2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
ya benım sekızınde randevu folık asıt bıttı sızce alsammı. doktora ulaşana kadar sınır oluyorum yaa

GEBELİK BOYUNCA ÜÇ KEZ ULTRASON YETERLİ

Türk Perinatoloji Derneği’ne göre gebeliğin başında, ortasında ve sonunda olmak üzere üç kez usg incelemesi yeterli. Gebelik sırasında fetüs(doğmamış bebek) ile ilgili bazı problemlerin tanınması için ultrason incelemesi yapılıyor. Bu incelemelerde anne karnındaki bebeğin büyüme-gelişmesi değerlendiriliyor. Fetüste olan bazı anormallikler tespit ediliyor. Fakat her şeyde olduğu gibi bu konuda da aşırıya gidilerek sık sık ultrasona girmenin bazı götürüleri var. Özellikle farklı bir seviyedeki ses dalgasının, dokulara gönderilmesi esasına dayanan doppler ultrasonun 4 dakikadan fazla sürmesi, bebeğin kalbinde ısı artışına neden oluyor.

Türk Obstetrik Derneği Baş Sekreteri Prof. Dr Cansun Demir: ‘Uygulama sadece sağlık amaçlı yapılmalı. Bebeğimiz kime benziyor? Kulağı kepçe mi? Bunun için yapılmayacak. Ultrasona bakan kişi 1dakikadan az bir sürede fetal kalp atımını görebilir.’

Türk Perinatoloji Derneği’ne göre gebeliğin başında, ortasında ve sonunda olmak üzere 3kez usg(ultrason) incelemesi yeterli. Bu zaman dilimleri ise 12,22 ve 32. haftalar. İlk izlemde gebelik kesesinin boş olup olmadığı, gebelik ürününün rahim dışında olup olmadığı, fetüsün canlı olup olmadığına bakılıyor. İkinci izlemde bebeğin büyüme gelişmesi, sağlık durumu ve bir anormallik olup olmadığı değerlendiriliyor. Üçüncü ultrason değerlendirmesinde ise bebeğin duruşu, ters gelip gelmediği ve plasentanın rahmin neresine yerleştiğine bakılıyor. Riskli gebelerde ise 5defa(7; 12; 22; 32;38. haftalar) yapılmalı. Kronik hastalığı olan gebelerde bebeğin büyüme gelişmesi etkilenebiliyor çünkü.

Ayrıntılı ultrason ise sadece riskli gebeliklerde uygulanmalı. Çünkü %10 oranında aslında var olmayan bir sorun varmış gibi görünebilir. Gebelerde gereksiz endişe oluşturabilir. Gebeliği boyunca kafasında kötü senaryolar kuran kadınlar erken doğum yapabiliyor rahat bir gebelik geçirmediklerinden. Ya da bu sorun araştırılırken amniosentez vs. gibi tetkikler yüzünden düşükle sonuçlanabiliyor.

Ülkemizde bir çok doktor, her ay ultrason uyguluyor. Çoğu zaman bebeğe yoğunlaşırken annenin tansiyonuna bile bakılmıyor. Anne eklampsiye kadar gidiyor. Ultrasonun çocuklarda dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğüne neden olabileceğine dair bazı araştırmalar mevcut. Her konuda olduğu gibi bu konuda da aşırı gidilmemesi gerekiyor.

Ebe Reyhan Atılgan

Kısa kısa bakılırsa pek bir zararı olacağını sanmam ama kimi doktorlar 15-20 dk boyunca bakıyorlarmış o zararlıdır mutlaka.Ama bizler özlüyoruz merak ediyoruz bende öyleyim 7.haftada gittim en son doktora kendimi zor tutuyorum 12 bitince gitmeyi düşünüyorum .Bu arada kan uyuşmazlığı testi ne zaman yapılıyor.

zorladım diyorsun muhtemelen arkadandır bence. zaten hamilelikte kabızlık onemlı ve bır cok hamılede yırtık olusabılıyormus buna bağlı olarak. o yüzden kabız olmamaya calıs cunku ıkınma da ıstenmeyen bı durum

Bn hamilelijtn once coraspirin ve folik asite hamile kalinca igne ve vitamin kullandim surekli simdi bide kasilmayi engelleyici fitil kullaniyorm hergun bi bardak sut bi kac ceviz ve bal faydasini gordum bn zayifliyom bebis gelisiyo somuruyo beni olsun ama

kızlar 13+0 a kadar folik asit kullandım. bugün doktrm elevit verdi folik asiti bırak buna başla dedi. hapı aldım da sormayı unuttum kaç ay boyunca içilecek 30 tane var içinde.

ben hamileliğin tüm belirtilerini erken den yaşadım ve ne zaman buraya bişey yazsam sorsam kimse dikkate almadı beni ama bunları emin olun sizlerde yaşıcaksınız o zamanda aynı tedirginlikte kimse sizi dikkate almadığında ne demek istediğimi anlarsınız ben burda gerçekten bir birlik var zannediyordum ama guruplaşma oluşmuş artık bişeyde sormam yazmamda herkese hayırlı hamilelikler

slm kızlar aranızda gebelik boyunca mantar olan varmı doktorlar 12. haftaya kadar ilaç veya fitil vermiyorlar bi çözümü olan var mı?

canım haklısında mantar olan varmı dıye sormussun. ben olmadım olsam zaten fıkrım olur yazarım. arkadaşlarımında olmadıgı ıcın cevap vermemişlerdir. burda çok yazan oluyo sayfayı yenılemek lazım oluyo arada okumayı kacırdıgım çok oluyo mesela . denk gelmıstır emın ol.

ya benım sekızınde randevu folık asıt bıttı sızce alsammı. doktora ulaşana kadar sınır oluyorum yaa

Canim bana doktor 10. Haftadan sonra birak dedi bende biraktim. Ama herkesinki farkli.vitamine hemen baslatanlar var mesela. Ben su anda hicbir ilac almiyorum vermefi doktor henuz.bence ara sor doktoruna icin rahat etsin

Canım niye kızmısınkiii burda kimse grup faln kurmuyo hepımızz bir Grubuz zaten.mesajını gordum fakat benım basıma gelmedıgı ıcın bılmıyom yazmadım.

Canim bn ilk hamileligmde yasadim krem kullannistm bol su ic demisti doktor sirje ile silmekte iyums

cevabın için çok teşekkür ama bu uzun zamandır var bi kaç kere yazdım kimse ciddiye almadı ama ben ne zaman girsem muhakkak bişey yazıyorum burda herkesin yaşadığı sıkıntılar ortak ha şimdi oolmuş ha sonra sonuçta herkes yaşayacak bunları bu kadar kayıtsız kalınması beni üzdü gerçekten emin olun kimse olsa aynı tepkiyi verirdi

annişlerrr bısey daha sorucam arapsacının zararı var mı dereotu benzerı rezene gıbı kokuyo belkı baska sekılde ısmıde vardır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…