Bu aciklama iyi geldiBu arada kizlar elinizdeki usg resimlerinde yanda yazan bpd fl ac gibi degerlerin altinda atiyorum35w4d gibi gibi yazilarda yazar hatta bir de tarih vardir.. o degere gore kac haftalik oldugunuzu ve beklenen dogum tarihini gosterir.. birebir tutmaz cogu zaman +- 2 haftalik degisiklikler cok normaldir.. ayrica usg probunun tutus gorus acisindan da degerler farkedebilir.. sonucta bebislerimiz kucucuk bir goruntude fl nin 6.68 cm olmasi onun kesin olarak o boyutta oldugunu gostermez dr biraz daha ugrassa belki6.89 cikar bu da bi hafta sizi ilerletir.. yani demem o ki kesin bilgiler degildir bunlar yakin olcumlerdir.. cok fazla takilmayiniz(trust me i am a doctor)
Çok Hüyük şans olmuş halası yap canım Zeytinyağı ile parmaklarını yağla ve gererek yap diyorlar ben perine Yağı aldım ama yarın başlayayım inş benim eşim hayatta yapmaz ama herkese Kocası yapıyor teklif et sen de..Canım bizim burda sancı odalarında küvet oluyor, ılık su doldurturup sancılarımı içinde geçirmeyi istiyorum, perine masajına ben başladım, zaten 3 cm filan içerisine yapmak gerekiyor, yani doğumu tetikleyecek kadar değildir..ama bu göbekle biraz zor oluyor acıkcası masajı yapmakdoğru yaptıgımdanda emin değilim, hafif yanma hissetmek gerekiyormuş, onu hissediyorum heralde doğrudur diyorum sonrada :). Arkadaşımın halası ebe oldugu için o istemeden halası yapmış masajı, canım acıyordu ama rahatlatıyordu diyor, sıfır dikişli bir normal dogum harika bence.. Bende gerekirse eşime yaptırırım napiyimm
ya sevdacım bu ne ya yok Gelişimi geri suyu az Cüce olur deve olur.. Bence anormallik bebekte değil doktorunda ve onun uslübünda.. Hamileliğinde gerip grrip durdu seni belli olmayan şeylerle... Ben kendi doktoruma eflalim in durumunu sordum da adam sen inançlı bir annesin, bu makineler sadece tahmini. Takılmayın ve dua edin dedi ben şok oldum.. Hiçbir zaman da Bebeğin boyunu kilosunu önemsemedim çünkü doğunca göreceğiz dedikleri çıkmıyor iştr.. Sen de kendini stres yapma be doktorunu uyar!Baska dr a gitsemmi bende ozel degil devlete mesela
Canım erken doğum için hastanedeyken ebe Göbek deliği fırlamadım doğum olmaz senin vaktin var bence Demişti acaba seninki yaklaştı mi :))aynen öne doğru fırladı iyice:) göbek deliğim iyice pörtledi
Ahh ahh yatar pozisyonda kesiye sebep oluyor istediğimiz gibi okunma pozisyonunda olsak keşke..sen yurtdışında doğurucaksın değil mi?
bildiğim kadarı şle yurtdışında mecbur kalmadıkça epizyotomi yapmıyorlar,,,
dünya sağlık örgütü diyor k oran %10 olmalı epiyotomi için,,
türkiyede ki oran % 97,,,,
Allah yardımcın olsun canım şifa bersin inş sağlıkla kucağına alırsın bebişiarkadaar bugün dkora gttim.6.haftyı doldurdum.çalışmaya devam ediyordum.doktor plesantamın yaşlanmaya başladığını söyledi.kafası çok aşağıydaymış.iş yerinde fazla yoruluyorsan izne ayrıl dedi ve bende pztesi ayrılmaya karar verdim.kilosu 3kg muş ama fl si kısa dedi 66.1. bol bol süt iç yoğurt ye dedi.fazla ayaktaa kalma dedi 38.haftayıı doldurursan iyi deddi.erken doğum riskim varmış.kafasıı baya aşağıya inmiş.boyuna on gün önce devletteki doktorum ileri demişti fl si 73.3 ölçmüştü kime inanacağımı şaşıırdım.
cnm herşeyi anladımda ne masajı onu anlamadımm normal doğum için mi nasıl yapılıyo anlamadım ben yaBen de Merve gibiyim kızlar, gel seni boğaza götüreyim dese kocam Kalkıp gidemiyorum : bugün ilk defa göl kenarında yürüyelim dedi:) onda da montumu giyerken fermuarı pörtledi:)) rezil oldum:))
Çok Hüyük şans olmuş halası yap canım Zeytinyağı ile parmaklarını yağla ve gererek yap diyorlar ben perine Yağı aldım ama yarın başlayayım inş benim eşim hayatta yapmaz ama herkese Kocası yapıyor teklif et sen de..
ya sevdacım bu ne ya yok Gelişimi geri suyu az Cüce olur deve olur.. Bence anormallik bebekte değil doktorunda ve onun uslübünda.. Hamileliğinde gerip grrip durdu seni belli olmayan şeylerle... Ben kendi doktoruma eflalim in durumunu sordum da adam sen inançlı bir annesin, bu makineler sadece tahmini. Takılmayın ve dua edin dedi ben şok oldum.. Hiçbir zaman da Bebeğin boyunu kilosunu önemsemedim çünkü doğunca göreceğiz dedikleri çıkmıyor iştr.. Sen de kendini stres yapma be doktorunu uyar!
Canım erken doğum için hastanedeyken ebe Göbek deliği fırlamadım doğum olmaz senin vaktin var bence Demişti acaba seninki yaklaştı mi :))
Ahh ahh yatar pozisyonda kesiye sebep oluyor istediğimiz gibi okunma pozisyonunda olsak keşke..
Allah yardımcın olsun canım şifa bersin inş sağlıkla kucağına alırsın bebişi
şimdi başlıyorum anlatmaya,bugun uykumun arasında bnm koca aradı çabuk kalk cenk gelıyor oraya seni bebek arabası fabrikasına götürecek diye,bu arada cenk eşimin halasının oğlu,çok zengin bir işadamı,bebek arabasının malzemelerini yapıyor,daha hamıle kaldığımı duydugundan beri sözü var bebek arabası için,ama bnm içime bu durum hiçbir zmn sinmiyordu,Allah kimsenin alıcağına muhtaç etttirmesin,eşime her zmn allah aşkına gel gezelim ben istediğim şeyi almak istiyorum neden tek biryere bağlı kalalım ki desemde beni hiç dinlemedi,beleş gelcek ya tabi,illa sabret tte sabret,neyse gelelim benim tercihime asla pahalı bir arzum yoktu,ben acaip gezenti bir kadın,haftanın 2 günü anneme giderim,avm leri gezeriz,cafelerde otururz,evimdeysemde mutlaka ya sosyete pazarına giderim yada yine avm ye giderim,kendimi biliyorum çocuk 2 ayı bitirsin Allah nasip ederse 3.ayda başlarım ben minnoşla inşallah gezmelere,gönül tabiki en iyisini hem güzelini hem rahat olanını istiyor ama benm aklımdaki model her zmn,hem hafif olsun,hem pratik arabamın bagajına kolaylıkla koyayım,ana kucağı arabaya girsin ama mesala ana kucağı sisteme direk oturan modelleri beğeniyorum yani arabanın sadece hani bacakları oluyor demiri,ona sadece ana kucağı otursun,extradan yaza doğru diğer parça bebek arabası takılsın yani travel sistem ama aklıma takılanda bastonlarda inanılmaz hafifler,ee şimdi seneye de baston alınacak bu travel sistem haydiii lazım olmayacak derken,şu aralar herkesinde favorisi olmuş çok ama çok hpşuma gitti,casual marka baston arabanın travel sistemi hemde taksitle 600 liraya,resmini hemen atıyorum,bu arada benim tahammül edemediğim hiç sevemediğim model iste travel sistemin bebek arabası olup ana o şekildeyken çıkmıyor çünkü onun üstüne ana kucağının takıldığı travel sistemler,hem görüntü kötü hemde kat kat ağır geliyor bana,neyse fabrikaya gittik,beneto marka,ne duydum ne gördüm gerçi internete yazınca çıkıyor,n11 gitti gidiyorda var,showrooma girdik,çeşit çok ama hiçbiri bnm istediğim model değildi,hiçbiri içime sinmedi,abi saolsun sabah sabah gerçi işi vardı orda ama sonuçta hediye alacak para vermiycez sesimi çıkaramadım kızlar,yine onların içinde en iyisi olanı tmm bu gzlmiş dedik ve aldık,tıpkı anlattığım gibi bebek arabasınn üstüne ana kucağı konuluyor,internette 400 lira maliyeti 250 liraymış,çok mutlu ayrılamadım,sizce bir müddet kullanabilirmiyim,beni yorarmı,belkide severim bilemiyorum ama çok mutlu olamadım velasıl,çünkü gerçekten bnm için araba çk önemliydi,olmadı diyorum bir 2 ay kdr kullanırım sonra veririm ihtiyaç sahibi birine,saks mavi rengini aldık,belkide içinizde bu modeli alanlarınız vardır,belkide ürün çok güzeldir bilemiyorum valla kullanıp görücez kızlar,bugün havadisler benden böyle işte,arkadaşımın annesine rastladım yolda tam eve dönerken kadın idrarından kan gelıyormuş,hadi dedim sevaptır,arabam vardı onlarla hep ilgilendim akşama kdr hastaneydik anca eve gelebildim yani @bugdaytanesi82babyforwe o yüzden bugün yoktum kızlar resimleride atıyorum baston travel sisytem benim istediğimdi,diğer olan modeller bugunkü hediyemiz,saks mavi olan rengi aldımEki Görüntüle 1341952 Eki Görüntüle 1341953 Eki Görüntüle 1341954
Evet cnm cok saolun yorumlarinizdan dolayi buraz daha sakinim ve ilik bakiyorum artik araba olayina,aynen oyle yaza kdr zaten zaman cabucak gececek,be dedigin gibi baston a gecicez 600 lira diye biliyorum maclaren bastonlari oyle birsey alirim insallah yaza dogru artik,iyi geceler kizlar hepinizi opuyorumCanım iki yıl önce düşük yaşadım o zaman hemen araştırmıştım hamile olduğumu öğrenir öğrenmez.. Stokke xplory alacaktım bayılıyorum burada da daha uyguna vs..neyse aldım sonra bir de araba koltuğu ve Yeğenim geliyor bir de bedava hakkım var diye hiç beğenmeden nerdeyse somurtarak chicco aldım ama şimdi hangisini kullanıyorsan dersen chicco Yeğenim buradayken ful onu kullandık ne rahatmış :)) stokke de sanki bilgisayarlı sistem gibi hiç uğraşamıyorum o kadar paraya da üzülüyorum yani hiç takılma görselliği çok beğenmezsen bunu atar y da saklar baston maclaren vs istediğini alırsın hiç dert etme inan ki insan istediği olsun istiyor ama hediye gelmiş kullan bence ve inan görseli olmayanlar daha kullanışlı bebeto yu duymuştum ben
Canim simdi youtube dan izledimde ne perine masajı bana gore ne normal dogum anammmm icim gitti ben cok hassasım o bölgeye cok kötü oldum zaten normal dogumu düsununce bile oradan bi insan cikacak olması beni ürkütüyo yarın dicem doktora sezaryen yapsin beni ayyyyy icim bi tuhaf oldu midemde kelebekler uçuşuyo sankiBdsayar canim perine masaji
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/05/perine-masaji.html?m=1
Burda ayrintili yaziyor.
Canim yaa seni korkutmak istemezdim ozur dilerim, benim yuzumden sezetyan dusunme kendimi suclu hissederimCanim simdi youtube dan izledimde ne perine masajı bana gorKorrmal dogum anammmm icim gitti ben cok hassasım o bölgeye cok kötü oldum zaten normal dogumu düsununce bile oradan bi insan cikacak olması beni ürkütüyo yarı. dicem doktora sezaryen yapsin beni ayyyyy icim bi tuhaf oldu midemde kelebekler uçuşuyo sanki
Yok canim Estağfurullah ne özrü ben sadece biraz fazla korkak biriyim bu yüzden hic dogum videoları izlemedim simdiye kadar vajina en hassas bölgem diyebilirim eskiden beri böyleyim bir yakınım dogum yapsa 10 15 gün benim vajinam sızlar o derece yaniCanim yaa seni korkutmak istemezdim ozur dilerim, benim yuzumden sezetyan dusunme kendimi suclu hissederim. Allah orayi normal doguma uygun yaratmis, oyle dusun, ben kac tane dogum videosu izledim, harika mucizevi bisey, norm dogum yapabilmek icin dua ediyorum resmen Bencede perine masaji biraz zor ama onu bile normal dogumu yapabilmek icin yapiyorum.
Yok canim ya bana da cok öyle diyenler oldu da korkuyorum ben normal dogumdn ne bileyim allah neyi yazdıysa öyle olur hic düşünmemeye çalışıyorum bu yuzden dogum şeklini normal mi sezaryen mi diyeDafiduck
Anladim canim sen hassasmissin demekki, benimdr korkularim var tabi o kadarda rahat degilim yani, mecburiyet olarak goruyorum birazda. Asabilecegin biseyse bunun icin cabalamani tavsiye ederim, dogum yapan arkadaslarim ordan bebek cikmasini kafana takma diyor o kolay kismi, cikinca oyle rahatliyormussunki, asil aci veren sancilarmis..
Vay vay vay kv beni 2 yıl görmese özledim kızım demez oğluna gore ise annem sevgisini özlemini hasretini hep içinde yaşar dışa vuramaz der, ben de inanmıs gibi yaparım eşime he he der geçerimiyi akşamlar herkese geldi m kv de den kimse laf söylemedi şükürler olsunhatta moral verdiler çok şişmemişsin iyisin diye şaşırdım çok yani hep böyle olsalar ne güzel olur
kv dem de özlemiş beni ay kzım özledim falan sarılmalar
görümcem küçük 18 yaşında abla diyor bana onu çok seviyorum o ayrı tabi oda beni seviyorözlemişiz hep birlikte birbirmizi yani
34+6 olduk cumartesi kontrol vardı ama bel ağrılarım var diye doktora gittim ve küçük oğlum yine rekorla 10günde 700gr alarak 3100grma ulaşmış doktor hamurişi tatlı falan yeme dedi yoksa 4500 gr olacak dedi ama ben zaten yemiyorum sezeryan olmak istemiyorum ya boyuda yaklaşık 47cm
iyi bari canım herşey yolundaymış yazmayınca aklıma doğum geldi hemenbu arada baston modeli yanlış atmışım baston travel sistem bu Eki Görüntüle 1341972
Eki Görüntüle 1341996 Eki Görüntüle 1341997 Eki Görüntüle 1342000 Eki Görüntüle 1342001 Eki Görüntüle 1342002 Eki Görüntüle 1342003 E-bebekten aldıklarım
mickey mouse lu şeylere bayılıyodum ama bi tek tuluma 30 vermek bana fazla geliyodu şimdi 16 ya aldımpatikte cabası oldu
çıt çıtlı badi miz uzun kol ve yeni doğan fazla almamışım onlarıda aldım..
kundağıda aldım ama mavilidiğer rengi 3-6 kg stokta yokmuş mecburen aldm napim aman napim hep pembe olcak değil ya
sanırım sezin almıştı daha önce paylaşımı o yapmıştı ozamanda hoşuma gitmişti tam bundanmıydı hatırlamıyom pahalı demişti türkiyede
canım muayene kaynaklı olmuştur şimdi iyisindir inşaallah
aynen canım bende çok ağırlaştım artık
inşaallah canım gönlünce olur, zaten bebeği emzir altını değiş gazını çıkar uyut derken hep odanda oluyorsun sende onunla uyuyorsun
ayy çok tatlısın maşaallah canım
canım diyen çok ama gazlı bebek zaten gazlıdır ben yemediğim halde gazı olduğuna göre demek ki yediğimden içtiğimden değil, dediğin gibi duruma göre bakarsın sende, arkadaşın doğru demiş kesinlikel test etim yani yağlı yağlı sütüm vardı benim maşaallah taşardı yani, eltim resmen şimdi diyet yapıyor daha bir kere sütü sızmamış akmamış ben göğüs pedi yetiştiremiyordum, hem de eltimin bebeği hala çok zayıf, emzirirken çok kalori harcanıyor kilo alacak kadar yemek için epey bir kalori almak lazım zaten, hoşaf hem kabız etmiyor canım birde hurma ye bolca o da iyi oluyor doğum sonrası
canım niye kirliymiş ki kötü olmuş bilemedim nasıl yıkayacağını, kuru temizlemeye mi versen
sevin canım sevin bebeğin için oldun öyle:)
sen daha iyi bilirsin tabi annesi:)
canım kv gile gideceksin ya gerildin sen
ayy herkes kadın doğumcu zaten bozma moralini güzelim sen
ne kusuru canım maşaallah ikinizede
canım çok hoş ama hastane ortamında açık durması hijyenik olmaz bence
oyy merve burnu gerçekten büyük çıkmış yerim ben onu:)
bende hep ağladı ağladım iki üç gündür yeni sustum, son zamanlarda normal artık canım endişeler meraktan kaynaklı
aynı değil canım
canım enişelenmekte haklısın dr lar uyarıyor zaten çocuklara yaklaşmayın diye ama senin eşin durmuş o yüzden korkma
canım niye acele ediyorsun 40 olsun bi
hadi gözün aydın canım maşaallah
geçmiş olsun
en güzeli canım moralin nerde iyi olacaksa orda olman doğrusu
bende hep soruyorum ama bilen yok sanırım
canım boya hiç takılma kısa olmaz farkı kapatır, kist içinde dr korkma demiş sorun olsa zaten pat diye söylüyorlar biliyorsun, inşaallah küçülür kisti
human still tee
çok mu pahalı ya bende ondan aldıracaktım:)
canım istediğin olmamış ama hediye güzel şey hem ben beğendim:)
canım sen yemeyi azaltsanda bebeğin alır bebeğin yapısıyla alakalı
çok güzeller
canım sen nerdesin yoksun
Bugüne kadar aldığım kiloyu yazıyım birde foto çekiyim 36. haftamı çekmedim çünkü:) Karnım epey indi benim
hamilelik başlangıç: 69,3
12. hafta: 70,3
16. hafta: 71,3
20. hafta: 72,3
24. hafta: 74
28. hafta: 75,2
32.hafta: 77,8
36. hafta: 79
9 kilo 700 gr aldımmaşaallah bana
Canimm kesiden de dikişten de korkma iki tur kesi var biri yanlamasına biri de uzunlamasına kesi benimkini uzunlamasina kesmislerdi dikisler de ilk birkaç gün tam üstüne oturamiyorsun o kadar.
Geldim canım geldim
Her zaman takipteyim merak etmeyin
Bugün ara verdik. Yarın annemle ablam yine gelecek, cteside kadın. Pazar günü inşallah bitmiş olacak.
Evin altı üstünde iple çekiyorum pazarıannemle ablamda kendi evlerini derin temizlediler. Şimdi birde benimki, çok yoruldular üzülüyorum ama ne yapayım Geçici bir durum inşallah.
Bu arada ben 16 kilo aldım toplamda.
20 gündür aynı kilodayım çok ilginç. 54 le hamile kaldım, 74 le bitirsem iyi diyordum ama hala 70'im.
Bakalım doğumdan 1 gün önce kaç kilo olacağım
merhabalar,
bu gün kontrolümüz vardı, oğlum dönmemişti ve sezeryan tarihi belirledik.
önce 27 aralık dedi doktor ama bir kaç gün için 1 yıl büyük sayılmasını istemiyorum biraazcık risk aldık 2 ocak olarak kararlaştırdık. önce genel anestezi olsun dedi yok dedim epidural istiyorum peki dedi
anestezi doktoruyla görüştüm, kan verdim bazı testler için filan..
tam 2 hafta var yani .. çok heyecanlıyım
bu iki haftayı olabildiğince dinlenerek geçireceğim ki bebişim çıkmaya çalışmasın. makat geliş pozisyonunda olduğu için kanala sıkışmasından filanda çok korkuyorum gerçi ama Allah büyük
Canim simdi youtube dan izledimde ne perine masajı bana gore ne normal dogum anammmm icim gitti ben cok hassasım o bölgeye cok kötü oldum zaten normal dogumu düsununce bile oradan bi insan cikacak olması beni ürkütüyo yarın dicem doktora sezaryen yapsin beni ayyyyy icim bi tuhaf oldu midemde kelebekler uçuşuyo sanki
Yok canim ya bana da cok öyle diyenler oldu da korkuyorum ben normal dogumdn ne bileyim allah neyi yazdıysa öyle olur hic düşünmemeye çalışıyorum bu yuzden dogum şeklini normal mi sezaryen mi diye
Vay vay vay kv beni 2 yıl görmese özledim kızım demez oğluna gore ise annem sevgisini özlemini hasretini hep içinde yaşar dışa vuramaz der, ben de inanmıs gibi yaparım eşime he he der geçerim
Oğluna gelince dışavuruyorda bana gelince mi duygularını içinde yaşıyor babysiiiiherkes aynı değil canım kadın belki gerçketen içinden seviyordurdışa vuramıyordur vardır nedeni
Oğluna gelince dışavuruyorda bana gelince mi duygularını içinde yaşıyor babysiiiibirazda boyle yapması isime geliyor esim bizimkilere soguksun dediginde alakası yok ben duygularımı belli edemiyorum aynı annen gibi icimde yaşıyorum hislerimi diyorum
Hahhaa kısasa kısas yaniOğluna gelince dışavuruyorda bana gelince mi duygularını içinde yaşıyor babysiiiibirazda boyle yapması isime geliyor esim bizimkilere soguksun dediginde alakası yok ben duygularımı belli edemiyorum aynı annen gibi icimde yaşıyorum hislerimi diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?