- 17 Aralık 2012
- 60
- 76
- 293
Merhaba, bana doğum yaptığımda hastanede bebek hemşiresi günde 3 kez karbonatlı suyla silebilirsin demişti. Ben şu an sıkıntımız olmasada tedbir amaçlı günde birkez küçük bir kaba kaynamış içme suyuna bir tutam karbonat atıp, parmağıma sargı bezi dolayıp, diş etlerini, dilini, yanakların iç kısmını siliyorum. Bazen göğsümün temizliğinide karbonatlı suyla yapıyorum. Geçmiş olsun, kolay gelsin.slm kızlar nasılsınız bayadir giremiyorum malum bebek var artık Allaha şükürbizim Bebiş de uyumuyor fazla o uyuyunca ben de hemen yatıyorum ev işlerini bile zor yapıyorum sürekli emmek istiyor bizde pamukcuk sıkıntısı var karbonatlı suyla sil dediler ama beceremiyorum herhalde geçmedi sizde olan varmı nasıl sildinız geçirdinız yarın bir aylık oluyoruz bizde zaman ne çabuk geçiyor
Öncelikle Allah yardımcın olsun. Sağlıkla bebeğini kucağına al. Ben 5 mayısta spinal sezeryan oldum. Doğumdan sonraki gün taburcu oldum. Herkesin başına gelenler farklı ama ben yaşadıklarımı özetliyim kısaca. Sezeryandan sonra çok süt gelmiyor, emzirmeye çalıştıkçada göğüste acı ve tahriş oluşuyor. O yüzden şimdide göğüs ucuna lansinoh kremle bakım yapmaya başlamalısın. Ben yapmadığımdan silikon meme ucu kullanmak zorunda kaldım. Yanına humana still tea al hastanede sütünü arttırması için içebilirsin. Zaten bol sıvı içmeni istiyorlar anestezinin başağrısı vb yan etkisi olmasın diye. Bence doğuma girmeden önceki gün içmeye başla. Bebek doymadığından biz mama takviyesi yaptık hastanede.İyi akşamlar kızlar haziran annisiyim ama sürekli burayı da takip ediyorum haftaya çarşamba sezeryan olscam Allahın izniule normal doğumdan korktuğum halde yinede normal istiyodum ama mecburen sezeryan olmak zorundayım sizler tecrübrlisiniz bu konuda sezeryan hakkında sizlerden fikir almak istedim genel anestezi olacak peki sonrası nasil hemen ayılabildiniz mi ağrısı nasıl uyanması zormu ağrısı çok mu en önemlisi sütünüz hemen geldi mi en çok bunu düşünüyorum mama verdiniz mi bide bi kaç tane sezeryan olan gördüm karnı hala 9 aylık gibi hiç inmemişti vs vs kısaca sezerysn sonrası neler yaşadınız
Merhaba canım oncelikle allah kurtarsin. Bebegine saglikkla kacusmayi nasip etsin.ben spinal anestezi oldum.baya bi ağrım oldu ama kisiden kisiye ilacin etkileri degisiyormus. Aklima gelenleri yazayim.oncelikle dogum cantana mutlaka gecelik al.sonda takildigi icin cok rahat kullanimi.ben hep gecelikle durdum hastanede. Biberon mutlaka al cunku seseryan sonrasi ilk 72 saat süt gelmeyebiliyor. Moralini bozma eve dondugunde de bol bol sıvı tuket. Bir de ameliyat sonrasi doktorunun ve hemsirelerin onerilerine uyup ayağa dedikleri saatte kalkmaya calis.cunku ilacin etkisiyle sindirim sistemi duruyor ve gaz cikarip tuvalete gitmek icin harekete ihtiyac var.az da olsa yavas yavas yurumek gerekiyor. Moral hrrseyden onemli hep pozitif dusun.birkac gun bebeginle ilgilenemeyebilirsin dert etme.İyi akşamlar kızlar haziran annisiyim ama sürekli burayı da takip ediyorum haftaya çarşamba sezeryan olscam Allahın izniule normal doğumdan korktuğum halde yinede normal istiyodum ama mecburen sezeryan olmak zorundayım sizler tecrübrlisiniz bu konuda sezeryan hakkında sizlerden fikir almak istedim genel anestezi olacak peki sonrası nasil hemen ayılabildiniz mi ağrısı nasıl uyanması zormu ağrısı çok mu en önemlisi sütünüz hemen geldi mi en çok bunu düşünüyorum mama verdiniz mi bide bi kaç tane sezeryan olan gördüm karnı hala 9 aylık gibi hiç inmemişti vs vs kısaca sezerysn sonrası neler yaşadınız
Kizlar merhaba, okuyorum da sorunlarimiz hep ayni, gaz gogusler uykusuzluk.. Benim oglum da pek uyumuyor, hele geceleri, toplam 2 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum gun icinde, yer altindan kayiyo artik, dayanamıyorum, bu gunler evet geciyor ama diyorum ben kizimi nasil buyutmusum , 2.5 yasina getirmisim, sanki bu oglan hic buyumuyor gibi geliyor.
Bir de kizlar asil sorum, 10 gun once doktora gitmistim, her sey normal, dis dikisler iyilesmis kapanmis dedi, o zamanlar bazi gunler kanama oluyordu, 40 gun icinde boyle arada kanama olmasi normal, bi sorun olsa agri ates kotu koku olur demisti, bugun 30. Gunum, 4 gundur surekli kanama oluyor, hic kesilmedi, adetin ilk gunleri gibi, her lavaboya gittigimde ped dolmus oluyor. Ama agri sizi hicbi sikayetim yok. Cok kafama takiyorum, aklima bin turlu sey geliyor, ya parca kaldiysa ya damar catladiysa ya ic dikislere bi sey olduysa falan. Sizce doktora gitmeli miyim, boyle hala.kanamasi olan var mi? Bu ara yoruldum biraz, ayakta kaldim, alakasi var midir?
Allah kolaylık versin. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben doğum doğum yaptıktan 1 hafta sonra hastalandım halsiz bitkün düştüm. eşimi eczaneye yolladım eczacı bayanda doğum yapmış. Aktardan bi karışım kullanmış yaptırmamızı tavsiye etmiş. Keçi boynuzu pekmezi, arı sütü, zencefil vb şeyler var. Günde 3 kez aç 1 tatlı kaşığı alınıyor doğum sonrası enerjive kolay toparlanma sağlıyormuş. Şimdi sadece sabah kalkınca içiyorum. İyi geldi bana. Bir de bu videoyu açıyorum bebeğime telden ya da tabletten çoğu zaman işe yarıyor. Dikkatini çekiyor renkler müzik oyalanıyor birazKızlar oğlum kucağımda saatlerce uyurken yatağa koyduğum an uyanıyor. Bütün gün tv karşısında oturuyorum kucağımda çocuk. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum çok zor böyle. Napıcam böyle bilmiyorum. Fikri tavsiyesi olan var mı? Çok yoruldum artık her gün otur otur ne iş yapabiliyorum ne bi şey. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz sağolsun çıkıp da bi saat bakmıyor çocuğa. Yazıklar olsun kızının çocuklarına bakmaya dünysnın bi ucuna gidiyor ama tırım tırım. Çok sinirliyim çok bitkinim açım uykusuzum yazık
İlk oğlumda ben aynı sizin gibiydim ikincide tecrübeliyim şimdi , gazdan uyuyamıyorlar bebişler net bilgi çıkarabildiğin kadar çıkar bir gaz damlası da kullanabilirsin ,hem alttan hem üstten iyice gazlarını çıkardıklarında daha rahat uyuyorlar bu oğlumda çok gazlı ama gazı kakayı çıkardığında daha iyi uyuyor . Bide sürekli uyutmaya çalışma özellikle gündüz karnı tok ve keyifli olduğu anlarda yatır koltuğa altını aç çok hoşlarına gidiyor konuş mutlaka iyi dinliyorlar esneme belirtisi görünce emziriyorsan al emzir ya da pışpışla gaz yoksa bayılıyorlar hemen 2 saat sana zamanKızlar oğlum kucağımda saatlerce uyurken yatağa koyduğum an uyanıyor. Bütün gün tv karşısında oturuyorum kucağımda çocuk. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum çok zor böyle. Napıcam böyle bilmiyorum. Fikri tavsiyesi olan var mı? Çok yoruldum artık her gün otur otur ne iş yapabiliyorum ne bi şey. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz sağolsun çıkıp da bi saat bakmıyor çocuğa. Yazıklar olsun kızının çocuklarına bakmaya dünysnın bi ucuna gidiyor ama tırım tırım. Çok sinirliyim çok bitkinim açım uykusuzum yazık
Canim yataginda uyutmaya alıştır.bizim besigimiz sallaniyyo sallaya sallaya uyuyoKızlar oğlum kucağımda saatlerce uyurken yatağa koyduğum an uyanıyor. Bütün gün tv karşısında oturuyorum kucağımda çocuk. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum çok zor böyle. Napıcam böyle bilmiyorum. Fikri tavsiyesi olan var mı? Çok yoruldum artık her gün otur otur ne iş yapabiliyorum ne bi şey. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz sağolsun çıkıp da bi saat bakmıyor çocuğa. Yazıklar olsun kızının çocuklarına bakmaya dünysnın bi ucuna gidiyor ama tırım tırım. Çok sinirliyim çok bitkinim açım uykusuzum yazık
Benimde ayni canim o ip kendiliginden eriyip dusecekmisSezaryen yapan arkadaşlar dikisimin sag tarafta başlangıç yerinde dar giysi giyince acivoluyodu
Bugün dikkatlice baktım. Dikisin baslangicinda misine gibi ip var ucunda düğüm var. 1 aydir gobegimden farketmemisim. Dikis alma falan olmamisti sadece bandaj yapistirdilar. O misine gibi ipin ucu disarda olmalimi ben icten yapildi sanmistim. Cevaplarsaniz sevinirim
Bahane degil ama inanki firsat bulzmiyordumNeden
neden icmiyorsun canim bende troid hastasiyim ve gunu gunune ilacimi alirim ve Allaha sukur autumde cok iyi bence ilacini aksatna
Bugun basladim tekrar icmeye. Bskalum ins. Degisiklik olurNeden
neden icmiyorsun canim bende troid hastasiyim ve gunu gunune ilacimi alirim ve Allaha sukur autumde cok iyi bence ilacini aksatna
Bende de b7 sekildeydi dogumdan 10 gun sonra dr. Dikisi aldi.Benimde ayni canim o ip kendiliginden eriyip dusecekmis
Canim isirgan cayi ne zaman fark ettirdi sut salinimini. Resmen kayniyor demistin sanirim.allahim o kadar cok istiyorum ki soyle agzindan akarak sutunu emse. Insallah....mCnm ben ısirgan otunu ictim.bi dene.ben herseyi denedim en sonunda damla ve cay ise yaradi.bol sivi tuket.cay olabilir corba su maden suyu da cok iciyom.hazir gidalardan uzak dur.
De edim alıyor emzik ama uyumuyor bensiz. SalıncK beşik her şeyi denedim yok sadece kucakta uyuyor. Bıraktığım an ıyanıyormylittlesunshine cnm üzülme. .biliyorum anlayabiliyorum durumunu..ama moral bozukluğunu daha kötü yapar seni..benim de hemen hemen öyle. .gündüz hiç uyumuo desem yeridir..önceden emzik alıo du şimdi onu da almio neden bilmiom..emzik denedin mi peki cnm..
Canim bebisinin gazi vardir mutlaka.cok kucukler daha kucaga alismazlar.vucut isin sicak geliyordur gazina o yuzden birakinca agliyordur,gaz icin ilac kullanabilirsin yada sicak su torbasi koy karnina ve ayaklarina cok iyi geliyorKızlar oğlum kucağımda saatlerce uyurken yatağa koyduğum an uyanıyor. Bütün gün tv karşısında oturuyorum kucağımda çocuk. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum çok zor böyle. Napıcam böyle bilmiyorum. Fikri tavsiyesi olan var mı? Çok yoruldum artık her gün otur otur ne iş yapabiliyorum ne bi şey. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz sağolsun çıkıp da bi saat bakmıyor çocuğa. Yazıklar olsun kızının çocuklarına bakmaya dünysnın bi ucuna gidiyor ama tırım tırım. Çok sinirliyim çok bitkinim açım uykusuzum yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?