2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Merhaba, bana doğum yaptığımda hastanede bebek hemşiresi günde 3 kez karbonatlı suyla silebilirsin demişti. Ben şu an sıkıntımız olmasada tedbir amaçlı günde birkez küçük bir kaba kaynamış içme suyuna bir tutam karbonat atıp, parmağıma sargı bezi dolayıp, diş etlerini, dilini, yanakların iç kısmını siliyorum. Bazen göğsümün temizliğinide karbonatlı suyla yapıyorum. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Öncelikle Allah yardımcın olsun. Sağlıkla bebeğini kucağına al. Ben 5 mayısta spinal sezeryan oldum. Doğumdan sonraki gün taburcu oldum. Herkesin başına gelenler farklı ama ben yaşadıklarımı özetliyim kısaca. Sezeryandan sonra çok süt gelmiyor, emzirmeye çalıştıkçada göğüste acı ve tahriş oluşuyor. O yüzden şimdide göğüs ucuna lansinoh kremle bakım yapmaya başlamalısın. Ben yapmadığımdan silikon meme ucu kullanmak zorunda kaldım. Yanına humana still tea al hastanede sütünü arttırması için içebilirsin. Zaten bol sıvı içmeni istiyorlar anestezinin başağrısı vb yan etkisi olmasın diye. Bence doğuma girmeden önceki gün içmeye başla. Bebek doymadığından biz mama takviyesi yaptık hastanede.
Bana doktor Omuzlarını sıcak tut tutulur demişti hastanede ben sıcak bastığından ve devamlı bebeği emzirmeye çalıştığımdan omuzlarım çok fena tutuldu. Mutlaka omuzunda şalın, hırkan olsun.
Sezeryandan sonra ödemler oluşuyor ilk hafta eve gelince 8 kilo ödem gitti vücuttan. Ağrım çok olmadı bebeğimle ilgilenemeyecek kadar. Sadece öksürüp, hapşururken, gülerken ve tabii eğilip kalkarken dikiş yerkeri acıyor. Çok şükür şu an iyiyim. Aklıma gelen bu kadar şimdilik. Allah kolay doğum, sağlıklı evlat versin sana da inşallah

Merhaba canım oncelikle allah kurtarsin. Bebegine saglikkla kacusmayi nasip etsin.ben spinal anestezi oldum.baya bi ağrım oldu ama kisiden kisiye ilacin etkileri degisiyormus. Aklima gelenleri yazayim.oncelikle dogum cantana mutlaka gecelik al.sonda takildigi icin cok rahat kullanimi.ben hep gecelikle durdum hastanede. Biberon mutlaka al cunku seseryan sonrasi ilk 72 saat süt gelmeyebiliyor. Moralini bozma eve dondugunde de bol bol sıvı tuket. Bir de ameliyat sonrasi doktorunun ve hemsirelerin onerilerine uyup ayağa dedikleri saatte kalkmaya calis.cunku ilacin etkisiyle sindirim sistemi duruyor ve gaz cikarip tuvalete gitmek icin harekete ihtiyac var.az da olsa yavas yavas yurumek gerekiyor. Moral hrrseyden onemli hep pozitif dusun.birkac gun bebeginle ilgilenemeyebilirsin dert etme.

Yorgunluk cok etkiliyor canim.benimde kanamam devam ediyor hala.gece az uyuyayim oturmakta zorlaniyorum agridan

Kızlar oğlum kucağımda saatlerce uyurken yatağa koyduğum an uyanıyor. Bütün gün tv karşısında oturuyorum kucağımda çocuk. Tuvalete gidemiyorum yemek yiyemiyorum çok zor böyle. Napıcam böyle bilmiyorum. Fikri tavsiyesi olan var mı? Çok yoruldum artık her gün otur otur ne iş yapabiliyorum ne bi şey. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz sağolsun çıkıp da bi saat bakmıyor çocuğa. Yazıklar olsun kızının çocuklarına bakmaya dünysnın bi ucuna gidiyor ama tırım tırım. Çok sinirliyim çok bitkinim açım uykusuzum yazık

mylittlesunshine cnm üzülme. .biliyorum anlayabiliyorum durumunu..ama moral bozukluğunu daha kötü yapar seni..benim de hemen hemen öyle. .gündüz hiç uyumuo desem yeridir..önceden emzik alıo du şimdi onu da almio neden bilmiom..emzik denedin mi peki cnm..

Allah kolaylık versin. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben doğum doğum yaptıktan 1 hafta sonra hastalandım halsiz bitkün düştüm. eşimi eczaneye yolladım eczacı bayanda doğum yapmış. Aktardan bi karışım kullanmış yaptırmamızı tavsiye etmiş. Keçi boynuzu pekmezi, arı sütü, zencefil vb şeyler var. Günde 3 kez aç 1 tatlı kaşığı alınıyor doğum sonrası enerjive kolay toparlanma sağlıyormuş. Şimdi sadece sabah kalkınca içiyorum. İyi geldi bana. Bir de bu videoyu açıyorum bebeğime telden ya da tabletten çoğu zaman işe yarıyor. Dikkatini çekiyor renkler müzik oyalanıyor biraz

İlk oğlumda ben aynı sizin gibiydim ikincide tecrübeliyim şimdi , gazdan uyuyamıyorlar bebişler net bilgi çıkarabildiğin kadar çıkar bir gaz damlası da kullanabilirsin ,hem alttan hem üstten iyice gazlarını çıkardıklarında daha rahat uyuyorlar bu oğlumda çok gazlı ama gazı kakayı çıkardığında daha iyi uyuyor . Bide sürekli uyutmaya çalışma özellikle gündüz karnı tok ve keyifli olduğu anlarda yatır koltuğa altını aç çok hoşlarına gidiyor konuş mutlaka iyi dinliyorlar esneme belirtisi görünce emziriyorsan al emzir ya da pışpışla gaz yoksa bayılıyorlar hemen 2 saat sana zaman

Canim yataginda uyutmaya alıştır.bizim besigimiz sallaniyyo sallaya sallaya uyuyo
Birkaç gundur de oto koltugunda uyumaya basladi gündüzleri. Yataginda durmayinca obda salliyorum. Bizim 37 gunluk senin kac oldu

Benimde ayni canim o ip kendiliginden eriyip dusecekmis

Neden

neden icmiyorsun canim bende troid hastasiyim ve gunu gunune ilacimi alirim ve Allaha sukur autumde cok iyi bence ilacini aksatna
Bahane degil ama inanki firsat bulzmiyordum
Neden

neden icmiyorsun canim bende troid hastasiyim ve gunu gunune ilacimi alirim ve Allaha sukur autumde cok iyi bence ilacini aksatna
Bugun basladim tekrar icmeye. Bskalum ins. Degisiklik olur

Cnm ben ısirgan otunu ictim.bi dene.ben herseyi denedim en sonunda damla ve cay ise yaradi.bol sivi tuket.cay olabilir corba su maden suyu da cok iciyom.hazir gidalardan uzak dur.
Canim isirgan cayi ne zaman fark ettirdi sut salinimini. Resmen kayniyor demistin sanirim.allahim o kadar cok istiyorum ki soyle agzindan akarak sutunu emse. Insallah....m

De edim alıyor emzik ama uyumuyor bensiz. SalıncK beşik her şeyi denedim yok sadece kucakta uyuyor. Bıraktığım an ıyanıyor

mylittlesunshine cnm az önce bişi denedim..burda bi arkadas tavsiye etmişti. .benimki nin gaz sorunu da var..aglio sürekli YouTube'a dan kolik bebek müziği yaz fon makinası sesi zaten. .2 dk dinlemeden uyudu

Kizlar herkeste ayni sorunlar var enim oglusta bugun cok huysuz ben uyutuyorum yarim saat surmeden uyaniyor aaat 9:40dan beri böyle uykusuz kaldi simdide surekli hareket halinde yari uyur yari uyanik niye tam dalamiyor bilgisi olan bar mi bu durum hakkinda

Kizlar benim oglan kolik oldu galiba hic uyumuyor aksam 7 oldumu aglama krizine giriyor gece 2 ye kdr suruyor naptiysam durmadi taki youtubetaki fon sesini actim uyuya kaldi ne zaman gececek ya icim parcalaniyor o oyle agladikca sesi kisildi aglamaktan

E elf21 cnm benjm de sanırım kolik oldu ya..ama benim kinde gaz sorunu var belli ıkınıo kıpkırmızı oluyo. .senin kinde var mı gaz sorunu peki

Canim bebisinin gazi vardir mutlaka.cok kucukler daha kucaga alismazlar.vucut isin sicak geliyordur gazina o yuzden birakinca agliyordur,gaz icin ilac kullanabilirsin yada sicak su torbasi koy karnina ve ayaklarina cok iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…