Seni korkutmak istemem canım ama aynen öyle kaşınıyorum bende, hiçbişey çıkmadı vücudunda degil mi? Çünkü bu içten gelen bir kaşınma. Bence hemen druna durumu bildir, karaciğerin hamilelikten yorulması fonksiyonlarının bozulması demek bu. Bebegi ciddi strese sokan bir durum. Biraz netten bak istersen canım, drum geçen hafta bu yuzdenn 3 erken doğum yaptırmış. Ihmal etme benceMasallah bebegine.. Kaşınıyorum demişsin nasıl bişi o.. Bndede 2 3 gündr bi kaşıntı var heryerimde.. Bişi alerji yaptı diye düşüüyorum.. Böle içerden kasınıyo sanki geziyo vücudumda.. Kollarım bileklerim sırtım basım ellerimün üstü,boynum başdırlarım neresi aklına gelirse yani... Dr basvursam mı
Yok vücudumda kızarıklık döküntü şişme kabartı falan yok...Seni korkutmak istemem canım ama aynen öyle kaşınıyorum bende, hiçbişey çıkmadı vücudunda degil mi? Çünkü bu içten gelen bir kaşınma. Bence hemen druna durumu bildir, karaciğerin hamilelikten yorulması fonksiyonlarının bozulması demek bu. Bebegi ciddi strese sokan bir durum. Biraz netten bak istersen canım, drum geçen hafta bu yuzdenn 3 erken doğum yaptırmış. Ihmal etme bence
okurken kendimi okuyorum zannettimselam herkese
telefonumu servise verdiğim için pek giremiyorum. işyerindeki bilgisayarımda internet yok, internet bilgisayarına da her zaman girilmiyor. Girsem de maşallah konu almış başını gitmiş oluyor yetişemiyorum.
hastanede fotoğraf çekimi konusunda sormuştum en son, teşekkürler cevaplarınız için. eğer uygun ve rahat bir elbiseye denk gelirsem alabilirim yoksa gecelikle çekiliriz artık. @Mrssuperfine 'ın anlattığı çerkez kızını okurken bile yoruldum, düğün dernekleri de ayrı tabi. ben pek süsten püsten organizasyondan anlamam, mühendis olmamla da alakalı olabilir, sosyal&sanatsal tarafım kuvvetli değil. açıkçası sadeliği tercih ediyorum. kına gecesi bile istemedim, hiç de aklım kalmadı. bohça falan da yapmadık ne bileyim bazı şeyler adet diye yapılıyor bana çok anlamlı gelmiyor tercih meselesi.
fotoğrafçı konusunda da çok emin olamıyorum, gereksiz masraf mıdır diye. artık alışveriş yapmaktan da para harcamaktan da sıkıldım sanırım. :)
maşaallah kuzuna, kafasına da dudaklarına daDün ki tatsızlık için kimse kusura bakmasın ortamı germek değil benim amacım anlayan anladı zaten, beni tanıyanda tanımış, sabaha kadar sancım kasılmam oldu çok üzüldüm benimsedim çünkü bu sayfayı sizleri, 4 senedir kullanıyorum ben bu siteyi girmediğim gün sayısı nadirdir, ilginiz için teşekkür ederim, yazdıklarınızı okurken ağladım...
Sabah kontrolüm vardı, yeni dr umuza gittik, sezaryan tarihim 5 ocak, normale yanaşmadı o da, oğlumun başı iri boyunu tekrar tekrar ölçtü dr, biraz şaşırdı boyu kısa başı karnı büyük dedi, bende hep iki hafta önde çıkıyor başı ve karın çevresi ama boyu haftasında çıkıyor dedim, hem ilk bebeğimizinde başı iriydi dedim, eşimin başı büyük bu oğlum da ona çekmiş, tamam o zaman dedi, desenize benim gibi koca kafalı dedi:) normalmiş yani, kilosu bir hafta önceyle aynı çıktı bende endişelendim cihaz farklı dr farklı bebeğin normal hatta iri dedi zaten istesende bu koca kafayı normal doğuramazsın dedi:) köfte gibi dudakları var oğlumun tıpkı abisine benziyor:) nst ye girdim 30-40-50-80 de sancım çıktı ama düzenli değildi dr önemsemedi, nst için erken başladım bebek iri olduğu için dedi halbu ki ben bir aydır giriyorum devlette:)
Hafta içi devlette ki dr uma gitmek istiyorum kilosuna birde o baksın acaba fazla mı ölçüyor, eşim de ne gerek var dr a güven normal dedi diyor ama güvenemem ilk oğlumda ki gibi hataya düşmek istemiyorum
3 tüp kan verdim trambositim yükselmiş şükür henüz dr la istişare etmedim
Merak edenler haberler böyle
ben çatlağın nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum, hiçbir yerimde en ufak bir çatlağım yoktu. olmasın diye de 3. aydan sonra lierac'la bebeyağına başlamıştım ama çok kaşıntı yaptıkları için bıraktım ikisini de. aylardır hiçbir şey sürmememe rağmen ne güzel çatlamıyorum diye düşünürken geçen sabah aynada sol tarafımı gördüm şok oldumBir de çatlamaya çok müsaitim ama bir iki ufak çizgi dışında bir şey yoktu çok seviniyordummm yakında da doğurur çatlaksız kurtulurum diyordum ta ki bu sabaha kadar bir gecede karnım harita gibi olmuş( şoktayım
Bundan bahsediyosun galiba;(Seni korkutmak istemem canım ama aynen öyle kaşınıyorum bende, hiçbişey çıkmadı vücudunda degil mi? Çünkü bu içten gelen bir kaşınma. Bence hemen druna durumu bildir, karaciğerin hamilelikten yorulması fonksiyonlarının bozulması demek bu. Bebegi ciddi strese sokan bir durum. Biraz netten bak istersen canım, drum geçen hafta bu yuzdenn 3 erken doğum yaptırmış. Ihmal etme bence
Gebelikte kc le alakalı bazı sıkıntılar da kaşıntı yapar cnm ihmal etme dr una söyleMerhaba.. Hs geldin..arkadasım bişi sorabilirmiyim.. Bende 3 gündür bni cok rahatsız eden bi kaşıntı var.. Geceleri cıkıyo özellikle.. Böle sanki vucudumda geziyo göz altlarım bile kasonıyo artık.. Eklem yerlerim böle tatlı tatlı bi kaşıntı ama cok dinir bozucu.. Cildimde bi kabartı döküntü kozarıklık yok kasınan yerlerde.. Basta alerjık sandım daha belli degil ama degişik birsey yemedim.. Ne bilim... Bi arkafasta bi k saat önce kasındıını yaZınca önmsedim.. Bu kou halkında bi bilginiz varmı ??
Hoşbulduk :)sanada merhaba doktor hanim hoşgeldn :)
Çoooook tatlııııııkızlar biz bunu almaya karar verdik iyidir diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
http://www.haciserif.com.tr/bebek-cikolatas-kiz-madlen-buyuk-cam-kavanoz.html
Eki Görüntüle 1319473
Bence altına iki kat fazla olur çünkü üzerine battaniye de örteceğiz. Altında bez de olacak terlemesin sonra. Ayağına çorap ve patik olabilir en fazla bence.bizim hastane çıkış setleri hep uzun kollu body üstüne tulum şeklinde. tek katla bacakları üşür mü acaba dedim dün ayrıca uygun renklerde patikli pantolon aldım gerekirse tulumun içine giydiririm. çok mu abartı olur ?
Merhaba ben mart annesiyim ocak annelerine bi goz atayim dedim ve yazinizi okudum ben arzu doruk'un hastasiyim ve tavsiye ederim cok tatli bi bayan ve isini hakkiyla yapan birisi simdiye kadar hic bir hastasindan yanlis bisi duymadimortadoğu hastanesinde doktor arzu doruk hanımı tanıyormusunuz bende o hastaneyi düşünüyorum anestezı uzmanıda ıyıymış yalnız arzu doruk hanımı tanımıyorum onu bırı tavsıye etti dogumuma 3 hafta kaldı acıll yardım lutfen.
Bundan bahsediyosun galiba;(
İkinci üç ayın sonlarında ya da son üç ayın başlangıcında ortaya çıkan ve beraberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşık %1'ini etkileyen bir sorundur.
Karaciğerde üretilen safra, safra kanalları içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şiddetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.
İntrahepatik kolestazı olarak tanımlanan karaciğer hastalığı tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir. Tanısı yapılan kan testleri ile konur. Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir. Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.
İnş öyledir.. Tahlil yaptrımal gerek sanırım.. Olmadı yarın hast gider testi yaptırıp pzrt dr uma danısırım..iyi huylusu da var ilaçla duzelen onun adını unuttum hemen sıkma canını :) dr la görüş bakalım belki de önemsiz
Mervecim Ayni bu tarif ettigin kasinti benim karnimda var sadece resmen bir böcek geziyor acaba catlayacak ondan mi kasiniyor diye önemsemiyordum işkillendim şimdi tüm vucuduma yayilir mi acepYok vücudumda kızarıklık döküntü şişme kabartı falan yok...
Agzımın kenarı gözaltım suanda yazarken bile ellerimin üstü kollarım böle üstünde böcek gezer gibi ... İçerde karınca varmısta vucudumu gezıyormus gibi.. Haftaya randevum var.. Beklesemmi o zamanı..
İnş öyledir.. Tahlil yaptrımal gerek sanırım.. Olmadı yarın hast gider testi yaptırıp pzrt dr uma danısırım..iyi huylusu da var ilaçla duzelen onun adını unuttum hemen sıkma canını :) dr la görüş bakalım belki de önemsiz
Telaş yapma bitanem.. Aksine kız bnmde hiç göbekte bişi yok yazını okuyunca onu farkettim..belkide dedgin gibi catlayacaktır yada gerginleştigi için olabilir kasıntın..bakalım inş dagılmaz vucuduna.. Ya bişi olmasa bile insann sinirini bozuyoMervecim Ayni bu tarif ettigin kasinti benim karnimda var sadece resmen bir böcek geziyor acaba catlayacak ondan mi kasiniyor diye önemsemiyordum işkillendim şimdi tüm vucuduma yayilir mi acep
Evet canım bahsettigim bu, ihmal etme olur mu, Rabbim bebeklerimizi korusun..Bundan bahsediyosun galiba;(
İkinci üç ayın sonlarında ya da son üç ayın başlangıcında ortaya çıkan ve beraberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşık %1'ini etkileyen bir sorundur.
Karaciğerde üretilen safra, safra kanalları içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şiddetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.
İntrahepatik kolestazı olarak tanımlanan karaciğer hastalığı tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir. Tanısı yapılan kan testleri ile konur. Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir. Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.
gözü aydın arkadaşımızn :)
saol canım tş ederim ona gideriz o zaman :)
maşallah canım bence çok iyi kilosu benim 2 haftada 89 gr almıştı
dün defactodan aldk canm kaban
gözü aydın arkadaşımızn :)
saol canım tş ederim ona gideriz o zaman :)
Bu haftalarda 2500-2600 civarı bekliyodum o yüzden az geldi cnm neyse sağlıklı olsunlarda inş.Kilo alınır
Bunu duymam iyi oldu canım, bu örnekler içimi çok ferahlatıyor, teşekkürler, yeter ki bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım herseyi yapmaya razıyım. Zaten hep yatıyodum şimdide heyecanla kan sonucumu bekliyorum. Allah hayırlısını nasip etsin, inan ki artık doğuma hazır hissediyorum kendimi korkmuyorum çok şükür:)Benim kocam da aynısını der
Etrafımdakiler doğru dürüst giyecek bir şey almadığımı hep süs ıvır zıvır toka Çorap aldığımı söyleyince doktora sordum bebek kat kat giydirilmez gibi geliyordu da hehe:) inş sağlıkla kucağımıza alır da giydiririz bebeklerimizi..
Hahah ikiniz Dr alemmişsiniz:)) gözün korkmasın hemen bitiyor..
Canım hadi gözün aydın Ocak ayının ilk haftası geliyor oğluşun.. Sağlıkla kolaylıkla gelir inş.. Ben de hep çift doktor gittim aklıj rahat ediyorsa öyle yap..
Canım çevredekiler öyle söylüyorsa ve normal istiyorsan doktorınla bunu Açıkça Konuş kendine doğum planı yap ki sonra kendini kandırılmış hissetme. Son ana Bırakma.
Bir de geçecekten önemli olan bebeği sağlıkla kucağımıza almamız.. Ben de hep normal istiyorum ama sanırım sezaryan olacak benim de ama Hakkımızda Hayırlısı..
Quencim hiiç korkma sen artık sığ sulardasın emniyettesin benim iki ablam da 36. Haftanın içinde doğurdu bebekleri kedi gibiydi ama küvöze bs girmediler inş seninki de öyle olacak :) hiç stres yapma doğumunaklına getirme bir de gerçekten yatarak dinlen.. Bunun faydasını göreceksin. 3-4 gün hiç kıpırdama yar yemek wc dışında..
Çoook güzel ve zarif olmuşlar iyi Günler'de kullan...
Doktor bana iğne falan yapmadıgerek yok dedi inş yoktur.. Yapılan kişilerde Doğumu tetikler dedi..
Günaydın hanımlar burda daha sabah olmadı :)) ama ilk defa aç uyandım hamileliğim boyunca:)
Bir de çatlamaya çok müsaitim ama bir iki ufak çizgi dışında bir şey yoktu çok seviniyordummm yakında da doğurur çatlaksız kurtulurum diyordum ta ki bu sabaha kadar bir gecede karnım harita gibi olmuş( şoktayım
Inşallah bisey olmaz yaa..ihmal etme canim sende muhakkak git doktora bizi de bilgilendir sonraTelaş yapma bitanem.. Aksine kız bnmde hiç göbekte bişi yok yazını okuyunca onu farkettim..belkide dedgin gibi catlayacaktır yada gerginleştigi için olabilir kasıntın..bakalım inş dagılmaz vucuduna.. Ya bişi olmasa bile insann sinirini bozuyo
Ay yavrum benim, Allah bagislasin annesine, bu örnekler içimi çok rahatlatıyor, cok tesekkurler, iyiki varsınız. Inşallah yakında güzel haberlerle gelirim bendeCanim facete 34. Haftasinda olan bi arkadas dogum yapti. Tansiyonu 17/11 olunca gebelik zehirlenmesi sonucu hemen almislar bebisini. 2100gr dogdu kizi ve kuvoze girmedi, simdi evinde prenses. Senin haftan daha da onde olduguna gore hic korkma, Allah'in izniyle saglicakla alirsin bebisini kucagina, gidersin evine..
Canim sukur geldin, ne zamandir yoktun. Sana bisi sorucaktim bi turlu bulamadim :) su n11 den aldigin sungerli sutyenin linki var mi acaba? Ben de bi incelemek istiyorum da. Oyle bisi ariyordum cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?