- 24 Ekim 2012
- 790
- 938
- 408
ya şu gidip bir yere kalma olayını sevmiyorum ya.. hakkaten rahat insanlar. başka şehirde olsaa tabi ki kalsın ama aynı şehirde olup kalmak niyeah ahhh eşim için hoşgörüyorum ya zaten...
Güzelce konuştum canım gece böyle şeylerden korktuğumu bile bile bu şekilde davranmanız beni çok kırdı dedimvalla helal olsun ne güzel yapmışsın. kırılmadılar mı. bizimkiler kesin küserler. sonra eşim üzülür bende ona kıyamam. böyle bi kısır döngü.
Az mi dersin o zaman :) bende ne cok iciyorum diyordumm :)[/QUOTE]o iki damacana su bizim evde 4 gün dayanıyor üstelik sadece ben içiyorumsize 10 gün iyi gitmiş
Çok gıcık ya allahım bizi kurtarsin bian önce bu kv kp kb lerdenkocam annesine gelirken haber edin dedin diye kaynanam '' ben oğlumun evine randevuyla mı gelecem'' deyip telefonu kocamın yüzüne kapattı bigün....
Benide 22 sine çağırdılar gidicem :)Sağlık ocağından aradılar kontrole gel diye. Siz de gidiyormusunuz kızlar?
illa eziyet verecekler ya ondanya şu gidip bir yere kalma olayını sevmiyorum ya.. hakkaten rahat insanlar. başka şehirde olsaa tabi ki kalsın ama aynı şehirde olup kalmak niye
Hersey sende biter canim..eger sen kararli duruesan kimse seni zorlaysmaz.kirmadan güzelce rahat edemem der reddedersin.aman arkadasim.ayni evin içine girince hersey 180 derece degisiyorInsallah zorlzorlaysmaz.kie hic istemiyorum.. bende dogumdan cok bunun stresini yasiyorum
canım çok geçmiş olsun yaşamdım ama çok zor diyorlar, iyi demişsin kv yeGuzel annelerrrr gecmisi okudum simdi. Ne guzel bilgi paylasimlari var sizi seviyoorreeee :)
Ben hala hemoroidden cekiyorum bugun 4. Gun hala sis hala oturup kalkmakta zorlaniorum. Esim de dun tum gun hastaydi ateslendi kustu ishal vs. kv ve kp geldiler hemen ayyy bebek gbi davraniolar tum gun onlarin yaninda afedersiniz birt yapicam yapamiorum. Yapamiim diye kastikca kendimi canim yanio. En son odama gittim artik aksam olmus 10 !!! Kv geldi yanima dedim acikca ossuramiorum yaninizda! Benimki de can yani:) neyse esim toparladi. Ben dusundum de sezaryen olcam galiba onu istiyorum. Bide ikinmak beni ne hale sokar allah bilir allah korusun azar hemeroid fln. Cnku annem kardesimi dogururkrn ki 3980 kg dogmus ikinirken bi yandan da doktor popodan cikanlari geri itiomus. Yani acikcasi gozum korktu benim.
ohh iyi yapmış eşin canımHayırlı cumlar kızlar...
Evimd geldim ya yorgundum bide uyumusuz ne güzel ...
Sabah eşim kızımı doyurmus kızımda uyumus sonra ohhh.. Kac aydır böle bi keyif yapmadım.. 11 gibi kalktım.. Hava gısel evı havalandırdım.. Ortalıgı topladım şimdi kahvemi yudumladım.. Geçmişi okudum..
Kv de kp ser sorunum yok şükür... Annem yada kardeşim onlarda en fazla 15 gün kalabilirler.. Memlekete gidicekler ev yaptırdık.. Esyaları falan yerlestirmeye sonrasında eşim izin alıcak o bana benden iyi bakar...
Zaten o zamana toparlarım...
Hayırlısıyla artık dogum gerceklesse... Son 1 ay hiç geçmiyo sanki..
Sortı cok agrıyo ya.. Zonklaya zonklaya hemde...
Eflalim seninle aynı kılodayız bacım.. 79 kg 80 le girerim heralde doguma...
Ya bide bnm dün sag ayagım şişmişti.. Sadece sag ayagım ama...
Şimdi aklıma geldi baktım inmiş.. Ayakta kaldım herlade ondan..
Ayyy ...
Sunları yazöaya 12 bucukta basladım.. Pattt diye ekran gidiyo niyeki ya ainir oldum
canım hepside güzel olmuş, kapı süsü sıradan olmuş bencede netten baksana şahane modeller varEki Görüntüle 1342861 çercevemiz Eki Görüntüle 1342864 anahtarlıklar Eki Görüntüle 1342863 altın yastığımız bu hediye yapmış benim istediğimle hiç alakası olmayan kapı süsüEki Görüntüle 1342862 tabi bunu almıyorum hemen gidip yenisine bakıcam artık mecbur hazır alcam
evet aynen öyle gelecek gıcık ya anlayışsızlığa sinir oluyorumkocam annesine gelirken haber edin dedin diye kaynanam '' ben oğlumun evine randevuyla mı gelecem'' deyip telefonu kocamın yüzüne kapattı bigün....
ayy şu kalma işi çok gıcık anlamsız ablamın kv gil öyleydi ne anlamsız bir şey ya! Canım koy tavrını açıkca söylehayır bide ben çalışan bi insanım düşün
nöbetlerim oluyo benim
ne var haber verip gelsen noluyo
oğlunun evine randevuyla mı gelecekmiş
kocama dedim evet randevuyla gelecek ben calışan bi bayanım gecem gündüzüm yok benim
istediği zaman benim evime gelemez..
şimdi şimdi haber etmeyi öğrendiler şükür
bide gelip bende kalma problemini çözersem tam olacak
evleri 20 dk lık mesafede bize her geldiklerinde kalıyorlar o gece..
3,5 yıllık evliyim gidip evlerinde 1 gece kalmışlığım yok
36. haftada gitmem lazımdı hiç istemiyor canım gitmedimSağlık ocağından aradılar kontrole gel diye. Siz de gidiyormusunuz kızlar?
aman canım sakın ama sakın yapma öyle bir şey yok de ısrar ederlerse etsinler gidip kötü olacağına gitme kötü olOy gunaydin hanimlar :)
hep ayni dertler sorunlar :) bizim kvler karsimizda oturuyor . Diyor ki dogumdan sonra bize yerlesirsiniz bizde kalirsiniz. Verecegi oda da sonradan bolunmus salona camli bi oda. Icerde soyunsan belli konussan belli . Insallah oyle bi durum olmaz yoksa ciddi bir lohusa depresyonu gecirebilirim
kızlar bana bi akıl verin nolur şaştım kaldım ya 2 gündür inanılmaz midem bulanıyo dün cıkardım şimdide çıkardım napıcam ben ya bebeğin hareketlerinde bi sıkıntım yok rabbime cok şükür pazartesi günüde kontrolum var onzaman dicem şikayetimi ama anlamadım ben ya neden cıkarıyorum ben sürekli ya
sana göre belki normaldir ben hamile kalmadan önce de 2 damacana 5 gün gidiyordu bebiş rahme düşünce biraz artırdımAz mi dersin o zaman :) bende ne cok iciyorum diyordumm :)
Yani gunde uc lt kadar su ictigimi farkedince ideal olduunu saniyordum ama benim kizimin bobreginde kist cikti belki ondam dolayi dr suyu artyirmami istedi bilmiyorum[/QUOTE]sana göre belki normaldir ben hamile kalmadan önce de 2 damacana 5 gün gidiyordu bebiş rahme düşünce biraz artırdımbenim su anlayışım farklı biraz
çok geçmiş olsun canım bence sen günde 4.5 lt filan iç garanti olsun su çok önemli zehirlenirim filandiye korkma günde 10lt içeceksin ki zehirlenesin kusana kadar içsuyunu boşver hiçbir zararı olmadığı gibi sınırsız da faydası var[/QUOTE]Yani gunde uc lt kadar su ictigimi farkedince ideal olduunu saniyordum ama benim kizimin bobreginde kist cikti belki ondam dolayi dr suyu artyirmami istedi bilmiyorum
çok güzel bir yazıkızlar güzel bir yazı buldum ve büyük çoğunluğuna katılıyorum. paylaşmak istedim..
Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebish bekleyebilirim. Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor.
3 hafta uzun canım her hafta nst olmalı artık, iki haftada birde kontrolkızlar pzt randevum vardı dr beni 3 hafta sonraya çağırdı bi daha artık daha sık olması gerekmez mi randevuların ?
sonuçta nstye girilip bakılıyor. üç hafta içince bebeğin stress seviyesi değişebilir.
Merhaba sevgili ocak anneleri
Hamileliğimin başından beri neredeyse hergün forumu takip ediyorum.Bir iki kez yazma fırsatım oldu. çalışıyordum ,izne ayrıldım. 35+2 haftalık hamileyim.Allah nasip ederse oğlum olacak. ilk hamileliğim. aslında 2. 2,5 yıl önce bebeğimin kalbi durdugu için 8 haftalık kürtajım olmustuEnson pazartesi dr kontrolüm vardı. Kilosu için fazla dedi. ben 2 haftada 2,5 kilo almısım. aslında normalde hep sabah giderdim aksama doğru gittiğim için benim kilom fazla çıktı diye düşünüyorum,çünkü 2 litre su içmiştim etkiler yani dimi. evde tartıldığımda okadar fazla çıkmamstım
dr um normal doğum düşünüyor benim için. ama böyle kilo almaya devam ederse zor dedi. kafamızda zaten 3 hafta önde .kilo 34+5 te 3020 gr dı. plesantada kireçleme vardı o biraz artmış. ben kilo almaz diye korkuyordum. acıkcası , dr umun tersine sevindim tombik olmasına. Zaman yaklaştıkça tırsmaya başladım. herkes sen normal doğurursun diyor ,acıya dayanıklıyımdır aslında.ama işte normal doğumda günü saati belli değil. ya yalnızken gelmeye kalkarsa.hastane eve uzak istanbul trafiği malum bide ya yetişemezsem kafamda deli sorular Misal sabah garip bi karın agrısıyla uyandım. karnım cok gergin hala daha devam ediyor. akıntım herzamankinden çok fazla veafedersiniz koyu kıvamdaydı.genelde ayakta kalınca artardı akıntı dedim acaba açılmamı var da bu bu kadar fazla geldi. bu ağrı ne?annemlere yakın oturuyor sayılırız arabayla 15 dk fln onlarda hastanede annecim her cuma kemoterapi alıyor. eşim işte. neyse kalktım evi toparladım duşumu aldım nolur nolmaz diye şişkinlik ve agrının gecmesini bekliyorum.daha önce normal doğum yapan arkadaslar bu doğum agrısı değildir dimi? gaz samcısına daha cok benziyor. yarın nts ye giricem zaten ilk defa. çok uzun yazdım galiba kusurabakmayın kızlar. ayların birikimi hepinizi öptüm.
Ayyy canım ya cok icim acıdı böyle insanlardan nefret ediyorum nefretBen geldim canım sıkkın olarak çooook bile sürdü eşimle aramdaki iyilik hali!! Şehir dışına çıkınca sizi çok özledim ben daha gitmem diye mesajlar atmıştı çocukları öp seni gelince ben öperim falançook duygulanmıştım çünkü artık biz yoktu hep oğlumuzla ilgili konuşuyorduk.. uzun zamandan sonra bu mesaj bile mutlu etmişti beni bana çanta almış ordan hediye ki söylemeden bir şey almazdı hiç
Bugün devlette ki erkek dr a gidecektik söyledim niye gidiyoruz dedi ee dedim anestezici bakacak bugün öyle demişti diye, karar verdik ya özelde yapacaksın ya dedi!!! Çıldırdım şakamısın sen diye, sinirden ağladım niye böyle yapıyorsun sen konuştuk ya tamam dedin ya babanla konuşunca döndü yine fikrin yeter artık koskoca adamsın babanı ne ilgilendiriyor bu durum dedim ne!! Ne ayıp ya böyle bir konuya karışamaz baban dedim benim ailem karışıyormu dedim, ablana çabaladı gitti 30 tane adamın izlediği bir doğuma girdi ablan sayesinde dedim! Eltime çabaladı doğumu erkek dr yaptırdı dedim( dikişlerini erkek dr atmış yeni öğrendim) senin baban çabalamasın yeter dedim, o kadar bayan dr istiyorsa niye kardeşini okutmadı istemeyi biliyor dedimBabamla ilgisi yok sen nerden çıkarıyorsun diyor çıldırıcam inanın özele razı olacağım varsada ona inat gidip devlette yapıp 6 kişilik odalarda yatıcam babasının ağzından konuşuyor yok işte gerekmedikçe erkek dr olmazmış, yeter dedim bundan gerekli hal mi var ben ameliyata giriyorum farkındamısın dedim benim rahat olmam lazım özelde ki kadından iyi elektrik alamıyorum ben dedim, biz bebeğimizin böbreğinin derdindeyken senin baban erkek dr derdinde çıldırıcam artık bu kadarına dedim!! Sana daha bir şey demiyorum bu konuda bana bir şey olursa bütün sorumlusu sensin, hamile kalmakta doğumda bana lüks oldu dedim
Akıl verin bana o adam yüzünden eşimle kötü olduğuma mı yanayım yoksa eşimin hala çocuk gibi etkisinde kalıp inkar etmesine mi, 15 gün kaldı ya benim doğumuma 15 günbelki daha erken
Kv me de diyicem kocan muradına ersin amacına ulaştı diye, sakın emiri görmeyede gelmesin yüzünü görmek istemiyorum diyicem...
Ben ne yapayım şimdi gidip şu adamı boğasım var
say canım say, sen demiştin değil mi babasını karıştırma konuşurken diye gör bak nasıl karıştırmıyım eve gelene kadar kararımızı verdiğimiz halde akşamına döndür eşimin fikriAyyy canım ya cok icim acıdı böyle insanlardan nefret ediyorum nefretallah ıslah etsin kp ini saglıktan önemli mi ya sanane bi de sana ne oluyo gıcık adam otur oturdugun yerde sus karışma yani cok sinirlendim canim kusura bakma daha cok laf sayacam da o adama neyse seni daha cok üzmeyim
Ben geldim canım sıkkın olarak çooook bile sürdü eşimle aramdaki iyilik hali!! Şehir dışına çıkınca sizi çok özledim ben daha gitmem diye mesajlar atmıştı çocukları öp seni gelince ben öperim falançook duygulanmıştım çünkü artık biz yoktu hep oğlumuzla ilgili konuşuyorduk.. uzun zamandan sonra bu mesaj bile mutlu etmişti beni bana çanta almış ordan hediye ki söylemeden bir şey almazdı hiç
Bugün devlette ki erkek dr a gidecektik söyledim niye gidiyoruz dedi ee dedim anestezici bakacak bugün öyle demişti diye, karar verdik ya özelde yapacaksın ya dedi!!! Çıldırdım şakamısın sen diye, sinirden ağladım niye böyle yapıyorsun sen konuştuk ya tamam dedin ya babanla konuşunca döndü yine fikrin yeter artık koskoca adamsın babanı ne ilgilendiriyor bu durum dedim ne!! Ne ayıp ya böyle bir konuya karışamaz baban dedim benim ailem karışıyormu dedim, ablana çabaladı gitti 30 tane adamın izlediği bir doğuma girdi ablan sayesinde dedim! Eltime çabaladı doğumu erkek dr yaptırdı dedim( dikişlerini erkek dr atmış yeni öğrendim) senin baban çabalamasın yeter dedim, o kadar bayan dr istiyorsa niye kardeşini okutmadı istemeyi biliyor dedimBabamla ilgisi yok sen nerden çıkarıyorsun diyor çıldırıcam inanın özele razı olacağım varsada ona inat gidip devlette yapıp 6 kişilik odalarda yatıcam babasının ağzından konuşuyor yok işte gerekmedikçe erkek dr olmazmış, yeter dedim bundan gerekli hal mi var ben ameliyata giriyorum farkındamısın dedim benim rahat olmam lazım özelde ki kadından iyi elektrik alamıyorum ben dedim, biz bebeğimizin böbreğinin derdindeyken senin baban erkek dr derdinde çıldırıcam artık bu kadarına dedim!! Sana daha bir şey demiyorum bu konuda bana bir şey olursa bütün sorumlusu sensin, hamile kalmakta doğumda bana lüks oldu dedim
Akıl verin bana o adam yüzünden eşimle kötü olduğuma mı yanayım yoksa eşimin hala çocuk gibi etkisinde kalıp inkar etmesine mi, 15 gün kaldı ya benim doğumuma 15 günbelki daha erken
Kv me de diyicem kocan muradına ersin amacına ulaştı diye, sakın emiri görmeyede gelmesin yüzünü görmek istemiyorum diyicem...
Ben ne yapayım şimdi gidip şu adamı boğasım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?