Canım biz senle aynı kaderi paylaşıyoruz. Benim oğlan da öyle. Dra gittik geçen gün. Ben de sen gibi 1 er saat emziriyodum her bi goğsumu. Yanlış dedi. Göğüs uçların iyileşmez hem de boşa emzirirsin dedi. Her bir göğüs 15 er dk emzir. Geri kalan meme keyfidir yaptırtma dedi. Doymazsa da mama da sınır tanıma istediği kadar mama yedir dedi. Ben şimdi önce emzirip doymadığındada mama veriyorum. Olçusu belli olmuyor, bazen 90 cc bazen 60 bazen 100. Ama versem hala istiyor refleks olarak. Oyalamaya çalışıyorum. Daha 100 ccyi geçirmedim. Sonuçta emiyor die bu miktarı aşmak istemiyorm. 48 gunluğuz. Oyalandığında ağlaması kesiliyor mamayı da unutuyorya kızlar oğlum doymak bilmiyor. en az 1 saat emziriyorum. ondan sonra 120 cc mama veriyorum yine de doymuyor. kafayı yiycem. ne yapıyım ya
Ben bit gün boyunca ağladım memeyi unuttu die. Önce biberon sonra meme veriyordum ilk başta. Şimdi önce meme sonra biberon. O bir gün boyunca aç kaldı biberon vermedim. Baktı olmuyor memeyi tuttu.Moralim çok bozuk kızlar. .bebegim e emzirdikten sonra ek mama veriyorum 4 gündür mamaya daha yeni başladık. .kilo alımı az olduğu için yani sütum yetmiyormuş. .neyse bugün her memeyi alımında ağladı ağladı. .resmen istemedi yani hemen alıştı biberon a..biberon u aldığı an sustu..ne yapacam ben ya nolur fikir verin..memeyi tekrar nasıl kabul edecek
Istedigi kadar mama vermek bence cok sıkıntılı bir durum. Cunku bu cocugun almasi gereken besin miktari belli, siz onun cogunu mamayla tamamlarsaniz, memeye daha az ihtiyac duyacaktir. Böylece sutunuz azalacaktir. Benim bebeğim ikinci haftada bile dogum kilosuna ulasamamisti. Dr buna ragmen mamaya baslatmadi. Bu hafta tekrar kontrolumuz var. O zaman durum ne olur bilemem ama....Canım biz senle aynı kaderi paylaşıyoruz. Benim oğlan da öyle. Dra gittik geçen gün. Ben de sen gibi 1 er saat emziriyodum her bi goğsumu. Yanlış dedi. Göğüs uçların iyileşmez hem de boşa emzirirsin dedi. Her bir göğüs 15 er dk emzir. Geri kalan meme keyfidir yaptırtma dedi. Doymazsa da mama da sınır tanıma istediği kadar mama yedir dedi. Ben şimdi önce emzirip doymadığındada mama veriyorum. Olçusu belli olmuyor, bazen 90 cc bazen 60 bazen 100. Ama versem hala istiyor refleks olarak. Oyalamaya çalışıyorum. Daha 100 ccyi geçirmedim. Sonuçta emiyor die bu miktarı aşmak istemiyorm. 48 gunluğuz. Oyalandığında ağlaması kesiliyor mamayı da unutuyor
Canım doktorun en güzelini söylemiş bak benim bebeğim 3 4 sast uyuyor kendi kalkıyor sonuçta uyku bir vitamin emziriyorum doymazsa mama da veriyorm ama benim doktorum 2 haftada 850 gram alınca kızdı verme dedi yahu bebek 33 günlük 2800 doğmuş şu an 4 kşlo neden obez olsunBen 3 gün öncesine kadar altı saatte bir 90 cc veriyordum. Dr yanlış yapıyorsun dedi. Her emzirmeden sonra doymazsa doyacağı kadar mama ver dedi. Sutum yeterse mama vermiyorum. Sutumun durumuna göre değişiyor. Mutlaka emzirip sonra 100 cc bile içtiği oluyo. Mamada sınırlama koyma kendine dedi de.
Canım ilk başta emzirip sonra mama doyana kadar. Benim oğlum 15. Gununde doğum kilosundan az çıkmıştı. Dr mecbur mama dedi.sutyn yetersiz yoksa çocuk gelişmez dedi. Mama taraftarı değilim ama sut olmayınca aç mı kalsın yavrumIstedigi kadar mama vermek bence cok sıkıntılı bir durum. Cunku bu cocugun almasi gereken besin miktari belli, siz onun cogunu mamayla tamamlarsaniz, memeye daha az ihtiyac duyacaktir. Böylece sutunuz azalacaktir. Benim bebeğim ikinci haftada bile dogum kilosuna ulasamamisti. Dr buna ragmen mamaya baslatmadi. Bu hafta tekrar kontrolumuz var. O zaman durum ne olur bilemem ama....
ben kendimi fazlasıyla hırpaladım gerçekten. doğumdan çıktığımda 60 kiloydum. şimdi 45 oldum. daha da düşersem lürüm her halde. boyum da 165
Canim nuk 1 numara kaucuk uclu biberon kullaniyorum memeye benziyormus bebekler memeyi birakmio ben hem biberon hem meme veriyorum dene memeyi birakmiyor daha cok yapisiyorCanım biberonla mama için bebeğim beni emmiyo yazan sendin sanırım ben de Oğluma mama veriyorum ama ben hep kaşıkla yedirdim geçen hafta biberon aldık iki gün verdik ve beni emmesi Değişti.. Biraz daha versem beni bırakacaktı bizde mecbur tekrar kasığa döndük.. Biberon daha kolay oluyor ama beni bırakması her şeyden kötü o Yüzden ben kaşıkla vermeye devam ediyorum..
Canım biz de Avent aldık en küçüğünden anne memesine benzeyen bu diye aldık ama iki gün biberonla verdikten sonra beni eskisi gibi emmediğini hissettim memeyle savaşmaya da başlayınca bıraktım.. Aslında biberon büyük Rahatlık kaşıkla zor oluyor ama beni bırakır diye çok korkuyorum..Canim nuk 1 numara kaucuk uclu biberon kullaniyorum memeye benziyormus bebekler memeyi birakmio ben hem biberon hem meme veriyorum dene memeyi birakmiyor daha cok yapisiyor
Canim bebegini ne guzel anlatmissin ayni benim kiz. Bazen hergun emdigi meme ucumu bulamiyor zilli naz yapiyorarkadaşlar benim bebek meme yi emiyo ama o ilk süt şişliği gidince meme yumuşuyor ya hemen bırakıyor süt olduğunu biliyorum ama kendini yormak istemiyor.istiyor ki fazla zorlanmadan fışır fışır aksın ağzına:)diğerini de öyle yapıyor.sonra doymak yerine başlıyor ağlamaya.memeleri zorla veriyorum daha fazla emsin diye huysuzlanıyor ağlıyor ağzını kocaman açıp memenin sağını solunu rast gele saldırganca ses ve hareketler eşliğinde ağzına alıp bırakıyor.emin olduğum bişey varsa eger dişleri olsaydı meme uçlarımı koparmıştı:)ben de mama veriyorum.önceden günde bir ikidefa 30 ml veriridim.şimdi 33 günlük olan bebek 60 ml emiyo ve hala aç.önce meme ardından 60 ml mama.hatta versem rahat 125 ml biberonu dolu bitirir. aşı için sağlık ocağına gittik hemşire yanlışmı görüyom diye 2 kez tarttı.Allah nazardan saklasın ama ben ne yapcam.Annem kısma hem mamayı hem de memeni vermeye devam et.sen de kardeşlerinde küçükken iştahlı ve kiloluydunuz.şimdi hepiniz sağlıklısınız.oğlun da sana çekmiş diyor.
bu arada 12 kilo almıştım hamilelikte.son 3 hafta doğuma kala sebepsiz zayıfladım.doğuma 8 kilo ile girdim.normal doğum yaptım.ve şu anda hamilelik öncesi gibiyim.göbek yok ama göbek derim yumuşak.mekik çekip sıkılaştırmam gerek bebekten fırsat kaldıkça bir de ev işinden.
evettttKızlar Oruç tutacak mısınız?..
post: 41416143, member: 642112"]Cnm damla bu.eczanelere sorsan daha baska takvide verebilir.bu tamamen dogalmıs.Eki Görüntüle 1553803 İnsallah sende de ise yarar.
Ya bende tutmak istiyorum ama sutum ekilenirm diye de tedirginim..evetttt
Ben de tutucam canım inşallah bebişler etkilenmez.. Şimdi tutmazsam bir ay kaza tutamam ben çok zor olur..evetttt
1 su bardagi sicak suya bir tatli kasigi kimyon atıyorum canımCanım hangi ölçülerde karıştırarak içiyorsun ?
Bende ayni sorunu yasiyorum 21 günlük oldu bugün doymuyor bencede bizim kontrol de 29 unda önceden goturesim varKızlar 1 haftadır benim oğlan memeyi 5 dk bile dolmadan bırakıyor o kadr çabuk doyuyormudur ki ayın 26.sında kontrolumuz var o zamana kdr nasıl anlayacam bunun. Doyup doymadıgını
merabe bugun bebeğim 35 günlük.benimki de meme emek istemiyo ağlıyo.biberona alıştı galiba.az önce tuttu mememi uzun zamandan beri ilk defa kaynayan memeden yüzüne süt damlıyor emmedi çok üzüldüm .mama versem alacağını biliyorum.altını değiştim uyuyacak gibi.uyanınca tekrar deneyecem.Canım biz de Avent aldık en küçüğünden anne memesine benzeyen bu diye aldık ama iki gün biberonla verdikten sonra beni eskisi gibi emmediğini hissettim memeyle savaşmaya da başlayınca bıraktım.. Aslında biberon büyük Rahatlık kaşıkla zor oluyor ama beni bırakır diye çok korkuyorum..
Canım ben hep kaşıkla yedirdim iki gün biberon verdim nerdeyse memeyi bırakacaktı o Yüzden tekrar kaşığa döndüm sen de önce memeni ver alana kadar almazsa aç kalmasından korkarsan kaşıkla ver mama inşallah tekrar memeye döner Kuzucuk..merabe bugun bebeğim 35 günlük.benimki de meme emek istemiyo ağlıyo.biberona alıştı galiba.az önce tuttu mememi uzun zamandan beri ilk defa kaynayan memeden yüzüne süt damlıyor emmedi çok üzüldüm .mama versem alacağını biliyorum.altını değiştim uyuyacak gibi.uyanınca tekrar deneyecem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?