sağol canım eksik olma ..Oluyo canım benim olmaz mı.. Artık bu aydan sonra karnımızda arada sertlıkler olacak.. Bebek kendine yer acıyo iyiden iyiye hareketlenmeye basladı.. Ragat bi şekılde hareket etmesı için yerini büyütüyo annesi.. Bazen oatlıcakmıs gibi bile olabılıyo... Bunun yanı sıra suda var.. Mide ve bagırsaklar sıkıstı malum...
Yedigimiz yiyecekler ve içeceklerde gaz olmasıda karnı gerer ole.. Ovaladıkca rahatlarsın.. Karnın sertlesmesı gerılmesı normal artık canım...
Bebe yagı sür cok az ov karnını.. Uzan sırtına yastık koy rahat edersin..
merhba canm pko vardı hep tedaviyle hamile kalıyordum 2.düşükten sonra genetik test yaptırdım ve kanda pıhtılaşma olduğunu öğrendik 3.hamileliğimde iğne ve aspirine başladm ama oda devam etmedi sonra 1yıl daha tedavi gördüm ama hamile kalamadm sonra kendiliğnden oldu 5yıldan sonra tedavisiz şimdi de yine iğne ve aspirin kullanıyorum canm,yatmıyorum canım ama çalışıyodum işi bıraktım çünkü sürekli ayakta Bi işim vardıMerhaba tuğba
Ben de 1 tane 7 haftalık 3 tane de biyokimyasal gebelik düşüğü yaşamıştım. Kendiliğinden mi hamile kaldın, şimdi yatarak mı geçiriyorsun, ne ilaçlar kullanıyorsun merak ettim. Gerçi herkes farklıdır tabi de...
Allah yardımcımız olsun.
amin canm Allahım korusun hepimizin meleklerini bende iğne ve aspirin kullanıyormBenimde 4 bebeğim karnimda kalbi durdu senin gibi erken haftalarda cnm ilk defa bu kadar uzun zamandır benimle bebeğim allahım korusun meleklerimizi herdaim. iti düşünelim iyi olsun herşey. iğne ve koraspirin kullanıyorum ben.
Kızlar fikrinizi sormak istedim "elisa" ismi nasıl sizce?
merhba canm pko vardı hep tedaviyle hamile kalıyordum 2.düşükten sonra genetik test yaptırdım ve kanda pıhtılaşma olduğunu öğrendik 3.hamileliğimde iğne ve aspirine başladm ama oda devam etmedi sonra 1yıl daha tedavi gördüm ama hamile kalamadm sonra kendiliğnden oldu 5yıldan sonra tedavisiz şimdi de yine iğne ve aspirin kullanıyorum canm,yatmıyorum canım ama çalışıyodum işi bıraktım çünkü sürekli ayakta Bi işim vardı
Evet özelllikle 5. Senfoni çok tavsiye ediliyor, ben de dinletiyordum ama simdi taşınma işleri var ihmal ediyorum maalesef. Bir yerleşelim de benim de planım hem bunları hem de Kuran'ı dinletmek.canım beethoven 5. senfoni ve mozart tavsiye diyor uzmanlar beethoven 5. senfoniyi yazarken sağır olmak üzereymiş o yüzden bebeklerin algılayacağı notalar çıkarmış ben öyle okudum mozartın eserlerinde ise matematiksel veriler saptanmış beyin gelişimi için diyorlar iyi huy güzel ahlak içinde tabi ki kuranı kerim dinletiliyor birde türk müzik makamlarından ney ve kanun taksimi kolay doğum ve psikolojik rahatlık için çocuk doğu batı sentezi olacak anlayacağın
Son üç hafta istesen de gidemiyordun ama bu son değişikliklerle ona da bir düzenleme getirildiyse bilmiyorum. Inşallah kendimizi iyi hisseder de aktarabildiğimiz kadar aktarıriz doğum sonrasına.Bugün canım yemekhaneye gitmek istemedi, evden zeytinyağlı yemek getirmiştim, ofiste yiyim dedim.
Doğum izni konuları konuşulmaya başlanmış benim bu konuda hiç bilgim yok. Önceden ilk 8 haftanın 5 haftası doğum sonrasına aktarılabiliyordu, şimdi ise 8 haftanın tamamı doğum sonrasına aktarılabiliyor diye bişey duydum. Bizim şirkette çalışabilir raporu alıp son güne kadar işe gelenler olmuş. Ben de gücüm olursa öyle yapmak istiyorum. Çünkü ücretsiz izin konusunda hem mırın kırın ediyorlar hem de maddi açıdan bizi zorlayacak. Rapor alanlar oluyor ama onu da çok etik bulmuyorum, yöneticim de aynı fikirde işin kötüsü. Hani gerçekten sağlık problemin olur da rapor alırsan ayrı ama normal süreçte biraz ne bileyim hak yemek gibi mi olur diye endişe ediyorum.
Neyse sonuçta son güne kadar çalışma imkanı var mı gerçekten? Bir de benim sat'a göre 22 Ocak'ta doğum ama sezeryan olacağı için 15 Ocak gibi olur en iyi ihtimalle. O arada kalan 1 hafta kayıp mı olacak, nasıl oluyor?
Beni aydınlatırsanız çoook sevinirim.
Benim kuzum da dünden beri hissettirmiyor kendini. Düzenli olması gereken haftalarda değiliz biliyorum ama çok tedirginim. Ne güzel güçlü güçlü vurmaya başlamıştı, çok endişeleniyorum elimde olmadanselam annişler
bu tosun dun hareket etmeyip korkuttu beni bugün gittim dr a çok şükür ki herşey yolunda gördüm Arhan'ımı 363gr 21cm olmuş kuzum içim rahat etti haftaya cumada ayrıntılımız var herkesten güzel haberler gelir inşallah
Ben hemşireye sormuştum ateş yapmaz demişti üşütmüş olmalısın mutlaka doktorunla goruş tedbirini alKizlar sali gunu tetanoz asimi vuruldum.ilk gun pek bisey hissetmedim ama ikinci gun kolum fena sisti hic oynatamadim.bugun birax daha acilmis gibi kolum ama iki gundur atesim var basimi kaldiramiyorum resmen.asidan mi oldu yoksa usuttumde ondan mi oldu cozemedim bi turlu.kendimi gevtim bebehim etkilenecek diye cok korkuyorumm
Evet özelllikle 5. Senfoni çok tavsiye ediliyor, ben de dinletiyordum ama simdi taşınma işleri var ihmal ediyorum maalesef. Bir yerleşelim de benim de planım hem bunları hem de Kuran'ı dinletmek.
Son üç hafta istesen de gidemiyordun ama bu son değişikliklerle ona da bir düzenleme getirildiyse bilmiyorum. Inşallah kendimizi iyi hisseder de aktarabildiğimiz kadar aktarıriz doğum sonrasına.
Benim kuzum da dünden beri hissettirmiyor kendini. Düzenli olması gereken haftalarda değiliz biliyorum ama çok tedirginim. Ne güzel güçlü güçlü vurmaya başlamıştı, çok endişeleniyorum elimde olmadan
evet canım söyledi,2 gündür çay içmiyorum bende.pekmez,siyah üzüm yiyorum bide.Kansızlığı olanlar çay içmiyor doktorun söyledi mi bilmiyorum ama hiç çay içme. Bi de pekmez ye canım.
evet canım öyleymiş üzüm yüyorum bol bol siyah üzüm.canım kansızlığa harnup pekmezi siyah çekirdekli kuru üzüm iyi geliyor. bendede tam tersi hgb fazla çıktı oda iyi olmuyor.
inşallah sonucun normal çıkmıştır.Bende yarin ac saglik ocagina gidip vereceğim kan
Kan sayimi yapilacakmis
Kansizlik belirtim yok inşallah normal cikar
amiin canımmm:)değilmi ama biz kadınızı iğne ne ki:)
canım keşke normal doğurabilseydim hala umudum var sezaryen sonrası normal doğuma ama bu şehirde hangi dr yaptırır hiç biridoğum sancısı çekip çkeip birde 7-8 kere açılma kontrolü olup sezaryene girdim miniğimin kalbi dayanmadı sancıya şimdi kuzu kuzu sezaryene gitmek zoruma gidiyor nasıl yapıcam bilmiyorum,çok şanslısın normal olduğu için
kesinlikle miray çok sevdiğim bir isim:) cemre ateş parçası demek canım iyi düşünün, seninde dediğin gibi ismi kişiliğine yansıyor, miiiiiraaaay gel kızım:) dediğini düşün koyacağınız isimleri ev içinde sesli söyleyin:) daha kolay karar veriliyor:)
canım 2 daha olsa yeter gerisini tulum al derim, herkesin kullanışı farklı tabi ben her gün yeni giydirirdim kuzum saçını bile tarardım:) mis gibi, bazı bebekler çok kusar o zaman çok kıyafet gerekiyor, bazıları kusmaz misal benim oğlum ama yine de değişiyordum ben, kaka durumu var öyle bir yapıyorlar ki sırtlarına kadar, bebek kıyafetleri birikecek yıkayacaksın falan düşün hesabını yap:) bazı arkadaşlara çok bazılarına az geliyor
sağol canım bilgi için
sağol canım ben çayı içiyorum günde iki kupa içiyordurum, bu durumda kahve arada bir olsa yeter:)
amin canım sağol
hadi şifa olsun canım artsın kanın güzelce
üniversite hastanesi canım, ne bileyim eşimde sinir oldu, zaten bayan dr doğum iznine çıkmış erkek baktı o sorun değilde stajerler doluşuyor odaya neyseki ben girince bir tane bile kalmadı:) Allah oraya düşürmesin hele ki doğuma başında en az on kişi oluyor, devlette zaten almıyorlar canım orda benim dr, dr larımı çok sevsemde bu gidişle özele geçicem eşim göremiyor hiç
sağol canım, inşaallah sizinkide güzel geçer çifte heyecan seninki
arkadaşım kullanıyordu canım sende kırmızı eti çok tüket
ayy uyuyamasamda yatıyorum benim oğlum 5-6 da kalkıyor nasıl duruyorsun uykusuz kızında var, kolay gelsin elişinde
hiççç acele etme ben memnunum hamilelik çok güzel doğumdan sonra içime koysam geri dediğiniz olacak:)
oyy canım dikkat et tamam yükseklere uzanmada koca koltuklarıda çekme aman diyeyim, bu sözü söyleyeceğimi düşünemezdim hiç sakınmıyordum bende ama gözüm korktu işte, eymenimde ahmete tekme gönderiyor:)
sabah aç karnına gittim ben.parmaktan kan alıp ölçtüler hemen.sonra 2 bardak şekerli su iirdiler.gayet güzeldi tadı.1 saat sonra bi daha kan verdim koldan,sonra yine 1 saat sonra bidaha kan verdim.hep aç kaldım bu süre zarfında.sonucumda iyi çıktı hiç zorlanmadım.kızlar şeker yüklemesi yaptıran varsa aranızda biraz ayrıntı verebilir mi toplamda kaç dakika sürüyor, kan damardan mı alınıyor delik deşik mi oluyoruz yoksa parmaktan küçük çizikle sadece şekere mi bakılıyor?
kısa bi süreliğine de olsa bu ihtimali düşünmek berbat bişeydir emini.neyse ki hemen doğru sonucu öğrenmişsin çok şükür.bende ayrıntılı ultrason boyunca ağladımMerhaba kızlar ben geldim bugün talihsizlikler yaşadım hastanede
İlk gittim doktora sağlık ocağındaki yapılan kan testlerini falan gösterdim sonra ultrason yerine gittim bebeğin kalbinde sanki bi boşluk olduğunu emin olamadığını söyledi çocuk kardiyolojisi görsün dedi oraya gittim kalbinde delik var gibi dedi ay ben ağla ağla teyzemle gitmiştik tam emin olmadı 2 gün sonra tekrar bakalım dedi hemen gittim doktorumun yanına
Ankara da Eyüp Ekici var kızılayda muayenesi tek muayene 360 tl hemen bi kağıt yazdı ona gitmemi istedi
Aradık müsait misiniz diye doktorumun verdiği kağıdı verdik hemen aldı beni inceledi kalbini 15 dk boyunca yok delik dedi ohhh bi rahat ettim anlatamam size... kız dedi o da valla ne cinsiyeti ne kafası hiç birşeyi umrumda değildi kalbinde bir şey çıkmasın diye dua ederken hiç birşeyi görmedi gözüm.. Bir şey yok deyince bi ohhh dedim gözümden yaş geldi o derece
kızımız büyüsün elimi öpmeye getirirsin dedi ne demek ne demek dedim işte böyle şeyler yaşadım
ben 2 içiyorum ama aşırı kansızlığım var.Kızlar kan hapı günde kaç tane içiyorsunuz?
yaa yerim onu ben yaaaaaaa maşallah kuzun çok tatlı çıkmışşşş :)))bu arada arkadaşlar bugün detaylı ultrasona girdim,rabbime hamdolsun herşey iyi geçti,480 gram 23 cm dedi dr,sadece diğer bebeklere oranla kemık yapısı uzun,uzun boylu olcak galiba dedien son fotğraf kısmına geldik ki gel gelelim benm bıdık bir türlüü yüzünü göstermiyor,ya sağda ya solda ne yaptıysa dr bir türlü yüzünü göremedik o yüzden kime benziyo kestiremedik oğlumu,bu arada çok oyuncu bir çocuk olcak belli bırakın yüzünü göstermediğini birde eliyle suratını kapattı ya,o derece artist bir oğlum var,ünlüler gibi saklıyr kendini
becerebilirsem resmini atayım o şekilde
geçmiş olsun Sılacım çok şükür atlattınız bundan sonrası daha kolay geçecek canım :)Slm canlarim çok yorucu ve stresli bir gündü şükür sorunsuz bir şekilde atlattik oğluşum uyuyor şimdi cok ağladı yordu kendini akşam 8 de uyudu tum günün yorgunluguyla.sunnetten çok narkoz yordu aslında kendine tam olarak gelmesi 3 saati geçti. İnşallah her geçen gün daha iyi olacak artık bi süre krese gitmicek tabi evde benimle kalacak. Bende çok yoruldum bugun hamileliğimi tamamiylen unuttum oglumun derdine düştüm simdi uzandimda anladım ne çok yoruldugumu.sukur iyi geçti yani sunnetimiz bi süre yazamassam merak etmeyin iyi bakin kendinize:)
Ne güzel iste canimselam annişler ve meleklerii
benim karnım hala çok küçük çok üzülüyorum böyle olmasına.zaten çok ayıftım hamile kalmadan önce karnım içime çöküktü nerdeyse.şimdi ayva göbeğim oldu o kadar.herkes bebek nerde diyor sanki yalan söylüyorum hamileyim diyesizce bu normal mi?bebeğim çok iyi hatta 1 hafta ilerden gidiyor ama karnım büyümüyor sanki.
Uuu iki gün uyumak mi :) uykucu muymuş benim sıpam ya, her sabah uyandırıyordu beni sabahın köründe ne güzel :) yarın ayrıntılıya gideceğiz neyse ki, yoksa bu evham beni yer bitirirdi.canım bebek hareketleri için hemen endişe etme. dün doktora gittiğimde bende aynı şeyi söyledim bir gün çok hissediyorum bir gün hiç diye. doktor da bebekler şu aralar bir iki gün boyunca uyuyabilir hemen tedirgin olma dedi.. rahatladım :)) siz de benim gibi çok evhamlı olmayın
saol canm bnde clexan 6000 kullanıyorm,bende pkoluyum, benimde iki düşüğüm var, ikincisi aşılama ile olmuştu. Sonra ege üni de genetik test yaptırdım, öğrendim ki mutasyonlarda sorun var, clexan 4.000 + ecopirin 100 kullanıyorum şu an.
Geçmiş olsun sana da
heracım endişe etme canım ben dun çok kötü oldum sabahtan akşama kadar kendimi dinledim çünkü dediğin gb bir gün öncesine kadar çok güçlü vuruyodu o yüzden çok korktum geceyi de çok kotu geçirdim ama kendimi ve kuzumu boşuna üzdüm o yüzden sende rahat ol canım keyif yapıyo kuzularEvet özelllikle 5. Senfoni çok tavsiye ediliyor, ben de dinletiyordum ama simdi taşınma işleri var ihmal ediyorum maalesef. Bir yerleşelim de benim de planım hem bunları hem de Kuran'ı dinletmek.
Son üç hafta istesen de gidemiyordun ama bu son değişikliklerle ona da bir düzenleme getirildiyse bilmiyorum. Inşallah kendimizi iyi hisseder de aktarabildiğimiz kadar aktarıriz doğum sonrasına.
Benim kuzum da dünden beri hissettirmiyor kendini. Düzenli olması gereken haftalarda değiliz biliyorum ama çok tedirginim. Ne güzel güçlü güçlü vurmaya başlamıştı, çok endişeleniyorum elimde olmadan
selam annişler ve meleklerii
benim karnım hala çok küçük çok üzülüyorum böyle olmasına.zaten çok ayıftım hamile kalmadan önce karnım içime çöküktü nerdeyse.şimdi ayva göbeğim oldu o kadar.herkes bebek nerde diyor sanki yalan söylüyorum hamileyim diyesizce bu normal mi?bebeğim çok iyi hatta 1 hafta ilerden gidiyor ama karnım büyümüyor sanki.
Bugün canım yemekhaneye gitmek istemedi, evden zeytinyağlı yemek getirmiştim, ofiste yiyim dedim.
Doğum izni konuları konuşulmaya başlanmış benim bu konuda hiç bilgim yok. Önceden ilk 8 haftanın 5 haftası doğum sonrasına aktarılabiliyordu, şimdi ise 8 haftanın tamamı doğum sonrasına aktarılabiliyor diye bişey duydum. Bizim şirkette çalışabilir raporu alıp son güne kadar işe gelenler olmuş. Ben de gücüm olursa öyle yapmak istiyorum. Çünkü ücretsiz izin konusunda hem mırın kırın ediyorlar hem de maddi açıdan bizi zorlayacak. Rapor alanlar oluyor ama onu da çok etik bulmuyorum, yöneticim de aynı fikirde işin kötüsü. Hani gerçekten sağlık problemin olur da rapor alırsan ayrı ama normal süreçte biraz ne bileyim hak yemek gibi mi olur diye endişe ediyorum.
Neyse sonuçta son güne kadar çalışma imkanı var mı gerçekten? Bir de benim sat'a göre 22 Ocak'ta doğum ama sezeryan olacağı için 15 Ocak gibi olur en iyi ihtimalle. O arada kalan 1 hafta kayıp mı olacak, nasıl oluyor?
Beni aydınlatırsanız çoook sevinirim.
gelebilirdim ama çalışıyorum c.tesiKIZLAR!! Biz Aralık 2014 anneleri olarak Bursa'da yaşayanlar için bi buluşma ayarladık. Siz de gelirseniz çooook mutlu oluruz, hep beraber güzel birkaç saat geçiririz. 20 Eylül Cumartesi saat 13.00'da Kent Meydanındaki carribou cafe'de biraz oturup biraz da ebebek'te dolaşıcaz. Kimler gelir bu etkinliğe? Bana özelden mesaj da yazabilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?