2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
canım ben kınusuyorum... hemde baya bi .. o dünyaya geldikten donra neler yapıcamızı babasının nasıl biri oldugunu ablasının nası bir oldugunu kendii tanıtıyorum.. farklı ses tonlarıyla seni cok seviyorum diyorum... oglummmmm diyorum.. ya o an aklıma ne gelirse yumusak ses tonuyla konusuyorum... daha öncrde belirtmiştim kuranı kerimden soreler okuyorum sesli bi şekilde.. okuyamssam usbden tv ye takım dinletiyorum...masal hiç düşünmedim... heralde düşünmemde... su anda ne hissettıgını söle ona.. hiç bişey bulamssan yawrum seni cok seviyorum de farklı ses tonlarıyla..
seni duydugunu belli bile edebilir.. bnm oglus babasına ve ablasına cok tepkı beriyo.. banası aksam gelip konusuyo... bi hareketler oynamalar.. bunu denedık yani kızımda daha cok... usuuudd dıye bagırıyo 1 dk sonra pat pat pat...
masaldan bişi anlıcanı sanmam şimdi ama... masal öykü kıtapları faydasız dıyemem yanlış olöasın.. bn kızıma mesela set aldım.. okuma bilmeyen küçük cocuklar için resim kitabi .. hayall dünyası geniş oluyo .. ve onu okuyo biliyomusun..
birde mutlu olduun müzk sarkı türkü seni şenlendiren hızurlu eden bunları dinle dinlet... böle insanları isyana sürükleyen şehvete kaptıran müzkleri dinlemk pek ii degil ama mutlu eden müzkleri dinlemenin sanada bebegede faydası olur...

Mozart'ın müzikleri aynı zamanda annenin kan basıncını dengeliyormuş ve bebek onun için mutlu oluyormuş. Analar neler doğurmuş zamanında :)

teşekkür ederim mervecim aslında etrafımda ki kişileri tanıta bilirim bu güzelmiş sevdim ben bi düzene oturtuyum bunu

Makamların Sağladığı Faydalar
RAST MAKAMI: Sağlık Üzerinde Etkisi Olan Dört Makamdan Biridir. Sefa, Neşe, İç Huzuru Ve Rahatlık Verir. Başa, Göze Ve Kaslara Etkisi Vardır. Spazm Çözücü Etkisi Nedeniyle Spastik Ve Otistik Çocukların Tedavisinde Destek Amacıyla Kullanılır.

REHAVİ MAKAMI: Dinleyenlerde Sonsuzluk Ve Yer Çekiminden Kurtulma Duygusu Uyandırır. Omuz Ve Baş Ağrısı Olanlara, Ruhsal Problem Yaşayanları Dinlendirir.

HÜSEYNİ MAKAMI: Güzellik, İyilik, Sessizlik, Rahatlık Verir Ve Ferahlatıcı Özelliği Vardır. Karaciğer, Kalp Ve Mide İle İlgili Problem Yaşayanlara Önerilen Makamdır. İçindeki, Gizli Pentatonik Yapı Sebebiyle, Kendine Güven Ve Kararlılık Duygusu Verir; Bundan Dolayı Otistik Ve Spastik Hastalara Faydalı Olduğu Söylenir.

PENTATONİK MELODİLER: Pentatonik Müzik, Asya Kökenli Türk Musikisinin En Önemli Karakteristik Özelliğidir. Kendine Güven Ve Kararlılık Verir, Rahatlık Sağlar. Çocuklara, 9-10 Yaşına Kadar Sadece Pentatonik Müzik Dinletilmesi Tavsiye Edilmektedir.

NİHAVEND MAKAMI: Dinleyenlerde Kuvvet Ve Barış Duygusu Uyandırır.

ACEMAŞİRAN MAKAMI: Yaratıcılık Duygusu Ve İlham Verir. Gevşemeye Yardımcı Olur. Durgun Düşünce Ve Duyguları Canlandırır. Kadınlarda Doğumu Kolaylaştırır. Anne Karnındaki Çocuğun Yanlış Duruşlarının Düzelmesine Yardım Eder. Ağrı Giderici Ve Spazm Çözücü Özelliği Vardır.

UŞŞAK MAKAMI: Gülme, Neşe, Sevinç, Kuvvet Ve Kahramanlık Duyguları Verir. Kalp Ve Tansiyon Hastalarına Stresten Uzaklaşmaları İçin Tavsiye Edilir.

SABA MAKAMI: Cesaret, Kuvvet Ve Rahatlık Hissi Uyandırır.

BUSELİK MAKAMI: Nihavend Makamı İle Benzer Özellik Gösterir.

ISFAHAN MAKAMI: Dinleyenlerin Güven Hissi Duymalarına Yol Açar. Uyum Sağlamayı Kolaylaştırır, Hareket Yeteneğini Arttırır. Hatıraları Tazeleme Özelliği Vardır.

NEVA MAKAMI: Üzüntüyü Giderir. Gönül Okşayan Makam Adıyla Bilinir. Kötü Fikirleri Kovduğu, Cesaret Ve Yiğitlik Verdiği Söylenir.

IRAK MAKAMI: Korku Gidericidir. Saldırganlığı Önleyici Ve Nevrotik Hastaları Tedavi Edici Etkisi Vardır.

ZENGÜLE MAKAMI: Hayal Dünyasını Geliştirir. Uyku Verir.

ZİRGÜLE MAKAMI: rahatlık ve uyku veriyor

RAST MAKAMI: Neşe ve huzur verir. Kemik-kas sistemine, başa ve göze karşı etkilidir. Spazm çözücü özelliği nedeniyle spastik ve otistik çocuklara dinlettiriliyor. Gerilim tipi baş ağrısı çekenlere gevşemeleri için öneriliyor..

HÜSEYNİ MAKAMI: Sükunet ve rahatlık hissi. Kalp, karaciğer ve mide hastalarının müzikle terapisinde kullanılıyor.

REHAVİ MAKAMI: Sonsuzluk hissi,

KÜÇEK MAKAMI: Hassasiyet,

NEVA MAKAMI: Ferahlık ve lezzet,

BUSELİK MAKAMI: Kuvvet.,

HİCAZ MAKAMI: Alçakgönüllülük duygusunun makamıdır.

Müzikle terapinin etkili olduğu hastalıklar

Yapılan araştırmalara göre; Müzikle Terapinin onkoloji, kardiyoloji, kalp cerrahisi, nöroloji, geriatri, onkoloji ve psikiyatri hastalarında olumlu etkisi var. Müzikle terapinin çözümüne yardımcı olduğu sağlık sorunları:

Kalp ameliyatı olacak hastalarda ameliyat stresinin ortadan kaldırılması,

Herhangi bir nedenle cerrahi müdahale geçirecek hastalarda ameliyat ve anestezi korkusunun üstesinden gelinmesi,

Strese bağlı baş, boyun ve bel ağrıları,

Normal doğumun daha kolay gerçekleşmesi,

Doğum sonrasındaki ağrılarının hafifletilmesi,

Ameliyat sonrasındaki ağrılarının dindirilmesi,

Otistik çocukların rehabilite edilmesi,

Sinirlilik, stres, uykusuzluk, fobi, panik atak gibi sorunlara karşı,

Yoğun bakım hastaları,

Kanser hastalarının psikolojik sorunlara karşı etkili olarak bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi,

Kanser ağrılarının hafifletilmesine karşı uygulanabiliyor.

alıntı

ben de duydum bunu indirdim filan ama ay hiç sevmedim ya agresif bi tarzı var gibi geldi korktum ben de bi daha dinletmedim

ben de duydum bunu indirdim filan ama ay hiç sevmedim ya agresif bi tarzı var gibi geldi korktum ben de bi daha dinletmedim

bende bi vivaldinin dört mevsimini dinleyim dedim sonbaharda cinnet geçirecektim kapattım ama türk müzik makamları daha sakin tonlarda

Canım benimde kolesterol ve trigliserid az yüksek çıktı hamilelikte nirmal dedi dr. Sıkıntı yokmuş yani sende bi doktoruna danış yinede

Benimde 4 bebeğim karnimda kalbi durdu senin gibi erken haftalarda cnm ilk defa bu kadar uzun zamandır benimle bebeğim allahım korusun meleklerimizi herdaim. iti düşünelim iyi olsun herşey. iğne ve koraspirin kullanıyorum ben.

Geçmiş olsun canım daha iyi olur oğluşun inşallah. .

Günaydın herkese selamlar telefon sıkıntısı yüzünden girip takip edemiyorum. Başka bi topicteki arkadaşlarda sitem edşyo gelmiyosun diye :)

Hepiniz iyisinizdir inş. Bende iyiyim şükür bazı sıkıntılara bağlı olarak ağrım oluyo idare ediyorum işte. geçmişi bilmiyorum gördüğüm kadarıyla sılamın oğlu sünnet oluyomuş hayırlı olsun allah kolaylık versin.
Benim bebek kızmış çok kesin olmamakla birlikte :) 2li 3lü test yaptırmadm ayrıntılı ultrason yaptırcam inş.

Şimdilik herşey iyi gidiyo bebek iyi kıpraşıp duruyo. Gece uyuyanayan arkadaşlarıma tecrübeye dayanarak bunlar daha iyi günleriniz demek istiyorum

Merhaba tatlı annişler moral fm radyo spkeri ve çocuk kitabları yazarı,tecrübeli annelerden kübra hanım anne olmadan önce şunları okumamı tavsiye etti hep beraber okuyalım inş.”anne olmadan önce adem güneşin tüm kitaplarını, 9 ay 99 esma ile ayşegül akakuş aygünü, elizabeth pantley in kitaplarını, ayşe dumanın kadınlığın keşfi kitabını okumanızı tavsiye ederim”

Canım benimde kolesterol ve trigliserid az yüksek çıktı hamilelikte nirmal dedi dr. Sıkıntı yokmuş yani sende bi doktoruna danış yinede
çok teşekkürler danışcam inş. haftaya bakalım kontrolümüz var sorarım o zaman

Benim Son adet tarihim 9 Nisan 1 hafta geç diye öyle yazmıştık buraya... 9 Nisana göre 32+0 18 Kasımda oluyor

evet canım aynen öyle Allah razı olsun Eyüp amcadan çok dua edecem ona içimi rahatlattı

çok geçmiş olsun bakın gzel haberler almışsınız ama çok sevindim,allah bebeklerimizi korusun inşallah

Sağol canım amin inşallah bebeklerimiz hep sağlıklı olsun

Sağol tatlım evet bi an beni bi korkuttular ağladım sonra çok şükür bişey olmadığını öğrenince bu sefer de sevinçten ağladım

bende bi vivaldinin dört mevsimini dinleyim dedim sonbaharda cinnet geçirecektim kapattım ama türk müzik makamları daha sakin tonlarda

canım oğlum da her akşam yatarken betofun ,mozart dinletirdik sabaha kadar çalardı nerdeyse gündüzleride arabayla iş e gidip gelirken dinlerdim..kendi kendime bu oğlan klasik müziği çok sevecek derdim....şimdi bizim oğlan azıcık oynak müzik duysun kalkar oynamaya kıvırmaya allahtan oyun havası dinlet memişim o zaman tam köçek olurdu galiba

Vesile olduğun için Allah razı olsun senden, 9 ay 99 esma kitabını şimdi aldım dr'dan. Bakalım geliceği günü sabırsızlıkla bekliyorum herhalde yarın saat 3 ten sonra elime gelir.

hahahaha onu arkadaşın biriside dedi çok ağlıyordu karnımdan alışık klasik müzik açtım daha çok ağlamaya başladı zorla dinletmişiz herhalde cocuğa dedi

Vesile olduğun için Allah razı olsun senden, 9 ay 99 esma kitabını şimdi aldım dr'dan. Bakalım geliceği günü sabırsızlıkla bekliyorum herhalde yarın saat 3 ten sonra elime gelir.
Bende alacağım inşALLAH...Adem güneşin annelik sanatini da ilçe ye gidince arkadaşım verecek...

ayrıca ben kuran, cevşen ve celcelütiye dinlemiştim bol bol diyor yazar kübra hanım bende celcelutiye yani hz. Alinin duasını dinledim bugün..YouTube'da "Hastalık ve Sıkıntının Giderilmesi İçin - Celcelu…" adlı videoyu izleyin - Hastalık ve Sıkıntının Giderilmesi İçin - Celcelu…:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…