2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar şeker yüklemesi yaptıran varsa aranızda biraz ayrıntı verebilir mi toplamda kaç dakika sürüyor, kan damardan mı alınıyor delik deşik mi oluyoruz yoksa parmaktan küçük çizikle sadece şekere mi bakılıyor?

Benim doktorum bahsetmesi henüz seker yuklemesinden
Bakalim önümüzdeki ay kontrolde bahsedecekmi

Akşam 19:30 da bir bardak içtim.. 1 saat sonra 2 tüp kan aldılar (Benim başka testlerim vardı ondan 2 tüp alındı sanırım).. Ertesi sabahta sonucumu aldım.. Benim gibi şekerle tatlıyla arası iyi olmayan biri bile bir dikişte içebildiyse abartılacak birşey yok diye düşünüyorum..

bende netten biraz araştırdımda sabah aç gitmek gerekiyormuş ki zaten doktorum gece 12 den sonra bişey yeme sabah aç ol dedi her yarım saatte bir kan alıyorlarmış 2 saat boyunca acaba gerçekten böylemi diye merak etmiştim. seninki neden akşam yapıldı acaba?

Mrb kızlar tahlil göstermekten geliyorum çok kötü ıslandım üşüdüm burada çok. Yağmur var inş. Hasta olmam yinede soğuk algınlığı için ne önerirsiniz? İdrar yollarimda enfeksiyon cikti Dr. İlaç yazdi ay sonunda gel şeker yüklemesi yapalim dedi balik hapi imom omega yazdi kullananlar var mi memnun mu? Kanda birşeyler alçak birşeyler yüksek ama onun için birşey demedi...idrar da PH 5.5 diye sanirim enfeksiyon var...

Eklentiler

• IMG_20140910_153641.webp
    175,9 KB · Görüntüleme: 72

Doktorum yönlendirdi.. Şekerli suyu içtikten sonraki 1 saat birşey yiyip içmedim sadece.. Sanırım bahsettiğin ilk yüklemede yüksek çıkanlara yapılan bir uygulama olabilir ama emin değilim.. Hamileliğim başından beri öyle sıkıntılar yaşadım ki çokda kafama takımıyorum artık açıkcası..

"24-28. haftalar arasında gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) taraması amacıyla 50 gr glukoz yükleme testi yapılır. Test aç veya tok olarak uygulanabilir. Test aşırı obezite, iri bebek bebek öyküsü, birinci derece akrabalarda veya daha önceki gebeliklerde gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) öyküsü gibi risk faktörlerinin varlığı durumunda daha erken dönemde ilk muayenede yapılmalıdır. Bu risk faktörlerini taşıyan gebelerde, test sonuçları normal bile olsa 24-28. haftalarda tekrar edilmelidir" böyle bir bilgi buldum nette.

selam anneler,herkesler iyidir inşallah
benim akşam baya karın ağrım oldu sanırım üşüttüm ve gece de devam etti.sabah 11gb uyandım ve bu saate kadar hareket etmedi kuzum,az önce Bi kaç hareketini hissettim ama öncekiler gb güçlü değildi sanki yada ben tedirgin olduğum için öyle hissettim,bide sağ tarafında toplandı sert Bi şekilde bunuda hareketten sayabiliriz demi,moralim çok bozuk bacılar

anladım canım bende ne olduğunu bilmiyorum gidince öğrencem ilk defa yapılcak bana da. benimki merak sadece

canım hemen panik yapma aç kalmıştır belki bebeğin karnın tok değil mi? ne yapman gerekiyor biliyormusun evde sarelle çikolata gibi bişeyler varsa biraz ye üstüne birde meyve suyu varsa onu iç sonra sol tarafına yat 10 dakika içinde hareketlerini hissedersin. doktorum bana böyle söylemişti hemen tedirgin olma

Geçmiş olsun öncelikle, ilaç hasta olmanıza karşı sizi koruyacaktır inşallah. Sormak istediğim bir şey var bana bugüne kadar hiç idrar tahlili yapılmadı,sizin bir şikayetiniz mi oldu da doktor böyle bir şey istedi yoksa rutin bir kontrol de henüz benim haftamdan dolayı mı yapılmadı ne dersiniz ?

Benim hep idrar tah. yapiliyor bastan beri ilk zamanlar enfeksiyon olduğu için yaptılar Dr. Değiştirdin o zaman enfeksiyon yoktu oda yaptı bilmiyorum öbür arkadaşlara yapiliyor mu...

kahvaltı yaptım uyanınca sonrada tatlı bişeyler yedim ama ses vermedi şimdi yemek yiyorum sonra hemen dediklerini yapıcam papatyam saol canım,yine tam olarak hissedemezsem dr a giderim

Benim de akşam olacak canım, doktoruma sordum aç gelmene gerek yok dedi.

Merhaba kızlar ben geldim bugün talihsizlikler yaşadım hastanede
İlk gittim doktora sağlık ocağındaki yapılan kan testlerini falan gösterdim sonra ultrason yerine gittim bebeğin kalbinde sanki bi boşluk olduğunu emin olamadığını söyledi çocuk kardiyolojisi görsün dedi oraya gittim kalbinde delik var gibi dedi ay ben ağla ağla teyzemle gitmiştik tam emin olmadı 2 gün sonra tekrar bakalım dedi hemen gittim doktorumun yanına
Ankara da Eyüp Ekici var kızılayda muayenesi tek muayene 360 tl hemen bi kağıt yazdı ona gitmemi istedi
Aradık müsait misiniz diye doktorumun verdiği kağıdı verdik hemen aldı beni inceledi kalbini 15 dk boyunca yok delik dedi ohhh bi rahat ettim anlatamam size... kız dedi o da valla ne cinsiyeti ne kafası hiç birşeyi umrumda değildi kalbinde bir şey çıkmasın diye dua ederken hiç birşeyi görmedi gözüm.. Bir şey yok deyince bi ohhh dedim gözümden yaş geldi o derece
kızımız büyüsün elimi öpmeye getirirsin dedi ne demek ne demek dedim işte böyle şeyler yaşadım

Bana kalp atışlarını bile daha duymadan yapıldı.. Birde dünkü kontrolümde idrar tahlili istedi..Bence kontrolünde bir sor..
Hamilelik olmasa bile kan idrar belli aralıklarla yapılması gereken testler..

geçmiş olsun canım aman dikkat et üşütme,enfeksiyon bende de vardı antibiyotik kullandım salı kontrolüm var tekrar bakılacak,bol su iç canm

canım çok geçmiş olsun allah korusun bebişleimizi

çok geçmiş olsun canım nasıl Bi korkudur öyle ya çok şükür Bi sorun yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…