- 25 Nisan 2014
- 3.204
- 1.618
- 178
Belli olmasını istiyorsan belli edecek kıyafetler giyebilirsin. Hem önemli olan karnımızın değil bebeğin büyüklüğü.:)
Mantıklı canım senin dediğinde...
Hayırlı Cumalar bu arada, ikinci aşımı da oldum, aşı faslı kapandı :)) çok şükür. Kızımın kalp atışlarını da dinledim teyzeleri güp güp :)) salı günü kontrolüm var dört gözle bekliyorum
Cnm cocuk hastanelerınde oluyo genelde devletın hastanelerınde cocuk psikologu dıyeCanım zor bir durum başka bir pedagoğa götürün bence götürdüğünüz çare olmamış size,benim oğlumda 3,5 yaşında tuvalet işi için pedagoğa götürmek istiyorum ama ne çare yok burda pedagogkardeşi olacak hala bezli o yüzden kreşe veremiyorum
hımmm aramızda dağlar kadar fark var canımben şimdi 74 kiloyum 42-44 giyiyordum en büyük bedeni alsam olmaz heralde
Bende 1 hafta önce o ağrı vardı dediğin gibi dayanılmaz bir ağrı sanki kemık ayrılıyor gibiydi doktor randevum haftaya sormadım henüz ama bu hafta azaldı ama sanki cat kemıgımız kendını doguma hazırlarmış nette okudum ondan okabılurmişHayırlı cunalar kızlar.. Nasılsınız.. Bugun guya temizlik yapıcaktım.. Ama nerde..
Gece yattıgımda vajına kemigimde kş özellikle sol tarafimda öle bi sancı agrı oluyo ki... Sol ayagımı oynatırken saga sola dönerken yatakta kımıldarken bile aglatıyo bni ..
Yakın zamanda dr gitcem... Yalnız o zamana kadar napıcam.. Cok canım yanıuo varnı benim gibi olan ...
Aynen benim gibi ama ben 74 tüm hamile kalınca 69 düştüm suan 74,5 oluyom gece yatarken tartılınca69 la hamile kaldım 74 üm şu an
sen de çok almamışsın cnm67 ile kaldım bende 74 üm şimdi 7 kilo aldım canım
benim üst limit 80 inşallah en fazla 10 kilo alırımaynıı bennama ben 64 le kaldım hamile şimdi 71 im :S kendime 76 sınırı belirledim ama bakalım nasıl olacak maksimum 78 dedim üstüne çıkmak yok dedim ama hadi bakalım..
cnm benim saglık olsun düşünme çok düşününce daha çok alıyorsun beslenmen çok iyiymiş ben de dikkat edemiyorum yememe pek önemli olan sağlıklı beslenmek sebze meyve protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmek.Bir fil oldum ben((( ve aşırı yemediğim hAlde,saat 6 da akşam yemeği yiyip,8-9 gibi bikaç meyve gece yatarken sütümü içiyprum,sabah kahvaltım iki dilim kepek ekmeği,yumurta,psynir salatalık,şeketsiz çay,ne makarna ne pilav,ne hamır işi ne tatlı ne pasta,69 kilo ile hamile kaldım,ama ilk üç ay mide bulantım olmadığı için,iştahım 5 e katlandığından o aylar çok aşırı yedım,sanırım ondan kaynaklandı,şuana kdr tam 9 kg almışım an itibari ile 78 kiloyum,kalan şu son 3,5 ayda 10 kilo alırsın diolar,ben 90 lara çıkarsam ve o kiloları veremezsem bn çok ağlarımmm yaaa
Ve ben çok değil 1,5 yıl öncedine kdr 60 kilo 38 beden bir hatundum,ilk bebişte yine bulNtım olmadı hep iştahım açıktı o zmn yıne cok yedim sanırım 68 lete çıktım,malesef bebişi kaybettim,o kilolarımı veremeyip ikinciye bu yüzden kilolu hamile kaldığım şimdi bu yüzden bu haldeyim
geçmiş olsun cnm normal doğuma takılma hayırlısı olsunHerkese merhaba. Ben de bugün ayrıntılı ultrason sonuçlarımı doktoruma gösterdim. Kuzumun boyu, ağırlığı, gelişimi, her şeyi normal gidiyor maşaallah. Boyu uzun olacakmış gerçi, ince uzun narin bacaklı olacakmış annesi gibi ( doktor öyle dedi)
Benim kasığımda uzun zamandır bir şişlik vardı. Okullar açıldığından beri de sürekli ayakta durduğum için acısı çok artmıştı. Geceleri artık uykudan uyanıyorum acıdanFıtık başlangıcı dedi doktor. Bu teşhisi ilk eflalim koymuştu gerçi :) Dikkat edecekmişim, zorlamayacakmışım. Ayakta durdukça baskıdan daha da artarmış büyüklüğü ve acısı ama ben oturarak ders anlatamıyorum ki, sürekli şekil çiziyorum, deney yaptırıyorum. Şu sekiz haftayı da atlatsaydım izne kadar hayırlısıyla.. Normal doğuma engel değilmiş, bebeğime bir zararı yokmuş ama normal doğum yaparsam ıkınma vs. etkisiyle fıtık büyüyebilirmiş. Çok istiyorum ben de normal doğumu ama hayırlısı diyorum artık, ne yapalım..
Doğum hikayelerinizi okumadım hiç. Çünkü en ufak bir şey okusam kafama takar, bana da olur mu aynısı diye korkarım kesin. O yüzden okumamam en iyisi :)
Yüksek lisanstan da üç dersim kalmıştı, onları onaylattım bugün. Bakalım zorlanmadan gidip bitirebilirsem ne ala
Kimsede bir sıkıntı görünmüyor okuduğum kadarıyla. Hep böyle iyi kalalım
face de grup açmışlar aman giden gitsin kalan sağlar bizimdir
Kızlar bana bi akıl verin yaa, nasip oldu çok şükür bi ev aldık, ev üç oda bir salondu. Salon küçük olunca bebekte yoktu o zamanlar iki oda bir salon yeter bize dedik ve bi odayı salona dahil ettik...
Şimdi bebekte olunca, bebek odası olayına takıldık. Soruyorum size, bebek odası gereklimidir ? Ben parkyatak alma taraftarıyım, ama ailem ele güne karşı nederiz, bi odası yok mu bu bebeğin demezlermi ? diye başımın etini yediler.
Eşim sen ne karar verirsen diyo. Bende kararsız kaldım.
Bigtek aldirtiyormus diye duydum bendeSlm kizlae bebeginiz kilo alsin istiyorsaniz şekerde ciktuysa protein ağırlikli beslenin bak nasil kilo aliyor şekerli ve hamur uşinden uzak dur bol bol pritein al tosuncuk olur özellikle kırmızı et
Diyet yapacaksın.. Gestasyonel diyabet çıkmış canım...Benim 1. De 168 toklul cikmiştı
2.testimin sinuçları geldi kızlar
Aćlik : 92
1 .saat : 202
2. Saat :140
3. Saat :120
Nasil sizce
Kızlar bebeğim dün yorgun ve stresliyim diye hareket etmedi. Eşim ilk hareketinde bana haber ver dedi. Sizde de oluyor mu böyle?
bugün benimde bebeğimde tık yok normal de kahvaltıdan sonra hemen kendini belli ettirirdi mutlaka ama bugün tık yok.yorgunda değilim streslide ama bakalım.az bi çikolata yiyim bakalım kendini hissettiricekmiKızlar bebeğim dün yorgun ve stresliyim diye hareket etmedi. Eşim ilk hareketinde bana haber ver dedi. Sizde de oluyor mu böyle?
tam bir şehzade yani
Maşallahhh, pekte şatafatlı olmuş
Benim tarzım deil ama güzel yakışıklı şehzade için değer.
Bende kızım için düşünsem iyi olucak, ne kadara mal oldu canım
ama bu çok güzel olmuş bayıldım yaaa
oh çok süslü tatlı bişi bu
Benim çikti cnm 168 di hergun 45 dakika yürüdum kepek ekmeği yedim bol salata yağsuz tuzsuz yemek şeker asla yok bugün ölçüldü
1.202
2.140
3.120
Doktor iyi dedi ama yanliz 100 lük ağır yanında biri olmalı ben bayıldım çünkü
iyi akşamlar kızlar bugün bavul hazırlmak ve ütüyle geçti çok yoruldum akşam yemek bile yapamadım eşim sağolsun halletti....bayramdan önce annmlerde, bayramdada kaynanamlardayım inşallah sağlıcakla gider geliriz..yol stresini hiççç sefmiyomm((
Kızlar merhaba uzun zamandır yazamadım.okuyorum ama herkes iyi sanırım.benim oğluşum bu ara çok hareketli kıpır kıpır gecede ben sagdan sola dönünce kıpır kıpır zor yerleşiyo şaşkınBen beşik ve dolap aldım takımın şifonyerıni almadık oda daralmasın diye haftasonu gelecek mobilyalarımız foto yüklerim.ama hala duvar kağıdı bulamadık Kıyafetlerini aldık kapı süsü mevlidde dağıtacagımız mavi puanlı tülü havlular yaptık üzerine badem şekeri koyduk onunda fotografını yüklerim çok şirin oldular
Minnoşlarr ve annişleri neler yapıyorsunuz?Kızımla ben iyiyiz teyzeleri,mide yüzünden gece uyanmalarına da başladık artık.8-10 gündür yoğun çalışıyorum sizleri takip edebilme şansım olmadı maalesef ama eski tempoma döner dönmez geçmşten başlayarak okuyacağım inşallah.Umarım tatsiz haberler yoktur ve hepiniz iyisinizdir
Kızımda da böyle az kalkmamıştım geceleri,aniden uyanıp midemden dolayı bir türlü uykum gelmedi,talcid almama rağmen hala rahat değilim,birazdan gideyim mutfağa kek filan pişireyim bari çocuklara yoksa uykumun geleceği yokBu hafta bizim için çok yoğun oldu eşimle günde 16 saat çalıştık eve saat gece 1-2 gibi geldik hep.En erken bugün geldik o da saat 22.45 filandı sanırım onu da bir güzel yatıyım dedim midem rahat bırakmadı.Bu arada kızım da uyanık tepiniyor
Bu arada tetanoz aşısı oldum ama iğne sanki kemiğime enjekte edildi çok nazlı da değilim ama neden böyle oldu bilmiyorum kolumu kaç gündür düzgün kullanamıyorum
Günaydın herkese. Program değişmiş sabah sabah asabım bozuldu okulda. 7 saat aralıksız derse giriyorum üç gün. Bir gün de 3 saat boşuna oturup bekliyorum. Geçsin şu sekiz hafta hayırlısıyla
face grubu yüzünden oldu canım kaç gündür çok keyifsiz
canım kişiden kişiye değişiyor bizde tam tersi eşim bebeğe düştü bana ilgisizleşti cinsel hayat falan sıfıra inmişti, varsa yoksa oğlumuzdu, benim kuzum eve geldikten sonra aç kaldığı için tekrar hastaneye yattı yoğun bakıma üç gün, eşim ondan sonra çok değişti onu kaybetme korkusu oldu panik atak gibi oldu, bana zehir etti resmen hayatı, gurbette kimsemiz yoktu eve kapanıp kalmıştım ilk 3 ay sinirlerim harap olmuştu oğlum gazlıydı zaten sürekli masaj yapıyordum sallıyordum, normalde sakin bir bebekti ağlamazdı sadece mızırdanırdı, eşimde oğlum oğlum diyor beni hiç görmüyordu, gazı bitince havalarda ısnınca iş çıkışı eşimi almaya gitmeye başladık oğlumla yavaş yavaş dışarıya alıştırdım eşimi, çok tartıştık biz, bunları gözünüzü korkutmak için yazmıyorum hani hep kadın bebeğe yoğunlaşır erkek kıskanır derlerya bizde tam tersi oldu o yüzden yazdım, benim huzursuzluğum bebeğe yansıdı vs. Memlekete gelince kendi ailesindekilerde dahil kimseye dokundurtmadı eşim başında bekledi oğlumuzun dışardan biri gelince elinizi yüzünüzü yıkayın dokunmayın öksürmeyin .... neler neler, annemgil kucaklarına alamadılar doğru düzgün, şimdi nasıl peki 3,5 sene oldu şimdi yeri geliyor benden çok kızıyor oğlumuza, o ilk yaşadığımız sıkıntılardan kaynaklı oldu, dün yazdım ya normal doğum olmayışı sadece beni değil eşimi de etkiledi, normalde aileme karşı çok iyidir annem vardı doğumda 20 gün zor durdu kadın tersliyordu çünkü
Şimdi Allah izin verirse ne eşim ne bir başkası asla beni geremez üzemez, ne doğumumda ne sonrasında kimse kırılır üzülürü düşünmem beni kıranı ben daha çok kırarım bu saatten sonra eyvallahım yok açıkcası, ilkinde yaşattığı hiç bir şeyi eşim bana yaşatamaz tabiri caizse sıkar artık!! Sen bir geri dur bakalım annesi benim bir farket şunu diyicem
Bütün bunlara rağmen yine güçlüydüm canım lohusa depresyonuna girmedim, ben lohusayken bile bir gün ter süt kokmadım günde 4-5 kere üstümü değiştim oğlum uyuyunca heme duşa girdim eşim beni hiç bakımsız görmedi, oğlumu her gün temiz temiz giydirdim bir gün süttür kakadır kokmadı ama benim odun eşim bneim kendime bakmamı asla anlamadı kıymetini bilmedi, kendi annesi ablası beni taktir etti ama eşim ne gerek var evde pijamayla gezsin dedi!
Kısaca normalde sen cinsel anlamda isteksizsen doğum bahane oluyor, yok zaten istekliysen inan doğum engel değil buna, ilk üç ay geçsin sonra rayına oturmaya başlıyor her şey
Depresyona girmene sebep olacak insannlar varsa çevrende kv gibi haödolsun benimki öyle değildi, asla karıştırma izin verme müdahale etmesine aman üzülmesinler kırılmasınlar diye hiç düşünme, kimse kusura bakmasın lohusa kadını üzmeye kalkan üzülmeyi hakeder,içine bir şey atmazsan depresyona girmezsin
Genel anlamda psikolojik sorunların yoksa hastalığın vs. yoksa depresyon falan olmuyor, bebeğin gazlı olursa o biraz yoruyor sadece
canım ne güzel yazmışsın sabır sabır
oooo şatafatlı olmuş canım güle güle kullanın
Günaydın kızlar, resmen 2 gündür salya sümük yatıyorum afedersiniz. Elimde ıhlamur zencefil bal başkada bir çözümüm yok şuanda. Doktorum saat başı ateşini ölç dedi. İnşallah ateşim çıkmazda bebişe etki etmez.
aynen canımoğlan anneye daha çok düşkün olur kız babaya
Gunaydin güzel anneler
Yarin sinavim var, burada başka sinava hazirlanan yok sanirim
İçin kipir kipir çok heycanliyim bugünden.
1 senedir yoğun bir şekilde emek veriyorum.
Rabbim emeklerimin karsiligini gösterir inşallah.
Sizden dua istiyorum su Simavi hayirli bir şekilde atlatayim ve hamileliğini yasamaya baslayayim diye.
Çok güzel canım Rabbim bahtlarını da şehzadeler gibi anlı şanlı eylesin inş:)ben de aynı yerden balkabaklı kapı süsünü beğenmiştim :) ama sonra değiştirdim.. bu da benim prensesimin gözümün nurunun kapı süsü:)
Oda takımını da aldık:) beşiğimizi de ablam vermişti onu da gelin yatağı gibi sületicem Allah nasip eder ve kocişko izin verirse:)))
Haftasonun da duvar kağıdı ve avize seçtik mi tamamdır inş Ekim sonu vs odası hazır olur:)
Günaydın annisler doktora erken gidicem biraz çünkü iğnelerim bitiyo bayramda iğnesiz kalırım yoksa. .Sağlık Ocağı az yazdı ya. neyse bebeğimi görürüm erkenden çok özledim hem bir ayı geçmiş olcak yeter demi yani çok uzun süre. hem belki cinsiyeti de öğrenirim yaşasın herşey yolunda olsun inşallah birde daha ne isterim hasta annisler geçmiş olsun
Mantıklı canım senin dediğinde...
Hayırlı Cumalar bu arada, ikinci aşımı da oldum, aşı faslı kapandı :)) çok şükür. Kızımın kalp atışlarını da dinledim teyzeleri güp güp :)) salı günü kontrolüm var dört gözle bekliyorum
bende tam tersine belli olmasın görünmesin diye kendimi yırtıyorum
Hayırlı cunalar kızlar.. Nasılsınız.. Bugun guya temizlik yapıcaktım.. Ama nerde..
Gece yattıgımda vajına kemigimde kş özellikle sol tarafimda öle bi sancı agrı oluyo ki... Sol ayagımı oynatırken saga sola dönerken yatakta kımıldarken bile aglatıyo bni ..
Yakın zamanda dr gitcem... Yalnız o zamana kadar napıcam.. Cok canım yanıuo varnı benim gibi olan ...
Kızlar bebeğim dün yorgun ve stresliyim diye hareket etmedi. Eşim ilk hareketinde bana haber ver dedi. Sizde de oluyor mu böyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?