2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
doğum izni alan arkadaşlarım bişey soracağım.benim doğum iznim 4 aralıkda başlıyor ama ben doktora 1 hafta önce gitsem doğum raporunu yazarmı 4 aralık başlangıçlı.çünkü kızımı özledim 1 ayı geçmiş oluyo görmeyeli.yani tekrar gitmeme gerek kalmaz demi kızlar

ben de dayanamayacam ptesiden itibaren gelmiyorum işe falan yeter yaahuu :) üstelik ben bütün gün oturuyorum:s
Hadi bakalim hepiniz ayrilinda kizimda oldugu gibi son haftaya kadar calisan bi ben kalayim azimle devam calismaya kocam ayril diyo ben sonrasi icin lazim diyorum bide bogazim kotu smdi hayirli olsun:)

Çok sağol canim
Peki nelere dikkat ettin yemekte??
İnşallah dahiliye doktorundan memnun kalirim. Acikca anlatır herşeyi

öncelikle hayatından 3 beyazı çıkar :)
un, tuz, şeker..

ben beyaz ekmek yemeyeli baya oluyor. 1 dilim kuru beyaz ekmek bile şekerini tavan yapar. tam buğday ekmeği ye ve bunu poşetli yapan marketlerden al.

şeker ve şeker ürünlerini çıkar. pasta börek tatlı vs bunlardan bir lokma bile olsun ben ağzıma koymadım.

seni zaten dahiliye diyetisyene yönlendirecek. ben sana diyetisyenin verdiği listeye müdahale edecek bişey söyleyemem ama tavsiyem şunlar,

3 ana 3 ara öğün yap. ve ara öğünlerini sakın atlama. yemeklerin yanında salata ve yeşillik tarzı şeyler ye.
lifli gıdaları araştır, posalı gıdaları araştır. bulgur, kurubaklagil, süt ve ürünleri temel öğünlerinden olsun.
sabahları mutlaka 1 yumurta ye. şeker olan annelerde bebeğin d vitamini eksik olur ve ciğerleri az gelişebilir. o yüzden günde kalsiyum oranını maksimum seviyeye çıkar.
pilay, makarna, patatesi yemeklerinden çıkar.
ben sabah peynir ve yumurta, saat 10,30 gibi ayran öğle -akşam yoğurt, 3,5 taki ara öğünümde mutlaka süt içerim. badem ceviz vazgeçilmez ara öğün destekçim. şekeri dengeler. elma yiyeceksem muhakkak ayran yada sütle yerim. şekerimi dengeler. meyveden kastım elma. muz, üzüm, portakal gibi meyvelerden uzak durmanı tavsiye edebilirim, zira ben öğle yapıyorum. bulgur pilavı yiyorsam ekmek yemem. ekmek en fazla 2 dilim. olabildiğince ekmeği azalt.

bana bunları kimse anlatmadı. kendim araştıra araştıra öğrendim. gebelikte bebek aşırı büyük olmamalı. ama küçükte olmamalı. o denge önemli. 33. haftamdayım bebeğim 1 hafta önce 2150 gram civarındaydı. doktorum titiz. sadece 1 hafta önde oda normal dedi. senin amacın kendini değil bebeğini beslemek olmalı. ben hayatımı resmen buna adapte ettim.
doktorlar seni doğru yönlendirecektir. allaha şükür bu çalışarak yada ayakta atlatılabilecek bir durum. yürüyüş şekerin en iyi dostu ama bende ayrıca erken doğum riski de olduğu için hareket edemedim. yediklerimi çok iyi ayarlamam gerekti.
sana doktorunla çok güzel bir görüşme dilerim. inş diyetle kontrole alabileceğin ölçüdedir.
geçmiş olsun.

Gunaydin kizlar herkes uykusuzlktan yakiniyor bende her kosulda uyuyabiliyorum nasil birseyse bi kere tuvalete kalkuyirum tamam hatta kahcalti yapinca on bire dogru tekrar uykum geliyor kizim uyutmuyor ogken okula gidiyorum gekince cok hareketliyim saat 8gibi uyku hali yine bastiriyor.:) ama 23e kadar dayaniyorum:)

Hadi bakalim hepiniz ayrilinda kizimda oldugu gibi son haftaya kadar calisan bi ben kalayim azimle devam calismaya kocam ayril diyo ben sonrasi icin lazim diyorum bide bogazim kotu smdi hayirli olsun:)
ben de aslında sonrası için çalışmak istiyodum ama of çok sıkıldım en kötü ücretsiz alırım napayım ya..

benim haftaya pztesi başlıyor dün gittim pazartesi eşin geldin yazarım senin gelemene gerek yok dedi sanırım onun başladığı tarih yazılması gerekiyor

benim haftaya pztesi başlıyor dün gittim pazartesi eşin geldin yazarım senin gelemene gerek yok dedi sanırım onun başladığı tarih yazılması gerekiyor
32+0 yazması lasım canım
benim kurumum iyice tembihledi ne bir gün sonrası ne birgün öncesi
doktorun verdiği kagıtta 32+0 yazmalıymış muhakkak
bu arada aynıyız benimde haftaya pazartesi başlıyor iznim

yazar sanıyorum
ama eger bir hafta önce yazdırırsan iznini, normal izninin bitiş süresinden 1 hafta önce tekrar calışmaya baslıycan doğum sonrası

Günaydın kızlar biz haftasonu odamizi boyattik dolabimizi kurduk bebisimin eşyalarını yıkayıp ütüleyip yerleştirdi. Çok güzel oldu hersey . En yakın zamanda ekleyecegim fotoğraflarını .

@Mrssuperfine arkadaşım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inş. Iyi haberlerini bekliyoruz .

Kızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...

Canım nasılsın merak ettim. İnşallah birşeyin yoktur.

Sabah sabah canım sıkıldı. Allaha emanet olun canım. Güzel haberlerini bekliyoruz.

günaydın güzel anneler @Mrssuperfine inş herşey yolundadır canım

bende de eşimde de uyku kalmadı artık gece sürekli uyanıyoruz sabah erken uyanıyoruz bi toletm geliyo bi susuyorm

Ay ben çok feciyimmmmm Uykusuzluktan ölüyorum ne kendim uyuyorum nede eşimi uyutuyorum. Sırtıma yastık, göbeğime yastık, bacak arama yastık, kafama bi yastık daha... Olmadı böyle hepsini at sonra teker teker tekrar koy :)

ben de son haftaya kadar dayanacağım canım.. normalde 10 gün sonra ayrılma hakkım başlıyor

benim başladı bile ama sonuna kadar dayancm diye çalışabilir raporu aldım 1 hafta daha calışmış olacam o kadar dayanabildim

Ben şimdiden dayanamıyorum kızlar maşallah azminize. Gerçi gkcnbrt havlu atmış ama olsun :)

ben sadece akşamları oturma konusunda sıkıntı çekyorum bir de geceleri sabahları kendimi iyi hissediyorum çalışırken zorluk yaşamıyorum son günlerdeki karnımdaki acıları saymassak o da ilaç eksikliği içinmiş onları tamamlayınca iyi olurum diye düşünüyorum hem hareket etmiş oluyorum bol bol yürümeye başladım doğum yaklaştıkça yürüyüşün faydalarını okuyup kendimi şartlandırıyorum artık havalar da soğudu ama sıkı giyinip yürüyorum işe gelip giderken zaten 10 kilo aldım eger oturursam daha fazla alırım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…