2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
iyi haftalar kızlar. bebeğim pamukçuk olmuş. doktora mı götüreyim yoksa evde bişeyler yapılabilir mi

Günaydın kızlar, kimimiz hala doğurmadı, kimimiz doğurdu sezeryandan dertli, kimi normalden dertli, kiminin bebeği emmiyor, kiminin gazı çok, kimin eşi ailesi annesi kaynanası sıkıntı. Bu forumdan çıkardığım herkesin bir derdi var ve geçiyor. Zamanla geçecek sıkıntılarımız. En güzeli o uyurken onu özlemek :) okadar uyusun diyenığraşıp uyuyunca özlüyorsunuz siz de değil mi :)

Bu arada doğurmayanlara tabsiye. Bez ve kıyafet stoğu yapmayın kızlar. Bebişler büyük doğunca hiçbiri olmuyor :))) biz 1 paket 1 numara kullandık 2 ye geçtik rahat ettik. Bir de bence Prima aktif bebe premium care den daha güzel.
Gaz için kimyon rezene çörek otunu karıştırıp içiyorum. Bir de doktor metsil yazdı. Geçmedi ama daha az en azından.
Göbek bağı düşmeden yıkayın bebişleri. Kuru turtuktan sonra hiçbişey olmaz. Yıkanan bebek daha huzurlu oluyor.
Benim de sütüm gelmedi. Daha doğrusu geldi gitti.
Rezene humana still tea, dereotu, tazesoğan, bol helva, yumurta hepsinden önce de 4 lt su, bunlar bana yaradı 3. Gün geldi sütüm şükür.
Göğüs ucu için göğüs Kalkan'ı alın kızlar. Slikon uç değil. Hem ucu büyüyor hem de yaranız iyileşiyor.
Dilimiz pamukçuklu, onun için de karbonatlı suyla temizliyorum.
40 ını beklemeyin Çıkın dıları bir saatte olsa. Bemce loğusalık 40 gün dıları çıkılmadığı için zor :)))
Sürekli terliyorum, hergün duş şart.
Hala geceleri ayaktayız gündüz uykucu. Gazımız çok. Unarım 40 ında düzelir. 21 günlük olduk.
Bir de 10 dk bir göğüsten 10 dk birinden emzirmeyin kızlar. Ilk süt sıvıdır doyurucu değildir. Asıl yağlı süt sonra gelir. Bebeğe de o kilo aldırır. Ben 2- 3 kere aynı göğüsten emziriyorum o Sırada diğer göğsüm doluyor. Sonra da diğerine geçiyorum.
Sütüm gelmiyor demeyin süt yapan şeyler hep susatan şeyler bol su için sütüm gelecek diye düşünün. Hergün sıcak duşunuzu alın.
Ben bunları hep çevremdeki bilinçli annelerden öğrendim çok işime yaradı. Siz de yazın bildiklerinizi :)

Canim ben de sezeryandan sonra geldigimde 3 gun sutum gelmedi, sari sut geldi onun hepsini icirdim ama yetmedi kuzuma, bize mama verseniz dahi kesinlikle biberonla vermeyin dediler , kasikla verdik mamayi, o yuzden meme mi birakmadi hic, sutum olmasa da verdim memeyi cekti. Sana tavsiyem mama vereceksen kasikla ver, memeyi de alacaktir diye dusunuyorum. Sutum azaliyor diye de uzulme , bebek uyudukca sen de uyu, bol su ic ve ben huma still tea aldim , ise yaradi gibi. Sen de deneyebilirsin. Kendini kotu hissedip bebisi de etkileme annesi o daha minicik.

Aynı tArih canım benimde tık yok bende de annemde hiç belli olma bianda başlar doğum diyor ama olmuyo işte :-( yarın kontrolüm var doktorun suni sancı teklifini kabul etcem sanırım
Benimde yarin kntrolim war canim we persembe guni suni sanci weririz diyo dr um kaderimiz seninle ayni gun ayni olay olcak sanirim

iyi haftalar kızlar. bebeğim pamukçuk olmuş. doktora mı götüreyim yoksa evde bişeyler yapılabilir mi
Canım bir kaseye az karbonat temiz kaynayıp ılımış su koyuyorum ben. Temiz tülbenti işaret parmağıma doluyorum kaseye batırıp diline damağına dişlerine sürüyorum. Çok bastırıyorum ben. Bir de her emzirmede göğsüne karbonatlı su sür dediler. Ben emzirme öncesi ve sonrası sütümü meme ucuma sürüyorum. Eğer geçmezse ilacı var mikostatin. Onu alıp kullanabilirsin aile hekimine gidip göstererek tabi.

Of bu kaynana krizleri herkeste olmak zorunda mi yaa..İlk 10 gün annem yanımdaydıherşey harikaydı annem gitmek zorunda kalınca kv geldi hergunum stresli yaa böyle olmak zorundalarmi

Benimde yarin kntrolim war canim we persembe guni suni sanci weririz diyo dr um kaderimiz seninle ayni gun ayni olay olcak sanirim
q
Canım üzülme bak bu işler kader kısmet işi. Rahim ağzın yumuşamışsa suni bile olsa hemen doğurursun. Suni sancıdan korkmayın çabuk ve daha etkili. Yeterki açılmanız olsun.

lütfen pes etmeyin. şu an moraliniz yerle bir, cesaretiniz motivasyonunuz da kırılmış. Ama bir şeyler yaparsanız eski cesarete de kavuşursunuz. Emzirmek hem bebek sağlığı açısından hem anne-bebek bağı açısından çok önemli. Size
http://bebekyapimbakimonarim.kadinlarkulubu.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-1-merhaba.html

bu emzirme serisini (devamını da) okumanızı öneririm. (link açmıyor. "bebek yapım bakım onarım, tomris'in emzirme notları" yazarsanız çıkar sanıyorum)
umarım bol emzirmeli günlere kavuşursunuz. çok fazla emmeyen bebeğinin emmesini sağlayan anne var, emin olun

Ayrıca bebeğe mama verirken emişi zor, anne memesine yakın ucu olan biberonlardan verirseniz biberonu memeye tercih etmez. bu konuda medela calma çok iyi diye biliyorum.

B
Benm bebegimdede oldu parmagimla diline üzüm pekmezi sürdük geçti ilaca fon gerek yok doktorlar galiba mürekkep gibi bişey veriyorlarmis duyunca içim bi garip oldu pekmez en azından doğal sağlıklı hem çok sevdi benim sopa pekmezi..:)

bebişini aldın çok şükür. kocaman öp teyzesinin yerine. onun en büyük ilacı senin sütün ve sevgin

5 gündür bol bol mama, az biberonda anne sütü sağıyorum sütü yani var günlük ölçüsü ne olmalı ya da belli bir miktarı olur mu bilmiyorum ama emdiği zaman sütüm artıyordu. bugün tekim ve kaşıkla vereceğim sütü. inatla emmezse de aç kalır onun için her şey.

tamam canım dediğini yapacağım. evet mamayı verrken o kadar sinirli ve stresli oluyorum ki gözlerini dikiyor yavrum ağlamaya başlıyor. etkileniyor biliyorum. ona hamileyken onla kurduğum o güçlü bağı yeniden kurmalıyım.

canım karbonatlı su ağız dokusunu bozuyormuş. bi dr da kullanmayın demiş

Bu kadar bel kasik agrisina ragmn nasil hic acilma olmaz yada kanala girne.anlamadim gitti hakkimizda hayirlisi haziran annesi.olucaz galiba

q
Canım üzülme bak bu işler kader kısmet işi. Rahim ağzın yumuşamışsa suni bile olsa hemen doğurursun. Suni sancıdan korkmayın çabuk ve daha etkili. Yeterki açılmanız olsun.
Tubacim sen.suniyi aldiginda bebek kanalda veya acilman varmiydi benim ikiside yok suniyi denicekler sanirim

çok teşekkür ederim okuyacağım emzirmek o kadar farklı bir duygu ki kendim bundan bebeğim de sütün şifasından mahrum kaldığı için alt üst oldu bütün pskolojim.

q
Acilma yoksa napicaz hayatim suni kendi acarmi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…