2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
mrb,12 mayıs sabahı 5:30 sularında lavaboya kalktım tekrar yataga girdim bebek sanki hızlı bir tekme attı gulp diye bir ses işittiğimi sandım ve çamaşırım hızla ıslanmaya başladı hatta yatağım bile.hemen kalktım eşimi uyandırdım galiba suyum geliyor.bu arada doğuma 1 gün kalmıştı.eşim telaşla giyindi ben sakinim.pantolonumu giydim ped taktım ama hala yoğun su akışı var ha bire kağıt havlu ile takviye yapıyorum.giyindim çantalarımızı aldık evde son kez göbeğimi açtım bebiş içerdeyken fotoğrafını çektik:)neti açtım size suyumun geldiğini ve iyi dilekleriniz için not bıraktım eşimin telaşlı bakışları arasında.sonra onunla da evimizde selfi çektik.ve arabamıza binip hastaneye gittik.
saat 6:30 da giriş yaptık ben sakinim sancım yok.ebe nst odasına götürdü.sancılar yok denecek kadar.sonra rahim açıklığına baktı 4 cmbi açıklık varmış doğum başlamış dedi.ve foşşşşş diye suyum hızla boşaldı.odama gönderdiler.geceliğimi giydim sancım yok açım kahvaltı yapmak istiyorum izin vermediler sonradan sezeryana dönüşür diye.genç bir ebe geldi.çömelme hareketleri yap bebek daha çabuk aşağı iner incinmezsin dedi bol bol yürü.dediklerini eşimle yapıyorum.dr ma haber vermişler saat 9 gibi dr geldi oda muane etti açıklık 5.5-6 cm yakın dedi güzel devam et dedi.o polikiliğine gitti.öğlen 12 gibi doğurursun dedi.ben de oooo böyleyse herşey harika dedim.iki bir nst bağlıyolar sancı çok düşük.sonra lağman yaptılar o berbattı ve acı verdi bana.kolumdan damar yolu açıp serum verdiler.ebeye soruyorum suni sancı mı ses etmiyor.anladım olayı hızlandırmak istediklerini.serum kolumda odada eşimle bir ileri bir geri gezerken benim belime kasıklarıma sancı atmaya başladı ve gittikçe şiddetleniyordu.oda da kısaca anamdan emdiğim süt ağzıburnumdan geldi.çığlık atmadım kendimi tuttum ama kıyafetlerim ve saçımın her teli sırım sıklam olmuştu.nst ye bağlı kaldım son zamanlarda saat 11- 11:30 oldu ebe sancıların başladığında ıkın bebeği aşağı it diye beni yönlendiriyor eli de alttan rahmim de.ben o odada dr um gelmeden doğuracam sandım.birde dikiş istemiyorum diyordum.oda istemiyorsan bak 8 cm ulaştı.birazdan dr u çağıracam.sürekli dr la iletişim halindeyiz o gelirse olayı hızlandırmak için kesi yapacaktır ama sen çok iyi gidiyorsun ne kadar ıkınırsan o kadar esneyecek bebeğin başına dokunuyorum falan gibi sözlerle beni cesaretlendiriyor.ama sonradan sancılarım kısalmaya başladı.sancı geliyor ıkın diyolar ıkınma hissim yok ki diyorum nasıl bu kadar kısa sancı sürmemeli falan dedi. derken saat 12 :30 da dr geldi.beni doğum odasına aldı.orda muane etti 10 cm yaklaşmış biraz ittirirsen gelecek başını görüyorum ama sen ıkınmayı erken bıraktığın için geri gidiyor dedi.Arkadaşlar sunu söyleyeyim galiba benim sancı sorunum vardı.ilk sunni sancıyı verdiklerinde uzun sancılarla ıkındırttılar doğumun sonuna doğru hem sancılarım kısaldı hemde bende derman kalmamıştı gücüm tükenmişti.dr o kısa sancıların birinde yine ıkın dedi ıkındım ama sancım geçti dedim oda ıkınmaya devam et sen bırakma diye beni yönlendiriyor.iki ebemde yanında ben ıkınıyorum mu inliyorum mu anlamadan ebe ye yardım et dedi ebe karnıma öyle bi bastırdı bende sözde ıkınıyom ve o anda dr vajinamı popoya doğru yırttığı sandım ve filmlerdeki gibi bebeğim dr ellerinde baş aşağı çığlık çığlığa sallanıyor bana ıkınmayı bırak oh oh de ve rahatla dediler.göbeğime masaj yaptılar bebeğimin kordonunu kesip ebe aldıve boynuma koydu.olayın şokun da ne ağladım ne sevindim öyle etrafı izliyorum.sonra pilesantayı çıkardılar oda ağrılı oldu.sonra dikişler.sanırım 7 tane dikişim var iç ve dış olmak üzere.ebe de dr da ayrı şeyler söylediler.çünkü kesi istemediğimi defalarca söylemiştim.saat 1 de doğumum olmuş oldu.yatağıma geçtim akşamıda taburcu oldum.ertesi gün eşimin 2 gömleğini ütüledim kahvaltımı hazırladım.tabi dikişlerim sızlıyordu ama engel değildi.ilaçlarımı kullandım.bugün artık dikişlerimin kaynadığını hissediyorum.evimin temizliğini yemeklerimi bebeğimin bakımını hep kendim yaptım.iyi ki normal yapmışım çok özel bir deneyim oldu.dr ebelerim de çok tatlı insanlardı.onlara da emekleri için sonsuz teşekkürler...

mrb endişelenme benim de 13. günüm ben de de dikiş var.dr verdiği ilaçları düzenli kullandım.pamukla batikonu sürdüm bir de bir krem vermişti.ayakta çok gezdiğimde ve kendimi çok yorduğumda o sızlama ben de de oldu.doğumun 2. günü ve 8. günü kontrole gittim dr gayet iyi bakmışsın iyileşme hızlı demiştim.umarım seninde öyle olur.benimde kanamam az az gün içinde oluyor.bazen de su gibi kaygan bişeyler ki bunların olacağını dr söylemişti.hatta siyah ciğerimsi et parçaları bile gelebilir korkma bebekten geriye kalanları rahim temizleyip dışarı atacak dedi.

Bende bunu soracaktim varmi hic acilma olmadan suniyle doğuran. Sen hic muayrne oldun mu canim ben dun iki ayri yerdr pandigi yedin hic acilma yok dedi naptiysam olmadı
Ay yok yawrum bakmiyo dr ben daha yiyemedim :):) biz bu gidisle nasil dogurcaz diye dusnmeye basladim

aynı şeyleri yaşamışız benim de sancım yoktu suyum gelmişti, sonra sunni sancı verdiler yine açılmam olmadı ve sonu sezeryan :) Eve ilk geldiğimde 5 kg vermiştim sadece wc ye çıktıkça veriyorsun kilo 21. günümüz 12 kilo verdim. bol bol su iç ve hareketli ol, wc içinse bana siyah kayısı kurusu çok yaradı :)

Benimde yarin kntrolim war canim we persembe guni suni sanci weririz diyo dr um kaderimiz seninle ayni gun ayni olay olcak sanirim
Hayırlısı böyleymiş diyorum ben artık canım benim plesantamda eskimiş çok bebek en son gittiğimizden beri 200 gr vermiş artık çok iyi beslenemiyo demişti belkide doğrusu budur diretmicem artk

Bu kadar bel kasik agrisina ragmn nasil hic acilma olmaz yada kanala girne.anlamadim gitti hakkimizda hayirlisi haziran annesi.olucaz galiba
Doktor bi haftadır suni sancı teklif edio kuzum yarında açılma kontrolü var yat derse yatcam hastaneye artık suniyi yicem

Merhaba kizlar! Mayis ayi bitmeden firsat bulmusken dogum hikayemi yazayim istedim...11 mayis sabahiydi burdaki arkadaslardan özenmis sabah kalkmis börek sarip buzluga atiyordum...o gun aksamustu 4 te doktor kontrolum vardi ve cok ilginc bisey oldu ki soylemeden gecemicem bir sitede 3.katta oturuyoruz mutfagin balkonunun cami hep acik birakiriz o gunde birakmistikki ben balkona poset almaya girdigimde minnacik bi kumru kafama kondu ben korkuyla bi tarafa attim kendimi o benden daha cok korktu zavalli meger kizimin habercisiymis...rutin kontrolden cikiyordumki doktora cok akintim oldugundan bahsettim o da muayne etmem gerek oyleyse dedi ve muaynede 3-4 cm aciklik var dedi biz soktaydik tabi ben hicbisey hissetmemistim yatis yapalim dedi ev cok yakin hastaneye diye evde biraz cekmek istedigimi kendime ceki duzen vermek istedigimi soyledim doktorda zaten aksam 11 gibi gelmek zorunda kalcaksiniz dedi...Ben o sirada dus aldim fön cektirdim yemek yedim egzersizler yaptim pilates topunda zipladim ki kesinlikle cok rahatlatiyor ve aksam 11 gibi gittik gercekten 6 cm olmustu acikligim o gece nst de sancilarim cikiyordu duzenli gece boyu hic yatmadim yurudum merdiven ciktim hastaneyi tavaf ettim ve sabah 12 gibi 8 cm oldu ama suyum patlamamisti ve suyumdan dolayi 10 cm e cikamiyorsu suyumu patlattilar saat 14.00 gibi dogumum ise 16.30 da gerceklesti su patladiktan sonra kafayi yerlestirdigi icin o aradaki 2.30 saat kolay gecti diyemem kizlar yaklasik 10 kere ebelere bana agri kesici yapin beni burdan sezaryana döndurun demisim benle cok dalga gectiler sonrasinda...derken 16.00 gibi dogumhaneye aldilar ablam ve esimide doguma soktum bu arada benle beraber dogurdular)...3. İkinmada kizim cikti denilenleri oyle iyi dinleyip uyguladimki bir an evvel agridan kurtulmak icin kizim cikiverdi...sizde kulaginizi gozunuzu doktorunuzdan ayirmayin sonra dikis falan atmislar atmislar diyorum cunku bebegi yaniniza verdikleri o an aglayan bebeginiz kokunuzla beraber susuyor dikkat kesilip bakiyor size...Allahim iciniz öyle bir akip gidiyorki dikis aci fln hicbisey hissetmiyorsunuz..suan yasanilanlarida hatirlamiyorum ablam ve esim anlatiyor baskasiymis gibi dinliyorum...nasil bir mucize nasil bir kokudur dogumhaneden ciktigimda annemin boynuna sarildim aglayarak sen bizi nasil dogurdun diye herkesi de aglatmisim farkinda olmadan...İste bu bizim hikayemiz Allah bebeklerini kucagina alan arkadaslara mutlu saglikli omurler versin sizleride bir nefeste kurtarsin insallahhhh.....

canım karbonatlı su ağız dokusunu bozuyormuş. bi dr da kullanmayın demiş
Ben doktor tavsiyesiyle yapmıştım canım

Tubacim sen.suniyi aldiginda bebek kanalda veya acilman varmiydi benim ikiside yok suniyi denicekler sanirim
Vardı ama işe yaramadı :) 4 cm de verdiler 7 ye kadar çol azdı sonra arttırdılar ama bebek inemedi Aşağıya. Önemli olan rahim yumuşaması.

Acilma yoksa napicaz hayatim suni kendi acarmi ki
Açar canım en yakın arkadaşım hiç açılmasız sancısız suyu gelmeden 11 de gitti 13 de doğurdu. Rahmi çok yumuşamış doktoru öyle demiş.

Son 3gun we bende hala tik yok kizlar ne zaman doguracam bende ya gelesi hic yok
Günaydın cnm al benden de o kadar. Hiç bir yerim agrimiyor dün düğünde 2 saat oturmadan oynadım bana mısın demedi bazen ayağa kalkarken alt taraf hafif sızlar gibi oluyor ve hemen geçiyor çocuğa sınavlara kadar gelme dedim şimdide küstü o gelmiyor sanırım :))

Maşallah canım ya ne güzel olmuş doğumun :) gözünaydın Allah sağlık sıhhat versin size :)

Canmbenm ya neden herkesin lafina bakiosun dicem de tahmn edebiliyorum moralini bozarsanda suthn cekilir. Memeyi unutmadan yine diret biraz istersen. Biberona iyice alismadan.

Karbonat kullanarak lezyonları temizlemek, kazımak, annede enfeksiyon olması, tedaviyi olumsuz etkiler. Genelde bebek için kullandığımız ilaçları annenin göğüs ucu için de aynı anda uygularız. İkisinde de bu mantarın tam yok olduğuna emin olduğumuzda tedavi bitmiş sayılır.

Geçmiş olsun hayırlı evlat olsun ınş.. 1 gün arayla hemen hemen aynı şeyleri yasamisiz sadece benimki daha kısa sürdü.. peki dikislerinin iyileştiğini nasıl anlıyorsun ben hala yan yan oturuyorum hep tedirginom bişey olcak diye

Ay yok yawrum bakmiyo dr ben daha yiyemedim :):) biz bu gidisle nasil dogurcaz diye dusnmeye basladim
Beninkide bakmiyordu ben acile gityim orda baktilar dogumu nişanı tetikler diyorlar ama hala bisey yok bence sonumiz sezeryan gibi. Bi dr arkadasim var kadin dogumcu uzmani onunla konuştumbeklenmenin en uygun oldugunu söyledi bir gunde acilman olur aniden asagi iner kanala gecer yukardaysa ve hala acilman yoksa demekki bebek daha gelmeye hazir degil dedi en azindan bir hafta daha bekle dedi bende oyle yapicam bir hafta daha beklicem eger hala gelmezse o zaman suni ve sezeryani denicem hayirlisi olsun hakkimizda

Bende 10 günde 13 kilo verdim nasıl biri iş bu gaz ve tuvalete çıktıkça kşlo verdim ama perşembeden pazartesiye kadsr büyük tuvaleti yapamadım öylee azap çektim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…