- 21 Nisan 2015
- 1.982
- 984
- 38
günaydın kızlar. bebeği emmeyen ve mama veren beceriksiz anne tek benim değil mi? normal doğum yaptım "doğurdum evladımı" mutluluğunu yaşadım sağlıkla evimize geldik. 3.330 doğdu evladım. ama yok sütün yaramıyor kilo almamış zayıflamış yok sütün yetmiyor diyen yakınlarım yüzünden mama vermeye başlamak biberona alıştırdı. sütü sağıp veriyorum süt azaldı sanırım sütüm gidiyor. o kadar zor ki gece kalkıp mama hazrlamak ya emsene Allah göndermiş hazır. bi yandan çocuğu sakinleştr bi yandan mama hazrla. aç bırakmıştım 3 gün emdi. sonra yanıma birileri gelip kalmaya başlayınca bebeğin ağlamaları yok göbeği kanar yok erkek çocuğu ağlatılmaz şöyle olur böyle olur hooop mama. inanın ben de o gce aldım kocamı çıktım dışarı. bebek nasılsa mama yiyor ne ihtiyacı var ki bana. bugün tekim evde. yine başlasam mı diyorum cesaretim kırıldı. deli gibi ağlıyor gece uyutmadı gaz sancısı var. eziyet mi ediyorum evladıma illa meme diye. hamileyken ona kavuşacağım bugünlerin hayali dayanma gücü verirdi. şimdi ağla ağla bitap düştüm. kendmi anne gibi hissetmiyorum yaa. doğurmak yetmiyor emzirmek olmadıktan sonra.
Benimde yarin kntrolim war canim we persembe guni suni sanci weririz diyo dr um kaderimiz seninle ayni gun ayni olay olcak sanirimAynı tArih canım benimde tık yok bende de annemde hiç belli olma bianda başlar doğum diyor ama olmuyo işte :-( yarın kontrolüm var doktorun suni sancı teklifini kabul etcem sanırım
Canım bir kaseye az karbonat temiz kaynayıp ılımış su koyuyorum ben. Temiz tülbenti işaret parmağıma doluyorum kaseye batırıp diline damağına dişlerine sürüyorum. Çok bastırıyorum ben. Bir de her emzirmede göğsüne karbonatlı su sür dediler. Ben emzirme öncesi ve sonrası sütümü meme ucuma sürüyorum. Eğer geçmezse ilacı var mikostatin. Onu alıp kullanabilirsin aile hekimine gidip göstererek tabi.iyi haftalar kızlar. bebeğim pamukçuk olmuş. doktora mı götüreyim yoksa evde bişeyler yapılabilir mi
Of bu kaynana krizleri herkeste olmak zorunda mi yaa..İlk 10 gün annem yanımdaydıherşey harikaydı annem gitmek zorunda kalınca kv geldi hergunum stresli yaa böyle olmak zorundalarmimerhaba herkese kocaman günaydınlar...güzel bir hamileleik harika bir doğumdan sonra kaynanam yüzünden berbat 10 günlük bir lohusalık dönemi geçirdim.bugün gitti ve evim de özgürlüğümü tekrardan ilan ettim.bebeğimi emzirmeme izin vermiyordu.sürekli kucağında tutuyor altını neden sık değişiyorsun,neden uykudan uyandırıyorsun (biliyorsunuz dr 1.5 saat arayla uyuyo olsa bile uyandır emzir demişti sarılığa karşı)ssürekli yanımda oturmalar.telefonu elimde görünce gözü dönüyordu kadının.bilgisayar ve tv hiç açamadım.sadce mutfakta yemek hazırla bebeği emzir ver ona. bütün 10 günüm böyle ve ağlayarak geçti.
Bu arada ilk 3 gün sütüm yoktu.sarı su vardı.4. gün göğüslerim şişti ve süt pompası ile süt stoklamaya başladım.5. gün kynanam beni ağlatmaya başlayınca sütüm çekildi.şimdi arada mama veriyorum sizce düzene girer mi yine.
doğum hikayemi az sonra yazacam bebeğim uyandı :)hepinize kucak dolusu sevgiler.13 gündür sizden ayrıyım.kimler doğum yaptı nasılsınız merak ediyom öptüm
qBenimde yarin kntrolim war canim we persembe guni suni sanci weririz diyo dr um kaderimiz seninle ayni gun ayni olay olcak sanirim
günaydın kızlar. bebeği emmeyen ve mama veren beceriksiz anne tek benim değil mi? normal doğum yaptım "doğurdum evladımı" mutluluğunu yaşadım sağlıkla evimize geldik. 3.330 doğdu evladım. ama yok sütün yaramıyor kilo almamış zayıflamış yok sütün yetmiyor diyen yakınlarım yüzünden mama vermeye başlamak biberona alıştırdı. sütü sağıp veriyorum süt azaldı sanırım sütüm gidiyor. o kadar zor ki gece kalkıp mama hazrlamak ya emsene Allah göndermiş hazır. bi yandan çocuğu sakinleştr bi yandan mama hazrla. aç bırakmıştım 3 gün emdi. sonra yanıma birileri gelip kalmaya başlayınca bebeğin ağlamaları yok göbeği kanar yok erkek çocuğu ağlatılmaz şöyle olur böyle olur hooop mama. inanın ben de o gce aldım kocamı çıktım dışarı. bebek nasılsa mama yiyor ne ihtiyacı var ki bana. bugün tekim evde. yine başlasam mı diyorum cesaretim kırıldı. deli gibi ağlıyor gece uyutmadı gaz sancısı var. eziyet mi ediyorum evladıma illa meme diye. hamileyken ona kavuşacağım bugünlerin hayali dayanma gücü verirdi. şimdi ağla ağla bitap düştüm. kendmi anne gibi hissetmiyorum yaa. doğurmak yetmiyor emzirmek olmadıktan sonra.
Benm bebegimdede oldu parmagimla diline üzüm pekmezi sürdük geçti ilaca fon gerek yok doktorlar galiba mürekkep gibi bişey veriyorlarmis duyunca içim bi garip oldu pekmez en azından doğal sağlıklı hem çok sevdi benim sopa pekmezi..:)iyi haftalar kızlar. bebeğim pamukçuk olmuş. doktora mı götüreyim yoksa evde bişeyler yapılabilir mi
bebişini aldın çok şükür. kocaman öp teyzesinin yerine. onun en büyük ilacı senin sütün ve sevginGunaydinlar yorgunluktan anca yazabiliyorum
18 mayis pzt planli bir sekilde sabahtan sezeryana giricektik o kadar stresliydim ki esimden annemden cikarttim stresimi gidene kadar
Gittik saat 12.30 a kadar bekledik
O kadar cok dogum vardi ki anca sira geldi
Aglayarak girdim ameliyathaneye epidural istedim cok rahat gecti cok sukur
Ameliyat sirasinda bebek alinirken olan baskilari hissettim aci yoktu tabi
Hemsire bebegin dogdu dediginde minicik incecik bir ses duydum yanima verdiler oglumu cok zayifmis dedim ilk dedigim bu oldu heyecandan
Daha sonra temizlemeye goturduler
15 dakikada dikisler bitti odaya cikardilar
Daha sonra bir turlu getirmediler oglumu
En sonunda hemsire getirdi emzirdik biraz goturduler esimde devamli disari cikip geliyordu o an anlayamadim
Sonra baska bir hemsire kucaginda oglumla gelip biliyosunuz durumu gibi bisiyler soyledi ben afalladim neyi dedim gorun bebegi goturucem dedi
Bilmedigimi anlayinca kacarcasina cikti odadan megerse oglum dogdugunda cigerlerinde ki suyu atamamis yas akciger denilen sik gorulen bir sebepten hizli nefes aliyormus küvözde kalicakmis 1 hafta civari cok kotu oldum bunu duyunca niye bana soylemediniz dedim
Islemler yapildi makinayla sut sagip devamli yogunbakima goturduk yavrumun giysilerinide geri verdiler tam 5 gece yatti her gittigimizde gormek icin neler yaptik camekanin arkasindan bile cok az baktiriyorlar
3.300 dogmustu 300 gr vermis sarilikta oldu isik tedavisi gordu
Cok sukur rabbime cmt sabahi 10.30 da aldik minisimizi memeyi daha ememiyor sagip biberonla veriyorum
Cok zayif 3 kilo olmasina ragmen kayboluyo giysilerin icinde
Rabbim herkesin evladini bagislasin bambaska bir duyguymus
Ilk getirdigimiz gun hep uyudu ac uyandiramiyoruz megerse sersemlik olurmus aksam 10 da kendine geldi
O an yasadigim bunalimi anlatamam biz nasil bakicaz diyorum bu cocuga annemlerde zayif gorunce panige kapildilar
simdi iyi cok sukur bugun kontrolumuz var
Benimde bandajim duruyor cok agri sizi cekmedim cok sukur olsada oglum iyi olsun o bana yeter katlanirim
Gazsiz bol sütlü gunler dileriz
5 gündür bol bol mama, az biberonda anne sütüCanım sen evladın için. Doğrusunu yaparsın. Bırak çevredekileri. Sana tavsiyem acıkınca öncr emzir 15 dk kadar Uğraş memeyi unutmasın. Sonra mama verirsin. Kaç gündür mama veriyorsun bu arada. Bu afacanlar çok tembel. Mama daha doyurucu daha hızlı geliyor çekmeye gerek yok, malum emerken çok yoruluyorlar. Oyuzden tabiki mama için ağlıyor niye uğraşsın sen her acıktığında önce emzir. Sütün ne durumda peki
tamam canım dediğini yapacağım. evet mamayı verrken o kadar sinirli ve stresli oluyorum ki gözlerini dikiyor yavrum ağlamaya başlıyor. etkileniyor biliyorum. ona hamileyken onla kurduğum o güçlü bağı yeniden kurmalıyım.Canim ben de sezeryandan sonra geldigimde 3 gun sutum gelmedi, sari sut geldi onun hepsini icirdim ama yetmedi kuzuma, bize mama verseniz dahi kesinlikle biberonla vermeyin dediler , kasikla verdik mamayi, o yuzden meme mi birakmadi hic, sutum olmasa da verdim memeyi cekti. Sana tavsiyem mama vereceksen kasikla ver, memeyi de alacaktir diye dusunuyorum. Sutum azaliyor diye de uzulme , bebek uyudukca sen de uyu, bol su ic ve ben huma still tea aldim , ise yaradi gibi. Sen de deneyebilirsin. Kendini kotu hissedip bebisi de etkileme annesi o daha minicik.
canım karbonatlı su ağız dokusunu bozuyormuş. bi dr da kullanmayın demişCanım bir kaseye az karbonat temiz kaynayıp ılımış su koyuyorum ben. Temiz tülbenti işaret parmağıma doluyorum kaseye batırıp diline damağına dişlerine sürüyorum. Çok bastırıyorum ben. Bir de her emzirmede göğsüne karbonatlı su sür dediler. Ben emzirme öncesi ve sonrası sütümü meme ucuma sürüyorum. Eğer geçmezse ilacı var mikostatin. Onu alıp kullanabilirsin aile hekimine gidip göstererek tabi.
Bu kadar bel kasik agrisina ragmn nasil hic acilma olmaz yada kanala girne.anlamadim gitti hakkimizda hayirlisi haziran annesi.olucaz galibaOkudum canim yeni:-( bende de syni durum arada siddetli sancilar girio kasiklarima dayanilmiycak gibi iki gundur belim catlayacak sanki ama bisey yokuzulme sikma canini biz boyle yaptikca stresten olmuyidur belki ... Ins temennim ayni gunde yapariz dogumu bak en azindan pancigi yemissin bi o kalmisti
Benimki 42 ye kadar beklicek buranin son annesi olucam galiba :)Benimde yarin kntrolim war canim we persembe guni suni sanci weririz diyo dr um kaderimiz seninle ayni gun ayni olay olcak sanirim
Tubacim sen.suniyi aldiginda bebek kanalda veya acilman varmiydi benim ikiside yok suniyi denicekler sanirimq
Canım üzülme bak bu işler kader kısmet işi. Rahim ağzın yumuşamışsa suni bile olsa hemen doğurursun. Suni sancıdan korkmayın çabuk ve daha etkili. Yeterki açılmanız olsun.
çok teşekkür ederim okuyacağım emzirmek o kadar farklı bir duygu ki kendim bundan bebeğim de sütün şifasından mahrum kaldığı için alt üst oldu bütün pskolojim.lütfen pes etmeyin. şu an moraliniz yerle bir, cesaretiniz motivasyonunuz da kırılmış. Ama bir şeyler yaparsanız eski cesarete de kavuşursunuz. Emzirmek hem bebek sağlığı açısından hem anne-bebek bağı açısından çok önemli. Size
http://bebekyapimbakimonarim.kadinlarkulubu.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-1-merhaba.html
bu emzirme serisini (devamını da) okumanızı öneririm. (link açmıyor. "bebek yapım bakım onarım, tomris'in emzirme notları" yazarsanız çıkar sanıyorum)
umarım bol emzirmeli günlere kavuşursunuz. çok fazla emmeyen bebeğinin emmesini sağlayan anne var, emin olun
Acilma yoksa napicaz hayatim suni kendi acarmi kiq
Canım üzülme bak bu işler kader kısmet işi. Rahim ağzın yumuşamışsa suni bile olsa hemen doğurursun. Suni sancıdan korkmayın çabuk ve daha etkili. Yeterki açılmanız olsun.
Bende bunu soracaktim varmi hic acilma olmadan suniyle doğuran. Sen hic muayrne oldun mu canim ben dun iki ayri yerdr pandigi yedin hic acilma yok dedi naptiysam olmadıAcilma yoksa napicaz hayatim suni kendi acarmi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?