2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
çok fazla memede kaldığı için yaralarım yine azdı. galiba tamamen bırakacam emzirmeyi. gaz yüzünden mahf oldu. bi de açlık çekmesin. ben de kimyon aldım

Kizlar yardim edin nolur dogdugundan beri biberonda aliyo gunde birkez falan ama son iki gundur boyle agliyor memede bi heves liyir memeyi sonra aglayip birakiyor neden sizce hic emmedi bugun dogru durust

kilo problemi olmayanlar baklava çok güzel süt yapıyor. ben çok ümitsizdim. az önce oğlum doyduğunda göğsümü ağzından çektim ve resmen süt fışkırdı.

elimle sağdım. 40 cc çıktı oğlum doyduktan sonra. makina kullanmadım. çünkü yaralardan dolayı çok hassaslaştım

Kızlar doymadiginı nasıl anlıyorsunuz benim kızım mama istemiyor hiç veriyorum ağlıyor almıyor

Emziren anneler meme ucunda beyazlık var mı sizde bende var acaba normal mi emzirirken ve sonrasında inanılmazsızlıyor göğüslerim acaba ilgisi var mı diye merak ediyorum bu ağrılar beni delirtecek çünkü

pompa ile sağıp verin fazlasını depolayın

ben de gunde 2 defa 30 cc veriyorum, doktor kiloalımı yavaş dediği ve sarılık olduğu için. biberonla vermeye ben de korkuyorum,bir arkadaşım kaşık biberon önerdi, medelanın bir modeli, henüz almadım ama onla da verilebilir, haftaya kontrolümüz var mamayı arttırırsa ondan alıcam.

Kizlar herkese hayirli ramazanlar
Benim bi kac gündür bir sıkıntım var. Oglum gündüz uyumuyor ayagimda salliyorum yerine yatirdigim an uyaniyor ne is yapabiliyorum ne yemek uyaninca surekli agliyor kucakta olmak istiyor kanguru tarzi kucakta tasinan bisey aldiniz mi ne zaman kullamilmaya baslaniyor arastiran varmi help meeee

Prof.Dr.Ahmet Aydın'ın makalesinden;

Beyin gelişiminin büyük bir bölümü hamilelikte ve hayatın ilk iki yılında olmaktadır. Bu nedenle omega-3 takviyesinin gebelikten önce başlayarak bütün gebelik süresinde ve emziklilik döneminde yapılması şarttır. Gebelik ve emziklilik dönemlerinde annelerinden w-3 yağ asidi (balık yağı) takviyesi alan çocukların IQ’su (106.4) almayanlara oranla (102.3) yaklaşık 4 puan daha yüksek bulunmuştur.

Bebek mamalarının birçoğunda yeterli omega-3 olmadığı gibi zararlı trans yağ asitleri de mevcuttur. Bu nedenle mama ile beslenen bebeklerin beynindeki dokozahekzoenoik asit miktarı anne sütü ile beslenenlerden daha düşüktür. Bu durum bebeklerin zekasını da yakından ilgilendirmektedir.

Bebek sadece sadece anne sütü emiyorsa (ilk altı ay) ve anne yeteri kadar balık yağı alıyorsa takviyeye gerek yoktur. Fakat bebek mama ile besleniyorsa hemen balık yağına başlanmalıdır. Bebekler için günlük doz 250-500mg arasında değişir. Büyük çocuklar için günlük doz 500-1000mg arasında olmalıdır.

arkadaşlar kalça usg si kim öneriyor bizim ki için ne doğum dr um nede çocuk dr um hiç bahsetmedi.
bizim 1. ay kontrolünde yapıldı canım. son gittiğimiz doktor hemen sordu yapıldı mı diye aynı gün çektirdik. bir önceki doktorumuz da normalde 2. ayda yapılıyo ama sizin makat geliş olduğu için 1. ay yapılması gerekiyo demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…