benim arada 3 4 gün hissetmediğim oldu canım sevdikleri yiyeceklerden ye ben öyle yaptım hareketlendirdim kesin hareket etmiştir ama hissedeceğim kıvama getirdim çıldırttım çocuğuarkadaşlar,benim bebeklerin hareketlerini 2 haftadır hissediyordum fakat son 3 gündür hiç hareket etmiyorlar ya da ben hissetmiyorum ,sizinde böyle mi ve ya dönem dönem oldumu,bilgi verirseniz sevinirim...
Hosgeldin cnm rabbim sana ve tum bebek bekleyen herkesin saglikla bebeklerine kavusmasini nasip etsin..
Zor bi durum o korkuyu iyi bilirim benimde 1 dusugum vardi hep bi korku var icimde ama napalim rabbim nasil uygun gorurse onu yasariz guzel haberlerini bekliyoruz
evet şimdi bebek göbek deliğimizin oraya geliyomuş. tam ortaya yani o yüzden normalmiş bana da c.tesi günü dktorum dedi daha ben sormadan :)Kızlar arada göbek değilim çevresinde çekilme gibi bir şey oluyor ve geçiyor. Sizde de oluyor mu?
Canım aynı sorun bendede vardı. Oglan olursa kayınımın adı konulacaktı sagolsun kayınvalidem emretmişti bunu ve eşimde gayetmemnundu bu durumdan. Evdeki hesap çarsıya uymadı bebeğim kız sesleri çıkmıyor şimdi. Eşini ikna etmen lazım ama oda ille ipek diyorsa işin zor güzelimkızlar size birşey sormak istiyorum daha doğrusu fikrinizi almak istiyorum şimdi benim cumartesi kızım olacağı kesinleşti inşallah..hamileliğimin başından beri görümcem sürekli kız olursa annesinin ismini koymamızı söyledi hatta herkesede bu şekilde söylemiş kız olursa adı ipek demi bende kırmamak için hiç sesimi çıkarmadım hep hayırlısı dedim..her msj attığında ipek nasıl falan diye attı...geçen eşime artık rahatsız olduğumu söyledim..eşimde birşeyler mırındandı galiba onunda böyle bir niyeti var 2 isim koyup birini annesinin ismini koymak gibi ama ben istemiyorum..yani kadın zaten yaşıyor tamam şuan hasta olabilir ama razı değilim yani eşimide kırmak istemiyorum..görümceme en son esprili birşekilde dedim sen gençsin doğur biz kız sen koy dedim..ilk kızımın ismini ben rüyamda görmüştüm o şekilde hümeyra koymuştum..bunada eşime dedim sen koy oda hatta bana şaka olarak artık rüyandada görsen ben koyucam ismi dedi..şimdi nasıl bir yol izlim eşimi ikna edim bilmiyorum...yardımcı olursanız sevinirim..
aslında görümcem hiç karışmayıp beni sinir etmeseydi ve eşim güzel bir şekilde bana teklif etseydi sesim çıkmazdı ama birde herkese söyledim ipek olduğunu diye dayatıyorya o beni gıcık ediyor yok ikna edicem inşallah...ama güzellikle etmek istiyorum...Canım aynı sorun bendede vardı. Oglan olursa kayınımın adı konulacaktı sagolsun kayınvalidem emretmişti bunu ve eşimde gayetmemnundu bu durumdan. Evdeki hesap çarsıya uymadı bebeğim kız sesleri çıkmıyor şimdi. Eşini ikna etmen lazım ama oda ille ipek diyorsa işin zor güzelim
yıllık iznimde eşimin memleketine gittim herkes çok güler yüzlüsün kesin oğlun olucak dedi ama ben kızımdada öyleydim ve yine kızım oluyor...yani birazda insanın karakteriyle alakalı bence...Toplumda anne adaylarına kız annesi erkek annesi yakıştırması varmış daha bebekleri olmadan kız anneleri daha mi cıvıl cıvil oluyor ben pek öyle bi insan değilim...
maşallah...kuzuna..teyzeleri bakin bu da benim minnak prensesimçok tatlılar yaa Rabbim kucagimiza almayi nasip etsin hayirlisiyla inşaallah
Oyy masallah kuzunaateyzeleri bakin bu da benim minnak prensesimçok tatlılar yaa Rabbim kucagimiza almayi nasip etsin hayirlisiyla inşaallah
Evet cok sinir bozucu dokuz ay biz taşıyalım iyisini kötüsünü of demeden biz çekelim ve isime başkaları karar versin. Bu devirde bile hala bu denli bencil insanlar olabiliyor maalesefaslında görümcem hiç karışmayıp beni sinir etmeseydi ve eşim güzel bir şekilde bana teklif etseydi sesim çıkmazdı ama birde herkese söyledim ipek olduğunu diye dayatıyorya o beni gıcık ediyor yok ikna edicem inşallah...ama güzellikle etmek istiyorum...
Merhaba canim gozun aydin masallah bebegin saglikliymis cinsiyeti bidahakine kesinlesir insallah kiz olsun erkek olsun saglikli olsunlar yeter evlatlarimizGünaydın kızlarrrr,
Cumartesi günü kontrolümüz vardı. Doktor çok şükür gidişatın iyi olduğunu söyledi. Henüz 1 kilo almışım ki kilo kontrolü omurgamdaki rahatsızlıktan dolayı benim için çok önemli. Aynı sebepten dolayı adamcağız şimdiden beni sezeryana alıştırmaya çalışıyor. Fanatik bir normal doğumcuyumdur fakat sağlığımız el verdiği sürece...
Bir önceki randevuda bebeğime "Erkek gibi" demişti, cumartesi ise "Kız gibi" dedi ama emin olamadı :) Pozisyonu çok iyi değilmiş sıpamın. Bugün dayanamayıp tekrar gideceğim. Allah herkese sağlık versin inşallah.
evet canim yariladik hatta benim yaridan bile az kaldi 38 inci haftalarda sezeryan yapicam icin 18 haftam kaldi benimm vay bee saka maka bitti bitiyorGunaydın sılammmm. Yolu yarıladık bile masallahh.
simdiden kolay gelsin canim sorunsuz bi sekilde tasinirsin insallah yeni evineGünaydın kızlar gelemedim haftasonu
evde temizlik vardı toplandık falan 23 ünde cumartesi taşınacaz inşallah
oyyy ne guzel ya gozun aydin canim ikinci oglusum olucanda benim oglumda cok sevinmisti hatta simdide cok seviniyorlar erkek kardesimiz oluyor diye onlar icin ayni cinsten kardes demek oyun arkadasi demekgünaydın kızlar nasılsınız hafta sonu kontrolüm vardı çok şükür kuzum iyiymiş..herşey yolunda görünüyor dedi doktor cinsiyetimizde kız olduğu kesinleşti...kızım havalara uçtu yavrum benim doktorun odasında bir oraya bir buraya koştu durdu kız kardeşim oluyor diye....hayırlı evlat olsunlar inşallah...bende çok mutlu oldum..kız kardeşim ve teyzem yoktum çok istiyordum kızımın bir kız kardeşi olsun diye..birbirlerine yoldaş olurlar inşallah..iş yoğunluğundan geçmişe pek bakamıyprum herkes iyidir inşallah..buarda doktoruma normal doğum yapmam mümkünmü diye sordum ilki sezaryan olduğu için kesinlikle riske giremem dedi..başka doktor arayışına girdim...şimdi..bu konuda bilgisi olan varmı istanbul anadolu yakasındayım..
masallah canim bebegine detayliyi atlattinya bitti artik korkular sukur bundan sonrasi dogucagi gunu beklemekGünaydın arkadaşlar güzel bir hafta olsun hepimize.....Cumartesi detaylı randevum vardı herşey yolunda allaha şükür 339 ğr olmuş benim sıpaelleri suratında düşünüyordukıpır kıpırdı...sorunsuz bir şekilde atlattık detaylıyı darısı sizin başınıza
canim cok guzel yapmissin hemde icin rahat etmiss masallah kizinda pek akilli usu yazdigina gore rabbim acilarini gostermesin insallahodaların ayrılma meselesi konuşulmuş arkadaşlar..tabiki çocuğun kendi odasını bilmesi orda uyuması güzel birşey ama..benim kızım 2 kilo doğdu...bundan dolayı ben annemde kaldım baya bir süre hayatımız tamamen hümeyra olmuştu..eşim annem babam kardeşlerim herkes hep bir elden bakıyordu kızıma doğumundaki çocuk doktoru çok küçük olduğu için gece gündüz gözünü ayırmıycaksın demişti ve ben okadar korkuyordumki gece uyursam birşey olur diye...o yüzden dönüşümlü olarak nöbet tutarak büyüttük kızımı..yeri geldi babası durdu yeri geldi annem babam bekledi başında..neyse kızım gerek yatağında gerek kucağımızda gerek yanımda uyudu kendisini toparlayıncada artık ben onunla uyumaya okadar alışmıştımki birde ben bırakamadım..sabaha kadar biraz yatağında biraz yanımda uyudu...çalışmaya başladım bu sefer sürekli uyuyup uyanmak zor geliyordu ve gündüz çok özlüyordum yine kıyamadım yatağında uyumasına ve benimle uyumaya devam etti..neyse birgün çocuk doktoruna sordum dedim böyle böyle yaptığım doğrumu yanlışmı ne zaman ayırmalıyım diye..çok güvendiğim ve iyi bir çocuk doktoru vardı hümeyranın amerikada falan eğitim alan bir bayan dediki neden hem kendini hem çocuğu kasıyorsun..sen zaten çalışan bir bayansın...ee bu çocuk bütün gün anneye hasret sen ona hasret bırak uyusun yanında dedi..vakti gelince o kendisi zaten gider odasına dedi..gerçektende öyle oldu..2 yaşına kadar çalışmama rağmen emzirdim hümeyrayı sonra sütten ayrılınca..bir müddet daha bizimle uyudu sonra kendisi yatağında yatmak istedi..ben hiç kasmadım müdahale etmedim..şimdide ara ara hgelir yanımıza ama hiçbirzaman katı kurallar koymadım illa yatağında yatıcan diye..zaten zamanlada o odasına bende onsuz uyumaya alıştım...yani o yüzden tabiki herkesin çocuk yetiştirtirme konusunda kendi kuralları ve fikirleri vardır en iyisini anne baba bilir kızım şuanda 4 yaşında gerek yemek konusunda gerek uyku konusunda gerek tuvalet alışkanlığı konusunda hiç kendimi kasmadım çok rahattım herkes bana sanki 10 tane çocuğun varmış gibisin derdi... ve uslu akıllı herşeyi çok kolay olan beni babasını sayan söz dinleyen bir kızım var..maşallah rabbim çocuklarımızı korusun..biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin..
vayyy bizim erkekler aldi basini gidiyor hayirli olsun canim oglusunbenimde oğlum oluyor kızlar.....
merhaba canim hosgeldin aramiza bence kesin bilemedi cinsiyetini o yuzden oyle soyluyor doktorunmerhabalar aranıza yeni katıldım 17 haftalık gebeyim bebişimin cinsiyetini doktorumdan öğrenemedim sürpriz olsun diyor, birde İstanbul haydarpaşa numuneye giden var mı aranızda
masallah prensesimizeSlm kizlar doktordan ciktik evdeyiz kahvalti yaptim kizim vuruyo cunku ac.. Masallah kizimiz iyimis 330 gr 23 cm olmus hersey cok iyimis doktorum herseyi cok guzel dedi hamdolsun.
hayirli haberlerle gel canim insallah bekliyoruzayy hadi hayirli guzel haberlerle gel insallah benim de kontrolum 3te bugun cok heyecanliiiiii :)
ah be canim nerdesin kac gundur aklim sende sukur iyisiniz cok sevindimmm bundan sonra daha cok dikkatli ol lutfenHastaneden geldim cok sukur iyiymis bebegim 3 lu tarama sonucumda temiz :)
canim cok sevindim memnun kalmana doktordan hadi gozun aydin kizinda cok iyiymis masallahCanım iştahım yok diyordum 1.5 kilo almışım zamanla açılır inşallah.. Yiyemesende bol süt iç yoğurt ye ekmekle ben zorla yiyorum yogurt ekmek..
Vee bende az önce kontrölden geldim. Bu doktordan cok cok memnun kaldım ilgi manyagı oldum diyebilirim :) özele gidiyordum ama ne kan hapı ne vitamin bosu bosuna gitmişim. Doktor hemen kan hapı ve vitamin yazdı, ilk hamileliğe göre çok çok sağlıklı bir bebek masallah dedı.. Elleri ayakları herseyı cok guzel gelişmiş ve gelişiyor dedi.. 150 gram üstü artık bu aylardan sonra tam olarak belli olur gramı boyu dedi . Gelişmesi guzelmiş. Ve bu doktorumuzda kız oldugunu söyledi :) 2 li testin sonucuna ve kontroldekı sonuca bakarak 3 lü teste gerek duymadı bir ay sonra sabaha randevu al aç karnına gel şeker testini yapalım ve eşi biraz önde cok takılma bıdahaki geldiginde bana hatırlat bakalım dedi. Önemli diye sormamısım.. Tek pürüz o tecrübeli anneler bu nedemek oluyor bi bilginiz var mı.
Son olarak kilo açılışını yapıyoruum 1.5 kilo almısım :)
hayir canim ardi ardina sakin icme decaviti sabah kahvaltidan sonra ic kan hapini aradan en az 2-3 saat gectikten sonra baska bir ogunden sonra ic hicbir ilaci ardi ardina icmeyi tavsiye etmiyor doktorlar birbirinin etkisini oldurmesin diye ...Ve bu arada annişler doktorum decavit ve kan hapım yazdı tok karnını günde 1 adet. Ardı ardına içsem mi iyi yoksa aralıklı mı
ben hamile kaldigim gunden beri iciyorum doguma kadar hatta dogumdan sonra bile icicem dogumda cok kan kaybedicez zaten simdiden vucut kansiz kalirsa dogumda cok perisan oluruz doktoruna mutlaka hatirlar kan hapi istiyorum de canimcanım bana da kan hapı vermedi doktorum sadece decavit o da midemi mahvediyor. aceba bir dahaki kontrolde kan hapı verir mi çünkü doğumdan sonra bile 3 ay kadar devam etmemiz lazım kan hapına.
iyiki sormus almissin canim kan hapini.bende basindan beri diyorum sadece sol tarafiniza yaticaksiniz saga sirt ustu yatmak yasakkkDoktor bana kan hapi verdi sordum sagolsun ole verdi . ve sola yatacaksiniz saga uatarsanuz bebege kan gitmez bunu unutma dedi sagdece yatis sola dwdi kan hapinida kalsiyumden 2 saat one ve sonra almaliisim
canim hosgeldin aramiza oglusun hayirli olsun.lutfen sat ve yas tarihini ve oglun olucani bana ozelden yaz listemizi ekliyeyim sizide.bu ayina kadar gelmissin insallah bundan sonra hicbir sorun olmadan oglusuna kucagina alirsin.insallah yarinki detayli ultrasndada hersey yolunda cikar bekliyoruz guzel haberlerinimerhaba ocak anneleri benim tahmini doğum tarihim 1 şubat. ama sanırım ocak annesi olucam buraya da devam etmek istiyorum izniniz olursa. ben 3 düşük sonrası tekrar hamile kaldım hep korkularla bu zamana kadar geldim oğlumla. cuma öğrendim cinsiyetini. ben normalde uludağ üniversitesi riskli gebelik bölümüne gidiyorum.cuma cinsiyet için özele gittim bebeğim 9 10 gün önde çıktı satımdan doktor bu normal bir şey dedi. ama doğum tarihin öne çekilir dedi. yarın saat 9:30 da detaylı ultrasonum var. erken derseniz benim riskli gebelik doktoru bu zamanda almamı söylediği için radyolojiden aldım randevuyu kağıtta da 18. haftalık anomali taraması yazıyor. arada sizleri de okuyorum. ben hamile kaldığımdan beri vajinal olarak progestan günde 3 defa 200 mg. ve hibor 3.500 0.2 ml kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. ayrıca decavit ve gynoferon kullanıyorum.rabbim hepimizin bebeklerini kucağına almayı nasip etsin. her ultrason ve test sonrası buraya hayırlı haberler yazmayı nasip etsin inşallah :))
oyyy yesinler ayseni masallah canim koca kiz olmus annesiEki Görüntüle 1220510 Buda benim aysem rabbim sag saglim dogmasini nasip etsin inş
oyy 4d oglusuna bakin hele yerim ya simdiden kocaman bebek gibi duruyorlarrrbu da benim 4d oğluşum :) tipe bak yaa ihihi. foto yüklemeyi beceremediğimden avatara koydum
canim istemedigin bir ismi koymak zorunda degilsin tabiki ama sen demissin esine ikinci kizimiza sen ver ismini diye simdi nasi geri alicanki lafini.hem bence ipek ismi cok guzel bir isim bu seferde esinin gonlu olsunkızlar size birşey sormak istiyorum daha doğrusu fikrinizi almak istiyorum şimdi benim cumartesi kızım olacağı kesinleşti inşallah..hamileliğimin başından beri görümcem sürekli kız olursa annesinin ismini koymamızı söyledi hatta herkesede bu şekilde söylemiş kız olursa adı ipek demi bende kırmamak için hiç sesimi çıkarmadım hep hayırlısı dedim..her msj attığında ipek nasıl falan diye attı...geçen eşime artık rahatsız olduğumu söyledim..eşimde birşeyler mırındandı galiba onunda böyle bir niyeti var 2 isim koyup birini annesinin ismini koymak gibi ama ben istemiyorum..yani kadın zaten yaşıyor tamam şuan hasta olabilir ama razı değilim yani eşimide kırmak istemiyorum..görümceme en son esprili birşekilde dedim sen gençsin doğur biz kız sen koy dedim..ilk kızımın ismini ben rüyamda görmüştüm o şekilde hümeyra koymuştum..bunada eşime dedim sen koy oda hatta bana şaka olarak artık rüyandada görsen ben koyucam ismi dedi..şimdi nasıl bir yol izlim eşimi ikna edim bilmiyorum...yardımcı olursanız sevinirim..
oyyyy yesinler minnakini masallah canimmmteyzeleri bakin bu da benim minnak prensesimçok tatlılar yaa Rabbim kucagimiza almayi nasip etsin hayirlisiyla inşaallah
prenses geliyor demek hayirli olsun canimmDayanamadım hastaneye gittim :)
Kızım geliyorrrrr :) :)
Bence eşimi kırma ipek koy ama ikinci olarak koy zaten anne cocuğa hangi ismi söylerse ona alışıyo zamanladq herkes ilk adını dıyo sıla nisa mesela kızımın. Adı sıla denır hep bunada doktor erkeğe benzıyo dedi hayırlısı eğer erkekse bizde böle isim konuşunda cok zıtlaşacaz ama ben ilk afını bnm dediğimi koyacam :))kızlar size birşey sormak istiyorum daha doğrusu fikrinizi almak istiyorum şimdi benim cumartesi kızım olacağı kesinleşti inşallah..hamileliğimin başından beri görümcem sürekli kız olursa annesinin ismini koymamızı söyledi hatta herkesede bu şekilde söylemiş kız olursa adı ipek demi bende kırmamak için hiç sesimi çıkarmadım hep hayırlısı dedim..her msj attığında ipek nasıl falan diye attı...geçen eşime artık rahatsız olduğumu söyledim..eşimde birşeyler mırındandı galiba onunda böyle bir niyeti var 2 isim koyup birini annesinin ismini koymak gibi ama ben istemiyorum..yani kadın zaten yaşıyor tamam şuan hasta olabilir ama razı değilim yani eşimide kırmak istemiyorum..görümceme en son esprili birşekilde dedim sen gençsin doğur biz kız sen koy dedim..ilk kızımın ismini ben rüyamda görmüştüm o şekilde hümeyra koymuştum..bunada eşime dedim sen koy oda hatta bana şaka olarak artık rüyandada görsen ben koyucam ismi dedi..şimdi nasıl bir yol izlim eşimi ikna edim bilmiyorum...yardımcı olursanız sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?