2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Canim selam. Tecrubeli dglm ama oglumuza oda yaptik yine de ufak bi sepet veya besikte ilk 3 ay yatirmayi dusunuyorum yanimizda. Tecrubeli anneler oyle diyorlar.

Canim ben oda yapmaktan Vazgeçtim
Çünkü haziranda atamam olacak inşallah şehir degistirecegiz
Oraya kurmak istedim odayi
Ama yapsaydim söyle yapacaktim
Oda takiminin beşiğini uzatmali değil de normal beşik alacaktim beşiği odama kuracaktim
Simdi ise beşiği idama kuracagim yine
Ayri odaya başlamak ise cevremden edingim izlenimle bu çocuktan çocuğa değişiyor
Bence yaşayarak tecrübe edinecegiz
Ama en erken 1.5 yas gibi duruyor

ben bebeğe ayrı oda yapıcam, mobilyalar gelicek bir kaç güne, ayrıca bebeğin odasında bir çekyat var, ben o çekyatda yatıcağım bebek uyku düzenine alışıncaya kadar, umarım 2-3 ay içinde oda olur,ondan sonra da çekyat ı ya atıcam veya evde bir yerlere koyacağım,,,, yatak odama alamam çünkü eşimin işi çok ağır, hem iş hem uykusuz geceler zorlar eşimi,,,,
eğer bebeğin odasında çok sıkılırsam, o zaman beşiği yatak odama alırım , eşimi bebeğin odasında ki çekyata gönderirim,,,
çünkü ilk 2-3 ay bebek sürekli ilgi istiyor, sürekli emzirilmek, altı değiştrilmek ve ilgi istiyor,,,, onun için ilk ay ayrı oda biraz zor ama dediğim gibi uyku düzenine alışır alışmaz, ben kendi yatak odama geçiceğim,,,,

Canim selam. Tecrubeli dglm ama oglumuza oda yaptik yine de ufak bi sepet veya besikte ilk 3 ay yatirmayi dusunuyorum yanimizda. Tecrubeli anneler oyle diyorlar.

Tesekkur ederim cevabın için 3 ay az gibi belki de yeterlidir. Ben 1 yasina kadar odamda kalsın sonra kendi odasına geçer diye düşündüm kv çok erken olur demiş eşime boğulur falan demiş. Bebek telsizi de alıcaz zaten ama kafam karıştı ilk çocuk olunca

Yani 3 ay yeterli mi? İyi o zaman ben oda yapıcam deyince aileden tepki alınca acaba kaç sene aynı odada kalması gerek diye dusunuyordum şimdi şaşırdım 2 kişi de 3 ay dedi.

Bende odaya besıgi kurucam bende 1 - 1,5 yaş gibi düşünüyordum 3 ay diyen arkadaşlar var benim yine kafam karıştı

O kayinvalideler cok biliolar :) hic bisey kendi zamanlarindaki gbi degil ki. Benim ki de odasi geldiginde ay daha erken ay yatagini yapma ay ust bas alma bebek dogsun oyle diodu onun zamaninda oyleymis. Batil inanc iste. Rabbim koruyo onlari karnimizda !!!Dinledim mi o'nu hayir :) bebis dogduktan snra ugrasmak istemiorum oyle seylerle cunku. Yani 3 ay 1 yil bakicaz gidisata gore. Takma bunlara dusunme dogsun su yolunu bulur

aynen bndede iki uç gundur uykuszluk basladı bi turlu uykuya dalamiyorum hamilelik ilerledikçe boyle şikayetler oluyormuş malesef dayancaz artık çogu gtti azı kaldı hayırlısıyla.
Tontişlerimizin yemeği biraz geç oluyor sadece. Ama onların da bizim uyumamıza ihtiyaçları var.

Dediğin gibi gidişata göre bakarım artık ben oğluşuma güzel bir oda yapayım ne zaman uygun olursa odasına geçer bende son aya bile birsey birakmicam hersey bitmiş olsun rahat edeyim sonrasında kendi derdimize düşeriz bebek bakım isticek falan.

11 kilo aldım canım, şekerim yüksek çıkınca dikkat etmeye başladım, yoksa ilk hızımda devam etsem 20yi geçmiştim.

[QUOTE="ebruli112, post: 37801364, memberkuzularımızganim butün sıkıntılarin aynisi bende de var.uykular yalan oldu agrilarda cabasi.tek bebisler iyi olsunda raziyim.doktor bana da tarih vermedi 36 görursek ne mutlu dio simdilik.[/QUOTE]
Banada yılbaşına kadar kalırlarsa çok iyi olur dedi.inşallah acele etmez kuzularımız

Ben de 11 kilo aldım canım. Benim de boyum 1.77. Doktorum bakalım ne dicek? En başta toplam 12 kg uygun demişti ama bu mümkün olmıycak benim için.

Bende on iki aldim heralde on besle biter bu arada esim doyma hissin olmadan yiyosun gibi dedi ayy dogurunca emziren anne diyeti yaparim diyetisyene gidip napiyim kizimla bi uyumus 2saat yeni uyandik ahmette karnimda uyandi vuruyor:) uyku konusunda sikinti yok bende heyerde uyurum:)

heryerden çıkıyorlar herşeye karışıyorlar,30 sene önce çocuk doğurmuşlar o günle bugüne akıl veriyorlar,internetteyiz her dk,her gün yeni bir bilgi okuyoruz,hele uzman tv de videolu anlatımlar bile var,hele bazı uzmanlara göre ayrı odada yeni doğar doğmaz diyen fikirler bile var,eskiden 50 mt kare evlerde zaten bırak bebek odasını yatak odası mutfak banyo o kdr oluyordu,zaten bebek bırak 1 yaşına kdr askere gidene kdr aynı odada yatıyorduk 3 kardeş :))) sen nasıl rahat hissediyorsan öyle davran arkadaşım,bende yanıma minik yatak aldım bende ilk 3 ay diye düşündüm,hatta o kdr gzl olda yaptık 3 ay mahrum kalmasın gündüzleride kendi odasında yatırmayı planlıyorum,gece yanımda gündüz orda,biz 3 ay deriz 5ay olur,hava durumuna göre hareket ederiz.

ben korkudan 2 haftadır tartılmıyorum ama çar dr da 82 geldim,69 la gebe kalmıştım 13 kg almışım,dün annemde kaldım iyi beslendim 1 kg aldıysamda 14 kg almışım benm boyda 165 ,kendimi o kdr şişman hissediyorumki,6-7 kg daha alınırsa 90 la mı gircem doğuma diye kara kara düşünüyorum,3 kg bebek 3 kg eşi 6 kg sadece gidiyor doğumda ,ay eve 84 lemi geri döncem yaa ( acaba 1,5 sene evvel 60 kg ydum,düşermiyimki yaza kadr çok merak ediyorum

Saol canım.. Ewet malesef yapamadım.. Ama olsun.. Bu arada penceremde öle bi sorun yok.. Hatta petek yanmasa bile odam cok sıcak oluyo gecede gündüzde şükürler olsun..
bnde yapmadım bnce gerek yok bbk odasına zaten dogunca hmn odasında yatmyrki annenin yanında oluyrlar biraz buyuyunce çocuk odası alirim tek kişilik bazalı olanlardan boylesi bna daha mantıklı geliyor ztn taşincaz bir seneye

ben 160 boyundayım 59la başladım şuan 69 oldum hayırlısı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…