2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ikili tarama senin kararin istemezsen yaptirmazsin banada doktor 4kasimda dedi ben yaptirmicam doktorum yuksek oran ciktiginda bebegi aldirmayi dusunuyorsan yaptir dedi eger aldirma niyetin yoksa gerek yok yaptirmana dedi sana kalmis bisey yani

sanırım en iyisi yaptırmamak

Aksamlari gobek artiyor bayagi sabah iniyor biraz

Ikili test ultrason ve kan tahlilinden oluşuyor.ultrasonu goruntuleyen dr ok onemli makine kalitesi cok onemli dedi dr. Usg de ense kalinligi bas popo mesafesi birde burun kemige varmi ona bakiliyormus.

Insanin 24 saat midesi bulanirmi yaa 20 gündür yatıyorum artik normal hayata dönmek istihorum offf

Selam anneler.bende bugun cok sinirliyim.sinirlenecek bisey de yok ama hersey batiyor bana.sakinlesemiyorum hi turlu. Karnim tas gibi oldu

Dunden beri war bendede hayatim yemek yapmayi birak gormek bile istemiyorum esim yemek yigcek masayi hazirlaken midem bulaniyo yapamiyorum metpamit war bende ictim bu sabah ama hic ise yaamadi

arkadaşlar bilmediğimden soruyorum,beni aydınlatırsanız sevinirim.
yazıları okuyorum ve arkadaşların ikili testten çekindiğini görüyorum,ama neden?anlam veremedim, çocuğumuzda bir sorun varsa bunu öğrenmenin ne gibi bir zararı var, mesela amnion sentezde iğne batıyolarmış ve annenin sıvısından alım yapıyorlar bu alım sırasında anne kasıldığı/korktuğu için bebekte kasılıp/korkup strese giriyormuş bunu anlayabiliyorum ama ikili testte ne çekindiriyor yada vazgeçiriyor. bende sonucu öğrensem bile aldırmayı düşünmem ama en zararsızı ikili test değilmi? ultrason ve kan testi değil mi?zaten her kontrolde doktor ultrasonda bakıyor?kanı da hepimiz vermiyor muyuz? bir de ikili testi yaptırıp bebeğimizin durumu kolayca öğrenip amnion sentez(yukarıda bahsettiğim durumdan dolayı) yaptırmayabiliriz?

canım ben kendi düşüncemi söyleyeyim.. ikili testte risk yüksek çıktığı bir çok durumda bebek sağlıklı olabiliyor.. ama buna rağmen 2li testde sorun çıkınca hamileliğin geri kalan kısmını hep acabalarla, hep stresli geçirmek istemiyorum.. amniyosentez de yaptırmayacağımdan (az da olsa düşük tehlikesi içeriyor) gerçek durumu öğrenemiycem.. o yüzden 2li testin bana stres dışında bir getirisi olmayacak.. inşallah hepimiz sağsalim alırız bebişlerimiz kucağımıza..

benim bilidğim kadarıyla bunların hepsi olasılık veriyor. dünya üzerinde (emin değilim abd de olabilir) yapılan milyonlarca araştırma sonucuna göre senin değerlerin ölçülüyor. mesela sonuç 1milyonda 1 çıkıyor. sen de amniyosentez yaptıryormıyorsun. ama bu milyonda1 ihtimalin basına gelme ıhtımalı de var. sadece risk alıyor ve ıcını rahatlatıyorsun. aslında ben de yaptırmama taraftarıyım ama doktor yaptırmamı ısteyecek ve yaptırcam kesın. ama su da var ki 65te bir olasılık çıkan birinin bile sağlıklı doğum yaptığını duydum. yanı olasılıklar uzerıne canımızı sıkacağız. yada hangi olasılık bizi rahatlatacak emin değilim.

aslında amniyosentezin de eskisi kadar riskli olmadığı söyleniyor. bir de amniyosentez yerine sadece kan alıp bakılan bir test cıkmıs. ama turkıyede yapılıyor mu emin değilim. istanbulda yapan birkaç lab olduğunu duymuştum ama onlar da belkı yurtdışına yolluyorlardır bılmıyorum. ama benım okuduğum kadarıyla bu test de olasılık verıyrmus.

tıp zaten istatistiklerden souçlar çıkarıyor ama söz konusu bebekler olunca insan napacağını bilmiyor walla.

"2li testde sorun çıkınca hamileliğin geri kalan kısmını hep acabalarla, hep stresli geçirmek istemiyorum.."
ifadenize katılıyorum.teşekkür ederim cevanız için. zor bi durum haklısınız stresle yaşamak çok zor. o zaman ikili testin doğuma bi etkisi olmuyor mu? gerekli herhangi bir önlem alınamıyor mu?

ikili test sonucu kesin bi sonuç değil ama insanı strese sokuo değerlerin yüksek oluşu strese girmek istemeyebilirler benim doktorumda bi sıkıntı durumunda aldırmayacaksan boşuna yaptırma dedi bende ebeyim dedim bu testin sonucu %100 doğru mu hayır dedi dedim neden aldırayım bu test pozitef çıkıp sağlıklı doğan bi sürü bebek var doktorlar insanı strese sokuyor ne olursa olsun bence yaptırmalıyız stresse stres ama böle bi durum gerçekten varsada doğduktan sonraki süreçte ne gibi yollar izleyebileceğimizi araştırır ona göre hareket edebiliriz rabbim herkesin bebeğini sağlıkla sıhatle doğmasını nasip etsin inş mini mini bebişlerimizi alacaz kucağımıza en sağlıklısından

açıkçası bende ikiliyi yaptıracağım ama amnion sentez yaptırmakta emin değilim, kendim için değil stres yaşarım ancak bebeği doğmadan strese sokmak istemiyorum tabi bilemiyorum yani fikrim de değişebilir.

ben o stres olayını duymamıstım açıkçası. bence rahatlatmak ıcın gereklı önlemleri alırlar bu işlem sırasında. ben sıvı alıp cocugun sıvısının azalması ve dusuk olma rıskını duymuştum sadece.

yani karnımıza iğne batırınca biz strese giriyormuşuz bebekte etkileniyormuş,kasılabiliyormuş,korkabiliyomuş diye okudum.ben bundan etkilenmiştim.düşük riskini de ben bilmiyordum

Merhaba,dün yazımı okumayanlar için yazıyorum tekrar
kısaca sizleri yaşadığımı anlatayım bir kaç sorum olacak çünkü
20 eylülde aşılama oldum 12.gün test 102 iki gün sonrası 212 çıktı hafif kanamalarım oldu alttan progestan kullandım cuma günü de keseyi görebilmek adına muayeneye gittik fakat kese görünmedi tekrar test istedi 1910 çıktı yani normal artması seviyede herşey güzel dedi ama çoğu kişi vajinal ultrasonda görülebilir diyor kahverengi kanama da aralıklarla dvm ediyor şimdi haftalık iğne verdi onu kullanıyorum .
sizler keseyi ve kalp atışlarını hangi haftalarda gördünüz ve kanamalarınız oldumu ....
Doktor bu akşam kontrole çağırdı ama çok korkuyorum daha önceki aşılamam da tutmuştu ve bu haftalarda düşmüştü ne olur dua edin benim için 5 yıllık evliyiz ve bu özlem son bulsun artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…