Kizlar ben de bi sikintimi paylasmak istiyorum sizlerle. Esimin erkek kardesi unvte okuyor. Hazirligi gecemedi. Simdi ozel ders aliyor haftada bir gun ve Ankara'ya geliyor. Polatli'da oturuyorlar normalde. Dun dersi varmis. Abi size gelicem diye msj atti. Bir dahaki dersi haftaya pazar ya da pztesi olacak. O gune kadar bizde kalacakmis. Yav tamam gelsin kalsin abisinin evi. Basimizin uzerinde yeri var da. Ben hamileyim, kendime hayrim kalmadi, kendimi iyi hissetmedigim icin rapor aldim evde dinleneyim diye. Esim evde olsa neyse. Sabah gidiyor ise aksam geliyor. Biz esimin kardesiyle aksama kadar bi arada olucaz. Aksama kadar kahvaltisiydi yemegiydi vs hizmet edicem. Elinden is gelen bi cocuk degil ki. Ustelik kiz olsa neyse. Cok canim sikiliyor. Ne guzel dinlenicem okula gitmicem diye hayal kuruyodum. Rahat rahat giyinemiyosun, uzanamiyosun vshayir yani kv ve kp de suc. Cocuk dusunememis olabilir ama bunlarin gondermesine anlam veremiyorum. Yengen hamile ne isin var orda abin calisiyo, yuk olmaya gerek yok dememisler belli ki :/ cumartesi de onlar gelicekmis. Pztesiye kadar kalcaklarmis. Yav altlarinda araba var, gelin de kalmaya ne gerek var 1 saatlik mesafe alti ustu. Sabah gel gece don evine. Daha gecen hafta bizdelerdi 3 gun kaldilar yine. 4 takim nevresim yikadim, yorganlari yastiklari vakumlu hurclara koyup kaldirdim. Bu hafta sonundan sonra ayni telaslar bi daha yasancak. 4 takim nevresimi yika topla katla kaldir. Yorganlari yastiklari hurclardan cikar geri yerlestir vakumla vs offff offfffffffff....
Kızlarrrrr kızlarr basıma neler geldi. Cuma günü rutin kontrol için doktora gittim ve doktor rahim agzının kısaldığını gördü nts ye bagladı kan testi falan derken meğer benim kızım gelmek üzereymiş. Hemen hastaneye yattım kortizonlu iğneler serumlar vs. Neyse ki simdilik erken doğum riski geçti ama dikkat etmem lazım. Ayrıca zaten faktor bes olduğum icin kan sulandırıcı kullanıyodum ama ona ragmen normal doğum yapmayı onaylamıstı doktorum ama son muayenede rahmin olduğu yerde varisler oluşmuş. Normal doğumda patlama riski olduğu icin sezeryan olcam yani. Ne güZel kendimi normale hazırlamıstım ve fethiyede doğum yapcaktım ama bu kdar aksilikten sonra gözüm kesmiyo cuma günü ankaraya gitcem ailemin yanına ve orda sezeryan olcam . İnsallah gidene kadar doğurmam. Bu arada benim hiçbi sikayetim yoktu sadece catı kemiğim agrıyodu zonklama seklinde. Ama merdeyse bebek geliyomus iste .///
kızlar benim ev şuan toz içinde artık temizlik yapamıyorum sadece ayak işlerini yapıyorum elektrikli tuttamıyorum vileda yaparken zorlanıyormanca katla topla düzelt blaşık çamaşır işleri geliyo elimden
evin bu hali gözüme de çok batıyor
eşime de kıyamıyorum işten saat 8 de geliyo garibimhaftasonuna kadar böle gidecek bu ev
arkadaşlar geçen de yazmıştım ama kaynadı arada ateş ölçer aldınız mı hangi markaları önerirsiniz
Off gerçekten içim şişti okurken, ne büyük bir anlayissizlik bu yabüyük konuşmayayım ama asla izin vermezdim böyle bir şeye. Allah yardımcın olsun, çabucak geçsin inşallah o süre.
Valla yazik.. Ben de haftada bir gün binmek zorunda kalıyorum yüksek lisanstan dolayı, Allah'tan diğer günler eşime uyuyor da okula o götürüyor. Ama çok şükür anlayissiz değil buradaki insanlar, hep yer verdiler şimdiye kadar. Allah sana güç onlara da merhamet versin.
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Arabanızın markası modeli ne? Biz de hala almadık o yüzden soruyorum.
kızlar formasyon alıyorum pazartesileri yazdım kaç kere biliyorsunuzdur gidiş 2 saati geçiyor bulunduğum yerden ve 2 otobüsle gidiyorum karnım burnuma gelmiş daha hala kimse kalkıp da yer vermiyor kadınlar bile
dün mesela bindim ootobüs tıklım tıklım kadının gözüne girecek resmen karnım başında dikiliyorum 30 yaşlarında kalkmadı biraz öte gittim o kadın da kalkmadı
biraz daha ilerledm 70-80 yaşlarında amca kalkmaya çalışıyo gel kızım diye ,sen otur amca dedim kalktı adamcağız yine de
rabbim razı olsun ondan utandım otururken o mahluklarla aynı cinsten olduğum için
Teşekkürler prenses teyzesi :)
Ben de kalıcam son haftaya kadar canım, sen o zamanlarda oğluşunu kucağına almış olacaksın ne güzeeeell
Canım benim sat 17 nisan, izin hakkım 26 kasımda başlıyor. Hesabında bir yanlışlık olabilir mi?
Şulecim sen iyi bile dayandın, o kadar yol çok zor bu dönemde artık. Havalar soğudu bi de hiç zorlama kendini.
Çok çok haklısın, maalesef herkes düşünceli olamıyor. Bence sen de o kadar kendini paralama, ne yiyorsa yesin kocaman adam. Artık kendimizi düşünme zamanı kimse beklentiye girmesin asıl bizim yardıma hizmete ihtiyacımız var.
canım sen bankada mı çalışıyordun? Öyleyse Allah sabır versin, manyak çok işin zor.
( zavallı şulecik,çok üzüldüm şuan sana,kendimden utandım evde rahat rahat pijamalarla ooturup birde 1,5 kg bebeğin karnımda olmasını güç görüyorum,sanki misafir var evde,sanki yatıya biri geldi,ev temizliğine bile üşenirken,bu kdr sıklıkta kv kp ağırlıyor olman,artı birde kardeş ( düşününce bile tüylerim diken diken oluyor,ne diyim arkadaşım,el değilki ailesi,yerden göğe kdr haklısın,1 saat yol sabah gelin akşam dönün,ama demekki onlarda bu eziyetten çok mutlular ,Allah yardımcın olsun,sevaba gircem diye düşün artık,çokda yorma kendini,ben yapcam edicem havasına girme,erkek kardeşe iş buyur hep :)
Off gerçekten içim şişti okurken, ne büyük bir anlayissizlik bu yabüyük konuşmayayım ama asla izin vermezdim böyle bir şeye. Allah yardımcın olsun, çabucak geçsin inşallah o süre.
Valla yazik.. Ben de haftada bir gün binmek zorunda kalıyorum yüksek lisanstan dolayı, Allah'tan diğer günler eşime uyuyor da okula o götürüyor. Ama çok şükür anlayissiz değil buradaki insanlar, hep yer verdiler şimdiye kadar. Allah sana güç onlara da merhamet versin.
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Arabanızın markası modeli ne? Biz de hala almadık o yüzden soruyorum.
Kızlarrrrr kızlarr basıma neler geldi. Cuma günü rutin kontrol için doktora gittim ve doktor rahim agzının kısaldığını gördü nts ye bagladı kan testi falan derken meğer benim kızım gelmek üzereymiş. Hemen hastaneye yattım kortizonlu iğneler serumlar vs. Neyse ki simdilik erken doğum riski geçti ama dikkat etmem lazım. Ayrıca zaten faktor bes olduğum icin kan sulandırıcı kullanıyodum ama ona ragmen normal doğum yapmayı onaylamıstı doktorum ama son muayenede rahmin olduğu yerde varisler oluşmuş. Normal doğumda patlama riski olduğu icin sezeryan olcam yani. Ne güZel kendimi normale hazırlamıstım ve fethiyede doğum yapcaktım ama bu kdar aksilikten sonra gözüm kesmiyo cuma günü ankaraya gitcem ailemin yanına ve orda sezeryan olcam . İnsallah gidene kadar doğurmam. Bu arada benim hiçbi sikayetim yoktu sadece catı kemiğim agrıyodu zonklama seklinde. Ama merdeyse bebek geliyomus iste .///
ağrım var de kalkma yerinden zaten rapor da aldım diosun... yani dinlenmeye ihtiyacın var. senin kendini yorman bebeğe zarar. dikkat etmen lazım. artık son aylarımızdayız hepimiz bütün ev işleri zor oluo madem geliolar sana yardım etsinler. sen odanda uzan, dinlen bol bol
maşaalh canım çok sevindim ikiniz adına da :)Ben canım. Son 3 haftadır kilom sabit kalmış ama oğlum yaklaşık 400grm almış.
bende çok zor yapıorum ama yapıorm mecburen. işten dön yemek yap hatta bugün de yapcam yemeğim yokkkk
temizlik de hafta sonları ama eşim çok yardım edio Allahtan :) şu zamanlarda bi yardım eden olsa gerçekten çok zor oluoooo...
Kilolar aldı başını gitti. Bu hafta hiç tartılmadım. Korkudan sanırım
bende çok zor yapıorum ama yapıorm mecburen. işten dön yemek yap hatta bugün de yapcam yemeğim yokkkk
temizlik de hafta sonları ama eşim çok yardım edio Allahtan :) şu zamanlarda bi yardım eden olsa gerçekten çok zor oluoooo...
Canim Ankara'da ego otobuslerinde on koltuklar hakile yasli gaziler icindir yaziyo. Ben en son bindigimde cok kalabalikti. Ondekilere soyledim artik. On koltuklar hamileler icin biriniz yer verir misiniz dedim. Kalkti birisi oturdum ben de. 1.5 saat yol geliyorum bir de tiklim tiklim ne yapayim yuzsuzluk ettim.
Sorma canim. Cok sukur az kaldi izne. Raporla kapaticam arayi da artik. Darisi tum hamislere.
Sagol canim. Aslinda cok iyi insanlar. Bana da cok duskunler de. Fazla muhabbet de sikiyor boyle istem azicik kendi halimize biraksalar. Kayinvalidem de yardimci olir cok. Kizim otur vs der hep ama ne kadar da dese ne kadar da yardim etse sen hep diken ustunde oluyosun, mutlaka kalkip kalkip oturuyosun. Sabredicem artik ne yapalim.
Sagol canimcim. Mecbur iste ne diceksin ki. Zaten kayinpederim cok alingandir. Bisi desem ufacik kuserlee ne gelirler ne ararlar. O zaman da esim uzulecek. Bu seferlik sabredicem ama bi daha boyle olmasina izin vermicem.
Aman canim dikkat et. Yat dinlen sakin ha kalkma zorunlu olmadikca. Dursun daha bebisin yavvvv cok erkennnnn..
Mumkun oldugunca oyle yapmayi dusunuyorum canim. Bir de ben hani geldiklerimde veya telefonla konusurken cekinmesinler diye gelin gidin diyorum. Geldiklerinde gidecekleri zaman biraz daha dursaydiniz vs diyorum. Artik demicem oyle seyler. Aman yavvvv bu kadar da demedik yani dediysek de :)
Kilolar aldı başını gitti. Bu hafta hiç tartılmadım. Korkudan sanırım
aynen ben de yemek derdi her gün ne yapacağım... bir de sağlıklı yemek yapim diyorum bebişim faydalansın güzel güzel..
geçen haftaya kadar öyleydim canm bende bu hafta hiç halim yok
benim eşimde çok yardımcı şükürler olsun çoğu zaman akşam yemeğini bile birlikte yapıyoruz kolay şeyler o işten gelince
hafta sonları da eskiden o elektrikler ben silerdim şimdi ikisini de o yapıyor tamamen nerdeyse ben bir oda silip yoruluyorum kalanları o tananlıyor bende ortalığı topluyorum anca dağınıkları falan
rabbim razı olsun eşlerimizden
Kızlar gittiğim hastane Doğuma Hazırlık Çantası broşürü bastırmış. Sizlere de yazayım neler olduğunu belki işinize yarar;
Anne İçin;
-Önden düğmeli, yarım kollu gecelik veya pijama (en az 2 adet)
-Yüksek belli iç çamaşırı (en az 3 adet)
-Hijyenik ped
-Göğüs pedi
-Kişisel temizlik ürünleri (kolonya, diş fırçası, diş macunu vs..)
-Sabahlık (tercihen)
-Soket çorap (en az 2 tane)
Not: Hastaneye gelirken oje ve takıların çıkarılması tercih edilmektedir.
Bebek İçin;
-Alttan çıtçıtlı pamuklu body (en az 3 adet)
-Bebek takımı (en az 3 adet)
-Lastiksiz bebek çorabı veya patik (en az 2 çift)
-Eldiven (En az 2 çift)
-Düz ve dikişsiz bere (en az 2 adet)
-İnce penye battaniye (en az 2 adet)
-Kalın penye battaniye veya polar batteniye (mevsimine göre)
-Yeni doğan bebek bezi (3-6 kg, 1 paket)
-Bebeğin gazı çıkartılırken omuza verilecek mendil veya havlu (en az 3 adet)
-Islak mendil
-Nemlendirici
bşraz idare etmeye çaliş canim tamam duşuncesğzlk ama yapcak bişey yokki gelen adama gelme denmezki eşinin kardesi annesi babası el degilki kotu olmaya degmez bence .Kizlar ben de bi sikintimi paylasmak istiyorum sizlerle. Esimin erkek kardesi unvte okuyor. Hazirligi gecemedi. Simdi ozel ders aliyor haftada bir gun ve Ankara'ya geliyor. Polatli'da oturuyorlar normalde. Dun dersi varmis. Abi size gelicem diye msj atti. Bir dahaki dersi haftaya pazar ya da pztesi olacak. O gune kadar bizde kalacakmis. Yav tamam gelsin kalsin abisinin evi. Basimizin uzerinde yeri var da. Ben hamileyim, kendime hayrim kalmadi, kendimi iyi hissetmedigim icin rapor aldim evde dinleneyim diye. Esim evde olsa neyse. Sabah gidiyor ise aksam geliyor. Biz esimin kardesiyle aksama kadar bi arada olucaz. Aksama kadar kahvaltisiydi yemegiydi vs hizmet edicem. Elinden is gelen bi cocuk degil ki. Ustelik kiz olsa neyse. Cok canim sikiliyor. Ne guzel dinlenicem okula gitmicem diye hayal kuruyodum. Rahat rahat giyinemiyosun, uzanamiyosun vshayir yani kv ve kp de suc. Cocuk dusunememis olabilir ama bunlarin gondermesine anlam veremiyorum. Yengen hamile ne isin var orda abin calisiyo, yuk olmaya gerek yok dememisler belli ki :/ cumartesi de onlar gelicekmis. Pztesiye kadar kalcaklarmis. Yav altlarinda araba var, gelin de kalmaya ne gerek var 1 saatlik mesafe alti ustu. Sabah gel gece don evine. Daha gecen hafta bizdelerdi 3 gun kaldilar yine. 4 takim nevresim yikadim, yorganlari yastiklari vakumlu hurclara koyup kaldirdim. Bu hafta sonundan sonra ayni telaslar bi daha yasancak. 4 takim nevresimi yika topla katla kaldir. Yorganlari yastiklari hurclardan cikar geri yerlestir vakumla vs offff offfffffffff....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?