ben bikaç gündür yoğurt ve elma veriyorum meyvelerden tattırıyorumMerhaba anneler ne zamandır uğrayamıyoruz buraya oğlum 4 gün sonra tam 4 aylık olacak kilo boy çok iyi ama ben yavaştan ek gıdalara başladım kızımda 6 ayı beklemiştim çok seçti damak tadı 3-4 aylık oluşuyormuş çünkü var mı ek gıda veren
O bende de var! Resmen kafamin onu acildi gibi geliyor banaKilo değil de bu saç dökülmesi beni benden alıyor kızlar . Ciddi ciddi kel oluyorum.
Canim bebeginin suanki kilosu nedir?Kizlar moralim cok bozuk hep yaziyordum ya benim kiz emmiyo geriniyo agliyo memeyi verince diye bo tek geceleri emiyordu uyurken. Cumartesi kont. Vardi 350 gr almis dr. Hemen ek gida dedi. Dördüncü ayimiz bitti daha. Neden emmedigiyle ilgili bisey de demiyo yapabilirler diyo 15. Gun sonrada kilo almazsa tahlil yapari dedi cok üzülüyorum her sekilde emzirmeyi denedim. Emzik biberon almiyodu emzige alistirdim. Uykusunda biberon vermeyi denedim cok sukur aldi sutumu sagip biberonla uyutup kandirarak 80-90 cc veriyorum fazlasini icmiyo doyuyomudur mama verenler 150 ml yazmış benimki hayatra icmez herhalde emerken de 3-4 dak. Falan emiyodu. Duzelir mi sizce kızlar neden emmiyo uykuda emiyo aç çünkü ama acim diye aglamiyo uyanikken. Cok Üzgünüm(((((
Kıyafetlerle tartildi 6 kilo 30 gram cikti canim.Canim bebeginin suanki kilosu nedir?
Canim ben 3 aylikken kilo kontrolune gitmistik ozaman 6250 geldi boyu uzamisti kilo almamisti.doktor dis cikartiyor demisti.onumuzdeki hafta yine kontrol var bu arada biz 4 ayimizi bitirdik.Kıyafetlerle tartildi 6 kilo 30 gram cikti canim.
Doktor dislerine bakmadi bile iki cm uzamis bizimkiside dort ayimiz bitti bizimde. Ben anlayabilir miyim ki dis cikardigini ellwri agzinda ama bilmiyorum.Canim ben 3 aylikken kilo kontrolune gitmistik ozaman 6250 geldi boyu uzamisti kilo almamisti.doktor dis cikartiyor demisti.onumuzdeki hafta yine kontrol var bu arada biz 4 ayimizi bitirdik.
Benim de oyle olacak muhtemelen ama yine de zor geliyo ise baslamak. Neyseki annelerimiz bakacak en buyuk tesellim o zaten:) Insan herseye alisiyo buna da alisiriz insallah. Sutunu sagabiliyo musun bari isyerindeewet başladım tatlım neyse ki işim çok yoğun boş kalıp düşünmeye zamanım olmuyo zaman çabuk geçiyo :) öğlenleri emmek için geliyo hasret gideriyoruz akşamda 5 gibi çıkıyorum şimdilik babannemiz bakıyo bikaç güne anneannemiz gelecek ona geçecek tamamen :)
Canim haklisin ben de dahil her anne bebegi emsin istiyor ama bence sutun az da sayilmaz sen yine de ver ki sutun azalmasin. Ben de humana aldim duzenli icneye basladim ise baslayacagim icin. Bi de bol bol su iciyorum. Moralimi de iyi tutmaya calisiyorum bence sen de mama versen bile emzirmekten vazgecme 10ml bile icse anne sutu almis olacak. Allahin izniyle humana ile artar sutun. Bi de bebekler makineden daha fazlasini emiyor emin ol. Cekisleri farkli cunku. Doymasa aglar surekli durmaz kiIki memeden 80- 90 cc anca cikiyo emse ne kaar emerdi bilemiyoruz ki daha fazlasini icer mi acaba humana sut yapici caydan alsam iyi olacak belki faydası olur
Huzursuz oluyorlar.isal basliyor birden aglamaya basliyor canim bide parmagini agzina verdiginde isiriyor.Doktor dislerine bakmadi bile iki cm uzamis bizimkiside dort ayimiz bitti bizimde. Ben anlayabilir miyim ki dis cikardigini ellwri agzinda ama bilmiyorum.
Canim pompanin sagdigi sut, en kaliteli pompa bile olsa, her zaman bebegin cektiginden daha azdir.Iki memeden 80- 90 cc anca cikiyo emse ne kaar emerdi bilemiyoruz ki daha fazlasini icer mi acaba humana sut yapici caydan alsam iyi olacak belki faydası olur
Merhaba benim kizimda 4 gun sonra 4. Ayni doldurcak bugun kilosunu ogrenmek istedim saglik ocagina goturduk cok kilo almadi ama normal dedi hemsire hem sicaklardan hem hareketli olmasindan dolayi kilosu iyi dedi ek gidayi bundan sonra verebilirsin dedi ben baslamadim 4 gun sonra gidince bu konuyu detayli sorcam artik evde yaptigim yogurt siktigim meyve sularindandan yavas yavas tattircamMerhaba anneler ne zamandır uğrayamıyoruz buraya oğlum 4 gün sonra tam 4 aylık olacak kilo boy çok iyi ama ben yavaştan ek gıdalara başladım kızımda 6 ayı beklemiştim çok seçti damak tadı 3-4 aylık oluşuyormuş çünkü var mı ek gıda veren
Ben cildiye dokturuna danisarak daha onceden badem yagi ve ampuller iceren bir karisim kullanmistim iyi gelmisti tekrar kullansam emziriyorum bisey olurmu dedim kullanabilirsin ama dokulmeyi engelleyemezsin 1 sene dokulur ama yerine yenileri cikacak dedi nen basladim yinede bi umut valla yenileri cikana kadar kel kalirim zaten normalde az ve zayif saclarim var ins kizim sac yonunden benzemez banaKilo değil de bu saç dökülmesi beni benden alıyor kızlar . Ciddi ciddi kel oluyorum.
Oncelikle ALLAH yardimcin olsun canim kilonu sorun etme iyi kotu veriliyo anliyorum seni insan kendini kotu hissedyo ama ole kalcaz diye bisey yok ben hergun evde spor yapiyorum vakit bulursan hep spor yap ve bol bol su ic en onemlisi faydali olan seylerden ye abur cubur hamur islerinden uzak dur... doktor bebisinin disine baktimi dis falanmi cikartiyo acaba eger devam ederse baska bi doktora gotur her doktor bir olmuyo ins hep saglikli olur bebislerimizKizlar cildiricam bebeğim deliler gibi agliyo. Dr goturdum hicbisey yok. Kendini yirtiyo cok huzursuz galiba disren bitmis durumdayım. Gece ilk yatirdigumda 4-5 saat kesintisiz uyuyo sonra saat basi kalkiyo. Dogum yaptigimda 69 kg ydim 66 ile hamile kalmistim. Sut olsun diye yemekten su an 76 kg ye ciktim. Hamileyken bile daha zayif gorunuyodum. Saclarim dokuluyo yanlariM acildi kendjme yaptigim tek bakim dus almak. Isede donmucem bakicak kimse yok. Bebegimde boyle agladikca iyice bunalima giriyorum.halsizim uykusuz ve yorgunum. bu sisko halimi hic sevmiyorum.Psikolojiim hic iyi degil. Cok sukur ki bebeğim saglikli onu cok seviyorum.
Canım bende senin gibi yaptım ve gercekten ise yarıyor göğsüm boşken bile verdim oğlum mızmızlandı ama sonra süt olusumu artmaya basladı. Hissediyodum koltuk altım ve göguslerim sızlayarak süt doluyodu. Birde su en önemli etken su çok içiyorum nerdeyse her emzirmemde yarım lt.Ne güzel sütün varmış şanslısın, mamaya başlayınca yavaş yavaş azalıyormuş, çocuk mamayla doydugundan senden sütü az içiyor, o az içtikçe de beyne bu sut yeterli sinyali gidip üretim azalıyormuş... bu yazıyla beraber bi kaç yazı okuduktan sonra hic mamaya yönlenmedim, bazen göğsüm o kadar boş oluyordu yine de emziriyordum ve koltuğumun altı, hatta sırtım sızlayarak sut geliyordu, kızım 10 dk değil de 20 dk emiyordu ve daha cabuk acıkıyordu ama boyle bi iki günden sonra beyin- vücut ona göre sut üretmeye başlıyor ve eskisinden daha çok sütüm oluyor, hatta bebegin ihtiyacına gore sütun yapısı değişiyormuş ne kadar ilginç, Allah u teala nasıl ayarlamış herşeyi
Canım Bunları sana hitaben, muhalefet olmak için söylemiyorum , tavsiye amaçlı sadece paylaşmak istedim belki faydam olur diye
Benim kızım gazlı olduğu için biz 2 aydır 2,5-3 saatte emiyoruz dr öyle söyledi ve faydası da oldu.. aciktiginda oyaliyorum simdi oyuncaklara daha duyarlı olduğu için biraz daha kolaylaştı.istersen bi de oyalamayı dene arayi açmak için :)
Burayı bu yüzden seviyorum süpermiş valla cok giremesemde gercekten paylasımlar cok faydalı mutlaka deniyecegim insallah bizdede ise yararCanim google'a Tracy Hogg yatir kaldir yontemi yazarsan karsina istemedigin kadar cok sey cikicak. Basitce anlatmam gerekirse belli bir rutin sonrasi bebegini besigine koyuyorsun ve agladikca kucagina aliosun, susunca yerine koyuosun. Bu uyuyana kadar boyle devam ediyor. Bu yontemi yaparken bebekle konusmuorsun sadece kucagina aliosun.
Canım geçmiş olsun insallah sakinlesmistir bebegin gercekten insan ne yapacagını sasırıyor. Ayrıca kilo meselesini fazla kafana takma hepimizde kaldı simdi emziriyoruz süt olsun diye dikkat etmiyoruz ama eminim biraz spor ve diyetle eritiriz yaglarıKizlar cildiricam bebeğim deliler gibi agliyo. Dr goturdum hicbisey yok. Kendini yirtiyo cok huzursuz galiba disren bitmis durumdayım. Gece ilk yatirdigumda 4-5 saat kesintisiz uyuyo sonra saat basi kalkiyo. Dogum yaptigimda 69 kg ydim 66 ile hamile kalmistim. Sut olsun diye yemekten su an 76 kg ye ciktim. Hamileyken bile daha zayif gorunuyodum. Saclarim dokuluyo yanlariM acildi kendjme yaptigim tek bakim dus almak. Isede donmucem bakicak kimse yok. Bebegimde boyle agladikca iyice bunalima giriyorum.halsizim uykusuz ve yorgunum. bu sisko halimi hic sevmiyorum.Psikolojiim hic iyi degil. Cok sukur ki bebeğim saglikli onu cok seviyorum.
sabah emzirip sağıp geliyorum 12 gibi akmaya başlıyo birini sağıyorum birini miniğe bırakıyorum 1 gibi mina geliyo :) sonrasında pek sağmaya vaktim olmuyo akıyo ziyan oluyo ssüt çok üzülüyorum ama napalımBenim de oyle olacak muhtemelen ama yine de zor geliyo ise baslamak. Neyseki annelerimiz bakacak en buyuk tesellim o zaten:) Insan herseye alisiyo buna da alisiriz insallah. Sutunu sagabiliyo musun bari isyerinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?