ben doğuncaya kadar bişiy almak istemiyorum doğunca çarşafa sarsınlar bişiy olursa korkusundan kendimi bitiririm
Arkadaşlar ikili tarama sonuçlarım çıkmış. Doktorum aradı, düşük risk çıkmış dedi.
Sonuçlarım şu şekilde:
CRL (mm) : 61
Nazal Kemik : Var
Gestasyonel yas : 12+4
PAPP-A : 710.0 ng/ml 0.66 MoM
T-hCG : 56.5 IU/ml 0.70 MoM
NT : 1.1 mm 0.70 MoM
RISK DEGERLENDIRME SONUÇLARI
Maternal Yasa göre Trizomi 21 Riski : 1/ 770
Trizomi 21 Riski : 1/ 38700
Maternal Yasa göre Trizomi 18/13 Riski : 1/ 5750
Trizomi 18/13 Riski : 1/ 99000
Merak ettiğim şey maternal yaşa göre trizomi riski demek yani benim yaşımda olması beklenen risk oranı mı demek? Malum otuzu geçtim.
Değerler iyi galiba ama bu testin güvenilirliği ne kadar bilemiyorum. Doktorum 3'lü 4'lü tarama yapmıyorum ben dedi. Onlarda neye bakılıyor? Yaptıran var mı daha önce, yapılmalı mı ne düşünüyorsunuz?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
inşallah cnm nasip olsun ama uzun süre kullanman zor
canım çok geçmiş olsun korkma bolca dinlen ben iyi oldum bak hamdolsunGünaydın kızlar doktordan geldim şimdi .Rahiminde kısalma var dedi eğer kendini yorarsan bebeğin düşer dedi.rahimde açılma olur erken doğum gibi düşük yaparsın dedi. Yat dinlen kalkma dedi çok kötü oldum allahım sağlık versin bebeklerimizi kucağımiza alacağımız günleri göstersin inş.
Cinsiyet konusu da kesinleşti gibi allahım nasip ederse bir kızım olacak erkek demişlerdi süpriz oldu
sağol canım inşaallahister istemez arada hepimiz korkuya kapılıyoruz üzme kendini iyidir allahın izniyle
günaydın
canım bazen bende boğulduğumu hissediyorum sonra buradakilere bi bağırıyorum bi sinir patlaması yaşıyorum rahatlıyorum hamiş olunca kimsede bişi diyemiyor sende rahatlat kendini patla arada
evet canım ver eline küçük vileda sapını benim yiğen gibi tv tozu alıyorum diye ekranı patlatsın
çok geçmiş olsun canım dinlen bol bol yorma kendini üzülme de allahın izniyle bişeycik olmaz
ah canım geçmiş olsun bolca dinlen artıkgeldim cnm 2 saat falan oldu geleli dün klima falan takıldı ev haraptı bende bir yandanda temizlik yapmak zorunda kaldım kasıklarıma ağrı girdi bi anda birde banyoda ayağım kayıverdi bacağım ayrıldı belime ayrı ağrı girdimi sapsarı su aktı vajinamdan dedim suyum patladı galiba ne bileyim apar topar hastaneye gittim hemen yatırdılar falan baktılar bebek iyi serum falan taktılar bu gece kal dediler kaldım sabahta baktılar hap falan verdiler iyi bişiyin yok dediler yat dinlen dediler arada girdimde inanın yazmadım onda telefondan girebildim
Rabbim şifa versin canımKızlar bize dua edin babam anjio oluyor şu anda hastanedeyiz kalbe giden ana damar tıkalıymışş sizden dua bekliyoruz
Merhaba kızlar dün dr kontrolüm vardı gittiğimizde bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim gerçekten benim için çok acı bir tecrübe oldu aldılar bebeğimi
Hepinize hayırlı sağlıklı gebelikler diliyorum
Bir dahaki kontrolümde 13. hafta dolmuş olacak. Doktor söylemezse sormam cinsiyeti. Söylese de ayrıntılı ultrasona kadar kaptırmam kendimi. Haftasıyla uyumlu desin yeter bana.
ofizmir şu avatarındaki kız.Aynı benim kız.Ne anlarlar şöyle aşağıdan bakmaktan hiç anlamam.Hanımefendi dört köşe oluyor öyle bakınca.Ben de karşısına geçip alttan bakarsam gülmekten çatlıyor
Kızlar geçmişe baktım alıntıladım ama uzun sürecek özet yazayım:)
Ana kucağı bence gerekli bir yaşına kadar kullanılıyor sallanmayı seven bir bebekse evde de işe yarıyor ben memnundum arabada seyahattede şart zaten
mutfakta siz yemek yaparken bıcırığınız onun içinde güvende olur
Ana dizi çok fonksiyonlu modelleri var ilk üç ay oğlum çok gazlıydı kurtarıcımız oldu yana ve öne arkaya sallanıyordu bizim model, sonrasında döndüğü için kullanmadım ama kemeri var zaten benim ablamlar bir yaşına kadar kullandılar, kesinlikle güzel bir gereç evde fazlalık diye düşünmeyin:)
Port bebe bu da şart zaten bizimkiler kış bebesi mutlaka şart:) oğlum nisan doğumluydu ama çok işimize yaramıştı, özellikle doktora sağlık ocağına kontrole giderken süper oluyor, sarın battaniyeye koyun içine sıcacık mis gibi uyur, hastanede diyelim mızmızlandı bir ucundan eşiniz bir ucundan siz tutarsınız sallarsınız:)) yine hastanede altını değişmeniz gerekti emzirme odasın mis gibi onun içinde değişirsiniz bebeğinizi güvenmediğiniz yerlere koymazsınızdr muayene ederken yine içinde duruyor başka bebelerin yattığı yere yatırmıyorsunuz, eve gelincede mis gibi atın makinaya yıkansın bu kadar
Park beşik en başından beri kullanıyoruz en güvenlisi bebeğim hareketlenince beşikten düşer mi derdi yok, oğlum 3 yaşında hala sere serpe içinde yatıyor:) tabi büyük boyu alırsanız:)) sallanan beşiklerden bebeğin sarkıp düşme riski çok fazla aklınızda olsun, diyelim şehir dışına aile yanında gideceksiniz koyar çantasına beşiğini taşırsınız çok pratik ve kullanışlı bence:)
Sormak istediğiniz varsa sorun çok fazla araç gereç aldım ben:)) oyun halısı, salıncak, yürüteç, sallanan at, bisiklet:)
Çarşafla üşür ama annesiii
:)) bizde misafir geliyor derler öyle olunca:) biz de de hamur yapınca hamur sıçrarsa ve mesel bir yumak açtın onu kenarda unuttun başka açtı artıyoruz bebek geliyor derle ki annemde öyle olmuştu ben hamileydim söylememiştim:)bizim köyde bir bebek apış arasından bakarsa kardeş geliyor derlerdi bilmem nekadar doğru :)
Ana dizi ve ana kıcagı alıyorum pzaman napmmmm
benim pijamalrdan giysin kaybolur bebek ararız :)
bizim köyde bir bebek apış arasından bakarsa kardeş geliyor derlerdi bilmem nekadar doğru :)
Ya eflal iyi olmuş yazdigi n bende otokoltugu- anakucagi olanlar varyaKızlar geçmişe baktım alıntıladım ama uzun sürecek özet yazayım:)
Ana kucağı bence gerekli bir yaşına kadar kullanılıyor sallanmayı seven bir bebekse evde de işe yarıyor ben memnundum arabada seyahattede şart zaten
mutfakta siz yemek yaparken bıcırığınız onun içinde güvende olur
Ana dizi çok fonksiyonlu modelleri var ilk üç ay oğlum çok gazlıydı kurtarıcımız oldu yana ve öne arkaya sallanıyordu bizim model, sonrasında döndüğü için kullanmadım ama kemeri var zaten benim ablamlar bir yaşına kadar kullandılar, kesinlikle güzel bir gereç evde fazlalık diye düşünmeyin:)
Port bebe bu da şart zaten bizimkiler kış bebesi mutlaka şart:) oğlum nisan doğumluydu ama çok işimize yaramıştı, özellikle doktora sağlık ocağına kontrole giderken süper oluyor, sarın battaniyeye koyun içine sıcacık mis gibi uyur, hastanede diyelim mızmızlandı bir ucundan eşiniz bir ucundan siz tutarsınız sallarsınız:)) yine hastanede altını değişmeniz gerekti emzirme odasın mis gibi onun içinde değişirsiniz bebeğinizi güvenmediğiniz yerlere koymazsınızdr muayene ederken yine içinde duruyor başka bebelerin yattığı yere yatırmıyorsunuz, eve gelincede mis gibi atın makinaya yıkansın bu kadar
Park beşik en başından beri kullanıyoruz en güvenlisi bebeğim hareketlenince beşikten düşer mi derdi yok, oğlum 3 yaşında hala sere serpe içinde yatıyor:) tabi büyük boyu alırsanız:)) sallanan beşiklerden bebeğin sarkıp düşme riski çok fazla aklınızda olsun, diyelim şehir dışına aile yanında gideceksiniz koyar çantasına beşiğini taşırsınız çok pratik ve kullanışlı bence:)
Sormak istediğiniz varsa sorun çok fazla araç gereç aldım ben:)) oyun halısı, salıncak, yürüteç, sallanan at, bisiklet:)
Arkadaşlar bugün kontrolum vardı.. Bebis 16 haftalık olmuş. Durumu da gayet iyi Allah a çok şükür.. Hiç kilo almamisim. Cinsiyette belli oldu. Ne kadar test varsa hepsi kız cikiyordu.. Çevremdeki herkeste kız diyordu. Ama cinsiyetimiz "erkek" Allah'im hepinize iyi haberler almayı nasip etsin.. :)
Vaaayy hala şansın var kız annesi olmak için demek, ne güzeeel 👏
Doktorumdan ben de çok memnunum, inşallah sonuna kadar memnun kalırım. Herkese tavsiye ederim ama biraz fiyatı yüksek işte. Doğum teminatı yaptırmasaydım zorla nırdım açıkçası.
Halanın kızına 12 haftada söylediği cinsiyet sonradan değişmiş olabilir mi acabaaa? Bi umut kırıntısı var mı benim için☺️
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?