- 21 Nisan 2015
- 1.982
- 984
- 38
ben dün geceden beri emziremiyorum kiCanim benim de oyleydi, Allah yardimcin olsun. Bana en iyi gelen bepanthen surup buzdolabini posetiyle kapatiyordum. Poseti 8e boluyordum, en son emzirdigimi kapatiyordum, digeri acik. Bi de silikon gogus ucuyla emzirdim 2 ay.
olsun canım şifa olsun bebişine :) sana tavsiyem her gün yıka oyle rahatlıyor ki bir de zeytnyağıyla tum vücudunu ovala o zaman saatlerce uyuyor ama yıkamadan önce ya emir ya da mama ver yıkadıktan sonra değil. annem bizi böyle büyütmüş ben tekim ya her gün yıkayamıyorum malesf ama yıkadıkça böyle yapıyorum havlusuyla yatırıyrm giydirmeden bi gaz çıkartıyor bi uyuyor ki maşallah. 5 çocuk büytmüş annemn tavsiyesi süper işe yarıyor.Geçmiş olsun. Aynen ben bi anne sutu veriyorum. Bir mama. Goğuslerimin dinlenmesi lazımmış. Eskiden 5 6 saat memeden ayrılmazdı. Şimdi birini emziriyorum yarım saat. Diğerinden dağdığımı da veriyorum. Dr öyle dedi. Doydu doydu artık. Doymazsa da yapmak bişey yok. Şimdi 1 saattir beiiğinde sallıyorum. Uyumuyo arada ağlıyo ama veremem meme. Günde 4 defa mama vercem
Mrb memede uyuyo kızım. 2 saat uyuduysa 2 saat ara ara emziriyorum öbür uykuya kadar. İki memede 20şer dk iki tur atttığımız oluyo. Emziği dün verdim. Tam olmadı. Alıcak gibi ama düşürüyo ağzından.Kızlar bişi sorcam ...aç olan bebek emzik alır mı yoksa red eder mi..yani ben 1 saate yakın emziriom kendi bırakıp memeyi. .yatağına yatiriyorum 10 dk ya uyanıo. Meme istio..emzik verince alıp susuyo..acaba karnı aç mi tok mu bilemiyorum o yüzden sorayım dedim..ve benim gibi saatlerce emziren var mı acaba
Mrb evde memeler açıkta geziyorum. Ped koyunca uçları geri çekiliyo diye. Banyoda da bayaa sıcak su açıp altında masaj yapıyom. Bi de havlu ayarladım. İiyice sıcak suya tutup üstüne koyuyorum. Bunu sütümü sağdıktan sonra yapıyorum süt çabuk insin diye.Kızlar banyoda gögüsleriniz sızlıyomu sizinde yıkanırken çok canım yanıyo bütün gün bnm kız tepesinde tabi memişlerin sutyen giymek mafedio zaten
MORALİNİ BOZMA BENİMDE SANCIM GELDİ EVDE 4 SAAT GEÇİRDİM SUYUM GELMEMİSTİ HASTANEYE GİTTİK NST DE SANCI ÇIKMADI YAPILAN MUAYENE SONUCUNDA 10 CM AÇILMA VARDI APAR TOPAR DOĞUMA ALDILARMoralini bozma canim.. ben 41+1 de dogum yaptim.. evet son iki hafta gercekten can sıkıci oluyor.. hergun bin kisi arayip sancin yok mu hala diye sormasi...
Ama rahmi meyve agaci gibi dusun.. zamani gelince meyveler olgunlasip dusuyor... benim suyum geldi, hic sancim yoktu neredeyse.. hastaneye gittigimde 8 cm acilmisti.. insallah senin de dogumun cok kolay olur..
Aynen valla..Evet o akarken nasil huzur buluyorum. Kizimin karni doyacak diye.
Cnm sabretmeliyiz Bugünler geçecek, ama o zamanda insan bebeğimin tadını çıkaramadım diye üzülüyor işte benim de yorgunluktan sütüm azaldı bi uyusam sanki herşey düzelecek ama mümkün değil tabi kabızlık için ben de rezenenin içine küçük bir tutam sinameki katıp demledim iki gün, bebeğe zsrarı olur diye çok az koydum ama işe yaradı valla, demir ilacını da gün aşırı almaya bsşladım kabızlık yüzünden. bugün sağlık ocağında tarttık bebeği 15 günde 600 gram almış Allahtan. Sen de sakın moralini bozma kv canını sıkmasına izin verme konuş sütüm azalıyo deBugun dogum yapacak arkadaslardan haber var mi? Ay insaallah saglikli kolay dogumlari olur ve cabuk toparlanirlar.
Benim moralim hep bozuk. Aslinda elh iyiyim ama bu dogum beni yipratti psikolojik olarak. Hic aklimdan cikmiyor, nisanimin geldigi andan itibaren olan her sey dun gibi, hatta sanki su an hamileyim tekrar dogurcakmisim gibi bir korku. Kizimi o kadar ozledim ki, onunla oyunlar oynadigim gunleri falan. Simdi hep aklimda dikisler. Kizlar agrim yok hareketlerim normale dondu ama dikisin bir tanesinde kizariklik var ve su tutunca sizliyor. Enfeksiyon olsa agri olurdu degil mi. O kadar iyi baktim ki. 15 gunluk olduk. Surekli kabizim. Hicbi sey yiyemiyorum sebze meyve disinda. Hep acim ve sutum cok azaldi. Her seyi denedim, en son zeytinyagi icmeye basladim. Ama hala zorlaniyorum. Aclik,uykusuzluk kayinvalide. Niye boyle oldu ya.
Alla alla, neden acaba?Benim kendi kadın doğum uzmanım aynı zamanda cinsel terapist 7 yaşından önce yaptırma dedi. Hatta 3-7 arası asla dedi. 3 ten önce belki ama 3-7 kesinlikleymiş biz de vaxgeçtik sünnetten yoksa düşünüyoduk biz de hemen yaptırnayı
Neo baby grippe mixture diye bir şurup kullanıyorum dereotu yağı var içinde dr onu verdi günde iki defa veriuorum yatımşar çay kaşığı kadar iyi geliyo ama yine de uyku yok tabiKizlar bebegimin aksamlari gaz sancisi oluyo. Gaz icin damla falan kullaniyo musunuz
Biz de eşimle hergun yıkıyoruz. Suyu çok seviyo. Sudan çıktığı an kıyamet kopuyo. Hemen meme sussun die. Eşim gelene kadar ben de sen gibi tekim. Gün geliyo yemek yiyemiyorum. Anne tecrubesi tabi. Denicem dediklerinniolsun canım şifa olsun bebişine :) sana tavsiyem her gün yıka oyle rahatlıyor ki bir de zeytnyağıyla tum vücudunu ovala o zaman saatlerce uyuyor ama yıkamadan önce ya emir ya da mama ver yıkadıktan sonra değil. annem bizi böyle büyütmüş ben tekim ya her gün yıkayamıyorum malesf ama yıkadıkça böyle yapıyorum havlusuyla yatırıyrm giydirmeden bi gaz çıkartıyor bi uyuyor ki maşallah. 5 çocuk büytmüş annemn tavsiyesi süper işe yarıyor.
Ben de yaptırabağım prof bir ürolog tanıdığımız var 1 aylık olunca yapalım dedi ilk oğlumda da 2-5 yaş arası yaptırmayın denmişti cinsel kimlik oluşumu yüzünden 5 yaşında yaptırmıştık bizdeAlla alla, neden acaba?
Bizde gecen pazar dogduk kizlar cok zor oldu normal dogum ama ogluma baktkca senin icn degermis diyorum bi ara dogum hikayemizide yazicz size.hala doguramayan varmi buarada:)))
Biz 29 gunluğuz. Tek memeden en fazla 40 cc çıkıyor. Ona bile şukrediyorum. Keşke senin kadar olsaAynen valla..
Bir gün fazla, diyer gün eksik olmasi beni endişelendiriyor..
Ama bunun normal ayari ne acaba..
Yani sagdigimizda her deva ne kadar cikmali? Biz 1 haftalik iken 50 ile 80 arasi cikiyordu ozaman ebe bana az demişti
Bende mikrop kapmaz, daha saglikli diye bir kac aylik iken yaptıralım diyordumBen de yaptırabağım prof bir ürolog tanıdığımız var 1 aylık olunca yapalım dedi ilk oğlumda da 2-5 yaş arası yaptırmayın denmişti cinsel kimlik oluşumu yüzünden 5 yaşında yaptırmıştık bizde
Kuzum biraz seninkinden fazla olmasi bir şey değiştirmiyorki, resmen kendini yirtiyordu..B
Biz 29 gunluğuz. Tek memeden en fazla 40 cc çıkıyor. Ona bile şukrediyorum. Keşke senin kadar olsa
Valla aynen oyle, kizimda ilk dogum tabi tecrubesizlikler, ayni anda hem mastit oldum hem gogsunden kanlat akiyordu hem de dikislerim enfeksyion kapmisti, cok kotu gunlerdi, kizimin ilk 1 ayini hatirlamiyorum. O yuzden bunda oylr olmiycak diye guya bir suru onlem aldim, dikislere cok iyi baktim, goguslerim cok sukur catlamadi, biraz aciyor. Ama kan hapini kullanmama rağmen bu kabizlik beni bitirdi. Ayaga kalkinca acliktan mi yoksa kansizliktan mk bilmem basim donuyor. Tabi bu gunler geciyor, ben kizim 25 gunlukken 15 20 kisi misafir agirlamistim tek basima, bayramdi, demek ki iyiymisim. Sonrasi gercekten cok mutlu eglenceli gunler. Ama sanirim kayinvalide stresi, tekrar dikis atilacak stresi beni bitirdi bu sefer. Insaallah hepimiz bir an once eski sagligimiza kavusuruz, bebeklerimiz de buyur alisir bu dunyaya insaallah. Burada rezene sinameki bulamam canim. Inciri suya koyup bekletip iciyorum, kayisi yiyorum, yesil yaprakli ne varsa yiyorum, bamya kabak yiyorum. Ekmek, hamr isi,tatli, pilav makarna vs agzima surmuyorum. Ama yine kabiz yine kabiz.Cnm sabretmeliyiz Bugünler geçecek, ama o zamanda insan bebeğimin tadını çıkaramadım diye üzülüyor işte benim de yorgunluktan sütüm azaldı bi uyusam sanki herşey düzelecek ama mümkün değil tabi kabızlık için ben de rezenenin içine küçük bir tutam sinameki katıp demledim iki gün, bebeğe zsrarı olur diye çok az koydum ama işe yaradı valla, demir ilacını da gün aşırı almaya bsşladım kabızlık yüzünden. bugün sağlık ocağında tarttık bebeği 15 günde 600 gram almış Allahtan. Sen de sakın moralini bozma kv canını sıkmasına izin verme konuş sütüm azalıyo de
Canim simdi bu soyledigim sana cok zor gelecek ama bunun tek caresi malesef emzirmek. Emzirmeden kurtulamazsin. Ben bi ara sagarak vercem yeter demistim, ama olmadi, havlu kagidi katlayip agzima koyuyordum, acidan bagirip kizimk korkutmiyim diye, uyanacak da emmek isteyecek diye aklim cikiyodu, annem emmek istiyo diye getirdiginde hayir tok o istemiyorum falan.derdim, aglamaktan gozlerim kurudu, ama inan bana emzirmekten baska yolu yok, gogus ucunu alıyorsa cekinme onla emzir, almiyorsa da, dogal seyler herkeste ise yaramayabiliyor, her seferinde silmekteb cekinme, biraz.zor bir donem, surekli kaynamis soğumuş su bulunduruyosun yaninda, ama bu sekilde inan 40o çıktığında hic acim kalmamisti. Bir de ben de sutyen takmiyodun kizlar, ama doktor bana sutyen takmazsan daha kotu olur takman lazim dedi.ben dün geceden beri emziremiyorum ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?