- 13 Mayıs 2014
- 3.813
- 9.053
- 248
benim ne acilma var ne yumuşama nede asagi inen bir bebekBen doktor tavsiyesiyle yapmıştım canım
Vardı ama işe yaramadı :) 4 cm de verdiler 7 ye kadar çol azdı sonra arttırdılar ama bebek inemedi Aşağıya. Önemli olan rahim yumuşaması.
Açar canım en yakın arkadaşım hiç açılmasız sancısız suyu gelmeden 11 de gitti 13 de doğurdu. Rahmi çok yumuşamış doktoru öyle demiş.
Ozlem ainav sorulari aciklanmis ben gectim galiba sen naptin. Ben gel sinavda grl hatta dememe ragmeb yinede gelmedi :)Günaydın cnm al benden de o kadar. Hiç bir yerim agrimiyor dün düğünde 2 saat oturmadan oynadım bana mısın demedi bazen ayağa kalkarken alt taraf hafif sızlar gibi oluyor ve hemen geçiyor çocuğa sınavlara kadar gelme dedim şimdide küstü o gelmiyor sanırım :))
Plezentayla ilgili benim dr hic bsey demedi bile uff artik hakkimizda hayirlisi olsunHayırlısı böyleymiş diyorum ben artık canım benim plesantamda eskimiş çok bebek en son gittiğimizden beri 200 gr vermiş artık çok iyi beslenemiyo demişti belkide doğrusu budur diretmicem artk
Temizlik yapip duruyorum bende ama tik yok tarlaya capa yapmayami gitsek ne hahaha hem sicak firt diye doguru weririz belki :):):)Günaydın cnm al benden de o kadar. Hiç bir yerim agrimiyor dün düğünde 2 saat oturmadan oynadım bana mısın demedi bazen ayağa kalkarken alt taraf hafif sızlar gibi oluyor ve hemen geçiyor çocuğa sınavlara kadar gelme dedim şimdide küstü o gelmiyor sanırım :))
Kaka yaparsa ama Allah korusn o geliyo benimde aklimaBeninkide bakmiyordu ben acile gityim orda baktilar dogumu nişanı tetikler diyorlar ama hala bisey yok bence sonumiz sezeryan gibi. Bi dr arkadasim var kadin dogumcu uzmani onunla konuştumbeklenmenin en uygun oldugunu söyledi bir gunde acilman olur aniden asagi iner kanala gecer yukardaysa ve hala acilman yoksa demekki bebek daha gelmeye hazir degil dedi en azindan bir hafta daha bekle dedi bende oyle yapicam bir hafta daha beklicem eger hala gelmezse o zaman suni ve sezeryani denicem hayirlisi olsun hakkimizda
İnşallh canım hepimizi bir avazda kurtarsın allahım tez zamnda haberdar ederim mutlaka kontrolden sonraInsallah acilman vardir kuzum hayirlisi olsun inşallah bir avazda cikarda kurtulursun bizide haberdar et
Demekki iyi durumda ondan dememiştir bişey ama sen yinede sor yarın için rahat etsinPlezentayla ilgili benim dr hic bsey demedi bile uff artik hakkimizda hayirlisi olsun
canm buraya yazmadan biberonda mama vermiştim saolun kendimi topladım sğdığım sütü kaşıkla içrmeye çalıştım yavrum bi şok oldu zaten :) şimdi de ağladıkça meme veriyrum emmese de ağzına damlatıyorum uyuyor böyle böyle uğraşacağım zaten eşim de diyor kimsenn lafına bakma diye annesi babası mamaya alıştırdı diye onları da istemiyor evimizde. onar gelmeden alıştırmam lazım memeye. bakalım nolacak bu bir haftada.Canmbenm ya neden herkesin lafina bakiosun dicem de tahmn edebiliyorum moralini bozarsanda suthn cekilir. Memeyi unutmadan yine diret biraz istersen. Biberona iyice alismadan.
tamam canım dediğini yapacağım. evet mamayı verrken o kadar sinirli ve stresli oluyorum ki gözlerini dikiyor yavrum ağlamaya başlıyor. etkileniyor biliyorum. ona hamileyken onla kurduğum o güçlü bağı yeniden kurmalıyım.
Canim bebisin hareketlerini devamli kontrol ediyorum ben Bide oyle.bisey olursa annenin idararimi ne farkli renkte oluyormus Allah korusun insallah oyle bi sıkıntı olmaz.Kaka yaparsa ama Allah korusn o geliyo benimde aklima
canım benim de 40 haftamı tamamlamama 4 gün kala azar azar suyum geldi 12 saat boyunca sadece 2 cm açılma oldu. ben gece boyunca yürüdüm sancı geldikçe çömeldim nefes alış verişe çok dikkat ettim. sabah 7de az bir rahim yumuşaması olmuştu. suni sancı verdiler 5 saat içinde açılmam hızlandı rahim yumuşadı ve normal doğum yaptım. ama benm bebeğim kanaldaydı. tecrübem oldu şunu anladım gerçekten sancı bebeği kanala sokabilir. çünkü bnm için doğum yavrumun makada baskı yaptığı ve ıkınma sürecinin başladığı o yarım saatten ibaret demek. öncesinde çok sancı çektim ama bunun yanında çerezmiş :) o sancı bebeğini kanala itebilir moralini bozma. bi de tabi doktoruna güvenmen çok önemli. aaah aaah normal doğumdaki kararlılığımı o güçlü moral depomu şimdi evladımı emzirmede gösterebilsem keşkeeee :)benim ne acilma var ne yumuşama nede asagi inen bir bebekbir hafta daha beklicem eger ayni olursa sezeryan olucam sanirim bu durumda suni almamin pek alami olucagini sanmiyorum canim
Canimnilknonce ona bakiyolar suyuyla birlikte sıkıntı olsa söylerdi bisey yoktur panik yapmaPlezentayla ilgili benim dr hic bsey demedi bile uff artik hakkimizda hayirlisi olsun
ayy vallaha mı yaa ben de sadece 6 ay emmişim dediğin gibi bi problemim de yok :) ah emsin de inşş ama dediğin gibi napayım ben çabamı vereyim bakalım benm oğlan ne yapacak :)Canim ayrica tamam emzirmek bag kurmak guzel , sen elinden geleni yap ama sutum yok diye de sinir yapma, ben annemi hic emmemisim , e o zamanlar pompa felan da yok dogar dogmaz mamaya baslamisim ve hep mama yemisim , cok sukur gerizekali da degilim, sagligimda yerinde. Kendini yiyip bitirme, doktor arkadasim vardi , sutum ilk basta gelmediginde onla konusmustum, hic dert etme mamayla da buyuyolar ben 2 tane dogurdum ikisi de mamayla buyuduler cok da sagliklilar dedi. Yani demem o ki , mamayla da oyle de boyle de buyuyecek bu bebisler, su hassas donemi bi atlatalim, lohusalik psikolojisinden bir cikalim hersey daha guzel olacak. Sen kendine bebegin icin iyi bak.
Suanda umut oldun bana inşallah beninde oyle olur artik bu kadar beklemisken suniye bile razi olucam suanda bile hafif hafif sancim var bi ilerleme yok malesef insallah bi yerden baslar artik gelmeyr :)canım benim de 40 haftamı tamamlamama 4 gün kala azar azar suyum geldi 12 saat boyunca sadece 2 cm açılma oldu. ben gece boyunca yürüdüm sancı geldikçe çömeldim nefes alış verişe çok dikkat ettim. sabah 7de az bir rahim yumuşaması olmuştu. suni sancı verdiler 5 saat içinde açılmam hızlandı rahim yumuşadı ve normal doğum yaptım. ama benm bebeğim kanaldaydı. tecrübem oldu şunu anladım gerçekten sancı bebeği kanala sokabilir. çünkü bnm için doğum yavrumun makada baskı yaptığı ve ıkınma sürecinin başladığı o yarım saatten ibaret demek. öncesinde çok sancı çektim ama bunun yanında çerezmiş :) o sancı bebeğini kanala itebilir moralini bozma. bi de tabi doktoruna güvenmen çok önemli. aaah aaah normal doğumdaki kararlılığımı o güçlü moral depomu şimdi evladımı emzirmede gösterebilsem keşkeeee :)
Evet canm oyle yap memeyi agzina daya bu meme emilecek :))) mamayi kasikla ver ama aciktiginda once meme. O azcikda emse yeter sut kanallari hareketlenir en azindab.canm buraya yazmadan biberonda mama vermiştim saolun kendimi topladım sğdığım sütü kaşıkla içrmeye çalıştım yavrum bi şok oldu zaten :) şimdi de ağladıkça meme veriyrum emmese de ağzına damlatıyorum uyuyor böyle böyle uğraşacağım zaten eşim de diyor kimsenn lafına bakma diye annesi babası mamaya alıştırdı diye onları da istemiyor evimizde. onar gelmeden alıştırmam lazım memeye. bakalım nolacak bu bir haftada.
Amin canim benim cumlemizin insallah...sen iyisin dimi minik kizinla...süt verme doyurma telasindan giremez oldum buralara...dogumdan sonra kilo kaybetti ödemi atinca simdi dogum kilomuzu yakalamaya calisiyoruz cocuk doktoru kime basladin bu aradaMaşallah canım ya ne güzel olmuş doğumun :) gözünaydın Allah sağlık sıhhat versin size :)
Maşallah sen de güzel kilo vermişsin,, wc çok zor valla :)Bende 10 günde 13 kilo verdim nasıl biri iş bu gaz ve tuvalete çıktıkça kşlo verdim ama perşembeden pazartesiye kadsr büyük tuvaleti yapamadım öylee azap çektim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?