok heveslendım ıade edıp casual alıyım dıye olmadı :) :)
Sağol tatlım test yapılıyor mu diye sorucam artık ona göre gidip gitmemeyi ayarlıycaz.hayırlısı bakalım.Yanlış bilgi olmasın tabiki ikisi Türkiye'nin en kapsamlı üniversite hastanesi olmak üzere 4 kere ameliyat masasına yattım, ve bunların hepside 2004 ve sonrasıdır. Sezeryan doktoru test yapmıyor o sadece soru sorar ve bir form doldurur. Test yapılacaksa zaten derlerki şu testleri tamamla getir. Bir de sezeryan doktoruyla tanışılması amaçlı. Ha belki sorularaverilen cevaplar doğrultusunda bir test gerekebilir mi bilemem ama bunu telefonla da öğrenebilir arkadaş, oralara kadar gidipte 5 dakkisını bile ayırmayacak bir sezeryan doktoruna gitmeden telefonla sorsun istedim sadece.
yaz canım merakta bırakma biziBu cumartesi gidicem biraz gerginim tabii sizlerede hemen yaZarım
maşallah tatlımm şimdiden annesini dinlemeye başlamış kızın :)Kızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr
inşallah tatlım Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah hepimiz güzel bi doğum yaşarız.Çok şanslısın orası özel gibi Arkadaşm da orda doğurdu hattaha özelden daha iyi merak etme
teşekkürlercanım. epidural daha mantıklı gibi. ama neden spinal istiyorlar anlamadım.Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Canım çok da takılma ultrason sonuçlarına.benim kızlarım da hep bir hafta küçük çıkıyorlardı ve sonuçta birde erken doğdukları için küçük doğdular.ama sonuçta büyüyorlar.şimdi 2650 gr doğan kızım 5 yaşında ve 19,5 kilo.bir akrabamızın oğluyla aralarında 1 ay var.o 4 kg doğmuştu ve şu anda kilosu benim kızımdan az.boyuda.yani sağlığı yerinde olduktan sonra büyür gider takma kafana.Gittiğimde 35+4 haftalıktı kilosu 2546 gr. (34hafta+5)'e denk geliyor BPD ve hc 33+0 civarı
Hemen kızımn usglerine baktım kızım 37. haftada 3,320 gr.mış doğum tarihi bir hafta önden gidiyor. ama 38.haftada hiç kg almamış. zaten 39+3te doğum yapmıştım 3,700 doğmuştu. Bilemiyorum ikisini kıyaslamak yanlış belki ama kendimce değerlendirme ypmaya çalışıyorum
Ay canım çok mutlu oldum.hadi maşallah.Kızlar slm, biz geldik Dr dan şükür kanaldan çıkmış kızım 2 haftada hareketlerimi kismam sayesinde bebeğim toparlamış 2468 gr olmuş bizden bu kdr
Canım ben de farklı farklı doktorlara görünüyorum bu bebişte.buradaki doktorum iyi ama burda bana bakıcak kimse yok doğumda evde çocuklara da tabii.o yüzden ve hastane yeni olduğu ve akrabalar çalıştığı için eşimin memleketinde doğum yapıcam.orda bir doktora gitmiştim o yaptıracaktı doğumumu ama başhekim yardımcısı olmuş çok yoğun malesef.ama çok da ilgili davranmıyordu zaten.bu gidişimde başka bir doktora göründüm.çooook ilgili ve sorduğum sorulara içtenlikle cevap verdi.genç,dinamik bir doktor ve yardoç. Daha ne olsun değil mi? Ama diyelim ki bebek sezeryan tarihinden önce geldi.o zaman da hastanede nöbetçi doktor kimse o uaptıracak doğumu.yani hiçbişeyin garantisi yok.ben Allaha tevekkül ediyorum ve hayırlısı neyse o şekilde olsun diyorum.bence git doktora.bak kafana yatarsa yaparsın onda.Kızlar benimde canım çok sıkkınNe yapacağımada tam karar vermiş değilim. Doktorum ilk doğumumuda gerçekleştiren dolaylıda olsa tanıdığımız biri ve senelerdir çok sevmesemde (çok soğuk mizaçlı bir hanım ve ne sorsanız normal olduğunu söyleyip abartıyormuşsunuz gibi davranıyor) çok deneyimli bir doktor. İkinci gebeliğim görümcemle denk geldi ve biz birlikte yine benim doktorumda kontrollerimize devam ettik. 8 ay boyunca muaynehanesine gittik. Bu arada doğum yapacağımız hastaneyi belirleyip kararımızı doktorumuzlada paylaştık. Orada doğum yaptırmadığını fakat yeni ve temiz bir hadtane olduğunu bildiğini yeni doğan yoğun bakım üniteside olması açısından doğru bir seçim olduğunu kendiside en kısa sürede gidip bakacağını söylemişti. En son muaynemde 34.haftamda 38.haftamda sezeryanla doğum yapmak istediğimi söyledim, o da 36.haftamda muayne edip ona göre gün belirleriz ve hastaneden randevu alırız demişti. Görümcem benden bir hafta önde ve o normal doğum istediği için son haftasına kadar bekleyeceğini çatı muaynesinide yapıp ona göre bir yol izleyeceklerini söyledi. Geçen hafta perşembe gece saat 3.30 civarı 36.haftasında görümcemin suyu geldi ve acil hastaneye götürdüler (doğum yapmak istediğimiz hadtaneye) o saatten sabaha kadar biz doktoruma ulaşmaya çalıştık ve telefonu sürekli kapalıydı Sabah suyu bittiği ve bebeğin nabzı çok yükseldiği için görümcemi sezeryana aldılar ve öğlene kadar doktorumuzdan ses çıkmadı. Ben çok sinirlendim, görümcem hiç tanıyıp bilmediği bir doktorla doğum yapmak zorunda kaldığı için doğuma çok ağlayarak girmiş. Fakat hastaneden de doktordan da çok memnun kaldılar. Bende yarın içinaynı doktordan randevu aldım, eğer kanım ısınırsa ona doğum yaptırmayı düşünüyorum. Kendi doktoruma olan bütün güvenim inancım sıfırlanmış durumda. Bu olay çok canımı sıktı. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Yeme icmem aynı hatta daha bi istahlıyım bende anlamadım canım diger arkadasların dedigi gibi son ayda oluyor demekki ödem mi attı vücut bilmem oglusun hareketleri her zamankinden fazla hic durmuyor tüm gün benimle ugrasıyor cuma günü gidicem kontrole ben suyum azaldı diye düsünüyorum bakalım insallah hersey yolundadırYemen içmen nasıldı peki bir değişiklik varmıydı? çok şaşırdım.
Canım bi yerde okumuştum ama tsm beresi hatırlamıyorum doğuma az kaldığı zamanlarda anne adaylarında kilo kaybı olabiliyormuş Telaş etmeYeme icmem aynı hatta daha bi istahlıyım bende anlamadım canım diger arkadasların dedigi gibi son ayda oluyor demekki ödem mi attı vücut bilmem oglusun hareketleri her zamankinden fazla hic durmuyor tüm gün benimle ugrasıyor cuma günü gidicem kontrole ben suyum azaldı diye düsünüyorum bakalım insallah hersey yolundadır
Saol canım sukur, aynen dinlenmem içinmiş o korku neyse annesi artik onu dinlicek :)Çok sevindim canım, hadi gözünaydın demekki annesi dinlensin istemiş senin prenses. Maşallah kilosu da çok güzel. Dinlenmeye devam :)
Çok saol canım ewet harika bi hbr oldu biz, o vaktinde sağlıkla gelişinde ben dinlenirim :)Ne güzel bir haber:) Demekki bol bol dinlenmen gerekiyor artık annesi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?