2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar şimdi aklıma hurma geldi. Bu forumda baştan beri yazıyorum. İlk zamanlarda bazı arkadaşlar hurma yemeyin sakın düşük yapar falan diyordu tamam dedik yemedik. Şimdi hurmanın birde doğumu kolaylaştırıcı etkisi de var ama ne zaman yiyeceğiz bu hurmayı şimdiden başlasak mı 1-2 yemeye yoksa son zamanlar mı? biraz ayrıntı bir soru ama kafama takııldı.​
Canım hurmanin çok fazlası kasılmalar a sebep oluyormuş ama doğumu kolaylaştırıcı etkisi de var ben gün de 2 3 tane yiyorum is yerine götürdüm hem tatlı ihtiyacimi karşılıyor hem de içindeki mg değerleri yuksek

süt pompası konusunda bende çok düşündüm ama sonuçta kendi adıma çalışan biri olduğuma göre ama 3 ay önce ama sonra nasıl olsa alıcam ben bu pompayı bari başta alayımda gerekirse ay yok almadım deyip sıkıntı çekmeyeyim. Kafamda tek bir şey var o da bazı annelerin sütü falan gelmiyor ya o zaman gereksiz kalacak ama napayım ihtiyacı olana veririrm artık.​
Bence almak mantıklı çünkü bazen bebek almayabiliyormus memeyi tekini ondaki süt te seni rahatsız edicek hem fazla olduğunda dolaba atılır alınmalı diye dusunuyorum

hasta bezi ped gibi olmuyor mu ? ben daha almadım nasıl bir şey bilmiyorum da..​
Ben aldım ama paketini açmadım. Canpedin belbantlı hasta bezinden aldım külot gibi yandan bağlı olacak.

külot şeklinde olan eczanede mi satılıyor​
Ben canped belbantlı hasta bezi aldım Carrefour'dan aldım.

Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim
Ayyy çok beğendim masal gibi olmuş

Bugdaytanesi agladım kız...
Rabbim saglıcakla kucagına almayı nasip etsin bebişini
teşekkür ederim
Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin
bebegimizi kucagımızda saglıklı görmeyi nasip etsin
( bu arada evet alıntılarda problem var site kaynaklı)

evet site ye birşeyler olmuş alıntı yapıyorsun pembe ekran sizlerin yazıları ile bnm yazdıklarım karışıyor,düzelir umarım,zaten karnımız burnumuzda heyheyler üstümüzde göbeğmizi taşıyamıyoruz birde bu durum ay hey heyler geldi :) :)

Hihii

Yok yok almışsın işte ne güzel, ben çok hafif kürklü gibi kumaştan istemiştim. Hani abiyelerin üzerine hazır pelerin gibi kürkler satılıyor ya ama bulamadım onlardan.
Zaten çokta gezemiyorum artık araştırıp bulmak için.
Çok şükür her ayrıntıyı gezmişimde almışım önceden. Şimdi çok zor artık.
Kumaşı bende 20 liraya almıştım. 20 lira dikim içinde çok iyiymiş. 5 lira dantel o da çok iyi olmuş. Bence 45 lira çok uygun bir fiyat.
Hem kendi istediğin gibi olacak inşallah, hemde farklı.
Yandan bağlamalı bende düşünmüştüm, öylede çok güzel ve kullanışlı olur. Hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyorum

Oy oy oy maşallah sübhanallah... Ne güzel pozlar öyle. Rabbi hayırla sağlıkla mutlulukla tamamına erdirsin kendisinide görelim inşallah

Maalesef
Ama hem hamileliği zorlaşmıştı, hemde küçük 2 küçük çocuğu var, hemde eşinden başka yardımcısı yoktu. Ondan fırsat bulamıyor herhalde.

Çok geçmiş olsun, şimdi de riski ve sıkıntısı olan bir rahatsızlık mı acaba?
Bana çok rahatsızlık vermediği sürece çok fark etmiyor pek. Senin durumun daha önemli, inşallah ikimizde memnun kalırız

Hah ha haaaa sen uzun yazdıysan benim yazılarım ne
Bayılıyorum o beşiklere. Ama küçük görümce alacakmış anne yanı için o yüzden bakmıyorum bende.
Ve sorulan park yatak değil, Kraftın dondy modeli, elektrikli sanırım. Sonradanda mama sandalyesine dönen. Bizede ondan alacaklar galiba tam bilmiyorum ama.

Yeni süs püs varda telefonda fotoları, birde yapılanlar var hala
Ben hep bilgisayardan yazıyorum, telefondan cevap veremiyorum, sevmiyorum daha doğrusu.
O yüzden telefondan fotoları bilgisayara yüklemem ve boyutlarını tek tek küçültmem gerekiyor.
Şu sıralar çok yorgun bi insan olduğum için üşeniyorum
Mustafamın biberonlarına biberon kılıfı bile ördüm, hastanede giyeceğim çorapları bile süsledim

Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. Banada inşallah babasını vede teyzesini bekleyecek gibi geliyor.
Seren Serengil he Birde Umut Akyürek var aşırı kokoş. Hastanede doğumdan sonra bir fotosu vardı onun , yenidoğan kızına pembe melek kanatları bile yakmıştı, bence normal

Yoook sallanmıyor canım maalesef. İyi mi kötü mi bakıp göreceiz inşallah. Sallanan modelleri vardı ama Blue Birdy modeli sallanmıyor.
Zaten hemen savunöaya geçiyorlar ya bebeğin sallanması hiç sağlıklı bir şey değil, sana soracağım çünkü

Ben pamuk kullanacğım ıslatıp. Unibaby ıslak pamuk yenidoğan mendili de aldım, o da misafirlik vs yerlerde.
e-bebek te gördüğün ıslak pamuğun fiyatı ne kadar acaba?
Normal pamuktan pahalıysa değmez bence, kendimizde ıslatabiliriz evde

Yaa işte ne bileyim, süslesekte olur süslemesekte, aslında bir işe yaradığıda yok ama seviyoruz bu işlerle uğraşmayı sülalecek
Ne nişan bohçaları süsledik, bana kuzenlerime
Konu dışı olmasa eklerdim onları fotosunu da. Ama ben zaten uzun yazıyorum, foto ekliyorum birde o fotolar eksik kalsın
Sabunları mutlaka bekliyorum fotolarını, çok meraktayım.
Kolay mıydı yapımı? Birde en çok merak ettiğim, kaç tane kalıp aldın onları yapmak için, tek tek mi yapıp donduruluyor? Nasıl oluyor yahu

Bende seniiiiiiiii
Ha haaa hiç sorma yaaa bir başlayınca tutamıyorum kendimi, bir bakmışım dünya kadar satır olmuş.
Ama ben okumayı da severim. Ne bileyim bir şeyi anlatıyorsam tam olsun ama di mi

Ya olur mu öyle şey hepsi harika olmuş.
Çikolata kutusu diye yaptığın kutuya ayrıca bayıldım.
Ben onu küçük zannettim önce, peçetelik gibi düşündüm. Aha dedim bende yapabilirim peçete için.
Ama sen çikolata için yapmışsın, çokta güzel olmuş. Anacığım dikiyor dikiyor, ablamda dikmeye başlamış.
Bi minik şalvar tipli kottan pantolon dikmişki ömürlük Allah'ım
Annem şimdi mevlütte giyeceğim sabahlığın içine yakası kolları dantelli fırfırlı elbise dikiyor.
Salı günüde Mustafamın mevlütte giyeceği yani inşallah giyeceği şehzade kostümünü dikmek için kumaş alacağız. Onu da dikince bitecek galiba dikiş işleri.

Kare kesilmiş pamuk mu? Ben bilmedim onu hiç? Nasıl oluyor, nerede satılıyor?

Hoşgeldiiin
Hayırlısı olsun hakkınızda, hayırla sağlıkla zamanında dünyaya gelirler inşallah.
Ne zaman diyor doktor? Risk var mı şu an için?

Maşallah sübhanallahhh.. Olsun yanında ailen olacak inşallah. Bak eşinde doğuma gelip dönecekmiş. en azından doğumda yanında olacak.

Çok güzel olmuşlaaaarrrr

Hakkında en hayırlısı neyse o olsun inşallah. Hayırlı doğumlar olsun. Allah kolaylık, güç, kuvvet versin inşallah.
Yok canım çok şükür bi riskimiz yok ama hiç belli de olmuyor. Tek bebişler bile erken gelir oldu ister istemez korkuyor insan. Dr en az 34 hafta dolmalı diyor inşallah 37 ye kadar kalırlar diyorum bende. Hakkımızda hayırlısı hepimiz için can9m

kızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
diğerleri küçük olur rahat olmaz falan diye mi
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi
kızlar bir de bez olarak molfix almayı düşünüyorum başka fikri olan var mı
prima almam herhalde, geçenlerde israil ürünü demişlerdi
süt pompası hemen gerekmiyor ama değil mi, çalışan anneler için gerelidir herhalde
kullan atlarda pamuklu olanlar varmış, peki hasta beziyle ne kullanacağız iç çamaşır olarak
hasta bezi ped gibi olmuyor mu ? ben daha almadım nasıl bir şey bilmiyorum da..
külot şeklinde olan eczanede mi satılıyor
ilkin kullan at lohusa kilotu almayı düşündüm ama naylon gibi ve ince oldugunu öğrenince caydım
zaten aldığım hasta bezine bakınca kullan at kilotun hasta bezini taşıyacak kalitede olmadıgına kanaat getirdim
canpedin hasta bezini aldım ben 8 adet li paket 7tl ydi yanlış hatırlamıyorsam marketten aldım
marketlerde satılıyor
mesane pedide vardı ama 22 tl oldugunu görünce hasta bezinde karar kıldım
hasta bezi bildiğin bebek bezine benziyor bi tek kanatları yani bağlamalı yapışkan yeri yok
kullan at kilot yerine de battal boy göbege kadar olan kilotlardan aldım 4 adet
doğumdan sonra sadece 3 gün agır kanama oluyormuş o günler için kullanırım
zaten kanama hafifleyince ki coğu kişide doğumdan ikinci günden itibaren hafifliyormuş normal pede gecerim
doğum cantama aldıgım battal boy kilottan 3 tane
hasta bezinden 5 tane
ve bir paket gece uzun boy normal pedden koydum.

süt pompasına gerek duymuyorum
çünkü çok mullakta bi durum o belki gerekmiyecek bile
gerekirse eger kocam alır bi tane doğumdan sonra
böyle düşündüğüm için almadım

Son düzenleme:
kızlar hayırlı akşamlar bugun kontrolumuz vardı bebişimiz çok şükür iyi boyu 49 cm olmuş kilomuzda 2300 herşey yolunda dedi doktorumuz 2 hafta sonra bekliyorum dedi benden haberler bu kadarrrr ayyyy pek özlemişim küçük erkeğimi yaaaaaa

oyy maşallah bebeğine,uzun boylu olacak sanıırm annesi,2 gündür korkudan aldıklarım 2-3 hafta giyecek sonra olmayacak koekusuyla topladım 62-68 cm leri,daha almam diyorum yine gidip alıyorum

oyy maşallah bebeğine,uzun boylu olacak sanıırm annesi,2 gündür korkudan aldıklarım 2-3 hafta giyecek sonra olmayacak koekusuyla topladım 62-68 cm leri,daha almam diyorum yine gidip alıyorum​
bende daha dün aldım ay napıyım dayaanamıyorum ya sağlıkla giysinlerde varssın 2 hafta giysinler

Şu isim konusunda artık sıkılmaya basladım..
Şükr ismmiömz kesinleşti diye kac tane isim yazdım
ama artık belli ilkten yusuf ali dedik.. Sonra etrafımdaki herkes yusuf koyunca yasin olsun istedik .. Eşim mehmet yasin dedi.. Ama ilk basta kızızmız ussud diye sevdi kardeşin ve ona alıstı.. Kızıma kıyamıyorum.. Yasin diyorum ııı usuuud diyo.. Memed diyo ama yasin demiyo..
Kocacımda en son dedi mehmed yusuf olsun.. Tamam dedim.. İsmi mehmed yusuf teyzeleri..
Hayırlı ugurlu olsun inşallah

Kızlar arabamızı aldık elh. İnş. Hayırlı olur...Amin

iyi günlerde kullanın canm
Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim

çok gü<el olmuş içim açıldı canm sağlıkla kullanın inş

bayıldımmmmmmmmmmmmmm bu ne güzel bir oda böyle yerim ben bu oğlanı rabbim herşeyini kullanmayı nasip etsinnn kem gözleerden korusunnnn çok güzel yaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…