- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
Benim arkadaşım da çocuk doktoru smilac ve sma önerdi ama ağır birax o mamalar her çocuğa yaramıyor diye ben cesaret edemedim. Humana kullanıyoruz biz tavsiye ederim bir de hipp güzel organic sertifikalı tabii ki sertifikası türkiyeden değil almanyadan. Güvenilir bir mama bence bu ikisi de. Aptamil vermem ben gdo çıkmıştı en son içinde yine de siz bilirsiniz tabiiSimilac kullanıyordum. Kabız yaptı. 3 gün kakasını yapmadı. Şimdi aptamil verdi. Similac en iyisi dedi ama bize yaramadı işte. İnş oğlum kilo alır. Nerdeyse 1 ay olcak 150 gr almış sadece
Emziren anneler dizin de goğsunuzde zaman zaman kitleler oluyomu? Bende bazen çıkıyo ve çok ağrı yapıyor
Selam kızlar bebeğim 4 günlük oldu. Bugün kontrole gittik biraz sarılığı var dedi pazartesi tekrar gideceğiz. Sizler de iyisinizdir inşallah.
Şimdi sünnet olayını araştırıyorum. Yaptıran oldu mu hiç kızlar. 7-10 gün arası en uygun zaman diyorlar.
Medicinede doğum yaptım oraya daha sormadım sünneti.
Nerde ne zaman yaptırsam diye düşünüyorum
Emziren anneler dizin de goğsunuzde zaman zaman kitleler oluyomu? Bende bazen çıkıyo ve çok ağrı yapıyor
Mrb 90 dediğin süt mü mama mı bizim 6 gün var bi aya. Emzirip kalanı sağıyorum süt geri kalanı sağıyorum1 satte falan uyanırsa veriyorum ben. Artarsa da gece veriyorum. Memede uyuma varmı. Emzik denedik olmadı. Biberona alıştı ama memeyi hala çok seviyo. Kucaklayıp emiyo. Çok güzel ama çok da zor bi dönem. 40 ı bekliyorum bi çare :))Kızlar basıl gidiyor annelik? Maşallah burası devam ediyor yazabiliyorsunuz ne güzel ben su içemiyorum hala fırsat bulup da. Babannesine bıraktım da kahvaltı yaptım saat 4ü geçiyordu şimdi de dinlenicem biraz babamız gelene kadar. Hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlanıyorum bu ara. Oğlan emebiliyor artık ama emmiyor biberona alışmış heralde memeden az mı geliyor nedir sinirleniyor ağlıyor. Pompaya devam yani. Dün bir aylık olduk çok şükür. Kalça usg si çekildik normal çıktı. Bugün de aşıya gittik ama doktor ev ziyaretindeymiş olamadan geldik. Derin uyuyamıyor hiç bizimki sadece kucakta dalıyor derin uykuya. Yatakta mık mık edip uyanıyor. İki saatte bir 90 veriyorum. Doktor gece 4 saat dayanabilir diyor ama bazen dayanabiliyor 3 buçuk saat falan onun dışında kurulmuş saat gibi tam saatinde ağlıyor. Durumlar böyle şimdi biraz geçmişe bakayım. Bi whatsapp grubu mu kursak acaba? Ya da varsa grubunuz beni de ekler misiniz daha kolay olur konuşmak
Canım zeytinyağı ilitip sür uçlara pamukla. Her emzirmeden sonra. Emzirmeden once de ılık suyla yıka. Bende öyle gectikızlar az önce göğüs pedime baktım yarısından çoğu kandı. önereceğiniz bi ilaç var mı? oğlumu sütten kesmek istemiyorum
Canım bazıları almaz bazıları alır. Ama aç bebeği emzik le zapdetmek bence mümkün değil. Kızım Açken emzigi asla kabul etmiyor sinirlenip kıyameti kopariyor aç olduğunu öyle anlıyorum. Dene bır ara Açken ver ne tepki verecek bakKızlar bişi sorcam ...aç olan bebek emzik alır mı yoksa red eder mi..yani ben 1 saate yakın emziriom kendi bırakıp memeyi. .yatağına yatiriyorum 10 dk ya uyanıo. Meme istio..emzik verince alıp susuyo..acaba karnı aç mi tok mu bilemiyorum o yüzden sorayım dedim..ve benim gibi saatlerce emziren var mı acaba
Canim beni de guya uyuttular, 2 tane lokal anestesi oldum, ama sanirim burdakilercok. Zayifmis, ignenin girip ciktigini hissettim resmen. O yuzden takinti gibi oldu. Bu gunler de gecer insaallah. Gercekten degiyor di mi skintilara..Canim beni anlatmussin. Ben nasil k kadar sanci cektim nasil dogum yaptim diye agliyorum. Bebek dogduktan sonra dikis plasentanin gelmesi asamasinda cogu kisiyi uyutuyorlarmis beni uyutmadi doktor. Hepsini hissettim.o psikolojiden kurtulamiyorum. Ama simdi kizim gogsumde uyuyor ve ara ara guluyor.bu an herseyi unutturuyor bana
Ben de avent göğüs ucu kullanıyorum süt gelmiyor gibi görünse de gidiyor bebeğe tutturabilirseniz şekil ve malzeme olarak avent en iyisi tavsiye ederimbende avent in silikon göğüs ucunu aldım ama bebeğimin midesi bulandı kullanamadık sanki süt gelmiyor gibime geldi
Canim benim de oyleydi, Allah yardimcin olsun. Bana en iyi gelen bepanthen surup buzdolabini posetiyle kapatiyordum. Poseti 8e boluyordum, en son emzirdigimi kapatiyordum, digeri acik. Bi de silikon gogus ucuyla emzirdim 2 ay.kızlar az önce göğüs pedime baktım yarısından çoğu kandı. önereceğiniz bi ilaç var mı? oğlumu sütten kesmek istemiyorum
Benim bebeğim 43 günlük gözünün içi hala sarı doktor kan tahlili yaptırdı ve sarılığı yüksek çıktı 3 aya kadar olabilir dedi anne sütü sarılığıymış bir sakıncası yokmuşCanım ben doktora sormuştum yenidogan sari ligi ilk 1 hafta olurmuş sonra olanlar ailede kan hastalığı olanlarda olurmuş..
Süt mama farketmiyor ne verirsem 90 veriyorum ama sütün 90ı bazen doyurmuyor ağlıyor varsa süt daha veriyorum yoksa 30 mama yapıyorum 90 sütün üstüne. 90 mama yrtiyor ama istemiyor üstÜne bi şey. Meme almıyo benimki. Önce ememedi şimdi emebiliyor ama istemiyor biberona alışınca. Mecbur sağıp veriyorum her defasında. Emzik de uyuyana kadar alıyor dalınca atıyorMrb 90 dediğin süt mü mama mı bizim 6 gün var bi aya. Emzirip kalanı sağıyorum süt geri kalanı sağıyorum1 satte falan uyanırsa veriyorum ben. Artarsa da gece veriyorum. Memede uyuma varmı. Emzik denedik olmadı. Biberona alıştı ama memeyi hala çok seviyo. Kucaklayıp emiyo. Çok güzel ama çok da zor bi dönem. 40 ı bekliyorum bi çare :))
Ben de aldım da ememedi benimki. Bi de o uç hemen ayrılıyor göğüsten tutturana kadar. Onu sabitlemenin bi çaresi yok muBen de avent göğüs ucu kullanıyorum süt gelmiyor gibi görünse de gidiyor bebeğe tutturabilirseniz şekil ve malzeme olarak avent en iyisi tavsiye ederim
Hayirli aksamlarrr guzel annelerrr. Bu goguss yaralari ile emzirmek cok zor ama en iyisi emzirmeye devam etmek sanirim. Lansinoh her emzirmeden sonra suruyorum. Ayva cekirdegi ve zeytinyagi kullaniuorum. Baya bi azaldi. Ama hangisi azaltti bilemiyorum. Agrisiz yaraasiz bol sutlu gunlerimiz olsun insaAllah.
Kucuk melekleri ve sizi opuyorumm. InsaAllah herkes iyidir
İnşallah çok teşekkür ederim sabırsızlıkla bekliyorum bende :)Moralini bozma canim.. ben 41+1 de dogum yaptim.. evet son iki hafta gercekten can sıkıci oluyor.. hergun bin kisi arayip sancin yok mu hala diye sormasi...
Ama rahmi meyve agaci gibi dusun.. zamani gelince meyveler olgunlasip dusuyor... benim suyum geldi, hic sancim yoktu neredeyse.. hastaneye gittigimde 8 cm acilmisti.. insallah senin de dogumun cok kolay olur..
ılıtmadan sürsem direk şişeden çıkarıp daCanım zeytinyağı ilitip sür uçlara pamukla. Her emzirmeden sonra. Emzirmeden once de ılık suyla yıka. Bende öyle gecti
Canım bazıları almaz bazıları alır. Ama aç bebeği emzik le zapdetmek bence mümkün değil. Kızım Açken emzigi asla kabul etmiyor sinirlenip kıyameti kopariyor aç olduğunu öyle anlıyorum. Dene bır ara Açken ver ne tepki verecek bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?