2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hoşgeldin canım ne kadar su an boyu kilosu. Önden gitmek etkiliyor mu doğumu ben de çok merak ediyorum.

bebeğin iri olması doğumu etkiliyormu tam olrak bilemiyorum, kimileri etkilemeyeceğini kimileride vaktinden önce gelişimini tamamladığı için erken doğabileceğini söylüyorlar. oğlum hep 2 hafta önden gidiyordu ve 2 hafta erken doğdu 3850 gr. doğdu. 28 haftamızda şuan 40 cm, 1750 gr görünüyor küçük oğluşumda. Benim merak ettiğim asıl konu ilk gebeliklerde doğum erken olursa ikincilerde öylemi oluyor acaba, çünkü bu sefer normal doğum düşünmüyorum ilk doğumum çok zor oldu ve lohusalığım kabus gibi geçti aynı şeyleri yaşamak istemiyorum doktorumda bu bebek abisini geçicek diyor. Biraz kafam karıştı açıkcası:KK64:

5 mglık folıbol verdı doktorum canım sen hangısını kullanıodun
Canım bende bir bebeğimi spina bifida dan kaybettim. Bana genetik test yaptılar bende MTHFR1298 A>C Polimorfizmi mutasyonu varmış. Ben hayatım boyunca en azından haftada 3 gün folik asit ve B12 vitamini kullanmam gerekiyormuş. Ben şimdi ikinci çocuğuma hamileyim. 15. Hafta ultrasonuna kadar hamileyim demedim. Onda omurun kapalı olduğu söylendikten sonra biraz rahatladım. 17. Haftada bir de amniyosentes yaptırdım (Hoş yaşımda 40) oda sağlıklı çıkınca evet bebeğim olacak dedim. Çok şükür iyi gidiyoruz. 27 Haftalık bebeğim. Kaybettiğim oğlum yerine Allah yenisini yolladı. Moralini hiç bozma. Her seferinde aynı sorun olacak diye bir şey yok. Ben inanıyorum inşallah sağlıklı bir hamilelik yaşayacaksın. Çok şanslısın iki tane sağlıklı çocuğun var. Bir an önce kendini toparlayıp sevdiklerinle vakit geçirmeye başla. O hep kalbine olacak. Ama sana ihtiyacı olanları düşün onlar için ayağa kalk

kızlar dün aile hekimliğindeki hemşirem çağırıp eğitim verdi.aklımda kalan bikaç önemli bilgiyi sizle de paylaşayım faydası olur: ilk gün bebeği memeyi almaya zorla,kayınvalideler anneler usanıp vazgeçiyor mama şekerli su falan veriyor bu defa çocuk memeye bir daha alışamıyor,defalarca uğraş.sade meme ucunu değil koyu rengin tamamını aldır yara olmaması için bunun içinde işaret parmağıyla alt çenesine vurup ağzını geniş açtıracakmışız.bebeği olabildiğince geç yıka üzerindeki margarin gibi şeyler onu koruyor.göbek bağı düşene kadar göbek bağına hiç su değdirme üzerini kapla yıkarken.her gün bebeği yıka.ilk 20 gün hangi göğsünle emmeyi bitirdiyse bidahikene o göğsünle başlat,çünkü önden gelen çorba arkadan gelen yemekdir,çocuk çorbayı içer asıl yemek kısmına gelince vitaminini alamadan doyar ikinciye yemekle başlatırsın böylece dedi.20 günden sonra bi biriyle bi diğeriyle emzir.istediği her zaman emzir,2 saatte bir olcak diye bi şart yok.ilk 6 ay anne sütü dışında bişey verme.doğumdan sonra ilk 40 gün ilişki yasak.lohusa psikolojisi yaşarsın muhtemelen ilk doğumlarda sık olur sinirli olursun bunu aşman için en önemlisi doğumda ve lohusalıkta eşinin desteğ.normal doğumlarda alttan dikiş olacağı için temizlik çok önemli,kızarıklık tahriş şikayeti çok alıyoruz tavsiyem pedin üzerine pamuklu bez koyman pedlerin naylonsu yapısı şikayetleri arttırıyor dedi.kız bebeği olanlar altını temizlerken önden arkaya doğru silecekmişiz,arkadan öne değil.aklıma gelenler bunlar.. normal doğum için tavsiyeleriniz varmı dedim.yürüyüş,kegel egzersizi dedi
Ne güzel bilgiler bunlar. Okurken öğrendim gerçekten. Çok teşekkürler harika bir Paylaşım olmuş. Öyle ebeler de herkesin karşısına çıksın inşallah :)

bebeğin iri olması doğumu etkiliyormu tam olrak bilemiyorum, kimileri etkilemeyeceğini kimileride vaktinden önce gelişimini tamamladığı için erken doğabileceğini söylüyorlar. oğlum hep 2 hafta önden gidiyordu ve 2 hafta erken doğdu 3850 gr. doğdu. 28 haftamızda şuan 40 cm, 1750 gr görünüyor küçük oğluşumda. Benim merak ettiğim asıl konu ilk gebeliklerde doğum erken olursa ikincilerde öylemi oluyor acaba, çünkü bu sefer normal doğum düşünmüyorum ilk doğumum çok zor oldu ve lohusalığım kabus gibi geçti aynı şeyleri yaşamak istemiyorum doktorumda bu bebek abisini geçicek diyor. Biraz kafam karıştı açıkcası:KK64:
Hakkaten bayagi varmış kilosu maşallah oğluna. Canm benm ilk bebeğim ama dışardan duyduğum genelde ayni haftalarda dogum yapiyolar yani erkense erken bir tanıdığım üç oğlu var ucu de 37 haftada doğum yaptı. Kendisi de diyodu zaten sonuncuda 38i beklemez diye tahmin ediyodu ordan yola çıkarsak az çok belli oluyo demekki. Ama yine de bilemeyiz. Ben de normal dogum istiyorum nasip olursa cok mu zor ki. Sezeryann da zorluğu çok fazla ama.

Kizlar 2.doz tetanoz asisi wurukdum toolamda 7kilo almisim ben 10kiloyu bulmustur diodum
Geçmiş olsun canım :) 7 kilo çok iyi ben de 11 deyim

Allah kısmet ederse bende mayıs annesi olacağım, ikinci kez oğlum olacak. şuanda 28+4 deyiz. bu hafta doktor kontrolümüz vardı bebeğim 3 hafta önde görünüyor boyu ve kilosu:nazar:, ilk oğlumdada hep 2 hafta önde görünüyordu ve ben 38+1 de sancılanarak normal doğum yaptım. Şimdi aklıma takılan 2.doğumumda erken olurmu:KK64:
Hoşgeldin Aramıza. Tecrübeli anne :) maşallah oğluşuna :)

sabah eşimde aynısını dedei ben nerdeyse 4 lt su içiyorum omu yapıyor acaba.bu arada ödem tartıya kilo olarak yansıyor mu :KK48::KK48::KK48:
Su ödemi atmaya yardimci oluyor canım maşallah 2 litreyi zor buluyorum ben :) ödem tartıya yansır tatlım
20 mi ? benim de psikolojim bozulmuştu herkes ne kadar az kilo almış diye ben de 16 kilo aldım da :KK43:
verirsin verirsin diyorlar ama diyet mi yapsak ki biz de :110:
Bana doktorum kizmisti ve yarın veremezsin normal doğum yapamazsın diye de moralimi bozmustu sağolsun. Günlerce strese girmiştim. Aslında ben 20 olduğuna inanmıyorum canım. Çünkü doktora gitmeden 2 hafta önce tartilmistim 2 haftada insan 11 kilo alır mı çok sasirmistim. .

Hakkaten bayagi varmış kilosu maşallah oğluna. Canm benm ilk bebeğim ama dışardan duyduğum genelde ayni haftalarda dogum yapiyolar yani erkense erken bir tanıdığım üç oğlu var ucu de 37 haftada doğum yaptı. Kendisi de diyodu zaten sonuncuda 38i beklemez diye tahmin ediyodu ordan yola çıkarsak az çok belli oluyo demekki. Ama yine de bilemeyiz. Ben de normal dogum istiyorum nasip olursa cok mu zor ki. Sezeryann da zorluğu çok fazla ama.

Asla kimseye normal doğum yapmayın çok zor demem, diyemem. Herkesin doğum hikayesi farklı oluyor çünki. Benim çatım dardı bebeğimin kafası büyüktü kilosuda öyle. Ben normal doğumda çok ısrarcı olunca doktorumda destek oldu fakat bünye olarakta çabuk toparlanabilen biri değilim ve bütün hamileliğim boyunca kan iğneleri oldum çok kansızlık çekmiştim. Doğumda gerçekten zor oldu çok fazla dikişim vardı ama en kötüsü lohusalık dönemimdi. Sezeryen yapanlar bile 2.günde ayağa kalkarken ben günlerce yattım ve tam 2 ay boyunca asla oturamadım, çok ağrılarım oldu vs. Oldukça zor ve kötü bir dönem atlattım, aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum heleki bu bebeğim daha iri olursa. Hem artık iki çocuklu bir anne olarak çok daha çabuk sürede ayağa kalkıp çocuklarımla ilgilenmem gerek. Allah hepimize vaktinde, sağlıklı, kolay doğumlar ve lohusalık nasip etsin inş.

ya bende o konuya takıldım hemsirelere kendi yaptıgım süsllü tulumu vermeyi düşünüyodum ama onu giydirme kan yağ vs lekesi cıkmıyo basit bişey ver diyolar ama ilk fotolarıda oyle basit bi kıyafetle cıkmasın istiyorm napıcam bilmem :KK43:
Hemşireler siliyorlar canım tertemiz oluyor bebek. Üstünde kan yağ falan kalmıyor yani merak etme. Sadece üstteki dokuyu kaybetmemek adına yıkamıyorlar.

36 haftada bir sorun yaşadınız mı peki canım benm kuzenmn zorunlu sezeryan oldu bebekte sorun çıkmadı allahtan
Canım kusura bakma dün giremedim. Şimdi gördüm mesajını. Kızım zaten ikiz eşiydi. İkizini 17. Haftada spina bifidadan dolayı sonlandırdılar. 23. Haftada kızım kanala girdi. Beni yatırdılar. 25. Haftada kafa çapı ve boyu haftası ile uyumluyken kilosu 4 hafta geriledi. Bende genetik problem varmış ondan dolayı besleyemedim. Sonra kilo 2 hafta geriliğe kadar ilerledi ama 36. Haftada kilo gene 4 hafta geriye düşünce sezeryan ile aldılar. 2 kilo doğdu. çok sağlıklıydı küveze bile girmedi. Esasında stres bebeğin gelişimini hızlandırırmış Çok stresli bir hamilelik olduğu için çok ufak olmasına rağmen gelişimi ve fonksiyonları çok iyiydi. Şimdi 4 yaşında kocaman oldu.

lilalila lilalila ve A ACEM NUR kızlar ben de liraya katılıyorum dahil olmak istedim muhabbetimize. Ben de göbek kordonu düşene kadar yıkamayacağım. Üni baby nın islak mendili pamuk ve su zaten. Hergün silerim birgüzel tertemiz olur. O dokuyu araştırırsanız bebeğe çok faydası var. Ve yıkamak göbek kordonu için de riskli.

Canım kusura bakma dün giremedim. Şimdi gördüm mesajını. Kızım zaten ikiz eşiydi. İkizini 17. Haftada spina bifidadan dolayı sonlandırdılar. 23. Haftada kızım kanala girdi. Beni yatırdılar. 25. Haftada kafa çapı ve boyu haftası ile uyumluyken kilosu 4 hafta geriledi. Bende genetik problem varmış ondan dolayı besleyemedim. Sonra kilo 2 hafta geriliğe kadar ilerledi ama 36. Haftada kilo gene 4 hafta geriye düşünce sezeryan ile aldılar. 2 kilo doğdu. çok sağlıklıydı küveze bile girmedi. Esasında stres bebeğin gelişimini hızlandırırmış Çok stresli bir hamilelik olduğu için çok ufak olmasına rağmen gelişimi ve fonksiyonları çok iyiydi. Şimdi 4 yaşında kocaman oldu.
Allah kızınızı bağışlasın size. Ne güzel mücadele vermişsiniz biz de böyle güçlü mücadeleci olalım inşallah.

valla bende bişey bilmiyorum canım çok acemiyim.2-3 gün bekletmek ideal gibi.ne fazla ne az olmuş olur.
bende 2 3 güm beklerim sonra çok hafif suyla yıkayabilirim üzerindeki o yağımsı tabaka gitmeden çünkü saçı felan kan olsun istemiyorum

Tabiki yansır ama doğumdan sonra hemen gider merak etme.
ayy şuanda çokmutlu oldum :)
Su ödemi atmaya yardimci oluyor canım maşallah 2 litreyi zor buluyorum ben :) ödem tartıya yansır tatlım

Bana doktorum kizmisti ve yarın veremezsin normal doğum yapamazsın diye de moralimi bozmustu sağolsun. Günlerce strese girmiştim. Aslında ben 20 olduğuna inanmıyorum canım. Çünkü doktora gitmeden 2 hafta önce tartilmistim 2 haftada insan 11 kilo alır mı çok sasirmistim. .
umut oldunuz bana valla inş ödemdir :)

hayırlı cumalar
dün doktor amcamıza gittik oğlum yine yüzünü tam göstermedi aşağı doğru bakıyor
doktor inatçı olacak dedi:KK48:
boyumuz 37 cm kilomuzda 1300gr olmuş:nazar:
27+5 tik 28+3 olmuşuz maşallah
biz sıramızı beklerken muayene olan bir kız direk hastaneye nts ye gönderildi erken doğum olabilirmiş
karnı baya büyüktü 37 haftalarındaydı muhtemelen
onun yerine bizde heyecanlandık o_O

Back
X