2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
banda ekmeği kes dedi ama ben zaten 1 aydır apzıma sürmüyorum nerdeyse ama hala kilo alıyorum anlamadım bu işi özellikle iki gündür akşam hiç bişey yiyemiyorum midem çok kötü sadece meyve yiyorum bi baktım 600 gr almışım insanın moreli bozuluyor öyle oluncada :KK42:
canım sabah tartılmakla akşam arasında da çok fark oluyor malum kaç lt su içiyoruz sabahları aç karna tartıl bence bi de hiç moralini bozma bebişin sağlklı olsunda benimde öyle yemediğimiz halde alıyor vücut kendini doğuma hazırlıyor demek bu o yağların da doğuma bebeğe emin ol faydası olacak ayrıca bi çoğu da saten doğumla beraber gidecek enn fazla bi sene de eski formumuza kavuşururuz inş ;)

:) inşallah bu sefer eli yüzünde olmaz canım gerçekten insan bir ay bekliyo istediği gibi göremeyince üzülüyo. benimkinin maşllah ağız çene yapısına kadar hepsini inceledim bana çok benziyor eşim her ne kadar bunu kabullenemesede :KK70: sağlıklı olsunlarda canım şurda 2 3 ayımız kaldı rabbim sağlıcakla almayı nasip etsin inşallah

İnşallah canım inşALLAH :)

hayırlı cumalar
dün doktor amcamıza gittik oğlum yine yüzünü tam göstermedi aşağı doğru bakıyor
doktor inatçı olacak dedi:KK48:
boyumuz 37 cm kilomuzda 1300gr olmuş:nazar:
27+5 tik 28+3 olmuşuz maşallah
biz sıramızı beklerken muayene olan bir kız direk hastaneye nts ye gönderildi erken doğum olabilirmiş
karnı baya büyüktü 37 haftalarındaydı muhtemelen
onun yerine bizde heyecanlandık o_O
MAŞALLAH CANIM BEBEİŞİNE :)

oh ne güzel iyi olmanıza cok sevindım Bizde kızımla iyiyız çok çarşamc bızimde kontrolümüz vardı onu bile yazmaya firsat bulamadım bıde kayıbı olan askadaslara baş sağlığı dileyip hemen cıktim onlarin acısı varken yazmakta yanlis olur diye düsündvm ama şimdi yazaxım benim prenseş ters duruyo muş kafası yukarda acaba dönermı ona taktim kafamı simdide sende durumlar nasıl kontrolün ne zaman canim
Maşallah kızına ne güzel kilo almış, ters olmasına hiç takılma bence canım. Daha dönmesi için çok zaman var :)
Kızlar bebişimizin:KK46:bebek odası takımını nihayet sipariş ettik; 10-15 gün içinde eve teslim olarak montajı yapılacak:KK37:
3 parçadan oluşuyor büyüyen bebek karyolası, gardrop ve şifonyer...
Bu haftasonu da oda için boya alacağız, önümüzdeki hafta da kayınpederim boyayacak:KK73:
Avize ve soft ampullerde hazır; geriye mini bir halı, perdeleri ve şifonyerin üstüne düşündüğümüz rafları ve aksesuarlar kaldı:KK48:
ufff daha çok iş varmış oda için yhau yazınca farkettim:KK48:
Hayırlı olsun, resimlerini bekliyoruz kesinlikle :) Bir de ne kadar tuttu aldıkların canım ve nerden aldın :)
dün akşam hastanedeydim şükür herşey yolunda çıktı sadece böbreklerimde enfeksiyon çıktı ondan olabilir dedi monurol verdi bebeğimde 1750 gr olmuş keyfi yerinde dedi ilk bebeğimde 35. haftada 3 cm açıklığım olmuştu 38 +5 de doğurmuştum okadar açıklıkla beklemiştim haftalarca.
Benim de en çok merak ettiğim şey su sıralar erken gelir mi acaba, erken açılmam olur mu diye endişeleniyorum. Ama 3 cmlik açıklıkla 3 hafta daha beklemiş olman umutlandırdı benii :) Bebişine de maşallah bu arada :nazar:
hayırlı cumalar
biz sıramızı beklerken muayene olan bir kız direk hastaneye nts ye gönderildi erken doğum olabilirmiş
Ben de yarın göreceğim minik kuzumu, çok merak ediyorum kilosunu boyunu :) Seninkine de maşallah,ne güzel büyümüş :nazar::21:

hayırlı cumalar

Maşallah bebişine annesi kocaman olmuş :))

Su ödemi atmaya yardimci oluyor canım maşallah 2 litreyi zor buluyorum ben :) ödem tartıya yansır tatlım

Bana doktorum kizmisti ve yarın veremezsin normal doğum yapamazsın diye de moralimi bozmustu sağolsun. Günlerce strese girmiştim. Aslında ben 20 olduğuna inanmıyorum canım. Çünkü doktora gitmeden 2 hafta önce tartilmistim 2 haftada insan 11 kilo alır mı çok sasirmistim. .

o zaman senin tartında bi problem var insan 2 haftada 11 kilo mu alır bence de yanlıştır

20150227_133400.webp bu da benim kızım kızlar salı günü gorcez inşallah sabırsızlıkla bekliyorum :) okul selfie :)

benim kızın maşallahı var ne zaman gitsek hem uyanık hem yzü bize dönük bi göz kırkıyor ağzını açıp kapatıyor devamlı :KK54: siz böyle deyince her gittiğimde bu sefer sırtı dönecek diyorum ama yok sanki gelmemizi bekliyomuş gibi inşalalh hep böyle devam eder :21:
çok şükür bizim de en son muayeneye kadar öyleydi, sanırım şeker yüklemesinden hal kalmadı kızımda; senin kızçe hep hazırda bak ne güzel, uyku muyku kalmıyor annesi gelecek die :KK55:

:) inşallah bu sefer eli yüzünde olmaz canım gerçekten insan bir ay bekliyo istediği gibi göremeyince üzülüyo. benimkinin maşllah ağız çene yapısına kadar hepsini inceledim bana çok benziyor eşim her ne kadar bunu kabullenemesede :KK70: sağlıklı olsunlarda canım şurda 2 3 ayımız kaldı rabbim sağlıcakla almayı nasip etsin inşallah
benim eşimde ayağını bana benzetmişti, nedense yüz kısmı benzemiyormuş peeeh:p

Ay kixamam ben ona ya aç karnına şekerli suyu içince napsın kuzucuk totosuda ne tatlıdir şimdi bunların
yumuşacıktır, ısırmalık:kk77:
GÖBEK KORDONU DÜŞENE KADAR SİLİN YIKAMAYIN DİYEN DE VAR :) BEN 24 SAAT SONRA YIKAMAYI DÜŞÜNÜYORUM CANIM NASİPSE...
bende en fazla ya 24 ya 48 saat bekletirim, zaten mevsim bahar kıyamam ki yapış yapış o beyaz şey üstündeyken:KK51:

Kizlar 2.doz tetanoz asisi wurukdum toolamda 7kilo almisim ben 10kiloyu bulmustur diodum
seninle günlerimizin aynı olduğu gibi aldığımız kilo da aynı; ben de en son 6 kg almıştım(2 hafta önce tartıldığımda)

Güle güle kullan inşallah ohh ne kalmış ki onları da tamamlarsın en kısa zamanda :) fotoğraflarını bekliyoruz en kısa sürede :)
teşekkür ederim, inşallah hepimiz tamamlarız eksiklerimizi
mobilyalar eve gelip kurulumundan sonra tabi ki paylaşırım canım fotileriii :KK66:

Hayırlı olsun, resimlerini bekliyoruz kesinlikle :) Bir de ne kadar tuttu aldıkların canım ve nerden aldın :)
Teşekkür ederim, inşallah montajı yapılınca paylaşacağım canım, bizim beğendiğimiz bebek odası takımını annem ve babam hediye etti aslında, 3 parça 1500 tl tuttu, masko'dan aldık

o zaman senin tartında bi problem var insan 2 haftada 11 kilo mu alır bence de yanlıştır
bence de mümkün değil canım 11 kg, bu kadar kısa süredeo_O

herkese merhaba kızlar,
2 gün önce kontrolümüz vardı 26+2 olmuşuz ve 1 kilo civarında dedi doktor. umarım bebişim en az iki kilo doğacak kadar büyürrr ahh ahh içimde, aklımda bi sürü soru; bi yandan deli gibi hazırlık yapmak istiyorum ama ne alışveriş yapmama ne kalkmama izin var. Bebeğimin herşeyini internetten mi alıcam ben yaaa :( lohusa seti aldım pijama terlik taç falan bebişim erken doğarda kollarıma gelmeden küveze götürürler diye ödüm kopuyorrr aldığım şeylerden bile bu yüzden keyif almıyorum.. ben bu olumsuzluklardan bahsediyorum die etkilenmeyin lütfen bilmeyenlere söyleyim rahim ağzım kısa benim o yüzden tüm bu korkularım ve tedirginliklerim... Rabbim hepimize vaktinde sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin. (bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine)

kızlar selamlar, bu gun cuma gunu diye sevinmeyen bir tek benim sanırım, cunku haftasonları da calısıyorum...

herkese merhaba kızlar,
2 gün önce kontrolümüz vardı 26+2 olmuşuz ve 1 kilo civarında dedi doktor. umarım bebişim en az iki kilo doğacak kadar büyürrr ahh ahh içimde, aklımda bi sürü soru; bi yandan deli gibi hazırlık yapmak istiyorum ama ne alışveriş yapmama ne kalkmama izin var. Bebeğimin herşeyini internetten mi alıcam ben yaaa :KK43: lohusa seti aldım pijama terlik taç falan bebişim erken doğarda kollarıma gelmeden küveze götürürler diye ödüm kopuyorrr aldığım şeylerden bile bu yüzden keyif almıyorum.. ben bu olumsuzluklardan bahsediyorum die etkilenmeyin lütfen bilmeyenlere söyleyim rahim ağzım kısa benim o yüzden tüm bu korkularım ve tedirginliklerim... Rabbim hepimize vaktinde sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin. (bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine)

gecmis olsun canım Allah ın izniyle sağsalim kucagına alacaksın bebişini, sen icini ferah tut yeter..

internette:
''Bebek doğumdan sonra ilk 12 saat yıkanmamalıdır. Vücudun yumuşak bir bezle kurulanması yeterlidir. Tam bir banyo, doğumdan sonraki 2 veya 3’üncü güne bırakılabilir. ''
diyor canım ama hemşireye göre daha da geç yıkamak lazımmış.ama insanlar dayanamayıp hastahaneden gelince hemen yıkıyorlar dedi.

BEN YOUTUBE DE Bİ SÜRÜ VİDEO İZLEDİM. İLK 24 SAAT YIKAMAYIN SONRA HER GÜN YIKAYIN DİYOR...

herkes farklı şeyler yazıyor ve söylüyor internette canım.dediğin gibi olanını da okudum 2-3 gün yıkanmasın diye de okudum.doktoruna sorabilirsin aklına takılırsa.üzerindeki madde bağışıklığı attıran çevredeki olumsuz etkiden koruyan bi maddeymiş.üzerinde uzun durması bebek için faydalıymış.bende 1-2 gün yıkamadan durdurabilirim galiba.

GÖBEK KORDONU DÜŞENE KADAR SİLİN YIKAMAYIN DİYEN DE VAR :) BEN 24 SAAT SONRA YIKAMAYI DÜŞÜNÜYORUM CANIM NASİPSE...

ilk bebek olunca bilgi eksiğim çokkk bunları dikkate alacağım teşekkür ederimm, herhalde bir elimde sürekli tel çocuk doktoruna danışırımm....

herkese merhaba kızlar,
2 gün önce kontrolümüz vardı 26+2 olmuşuz ve 1 kilo civarında dedi doktor. umarım bebişim en az iki kilo doğacak kadar büyürrr ahh ahh içimde, aklımda bi sürü soru; bi yandan deli gibi hazırlık yapmak istiyorum ama ne alışveriş yapmama ne kalkmama izin var. Bebeğimin herşeyini internetten mi alıcam ben yaaa :KK43: lohusa seti aldım pijama terlik taç falan bebişim erken doğarda kollarıma gelmeden küveze götürürler diye ödüm kopuyorrr aldığım şeylerden bile bu yüzden keyif almıyorum.. ben bu olumsuzluklardan bahsediyorum die etkilenmeyin lütfen bilmeyenlere söyleyim rahim ağzım kısa benim o yüzden tüm bu korkularım ve tedirginliklerim... Rabbim hepimize vaktinde sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin. (bu cuma gününün yüzü suyu hürmetine)

Allah cümlemize vaktinde ve sağ salim doğumlar nasip etsin, dediğin gibi Cuma'nın yüzü suyu hürmetine inşallah.

kızlar dün aile hekimliğindeki hemşirem çağırıp eğitim verdi.aklımda kalan bikaç önemli bilgiyi sizle de paylaşayım faydası olur: ilk gün bebeği memeyi almaya zorla,kayınvalideler anneler usanıp vazgeçiyor mama şekerli su falan veriyor bu defa çocuk memeye bir daha alışamıyor,defalarca uğraş.sade meme ucunu değil koyu rengin tamamını aldır yara olmaması için bunun içinde işaret parmağıyla alt çenesine vurup ağzını geniş açtıracakmışız.bebeği olabildiğince geç yıka üzerindeki margarin gibi şeyler onu koruyor.göbek bağı düşene kadar göbek bağına hiç su değdirme üzerini kapla yıkarken.her gün bebeği yıka.ilk 20 gün hangi göğsünle emmeyi bitirdiyse bidahikene o göğsünle başlat,çünkü önden gelen çorba arkadan gelen yemekdir,çocuk çorbayı içer asıl yemek kısmına gelince vitaminini alamadan doyar ikinciye yemekle başlatırsın böylece dedi.20 günden sonra bi biriyle bi diğeriyle emzir.istediği her zaman emzir,2 saatte bir olcak diye bi şart yok.ilk 6 ay anne sütü dışında bişey verme.doğumdan sonra ilk 40 gün ilişki yasak.lohusa psikolojisi yaşarsın muhtemelen ilk doğumlarda sık olur sinirli olursun bunu aşman için en önemlisi doğumda ve lohusalıkta eşinin desteğ.normal doğumlarda alttan dikiş olacağı için temizlik çok önemli,kızarıklık tahriş şikayeti çok alıyoruz tavsiyem pedin üzerine pamuklu bez koyman pedlerin naylonsu yapısı şikayetleri arttırıyor dedi.kız bebeği olanlar altını temizlerken önden arkaya doğru silecekmişiz,arkadan öne değil.aklıma gelenler bunlar.. normal doğum için tavsiyeleriniz varmı dedim.yürüyüş,kegel egzersizi dedi

ne kadar iyi yapmış hemşiren, teşekkürler buraya yazdığın için :) benim ebem baya bi genç, inşallah o da verir böyle bir eğitim.
bu arada hiç devlet hastanesi yada araştırm ve eğitim hastanelerine gidip de 8-9 haftalık hamilelik ve doğum eğitim alan var mı? benim yengem adapazarındaydı mesela onlara öyle bi eğitim verdiler, doğuma hamileliğe dair sunumlar, bilgiler, fotokopiler, videolar verdiler. çok şaşırmıştım çok güzel bir hizmet keşke her yerde olsa demiştim.

Canım usg kağıdında fl değerı yazmıyo bebein çözemedığım bi fotosu ama not düştüğü bi kağıt var orda FL 31 yaziyo canim
bak canim bana sali gunu doktorun verdigi kagidi gonderiyorum FL(hadlock) 5.72 yaziyor ordaki rakami 7 le carp..

Eklentiler

• 20150227_141814.webp
    20150227_141814.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 134
herkese merhaba kızlar,
Canim geçmiş olsun eksik dua etme. Iki kiloyu da görürsün üç kiloyu da görürsün inşallah. Güzel olumlu şeyler düşün. Arabayla gidin bir bebek magazasinin önünde in kendin beğen al canım en kötü netten alirsin bebeğini sağlıklıca kucağına al sonradan da alınır giysi nedir ki bunlari takma kafana

Back
X