2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
valla helal olsun ne güzel yapmışsın. kırılmadılar mı. bizimkiler kesin küserler. sonra eşim üzülür bende ona kıyamam. böyle bi kısır döngü.
Güzelce konuştum canım gece böyle şeylerden korktuğumu bile bile bu şekilde davranmanız beni çok kırdı dedim Sonrasında ufak bi inatlaşma süreci olur gibi oldu ama eşim de tavrını koyunca sıkıntı olmadı. Küsselerdi de kendi bilecekleri iş ben susamam yaa

o iki damacana su bizim evde 4 gün dayanıyor üstelik sadece ben içiyorum size 10 gün iyi gitmiş
Az mi dersin o zaman :) bende ne cok iciyorum diyordumm :)[/QUOTE]
sana göre belki normaldir ben hamile kalmadan önce de 2 damacana 5 gün gidiyordu bebiş rahme düşünce biraz artırdım benim su anlayışım farklı biraz

kızlar güzel bir yazı buldum ve büyük çoğunluğuna katılıyorum. paylaşmak istedim..
Annelik hikayesi ...
1. Okudum ki: Doğduğunda mutlaka sadece anne sütü verilecek. Yoksa biberona alışabilir veya "emzik karıştırma sorunu" yaşayabilirmiş.
Yaşadım ki: Bebişin kilosu önemli miktarda azalır ve doktor formula ver derse, aynen formula takviyesini dayıyormuşuz.
2. Okudum ki: Sallayarak uyutmaya alıştırmamak lazımmış.
Yaşadım ki: İlk 3 ay bebişin uyuması için her yol mübahmış.
3. Okudum ki: Bebeğimizi memede veya biberonda uyutmamak lazımmış.
Yaşadım ki: Bebiş uyuyacaksa uyusunmuş, ister memede, ister biberonda, ister bacakta sallanırken...
4. Duydum ki: Aman her gak guk dediğinde bebeği kucağa almayın; kucağa alışırmış, şımarırmış.
Yaşadım ki: Kucağa alışma diye diye birşey yokmuş. bebişimizi bol bol kucaklayıp, sarılıp öpecekmişiz. Güven duygusunun gelişmesi için ağladığında cevap verecekmişiz. Sonra çombak zaten kucaktan kaçmak için solucan gibi kıvranacakmış.
5. Okudum ki: 6-7 aylıktan sonra gece beslemelerini kesecekmişiz.
Yaşadım ki: Bu lafi edenler yavrularımız gece uyanıp ağladığında mıçlarında pireler uçuşarak beşinci uykularını uyuyorlarmış. Biz ise gidip güzelce beslemeye devam ediyormuşuz.
6. Okudum ki: İlk dişler ortalama 6. ayda çıkarmış.
Yaşadım ki: İlk dişler 11. - 12. ayda da çıkabilirmiş.
7. Okudum ki: Bebeklere TV seyrettirilmemesi gerekirmiş.
Yaşadım ki: Yavruya yapılacak başka animasyon kalmadığında ve yavru sıkıntıdan sınır küpü olduğunda (az da olsa) TV imdadımıza yetişirmiş.
8. Okudum ki: 1 yaşını geçtiğinde biberonla süt/su vermeyi bırakmak gerekirmiş.
Yaşadım ki: Başka türlü süt içmeyi kabul etmiyorsa biberonla vermeye devam edilirmiş.
9. Duydum ki: Çocuklar 1 yaşından evvel tuvalete alıştırılabilirmiş. (Ya da: annem, ben, kardeşim vs)
Yaşadım ki: Yavru hazır olmadan hiçbirşeyi zorla yaptıramazmışsınız.
10. Düşündüm ki: Biyoloji bilgilerime dayanarak ailede çoğunluk sarışın ise ben de kabak kafalı bebish bekleyebilirim. Yaşadım ki: Çocuğun kesinlikle sana benzemeyebilir hatta uzak atalarından birine bile çekebilirmiş.
11. Düşündüm ki: Sonsuza kadar yavruşumu emzireceğim.
Yaşadım ki: Sütüm tahminimden evvel azalabilirmiş, hatta kesilebilirmiş.
12. Düşündüm ki: Bunların hepsini ben tek başına yaparım. Kimseye ihtiyacım yok.
Yaşadım ki: Annem olmasa bu çocuk 2 aylık olmazmıs. Belki olurmuş ama o zaman ben böyle olmazmışım.
13. Duydum ki: Ooooo onların zamanında onlar yokmuş, bunlar yokmuş, annelik çok zormuş.
Yaşadım ki: Annelik hala zor.

kızlar pzt randevum vardı dr beni 3 hafta sonraya çağırdı bi daha artık daha sık olması gerekmez mi randevuların ?
sonuçta nstye girilip bakılıyor. üç hafta içince bebeğin stress seviyesi değişebilir.

canım çok geçmiş olsun yaşamdım ama çok zor diyorlar, iyi demişsin kv ye
ohh iyi yapmış eşin canım

bende 80 le girerim sanırım canım senin boy uzun duruyordu ben 1,60 ım

ayakta çok durma artık canım dayanmıyor vücut
canım hepside güzel olmuş, kapı süsü sıradan olmuş bencede netten baksana şahane modeller var
kocam annesine gelirken haber edin dedin diye kaynanam '' ben oğlumun evine randevuyla mı gelecem'' deyip telefonu kocamın yüzüne kapattı bigün....
evet aynen öyle gelecek gıcık ya anlayışsızlığa sinir oluyorum
ayy şu kalma işi çok gıcık anlamsız ablamın kv gil öyleydi ne anlamsız bir şey ya! Canım koy tavrını açıkca söyle
Sağlık ocağından aradılar kontrole gel diye. Siz de gidiyormusunuz kızlar?
36. haftada gitmem lazımdı hiç istemiyor canım gitmedim
aman canım sakın ama sakın yapma öyle bir şey yok de ısrar ederlerse etsinler gidip kötü olacağına gitme kötü ol

canım son dönemler olabiliyormuş ama enfeksiyonda bulantı yapar idrar tahlili yaptır istersen

UOTE="hihami, post: 38408065, member: 614553"]
Ben çok güzel sofralar filan hazırlıyodum özel misafir gelmiş gibi kahvaltısı ayrı akşam yemeği ayrı, baktım misafirliği aşıyo olay onu kestim önce. Böyle şeylerde bi de patlama noktası gerekiyor canım, bi gece 12.30 da çat kapı geldiler o zaman beynim döndü Sabahına konuştum kv ile açık açık. Gecenin o vakti gelinmez habersiz hiç gelinmez benim ailem bilir korktuğumu geç saatte aramazlar bile akşamları dedim. Hep habersiz geliyorsunuz dedim insan müsait olur olmaz filan anlattım güzelce , geleceğiniz normal zamanlarda da bi haber verin dedim. Ama böyle durumlarda eş tavrı da çok önemli o da konuştu sonra bu konuyu . Gelip gidilir ama bn samimiyetten korkarım ne kadar iyi bile olsan illa bi tavır yüzünden yüzyüze bakamayacak hale geliyor insanlar. İlişkimiz iyiyken bozulsun istemedim bu gelme gitmeler yüzünden​
[/QUOTE]
Ben kv me bunlardan bitanesini soylesem kalpten gider:) soylesemmi nee :))

Az mi dersin o zaman :) bende ne cok iciyorum diyordumm :)
sana göre belki normaldir ben hamile kalmadan önce de 2 damacana 5 gün gidiyordu bebiş rahme düşünce biraz artırdım benim su anlayışım farklı biraz[/QUOTE]
Yani gunde uc lt kadar su ictigimi farkedince ideal olduunu saniyordum ama benim kizimin bobreginde kist cikti belki ondam dolayi dr suyu artyirmami istedi bilmiyorum

Merhaba sevgili ocak anneleri

Hamileliğimin başından beri neredeyse hergün forumu takip ediyorum.Bir iki kez yazma fırsatım oldu. çalışıyordum ,izne ayrıldım. 35+2 haftalık hamileyim.Allah nasip ederse oğlum olacak. ilk hamileliğim. aslında 2. 2,5 yıl önce bebeğimin kalbi durdugu için 8 haftalık kürtajım olmustu Enson pazartesi dr kontrolüm vardı. Kilosu için fazla dedi. ben 2 haftada 2,5 kilo almısım. aslında normalde hep sabah giderdim aksama doğru gittiğim için benim kilom fazla çıktı diye düşünüyorum,çünkü 2 litre su içmiştim etkiler yani dimi. evde tartıldığımda okadar fazla çıkmamstım
dr um normal doğum düşünüyor benim için. ama böyle kilo almaya devam ederse zor dedi. kafamızda zaten 3 hafta önde .kilo 34+5 te 3020 gr dı. plesantada kireçleme vardı o biraz artmış. ben kilo almaz diye korkuyordum. acıkcası , dr umun tersine sevindim tombik olmasına. Zaman yaklaştıkça tırsmaya başladım. herkes sen normal doğurursun diyor ,acıya dayanıklıyımdır aslında.ama işte normal doğumda günü saati belli değil. ya yalnızken gelmeye kalkarsa.hastane eve uzak istanbul trafiği malum bide ya yetişemezsem kafamda deli sorularMisal sabah garip bi karın agrısıyla uyandım. karnım cok gergin hala daha devam ediyor. akıntım herzamankinden çok fazla veafedersiniz koyu kıvamdaydı.genelde ayakta kalınca artardı akıntı dedim acaba açılmamı var da bu bu kadar fazla geldi. bu ağrı ne?annemlere yakın oturuyor sayılırız arabayla 15 dk fln onlarda hastanede annecim her cuma kemoterapi alıyor. eşim işte. neyse kalktım evi toparladım duşumu aldım nolur nolmaz diyeşişkinlik ve agrının gecmesini bekliyorum.daha önce normal doğum yapan arkadaslar bu doğum agrısı değildir dimi? gaz samcısına daha cok benziyor. yarın nts ye giricem zaten ilk defa. çok uzun yazdım galiba kusurabakmayın kızlar. ayların birikimi hepinizi öptüm.

sana göre belki normaldir ben hamile kalmadan önce de 2 damacana 5 gün gidiyordu bebiş rahme düşünce biraz artırdım benim su anlayışım farklı biraz
Yani gunde uc lt kadar su ictigimi farkedince ideal olduunu saniyordum ama benim kizimin bobreginde kist cikti belki ondam dolayi dr suyu artyirmami istedi bilmiyorum[/QUOTE]
çok geçmiş olsun canım bence sen günde 4.5 lt filan iç garanti olsun su çok önemli zehirlenirim filandiye korkma günde 10lt içeceksin ki zehirlenesin kusana kadar içsuyunu boşver hiçbir zararı olmadığı gibi sınırsız da faydası var

Ben geldim canım sıkkın olarak çooook bile sürdü eşimle aramdaki iyilik hali!! Şehir dışına çıkınca sizi çok özledim ben daha gitmem diye mesajlar atmıştı çocukları öp seni gelince ben öperim falan çook duygulanmıştım çünkü artık biz yoktu hep oğlumuzla ilgili konuşuyorduk.. uzun zamandan sonra bu mesaj bile mutlu etmişti beni bana çanta almış ordan hediye ki söylemeden bir şey almazdı hiç

Bugün devlette ki erkek dr a gidecektik söyledim niye gidiyoruz dedi ee dedim anestezici bakacak bugün öyle demişti diye, karar verdik ya özelde yapacaksın ya dedi!!! Çıldırdım şakamısın sen diye, sinirden ağladım niye böyle yapıyorsun sen konuştuk ya tamam dedin ya babanla konuşunca döndü yine fikrin yeter artık koskoca adamsın babanı ne ilgilendiriyor bu durum dedim ne!! Ne ayıp ya böyle bir konuya karışamaz baban dedim benim ailem karışıyormu dedim, ablana çabaladı gitti 30 tane adamın izlediği bir doğuma girdi ablan sayesinde dedim! Eltime çabaladı doğumu erkek dr yaptırdı dedim( dikişlerini erkek dr atmış yeni öğrendim) senin baban çabalamasın yeter dedim, o kadar bayan dr istiyorsa niye kardeşini okutmadı istemeyi biliyor dedim Babamla ilgisi yok sen nerden çıkarıyorsun diyor çıldırıcam inanın özele razı olacağım varsada ona inat gidip devlette yapıp 6 kişilik odalarda yatıcam babasının ağzından konuşuyor yok işte gerekmedikçe erkek dr olmazmış, yeter dedim bundan gerekli hal mi var ben ameliyata giriyorum farkındamısın dedim benim rahat olmam lazım özelde ki kadından iyi elektrik alamıyorum ben dedim, biz bebeğimizin böbreğinin derdindeyken senin baban erkek dr derdinde çıldırıcam artık bu kadarına dedim!! Sana daha bir şey demiyorum bu konuda bana bir şey olursa bütün sorumlusu sensin, hamile kalmakta doğumda bana lüks oldu dedim

Akıl verin bana o adam yüzünden eşimle kötü olduğuma mı yanayım yoksa eşimin hala çocuk gibi etkisinde kalıp inkar etmesine mi, 15 gün kaldı ya benim doğumuma 15 gün belki daha erken

Kv me de diyicem kocan muradına ersin amacına ulaştı diye, sakın emiri görmeyede gelmesin yüzünü görmek istemiyorum diyicem...

Ben ne yapayım şimdi gidip şu adamı boğasım var

Yani gunde uc lt kadar su ictigimi farkedince ideal olduunu saniyordum ama benim kizimin bobreginde kist cikti belki ondam dolayi dr suyu artyirmami istedi bilmiyorum
çok geçmiş olsun canım bence sen günde 4.5 lt filan iç garanti olsun su çok önemli zehirlenirim filandiye korkma günde 10lt içeceksin ki zehirlenesin kusana kadar içsuyunu boşver hiçbir zararı olmadığı gibi sınırsız da faydası var[/QUOTE]
Icerim yeterki kizim saglikli olsun baska bise istemem allahtan

çok güzel bir yazı
3 hafta uzun canım her hafta nst olmalı artık, iki haftada birde kontrol

Sancı başlayınca hemen doğum olmuyor korkma, sancı 10 dk da 3 defa ortalama 50 sn girerse doğum başlamış oluyor

Ayyy canım ya cok icim acıdı böyle insanlardan nefret ediyorum nefretallah ıslah etsin kp ini saglıktan önemli mi ya sanane bi de sana ne oluyo gıcık adam otur oturdugun yerde sus karışma yani cok sinirlendim canim kusura bakma daha cok laf sayacam da o adama neyse seni daha cok üzmeyim

say canım say, sen demiştin değil mi babasını karıştırma konuşurken diye gör bak nasıl karıştırmıyım eve gelene kadar kararımızı verdiğimiz halde akşamına döndür eşimin fikri

ne yapıyım ben şimdi aff afff

ne kadar düşüncesiz ve kötüler ya hep kp yüzünden aranız bozuluyor eşinle çeksinler ellerini eteklerini üzerinizden yaşlanmışlar daha insan olamamışlar
eşinde ne dinliyor baba dinlenir dinlemesin demiyorum ama baba hakkındaiyi birşey söylenirse dinlenir
ortada kesin olmayan bir durum var tabiki en ilgili dr kimse ona gideceksiniz bundan doğal olan şey varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…