ben yenidoğan gruplarından 1 tane 56cm aldım diğer yenidoğan takımlarını 62 cm aldım. eşimde bende uzunuz . herkes sizin çocuk 54-56 cm arası doğar ufak alma dediler. hatta bazı yeni doğanlar 50 cm minnacık bişe
bence şık bir kasenin(gümüş tarzı) etrafını süsleyip içine markasını kalitesini bildiğin güzel çikolatalardan drajelerden lokumlardan alıp koyabilrisin . sonuçta bu kağıtlı çikolatayı açacaklar ve bebeğinin adı yazılan kağıdı da atacaklar gönderecekleri çikolatanın kalitesini de bilmiyorsun. en azından dolu dolu iyisinden ikram yaparsın diye düşünüyorum.
Kizlar merhaba Bugun kontrolumuz vardi. Cok sukur hersey nirmal maasallah. Mide yanmasi cekiyorum saatlerdir gaviscon ictim ama bulantapti istifra ettim. Doktorum renitab150 gunde 2 defa kullanabilirsin dedi. Kullanan oldu mu aranizda? Gebeler ustunde net bi arastirmasi yokmus vdoktoruma guveniyorum tabi ama size de sorayim dedim
babyforwe babyforwe sanırım hacışerifin çikolatası dimi o,içiniz rahat olsun beylikdüzü marmara parkta şubesi varmış,geçen gördüm,ayrıca çikolatası çok lezzetli,tavsiye ederim kızlar
evet benımde eşimin pijamaları üstümde ,hahahhaha,altı yalnız paçalar çok ucun belden 3 kere kıvırıyorum göbeğin altında tabi,o kdr gzl takımlar aldım giymiyordu nabkör,giymiyenin malını giyerlerrr ,hehehhee,inanmiyorum tek bn degilmişim eşinin giysilerini giyen :))) suanda bile eşimin esofman altı var altımdaa hahah napıyım daha rahat ediyorum utanmasam ayakkabilarınıda gycem ayaklrm şiştide braz :)))
Buyukcekmece kolan hastanesinde altan cebeci perinatolog. Bilginiz olsun
Tesekkurler canim cok guzel bir pqylasim olmus
benımkıde 32+2 de 2160 idi,aynıymış bebişlerimiz ve bnm dr um çok şişko çok tombul diye diye bir hal oldu,bence hiç üzülme 2300 gr h-gayet normal tatlım,bakalım bnm tümbiş haftaya 34+2 de kaç gelcek yazarım unutmazsamHerkese merhaba arkadaşlar.Bugün kontrolümüz vardı bebişimiz çok şükür iyi doğum pozisyonunu da almış ama kilosu bana az gibi geldi doktor iyi dedi ama ben pek tatmin olmadım.geçen kontrolde yani 32+2 de 2160 dı şimdi 34+3 deyim 2300 2 haftada 140 gr almış sadeceOdaların tek kişilik olup olmadığını sordum o anki yoğunluğa bağlı dedi.Yani kesin bişey yok bu durum da çok canımı sıktı.Madem tek kişilik oda da kalamayacaksam o kadar para verip özelde yapmamın ne anlamı kaldı.Devletde de aynı imkanlar var.Ben normale karar vermişken annemin sezeryan diye baskı yapması normal doğumdan korkması üzülmesi de ayrı bi mesele zaten ooff yani anlıcağınız çok canım sıkkın
Bende uc tane tayt aldim ev icin ustune esimden arakliyorum :) hucbisey olmuyorevet benımde eşimin pijamaları ya üstümde ,hahahhaha,altı yalnız paçalar çok ucun belden 3 kere kıvırıyorum göbeğin altında tabi,o kdr gzl takımlar aldım giymiyordu nabkör,giymiyenin malını giyerlerrr ,hehehhee,
benimde oglumda oyle olmştu . 8 aylık olana kadar çatlamadı. Senin gbi bigun kalktım bi baktım şok 8 aya kadar çatlamyan gobek bi anda çatlmiş . Ama şimdi hiç yeni çatlagım olmadı doktorumda oyle dedi . Belkide fazla kilo almadıgım içşn ve ikinci hamilelik oldugu içindr.
İnş öyledir.. Tahlil yaptrımal gerek sanırım.. Olmadı yarın hast gider testi yaptırıp pzrt dr uma danısırım..
Tşk ederim bu arada..
Halimi bi görseniz bazı yerlerim çizil çizik oldu ... İnş bişi cıköaz.. Belki alerjıktır dimi... Affff
Bende tombiş bebek seviyorum.Aslında az değil ama kontrole giderken düşündüğüm kilodan daha az olması hayal kırıklığı yaşattı sadece :) Aman sağlıklı olsunlar önce.Mutlaka yaz cnm bakalım senin bebiş 2 haftada kaç kilo alacakbenımkıde 32+2 de 2160 idi,aynıymış bebişlerimiz ve bnm dr um çok şişko çok tombul diye diye bir hal oldu,bence hiç üzülme 2300 gr h-gayet normal tatlım,bakalım bnm tümbiş haftaya 34+2 de kaç gelcek yazarım unutmazsam
selam herkese
telefonumu servise verdiğim için pek giremiyorum. işyerindeki bilgisayarımda internet yok, internet bilgisayarına da her zaman girilmiyor. Girsem de maşallah konu almış başını gitmiş oluyor yetişemiyorum.
hastanede fotoğraf çekimi konusunda sormuştum en son, teşekkürler cevaplarınız için. eğer uygun ve rahat bir elbiseye denk gelirsem alabilirim yoksa gecelikle çekiliriz artık. @Mrssuperfine 'ın anlattığı çerkez kızını okurken bile yoruldum, düğün dernekleri de ayrı tabi. ben pek süsten püsten organizasyondan anlamam, mühendis olmamla da alakalı olabilir, sosyal&sanatsal tarafım kuvvetli değil. açıkçası sadeliği tercih ediyorum. kına gecesi bile istemedim, hiç de aklım kalmadı. bohça falan da yapmadık ne bileyim bazı şeyler adet diye yapılıyor bana çok anlamlı gelmiyor tercih meselesi.
fotoğrafçı konusunda da çok emin olamıyorum, gereksiz masraf mıdır diye. artık alışveriş yapmaktan da para harcamaktan da sıkıldım sanırım. :)
Canım çok güzel güle güle kullanın.New joydanmı aldınız?
sağol canım benim gidemedim zaten:)Helal olsun tabi vardır hakkın; bilgi verici paylaşımlarda bulundun sevgi dolu mesajlar yazdın bizim paylaşımlarimizi yorumsuz bırakmadın. Ama gitme yaaa bir iki kişiye kızıp hepimize yüz çevirme bence herkesle ayni fikirde olmayabilirsiniz kırılabilirsiniz de ama biz burda kaç kişiyiz lütfen gitme
sağol canım amincok guzel olmuslar canım saglıkla kullan ıns
inşaallah bulursunuzKızlar bu aksam oğluşuma besik ve dolap bakmaya gidicez inş istediğimi bulur alırım dua edin. Bebişim bütün gece hareket halindedir uyuyamadim gözlerim aciyo yaa zombi oldumdaha önce bu kadar çok hareket hissetmemistim
perşembe günü kontrolde bebek ters donmus dedi doktor bebeği ters donmus olup doğum pozisyonuna dönen arkadaşlar neler yaptınız bunun için ve döndüğünü nasıl anladınız
amin canımHayırlı haftasonları kızlar...
Geçmişe pek bakamadım.. Fırsat bulunca bakıcam inşallah..
EFLALİM cok güsel olmuslar canım.. Güle güle kullan .. Saglıkla huzurla eskit inşallah..
PRENSES canım inş istedigin gibi beşij bulursun.. Artık bu haftadan sonra öle hareketler cogalacak..
Dogumdan önce uykusuz kalmaya alısaşım diye yapıyo bu bebişler ben anladım;D
sivas canım olur olur mahalle arası tuhafiyelerde de oluyorA
ynen canim terligi gorunce bildim lc oldugunu . Sen nerde oturuysn bilmiyorumda ven kayseride oturuyorum ama çarşiya gdp gelmk baya bi mesele bide bu halde zor . Oturdugum yerdede var boyle bi kaç tuhafiye onlara bi bakmak gerek sagol cnm.
hadi gözün aydın olsunKızlar bu arada annemler dogumuma gelcekler çok mutluyum burda kmsem yok eşimin akrabaları dişinda annemlerde çok uzaktalar Manisa dalar . Basta uzak kişin ortası filn diye gelmeyi istemesine ragmn tereddut ediyordu . Gelebilecegini soyledi çk sevndm :)
sağol canım eşim yok desede gidicem çift dr a:)Benim kocam da aynısını der
Etrafımdakiler doğru dürüst giyecek bir şey almadığımı hep süs ıvır zıvır toka Çorap aldığımı söyleyince doktora sordum bebek kat kat giydirilmez gibi geliyordu da hehe:) inş sağlıkla kucağımıza alır da giydiririz bebeklerimizi..
Hahah ikiniz Dr alemmişsiniz:)) gözün korkmasın hemen bitiyor..
Canım hadi gözün aydın Ocak ayının ilk haftası geliyor oğluşun.. Sağlıkla kolaylıkla gelir inş.. Ben de hep çift doktor gittim aklıj rahat ediyorsa öyle yap..
Canım çevredekiler öyle söylüyorsa ve normal istiyorsan doktorınla bunu Açıkça Konuş kendine doğum planı yap ki sonra kendini kandırılmış hissetme. Son ana Bırakma.
Bir de geçecekten önemli olan bebeği sağlıkla kucağımıza almamız.. Ben de hep normal istiyorum ama sanırım sezaryan olacak benim de ama Hakkımızda Hayırlısı..
Quencim hiiç korkma sen artık sığ sulardasın emniyettesin benim iki ablam da 36. Haftanın içinde doğurdu bebekleri kedi gibiydi ama küvöze bs girmediler inş seninki de öyle olacak :) hiç stres yapma doğumunaklına getirme bir de gerçekten yatarak dinlen.. Bunun faydasını göreceksin. 3-4 gün hiç kıpırdama yar yemek wc dışında..
Çoook güzel ve zarif olmuşlar iyi Günler'de kullan...
Doktor bana iğne falan yapmadıgerek yok dedi inş yoktur.. Yapılan kişilerde Doğumu tetikler dedi..
Günaydın hanımlar burda daha sabah olmadı :)) ama ilk defa aç uyandım hamileliğim boyunca:)
Bir de çatlamaya çok müsaitim ama bir iki ufak çizgi dışında bir şey yoktu çok seviniyordummm yakında da doğurur çatlaksız kurtulurum diyordum ta ki bu sabaha kadar bir gecede karnım harita gibi olmuş( şoktayım
o hangi beşik canım?aynen canim bende gunduz oturma odasında kullanmayı duşunuyorum birde o besigin bir ozelligi var bebek acıkınca beşikten kaldırmadan yatırken beşikte emzirebiliyorsun emdirip terini sogutmadan . İnş. sever yatar . Gecede sepet beşigime yatırcam kendi odama kurdum . Ama oyle çok kuçuk degil sepet beşigim rahat yani .
aynen canım oğlumu tekli koltukta yatırdım bende 20 gün kadar sığıyordu:) gözümün önündeydi hep sonra ana dizi aldımBende komsumun beşiğini alip ilk baslarda yatak odamda onu kullanacak
Küçük yonca besiklerden
Annelerin aldiği ahşap besigi de çocuk idasina kurduracam simdilik
Sonrasında yatak idama tasirim
Ablam 1 ay önce doğum yaptı bebek hala oturma odasında tek kişilik kanepe acildi onda yatiyir
Ablamda oturma odasında kanepede yatiyor
Yatak odalari soğuk oluyormuş ve boyle kaldirip indirmesi daha kolay diyor
İlk basta bende kanepeye hazirlarim lohusa yatagimi
Malum sezeryanda olsa normalde olsa dikiş oluyor karyolaya inip cikmasi zor olur
Oturma odasimda annemle kalirim bebek gece agladiginda vs. Yardimci olur
Annem ne zaman giderse yatak odama o zaman geçerim
canım pamuk satenler çok şık dantelli olanlar diktirmek istedim bende ama olmayacak sanırım, fiyatları yüksek ama:)Kızlar yatak odama nevresim takımı alcmda dogumda kullanmk için. Onerebileceginz bir marka yada internet sitesi varmi? Fiyatıda çok yuksek olmassa iyi olur çunku nevresm takımım çok ama bunu dogumda gelen gdenin onune sermmk için kullncm sıfır yeni olsun diye. Cvplarınızı bekliyorum :)
hadi bakalım canım erkenci senin bebek demek hayırlısıBebeğimin cinsiyeti kız.
Bu arada doktora gittik geldik kızlar, ilk Ocak annesi ben olmucam muhtemelen doktor bebeği 37. Haftada alıcam diyordu ama bugün 39. Haftaya gun verdi doktorumuz. Bizim bebişten önce acele edip gelen bebekler mutlaka olacaktır. Benim sezeryan günüm 22 aralık :)
sağol canım burdayım:)gözü aydın arkadaşımızn :)
saol canım tş ederim ona gideriz o zaman :)
maşallah canım bence çok iyi kilosu benim 2 haftada 89 gr almıştı
dün defactodan aldk canm kaban
hepsi çok güzel canım rabbim sağlıkla kullanmayı nasip etsin
aaa çok üzülürüm valla gitme sakın bir yerebende sinir oluyorum gelip kaçanlara ama yapcak bişi yok boşver canım sakın biryere gitme
rabbim gönlüne göre versin canm
bencede derece iyi fikir
bugün baktık ama bulamadık
maşallah canım çok güzel olmuş :)
hayırlı olsun canımdün akşam kaban aldık kızlar defactodan bedenimden 1 beden büyük aldım sarıyor şimdilik 1 hafta sonra ne olur bilmem ama bu kış beni çok iyi idare edicek
1 ay için çok para vermek istemedim
aynen canım aynenBenım karnımda ılk dogumda catlamasına ragmen bundada catladı portakal gıbı oldu ya nasıl catlak napalım gulu seven dıkenıne bebısını sewven catlagına :)
bence çok hoş canımkızlar biz bunu almaya karar verdik iyidir diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
http://www.haciserif.com.tr/bebek-cikolatas-kiz-madlen-buyuk-cam-kavanoz.html
Eki Görüntüle 1319473
canım sen yazdıktan sonra aklıma geldi komşunun kızı da yanı kaşınıyordu senin durumdandı sebebi ama o 40. haftasında doğurdu yani erken doğuma sebep olmayabiliyor haberin olsunSeni korkutmak istemem canım ama aynen öyle kaşınıyorum bende, hiçbişey çıkmadı vücudunda degil mi? Çünkü bu içten gelen bir kaşınma. Bence hemen druna durumu bildir, karaciğerin hamilelikten yorulması fonksiyonlarının bozulması demek bu. Bebegi ciddi strese sokan bir durum. Biraz netten bak istersen canım, drum geçen hafta bu yuzdenn 3 erken doğum yaptırmış. Ihmal etme bence
sağol canım, nasip her şey gönül istiyor ki tabiri caizse çatır çatır doğuralım ama ne yapalım bebeklerimiz iyi olsun tabi bizde olalım ki bakabilelim:) benimkide alı pozisyonunu ama ne faydaokurken kendimi okuyorum zannettimben de hiç sevmem süslü şeyleri, her şeyin en sadesine gider gözüm. bohça olayına falan biz de girmemiştik, sırf adet diye bana anlamlı gelmeyen şeyleri yapmak istemiyorum ben de. burcun ya da yükselenin kova olabilir mi? genellikle kovalar böyle düşünüyor da :)
benim doktorum prensip gereği fotoğrafçı almıyormuş içeri, hatta bırak fotoğrafçıyı eşleri bile almıyormuş maalesefyanında çalışan hemşireler artık profesyonel fotoğrafçı gibi olmuş, onlarla bir görüşebilirsem ben de rahatlayacağım inşallah bu konuda
maşaallah kuzuna, kafasına da dudaklarına dabenim kuzum iri değil, doğum pozisyonunu da almış ama yine de sezeryan olacağım maalesef. kısmet artık, sağ salim alalım da inşallah kucaklarımıza
ben çatlağın nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum, hiçbir yerimde en ufak bir çatlağım yoktu. olmasın diye de 3. aydan sonra lierac'la bebeyağına başlamıştım ama çok kaşıntı yaptıkları için bıraktım ikisini de. aylardır hiçbir şey sürmememe rağmen ne güzel çatlamıyorum diye düşünürken geçen sabah aynada sol tarafımı gördüm şok oldumçok yok üç tane var ama kalın ve kırmızı-morunsu bir şey (her çatlak böyle mi oluyor bilmiyorum ama :) ). inşallah artmaz diyeceğim ama sanki ben de bir sabah harita gibi bir karınla uyanacakmışım gibi geliyor
maşaallah canım , benimde hep karın baş çevresi önde bacak boyu haftasındaBugün kontrolüm vardı. Kızım 2068 gr olmuş. Yine aynı şeyi söyledi göbek çevresi iki hafta öndeymiş. Boyu haftasında dedi. Hala başaşağı dönmemiş. 37. Haftaya kadar dönmezse normal doğum olmaz dedi. Bakalım neler olacak.
canım kadir tuğcu bir sitede soruları cevaplıyor bıkmadan usanmadan hem de ben çok soru sordum ona bugüne kadar tam benlik bir dr:)ayy allah razı olsun okudum en güzel yazı paylaşım diyebilirim,hemen kısa yollara ekledim,dr u da çok sevdim,kocamn öpüyorumm sizi bu paylaşımınızdan ötürü
Kizlar merhaba Bugun kontrolumuz vardi. Cok sukur hersey nirmal maasallah. Mide yanmasi cekiyorum saatlerdir gaviscon ictim ama bulantapti istifra ettim. Doktorum renitab150 gunde 2 defa kullanabilirsin dedi. Kullanan oldu mu aranizda? Gebeler ustunde net bi arastirmasi yokmus vdoktoruma guveniyorum tabi ama size de sorayim dedim
ayy herşey çok güzell gözüküyor,Allah güle güle kullanmayı nasip etsin,oda kokusundan çok şikayetçiydin geçen ay,son durum nedir,azaldımı tamamen geçtimi,bizimki 1 ay olcak tamamen gitmesede çok hafif dolap kapakları açıkken ve çekmecelerden azda olsa biraz geliyor,napim yerleştireyim mi artık kıyafetlerini,bu arada kapitone işinide vazgeçmedim ölçtüm diktirdim,onlarıda bugın aldım attım makınaya yıkandılar şimdi kuruyolar,yani yrn sereyim mi,bekliyeyim mi bilemedim şimdioğlumunnnnn teyzeleri odamız bittiiiii perdecimiz astı artık oğluş için hiçbir hazırlık kalmadı rabbime cok şükür hallettim ve son olarakta çam ağacımıda kurdummm yorgunluktan öldüm bu yeni yıl çok heycanlıyım oğlum geleceği içinnn rabbim bi an önce evlatlarımızı kucagımıza almayı nasip etsin hepinizi çok seviyorum iyi geceler güzel anneler
detaylı ultrason için burcu hnm ona göndermişti,çok beğendim,ilgisi alakası,iyiki tanımışısz onu.
Ay ne yalan soyleyim bende ustume alinmistim ama ben tlfdan girince bazen goremiyorum yoksa bana cevap gelmeyince bozuldugum bile oluyor yani :):) :) belki o qrkadasimizda gormuyordur ne bilim vallaKızlar şu soru sorma konusuna açıklık getirmek iiyorum kimse zan altında kalmasın kimse de alınmasın evet herkes muhabbete katılmaya bilir ama sorduğu sorunun cevabına teşekkür edemez mi, bir beğen butonuna basamaz mı en azından, cevap vermesinden geçtim yani, ben kendi adıma herkese faydam olsun istiyorum ama böyle yapanlardan da hoşlanmıyorum, duvara mı konuşuyorum ki ben diyorum
Hayrunisa arkadaşımızdan bahsediyorum ben, alınmasın gücenmesin, herkes görmüyor mu kızlar sadece soru soruyor gidiyor sorunun cevabına bir yorum bile yapmıyor, adını söylemek istemezdim kimse üstüne alınmasın diye yazdım ismini
hakkında hayırlısı cnm hepimizin inşallah,keşke dr un dediği gibi 1 kg alsak doğurana kdr nedense ben 6-7 kg daha alırım gibi geliyor,90 olurum artık,hey maşallahÇok şükür kızlar tüm geçmişi okudum . Tam 382 sayfa Her gün girip azar azar okudum . Geçmişi okumadan yorum yazmak istemedim . Son sayfalara yaklaştıkça çok heyecanlandım şükür hepsini okudum .
Ilk bebisimiz doğmuş Rabbim sağlık versin annesine ve bebegine. Okuduguma göre durumları iyiymiş çok şükür . Rabbim bizlere zamanında sağlıklı bir şekilde doğum yapmak nasip etsin inş .
Soru sorup cikanlar icin acilan konu da ortam biraz gerilmis cani sikilan uzulen arkadaslarim olmus lutfen uzulmeyin Kızlar hamilelik döneminde hepimiz fazlası ile alınganiz lütfen birbirinizi uzmeyin bu konular yüzünden .
Biz salı günü doktora gittik canım kızımı gördüm doğum pozisyonun da inş dönmez. Çok hareketli maşallah . 34 +1 de gittik doktora bebeğim maşallah 2900 gr 46 cm olmuş biraz önde gidiyor gelişimi boyle giderse normal doğum yapamazsın falan dedi doktor canım sıkıldı biraz . Ben çok dikkat etmiyorum yediklerime aslında meyve falan hiç yemiyorum neredeyse . 2 öğün yemek yiyorum mesela ama maşallah bebek alıyor demekki kilo . Bu arada ben de 7.5 kg almışım doktorum doğuma kadar anca 1 kg alırsın toplamda 8.5 -9 kilo ile bitirirsin hamileliği dedi .
Beklenilen doğum tarihi için de 22 ARALIK 5 ocak arası dedi . Eğer sezaryen olursa 24 aralık eşimin doğum günü o gün doğum yapmak istiyorum . Keske normal olsa tarih hic önemli değil ama sezaryen olursa o gün olsun eşim de o gün olursa çok sevinir .
Bir de yeni yılda doğması mi iyi erken doğması mi bilemedim bu konu kafamı karıştırıyor
Amma uzun yazdım haa 380 sayfanın acısını çıkardım
Hepinizi öpüyorum herkese iyi geceler
ayy herşey çok güzell gözüküyor,Allah güle güle kullanmayı nasip etsin,oda kokusundan çok şikayetçiydin geçen ay,son durum nedir,azaldımı tamamen geçtimi,bizimki 1 ay olcak tamamen gitmesede çok hafif dolap kapakları açıkken ve çekmecelerden azda olsa biraz geliyor,napim yerleştireyim mi artık kıyafetlerini,bu arada kapitone işinide vazgeçmedim ölçtüm diktirdim,onlarıda bugın bennce ser ustunede temiz bi carsafla kapat ama dolap kapaklarini uyandiginda sabah ac havalamsin benim fikrim bu yonde ama ben mobilya almadim alanlar daha iyi bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?