Merhaba.ben geceyi acilde geçirdim.serum verdiler ağrı ve lekelenme tarzı kanama var.sabah muayene oldum ve hiç bir problem yok.doktor hiçbir şey yok diyor.bakarsın 9 ay bile kanama olur sen kafana takma diyor.diyeceğim o ki sen de kafanı rahat tut,Allah'a emanetsiniz.geçmiş olsun.Hanımlar 11 haftalık hamileyim hamileliliğimin en basından beri kanama alanım var 2-3 gün lekelenmem oldu suan iğne ve hap kullanıyorum benim durumumda olan var mı bu durum canımı çok sıkıyor
Sorma bende de çok fena bi baş ağrısı var mesai bitsin diye dua ediyorum artık çok zorlanıyorum bendeKIZLAR BUGÜN BENDE BAŞ AĞRISI VAR HALSİZLİK FALAN KENDİMİ PEK İYİ HİSSETMİYORUM ÇALIŞMAK ÇOK ZORLUYO BENİ
CNM SENDE ÖZEL ŞİRKETTİ GALİAB KAÇTA ÇIKIYOSUN?Sorma bende de çok fena bi baş ağrısı var mesai bitsin diye dua ediyorum artık çok zorlanıyorum bende
Evet canım özel şirket 6 da çıkıyorum ama iş yapamıyorum başımın ağrısındanCNM SENDE ÖZEL ŞİRKETTİ GALİAB KAÇTA ÇIKIYOSUN?
Yazın çok güzel bilgiler içeriyor hepsine katılıyorum fakat bir kaç şey eklemeden geçmek istemedim .. Türk kadınları beslenmeyi bilmiyor şeklinde genellemek yerine insanoğlu bilmiyebiliyor desek daha doğru olur kanımca ben yurtdışında yaşıyorum ve burda da önemle vitamin kullanılmasından bahsediliyor .. Yediklerimiz artık eskiye oranla tabii değil ve gerekli vitaminleri tam anlamıyla içerip bizlere sunmuyor .. Bundan dolayı gerektiğinde vitamin alınması taraftarıyım .. Bebeğimizin bizim sadece bildiğimiz vitaminlerin dışında çok farklı ihtiyları daha var bunlardan çinko ve magnezyum gibi ki bunların bazılarını besinlerden karşılamamız zor . Benim aklıma gelenler bunlar , aldığım vitaminin içeriğine baktığım da daha sayamadıklarım söz konusu .. Dengeli mutlaka beslenelim ve bebek ile birlikte kendimizide mutlaka düşünelim .. Çünkü anne de doğum dan sonra vücuttan çok şey kaybediyor yani her şekilde en iyisi yapalım gerisi de Rabbim güzel eyler inş .Gunaydin kizlar,
Dun doktorumla şu vitamine gerek var mi yok mu onu konustuk. Doktorun esi eczaciymis. Onlar da bu konuda sık sık istisare yaparmis.. karikoca dengeli beslenerek vitamine gerek olmadigi konusunda hem fikir. Peki neden doktorlar daha ilk baslarda vermek istiyo diye sordum. Depolarimiz bosalmadan doldurmak istiyolarmis. Bir de Tr de kadinlar beslenmeyi bilmiyo varsa yoksa pirinc pilavi ve meyve yiyolar dedi. Pirinc pilavi direkt karbonhidrat ve hicbir faydasi yok gebelik sekerini ortaya cikariyor. Meyve de sadece meyve sekeri ve vitamin destegi.. kaliteli protein ve calsiyum almayi pek umursamiyormusuz. Ozellikle kirmizi et bakliyat bulgur pilavi yogurt peynir sutu ozellikle beslenmemizde bulundurmaliymisiz. Doktoruma hak verdim. Cogu zaman dikkat etmiyoruz yediklerimize. Bir de sunu dedi. Birsey aklina takilinca yapmadan once bizim dogamizda var mi yok mu onu sor kendine. Eger varsa yap dedi. Mesela pirinc bize ait bi kultur degil. Ama bulgur 15000 yildir bu topraklarda var. Mesela cinsellik dogal bi olgudur dediyani ben sormadan soylemis oldu bi sakincasi yokmus.
Yani bu vitamin konusu kafami acayip kurcaliyo. Karacigerimi gereksiz yormak istemiyorum . Vitaminin neyden yapildigini bilmiyorum. Ustune bi de kabiz yapiyo beni. Diyorum ki dengeli beslenmeye calissam da arada tahlillerle durumumu kontrol mu etsem acaba.
Sizlerin ve doktorlarinizin fikirleri neler merak ediyorum canlarim :)
BENDE BİRGÜN 6,30 BİRGÜN 4 TE ÇIKIYORUM YANIMDAKİ ARKADAŞLA DÖNÜŞÜMLÜ ÇIKIYORUZ. ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSUNN :)Evet canım özel şirket 6 da çıkıyorum ama iş yapamıyorum başımın ağrısından
o da aynı büyüklükte maleseforası da ayrı bi konu ama dr lar genelde elevit veriyor ya da decavit decavit nasıl bişey bilmiyorum
İnşallah bir daha olmaz canım tekrar geçmiş olsun.Ilk kustugum gun hastaneye kontrole gittigimde cafesinde corba icmistim ondan suphelendim. Dunde yine hastanede 3 isirik tost yedim aksamina kustum hazir ve disardan alinan urunler dokunuyo bunu anladım
Canım benimde kanama alanın var hastanede de yattım ve hergün iğne olup yatıyorum sadece. Sakın moralini bozma. Benim gayet olumsuz bir doktorum olmasına rağmen ben pozitif düşünüyorum. Allah istesin yeter herşey olur inşallah. Bol bol dua et. İnşallah tüm sıkıntıda olanları Allahım biran önce feraha eriştirsin.Hanımlar 11 haftalık hamileyim hamileliliğimin en basından beri kanama alanım var 2-3 gün lekelenmem oldu suan iğne ve hap kullanıyorum benim durumumda olan var mı bu durum canımı çok sıkıyor
Ne güzel yapmışsınız benim imkanım olsa ben de öyle yapardım hatta burda bi arkadaş vardı şirketi hamileleri 2de çıkartıyormuş ne güzel keşke bizde de öyle bişey olsa hamileyken çalışmak ayrı bi zor çünküBENDE BİRGÜN 6,30 BİRGÜN 4 TE ÇIKIYORUM YANIMDAKİ ARKADAŞLA DÖNÜŞÜMLÜ ÇIKIYORUZ. ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSUNN :)
Geçmiş olsun canımm senin adına sevindim bu kanama alanının geçmemesi erken doğuma sebeb oluyormuş ondanda tırsıyorum birde hamilelik psikolojisiMerhaba.ben geceyi acilde geçirdim.serum verdiler ağrı ve lekelenme tarzı kanama var.sabah muayene oldum ve hiç bir problem yok.doktor hiçbir şey yok diyor.bakarsın 9 ay bile kanama olur sen kafana takma diyor.diyeceğim o ki sen de kafanı rahat tut,Allah'a emanetsiniz.geçmiş olsun.
ewet cnm ben geçen senede hamileydim 5. ayıma kadar çalıştım 5. ayımda ayrılmak zorunda kaldım doğum iznime kadar iadere ettiler sağolsunlar :) bu defa nasıl olacak bilmiyorumNe güzel yapmışsınız benim imkanım olsa ben de öyle yapardım hatta burda bi arkadaş vardı şirketi hamileleri 2de çıkartıyormuş ne güzel keşke bizde de öyle bişey olsa hamileyken çalışmak ayrı bi zor çünkü
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin peki kanaman yada lekelenmen oluyormu bnm drumda olumlu - olumsuZ bir açıklama yapmıyor heran kötü bişi olckmş gibi düşünüyrm kabuslarla uyanıyorumİnşallah bir daha olmaz canım tekrar geçmiş olsun.
Canım benimde kanama alanın var hastanede de yattım ve hergün iğne olup yatıyorum sadece. Sakın moralini bozma. Benim gayet olumsuz bir doktorum olmasına rağmen ben pozitif düşünüyorum. Allah istesin yeter herşey olur inşallah. Bol bol dua et. İnşallah tüm sıkıntıda olanları Allahım biran önce feraha eriştirsin.
Benim kanama alanım çok geniş o yüZden olumsuz konuşuyo doktor. Ama önemli olan sırt üstü yatıp bol su tüketmek. Dediğim gb iyi düşün iyi olsun.Geçmiş olsun canım Allah şifa versin peki kanaman yada lekelenmen oluyormu bnm drumda olumlu - olumsuZ bir açıklama yapmıyor heran kötü bişi olckmş gibi düşünüyrm kabuslarla uyanıyorum
çok teşekkür ederim canım.ben 6. haftada ilk kontrolleri olmustum ( kan degerleri , kalp atisi vb)
doktor 8. haftada tekrar gel kalp atisinin devam ettigini teyit edelim demisti, baska da bir sey istenmedi 12. haftaya kadar.
ben de sadece folik asit kullanıyorum.slm kızlar ben sadece folık asıt kullanıyorum sızler basldınzmı vıtamın vs
Evt çok keyif verici oluyor gerçekten sanki içinde kelebek uçuyormuş gibi .. Ilk zamanlar böyle sonrasında bende de çok hareketlenmeler oldu hatta bir keresinde doktor kontrolunda iken olmuştu ki doktor bu çoçuk iyi futbolcu olur demişti .. Günde üç kez hıçkırık tutuyordu .. Ilk hıçkırığında çok korkmuştum ne oluyor diye .. Hamileliğin bence en güzel unutulmaz yanı ise bebeklerin içimizde hareketleri insan sürekli özlem duyuyor ,öyle kapılıyor insanAzıcık ballandiralim:)
Canim ilkinde 20 den önce hissetsende anlamazsiniz:)
Kısaca balık yuzuyormusta geçerken karnına surtmus gibi başlıyor 2 haftaya bam güm geliyor en son karnından kumandayi falan düşuruyordu benim findigim. ..
Özellikle hickirigi , idrar torba na ani hareket yapması esnemesi falan feci keyif... bazen öyle geriliyor ki ben bağırarak uyandigimi biliyorum :):):)
BİRİNDEN DAHA DUYDUM HIŞKIRIĞI AMA BEN HİÇ DENK GELMEDİM YAA ÇOK ŞAŞIRIYORUM GERÇEKTEN DUYUYOMUYDUNEvt çok keyif verici oluyor gerçekten sanki içinde kelebek uçuyormuş gibi .. Ilk zamanlar böyle sonrasında bende de çok hareketlenmeler oldu hatta bir keresinde doktor kontrolunda iken olmuştu ki doktor bu çoçuk iyi futbolcu olur demişti .. Günde üç kez hıçkırık tutuyordu .. Ilk hıçkırığında çok korkmuştum ne oluyor diye .. Hamileliğin bence en güzel unutulmaz yanı ise bebeklerin içimizde hareketleri insan sürekli özlem duyuyor ,öyle kapılıyor insan)
merhaba ben sadece folık asit kullanıyorum. doktorum herhangi bir vitamin vermedi.ama evde gayet güzel vitaminli şeyler yiyiyorum o yeterli oluyor. mesela haftada 2 gün et, yine haftada 2 gün balık ,kuru baklagil ,sebze ,yeşillik, meyve . doktorum bana tavuk yemememi söyledi alırsam bile köy tavuğu ye dedi bide yeşillikleri,sebze ve meyveyi en az 10 dakika sirkeli suda bekletiyorum sağolsun doktorum bunları söyledi hepsine uymaya çalışıyorum. bide unutulmaz günde 3 tane ceviz 2 bardak süt veya 2 kase yoğurt. bunlar gayet vitaminli bence :)slm kızlar ben sadece folık asıt kullanıyorum sızler basldınzmı vıtamın vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?