2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Seni korkutmak istemem canım ama aynen öyle kaşınıyorum bende, hiçbişey çıkmadı vücudunda degil mi? Çünkü bu içten gelen bir kaşınma. Bence hemen druna durumu bildir, karaciğerin hamilelikten yorulması fonksiyonlarının bozulması demek bu. Bebegi ciddi strese sokan bir durum. Biraz netten bak istersen canım, drum geçen hafta bu yuzdenn 3 erken doğum yaptırmış. Ihmal etme bence

Kayınvalıdem yazık yaslı halıyle bacaklarıda hep agrır bızı doyurdu canım :) sımdıde bulasık yıkıyor bana dokundurmadı karnın deger koy soguk usursun dedı :) herzaman yapıyorsn yaptırmam dıyo dogym yapıcam dıye cok telaslı tek duası hayırlısıyla kurtulun dıyor kendı cok zor dogutrdugundan bılıyor masallah deyım kayınvalıdeme

Yok vücudumda kızarıklık döküntü şişme kabartı falan yok...
Agzımın kenarı gözaltım suanda yazarken bile ellerimin üstü kollarım böle üstünde böcek gezer gibi ... İçerde karınca varmısta vucudumu gezıyormus gibi.. Haftaya randevum var.. Beklesemmi o zamanı..

okurken kendimi okuyorum zannettim ben de hiç sevmem süslü şeyleri, her şeyin en sadesine gider gözüm. bohça olayına falan biz de girmemiştik, sırf adet diye bana anlamlı gelmeyen şeyleri yapmak istemiyorum ben de. burcun ya da yükselenin kova olabilir mi? genellikle kovalar böyle düşünüyor da :)
benim doktorum prensip gereği fotoğrafçı almıyormuş içeri, hatta bırak fotoğrafçıyı eşleri bile almıyormuş maalesef yanında çalışan hemşireler artık profesyonel fotoğrafçı gibi olmuş, onlarla bir görüşebilirsem ben de rahatlayacağım inşallah bu konuda

maşaallah kuzuna, kafasına da dudaklarına da benim kuzum iri değil, doğum pozisyonunu da almış ama yine de sezeryan olacağım maalesef. kısmet artık, sağ salim alalım da inşallah kucaklarımıza

ben çatlağın nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum, hiçbir yerimde en ufak bir çatlağım yoktu. olmasın diye de 3. aydan sonra lierac'la bebeyağına başlamıştım ama çok kaşıntı yaptıkları için bıraktım ikisini de. aylardır hiçbir şey sürmememe rağmen ne güzel çatlamıyorum diye düşünürken geçen sabah aynada sol tarafımı gördüm şok oldum çok yok üç tane var ama kalın ve kırmızı-morunsu bir şey (her çatlak böyle mi oluyor bilmiyorum ama :) ). inşallah artmaz diyeceğim ama sanki ben de bir sabah harita gibi bir karınla uyanacakmışım gibi geliyor

Bundan bahsediyosun galiba;(
İkinci üç ayın sonlarında ya da son üç ayın başlangıcında ortaya çıkan ve beraberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşık %1'ini etkileyen bir sorundur.

Karaciğerde üretilen safra, safra kanalları içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şiddetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.

İntrahepatik kolestazı olarak tanımlanan karaciğer hastalığı tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir. Tanısı yapılan kan testleri ile konur. Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir. Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.

Gebelikte kc le alakalı bazı sıkıntılar da kaşıntı yapar cnm ihmal etme dr una söyle

Bence altına iki kat fazla olur çünkü üzerine battaniye de örteceğiz. Altında bez de olacak terlemesin sonra. Ayağına çorap ve patik olabilir en fazla bence.

Merhaba ben mart annesiyim ocak annelerine bi goz atayim dedim ve yazinizi okudum ben arzu doruk'un hastasiyim ve tavsiye ederim cok tatli bi bayan ve isini hakkiyla yapan birisi simdiye kadar hic bir hastasindan yanlis bisi duymadim

iyi huylusu da var ilaçla duzelen onun adını unuttum hemen sıkma canını :) dr la görüş bakalım belki de önemsiz

iyi huylusu da var ilaçla duzelen onun adını unuttum hemen sıkma canını :) dr la görüş bakalım belki de önemsiz
İnş öyledir.. Tahlil yaptrımal gerek sanırım.. Olmadı yarın hast gider testi yaptırıp pzrt dr uma danısırım..
Tşk ederim bu arada..
Halimi bi görseniz bazı yerlerim çizil çizik oldu ... İnş bişi cıköaz.. Belki alerjıktır dimi... Affff

Mervecim Ayni bu tarif ettigin kasinti benim karnimda var sadece resmen bir böcek geziyor acaba catlayacak ondan mi kasiniyor diye önemsemiyordum işkillendim şimdi tüm vucuduma yayilir mi acep

İnş öyledir.. Tahlil yaptrımal gerek sanırım.. Olmadı yarın hast gider testi yaptırıp pzrt dr uma danısırım..
Tşk ederim bu arada..
Halimi bi görseniz bazı yerlerim çizil çizik oldu ... İnş bişi cıköaz.. Belki alerjıktır dimi... Affff

Mervecim Ayni bu tarif ettigin kasinti benim karnimda var sadece resmen bir böcek geziyor acaba catlayacak ondan mi kasiniyor diye önemsemiyordum işkillendim şimdi tüm vucuduma yayilir mi acep
Telaş yapma bitanem.. Aksine kız bnmde hiç göbekte bişi yok yazını okuyunca onu farkettim..belkide dedgin gibi catlayacaktır yada gerginleştigi için olabilir kasıntın..bakalım inş dagılmaz vucuduna.. Ya bişi olmasa bile insann sinirini bozuyo

Evet canım bahsettigim bu, ihmal etme olur mu, Rabbim bebeklerimizi korusun..

Bunu duymam iyi oldu canım, bu örnekler içimi çok ferahlatıyor, teşekkürler, yeter ki bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım herseyi yapmaya razıyım. Zaten hep yatıyodum şimdide heyecanla kan sonucumu bekliyorum. Allah hayırlısını nasip etsin, inan ki artık doğuma hazır hissediyorum kendimi korkmuyorum çok şükür:)
Bu arada benim iki türlü erken doğum riskim var o yüzden bana igne yapıldı, seninki o kadar ciddi degil sanırım canım sakın yapilmadi diye kendini uzme, ciger gelistirici kasinti icinde yapildigi icin bu kadar cok yapildi bana:)

Inşallah bisey olmaz yaa..ihmal etme canim sende muhakkak git doktora bizi de bilgilendir sonra

Ay yavrum benim, Allah bagislasin annesine, bu örnekler içimi çok rahatlatıyor, cok tesekkurler, iyiki varsınız. Inşallah yakında güzel haberlerle gelirim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…